Hvorfor tro på den halve historie?

Augusta læser | video

PUTTEPC201090


Augusta er et værre snakkehoved, og nogle gange går det meget stærkt 🙂 ♥
Disse bøger, med tekst, kombineret med billeder, er geniale!

Jeg lavede denne lille film i går, da Augusta skulle sove middagslur, fordi hun så ofte bare kører den bog igennem, og det lyder sgu sødt (i moderens ører), og så tænkte jeg: nu skal det sgu dokumenteres (og gemmes).

Hun er faktisk rigtig let at putte til middag, og sådan har det været længe. Vi droppede tidligt at putte i barnevognen (hun var lidt over et år), da hun græd og græd og græd, og jeg syntes det var en dum kamp. Når vi (og hun) havde fået nok, så “smed” vi hende ind i dobbeltsengen, og det var efter et par gode gange, hvor hun jo så bare faldt glad og tryg i søvn dér, at vi besluttede at afskaffe barnevogn.
Vi var skam tydelige I hvad vi gerne ville af hende, og jeg tror ikke hun var forvirret, for vi var over en lang periode konsekvente, men den barnevogn var åbenbart ikke for os, og når der fandtes et alternativ, som var bedre for alle parter, så var det jo ligesom til højrebenet!
Det har kun været et godt valg, for der gik ikke længe inden vi så bare lagde hende i egen tremmeseng, og kunne forlade rummet efter godnatbøger var læst.
…men man må jo gøre som det passer bedst ind i sin familie.

Er der også bøger I læser, som er læst så mange gange at både voksne og børn kan memorere det?

Tak til jer for at I ville stemme på hvor vi skal rejse hen til foråret –  hele 66% har jo stemt på én destination, og det var måske også mit førstevalg, men nu må vi se..  Jeg vil overveje alle muligheder, inden jeg beslutter mig (i samråd med den anden voksne i huset, selvfølgelig 😉 )

I dag skal vi købe nogle små restgaver, og hygge med min mor, der gør klar til i morgen, hvor vi holder jul hos hende, med min storebror og hans kæreste også. Jeg tænker bl. a. vi liiiige skal købe et par sager, som Augusta kan tegne på, så alle kan få sådan en lille ekstra hjemmelavet gave. I eftermiddag, når kæresten har fået fri, kører vi alle gaverne fra Ønsketræet ud til institutionerne. Jeg regner med at alle gaver er afleveret i Informationen, og det er indtil videre gået godt – men det lover jeg at opdatere om i morgen 🙂
God nu-det-fandeme-jul-lige-om-lidt-dag.
Har I styr på det?

   

17 kommentarer

 • Sara

  Ej ej ej ej ej. Hun er bare så skøn!!! 🙂 Tak for en virkelig velskrevet, underholdende og meget personlig blog – jeg nyder at følge med. Og så er det altså altid et ekstra stort hit, når der er videoklip med enten dig eller Augusta! Glædelig jul til jer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Hvor er du sød Sara! Det er sgu da en pisse god kommentar lige at få 😀 ! KH! Johanne – og glædelig jul!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine

  Hvordan gør hun det? Det er jo smadder flot og sødt! Men.. Hun er jo …. Lille?? Jeg forstår ikke hvordan hun allerede kan læse .. Seje tøs! Glædelig jul og tak for en god blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Hej Sabine 🙂
   Det handler om at vi har læst bogen M A N G E gange (!), der er lidt tekst og der er billeder. Hun kan bestemt ikke læse – hun har bare en ret skarp hukommelse 🙂
   God jul 🙂 KH. Johanne

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  åhhh endnu engang et sødt lille Augusta indlæg. Hold fast, hvor jeg dog bare synes hun er sød. Fedt med videor her på bloggen, det må du gerne lave flere af.
  Glædelig jul til dig.

  Kætligst Helena

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Dét vil jeg havde i mente 🙂
   1000 tak, Helena! Og rigtig rigtig god jul :-*
   KH! Johanne

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hvor har du købt den dora bog henne, min pige blev hel vild, da hun så videoen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Årh jeg ville ønske jeg kunne hjælpe, men den er købt på loppemarked, og jeg har virkelig forsøgt at opspore flere, men det er svært 🙁 De er dog til at finde på engelsk, men så skal man være skarp til at oversætte on the spot..

   Hvis man er til Dora er der dog e-bay og en butik i Aarhus der hedder KidiKid!

   KH! Johanne

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er hu bare sød!! Fru lærer sidder her og klapper i hænderne…. “Sådan, Augusta du er meget dygtig”

  Kh Mette
  http://applaus.bloggersdelight.dk/et-mandags-guldkorn-8/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Fantastisk med ros fra en lærer 😀 Og skøn Merle du har dig 🙂
   God jul – KH Johanne

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er hun søøød!! Min 2 årige datter så med og da videoen var færdig, fik hun et 2 års flip, for nu var det altså hendes tur til at læse Dora og booootsss.
  Hos os kan ungerne den kæmpe store pære, især kapitlet om den frygtelige sødrage og muldvarpen der ville vide hvem der havde lavet en lort på dens hoved.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Hahaha! Århhhh.. de to årige for satan 😛 Dem og deres flip!!!
   Men sødt 😀

   Den med pæren er også genial! Virkelig god!
   Vi havde p(l)op op bogen, og den er desværre i stykker.. men vi skal da have en ny, nu da du nævner det! Virkelig kvalitetslæsning (kontra Dora egentlig)

   God jul 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Hvor er hun kær! Må altså lige spørge dig hvilket kamera du bruger – der er mange vildt gode billeder af jer! Glædelig jul 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej søde Johanne. Jeg har lige fundet dette indlæg frem igen, fordi jeg leder efter den fantastiske Dora-bog (eller noget lignende). Hvad er titlen på den? Så vil jeg prøve at lede efter nogle – og skal selvfølgelig nok skrive links til dig, hvis jeg finder nogle gode
  Kh. Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Hej Anne,
   Jeg ser først din kommentar nu.
   Denne hedder “Dora på skovtur”

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bahaha, man skal lige høre efter en ekstra gang et par gange, men bedårende er det jo 😉 God hukommelse hun har sig. Jeg kan selv huske at vi brugte en lignende bog med billeder, når vi læste med en af mine veninders barn en gang imellem, og de kunne også stolt hele historien!

  voksenlærling.nu

  Siden  ·  Svar på kommentar

Del dine tanker og læg en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor tro på den halve historie?