Lad os lige vende det der CIFF!

“Børnene med de blå mærker”

En DR Dokumentar, der blev vist i går aftes, om et forældrepar, der mistænkes for at have begået vold mod deres nyfødte tvillinger.

Har I set den?

Her er et direkte link til de, der ikke har set dokumentaren.

Det er en sørgelig historie, der stadig er åben, uden den ene eller anden form for dom.

Dokumentaren vender også sygdommen Münchausen Syndrom by Proxy, psykisk lidelse, hvor forældre overlagt påfører deres børn skader, for at få opmærksomhed, hvilket har ført til mord på små børn, bl. a. stakkels Andreas, hvis historier man også følger.

Det er sgu ikke let at se på.

Jeg vil ikke lægge op til debat her på min blog, da jeg ikke mener man bør gøre sig til dommer overfor disse forældre. Det har vi et retssystem, der varetager.
Jeg linker til dette, for at de, der ikke har set dokumentaren bliver gjort opmærksom på at den blev vist. Jeg så den ikke selv da den var i fjernsynet, jeg har set den efterfølgende på nettet, hvilket jeg vil råde andre til at gøre.

 photo Skaeligrmbillede 2015-01-28 kl. 13.25.24_zpsl5seezig.png
(Foto: fra DR.dk)

Image Map

12 kommentarer

 • Dorte

  er ikke helt sikker på at jeg forstår dit indlæg, hvis det ikke er for at ligge op til debat???

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Jeg linker udelukkende til den, så de, der ikke har set dokumentaren bliver klar over at den findes, og får muligheden for at se den.
   Jeg har tilføjet noget til indlægget nu, som du kan læse.
   Og grunden til jeg ikke vil have debat, eller gætværk, ift. hvad man tænker der er sket i den konkrete sag, er fordi at sagen er åben, og man er i vores samfund uskyldig til andet er bevist.
   MVH.
   Johanne

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tamar Svendsen

  Jeg mangler lidt en god grund til hvorfor jeg skal se den dokumentar?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Hej Tamar 🙂
   Ja, det er godt nok også hårde sager.
   Om du vil se det, er jo noget du skal afgøre med dig selv.
   MVH.
   Johanne

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg synes det var en meget spændende og uhyggelig dokumentar – hvad end de er skyldige eller uskyldige, så er det sørme en grim sag 🙁 Puha, jeg har ingen børn, men den var godt nok hård alligevel!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   du har helt ret, den er skrækkeligt grim den sag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  tør ikke se den… og jeg arbejder med børn og unge hvor jeg kan undersøge forældrene… Man forstår ikke altid meningen med det hele. Men sagen er jeg ikke skal se sager der fremstilles i tv, da man ofte bliver præget i en bestemt retning hvem der er de “onde” og de “gode”
  Håber det bedste for de børn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mortilen

  Puha..:(((( forfærdeligt ..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene Scheel

  Jeg bliver simpelthen nødt til at påpege nogle facts om denne sag. For det første har DR formået at lave et absurd journalistikarbejde. En ting er at sammenkøre sagen med en tidligere Münchhausen by proxy-sag, en anden er at undlade at fortælle, at der intet mindre end 11 gange er observeret mærker på tvillingerne, UDEN at forældrene har haft samkvem med dem. Dertil kan der så knyttes at forvaltningen, på trods af ovenstående information, har valgt ikke at udrede børnene yderligere. Det eneste anbringelsesgrundlag holder ikke længere stik og der er observeret en kontakt mellem forældre og børn, som ikke opnås, når der er tale om systematisk vold. Alligevel opretholdes anbringelsen af tvillingerne. Det lugter langt væk af, at kommunen ikke vil tabe ansigtet i denne sag – i hvert fald hvis du spørger mig.
  Jeg forsøger ikke at komme nærmere en konklusion; det er ikke til at vide hvad der er sket, men jeg føler, at der er aspekter der mangler at blive belyst.
  Det er vigtigt for mig at påpege, at jeg ikke er personligt indblandet i denne sag, men blot har læst sagsakterne, som forældrene har valgt at offentliggøre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Jeg vil så lige komme med det seneste nye i sagenom tvillingerne, da jeg synes det er yderst relevant at du så også skriver om det, når du har skrevet om dokumentaren..

  Børnene er flyttet hjem til deres forældre i marts ’15’ da forældrene vandt i retten.
  Ligeledes har politiet frafaldet sigtelserne her i januar ’16 🙂

  Jeg tænker bare det også er relevant viden at få med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Det var dog fantastisk nyt!
   1000 tak!

   Hvad med deres blå mærker? Fandt man en årsag til dem?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra

   Hvad jeg ved af og kan læse, så har lægerne også problemer med at finde ud af det.

   Men eftersom politiet også har frafaldet sigtelserne, må man se forældrene som uskyldige, da heller ikke politiet har kunne bevise noget, tænker jeg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Del dine tanker og læg en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad os lige vende det der CIFF!