NOGET OM KÆRLIGHED

HJEMMEVIDEO | VORES KONFEKT og BAGEDAG

TILINDLÆG3

Dette indlæg er sponsoreret af Odense Marcipan (mmmmmmmhhh).

Da Odense Marcipan hev fat i mig, og spurgte om jeg ikke kunne tænkte mig at hygge med noget konfekt og smagsteste deres marcipanvarianter, så tænkte jeg længe, for den er sgu svær….
Løgn.
Jeg tror ikke engang jeg tænkte – jeg svarede bare mettevuns: JA!

Jeg modtog en stor bærepose med lækkerier: marcipan, chokolade, både til bagning og til overtræk og så også en lækker bog, med et hav af umenneskelige fristelser (læs: den er farlig, hvis man er på streng diet). Det endte som en video, for jeg synes jo det er lidt morsomt sådan at lege kameramand, men vores bagningsprojekt hos mormor var hyggeligt, men vi havde simpelthen gang i så mange ting, at det tog næsten en hel dag, og Augusta tog en lur midt i det hele 🙂

Jeg håber videoen kan inspirere lidt – ellers er der bare optagelser til de, der synes Augusta er lidt sød. Det er der åbenbart en del af, for jeg får tit forespørgsler på videoer med bettepigen, der godt nok ikke er så glad for marcipan på fingrene for længe af gangen, men elsker at røre og pynte konfekt 🙂

Hvis I leder efter opskrifter, så se nederst i indlægget 🙂

NYTINDLÆG4

TILINDLÆGTILINDLÆG4TILINDLÆG2


Der er jo gang i en masse ting i videoen, så der er flere lækkerier jeg lige skal forklare:

De fleste opskrifter findes i Odense Marcipans skønne opskrift bog, bl. a. lakridssmåkagerne.
Bogen hedder: FAMILIEHYGGE. Den er stor (80 sider), sindssygt flot og så koster den kun 40 kr.
Den kan, sammen med alt andet af Odense Marcipans lækkerier købes på deres webshop.

LAKRIDSSMÅKAGERNE, som faktisk er lavet med revet lakridsmarcipan (MÅMS dét er yndlings) og med hvid chokolade i var noget af det nær bedste jeg no-gen-sinde har smagt!

KRANSEKAGERNE var det letteste! Vi havde nogle små forme, som vi bare maste massen ned i. Der er sådan en smart “tryllepose-tut” i posen, så man kan lave fine mønstre i marcipanen – hviiiis man ikke lader sin 2,5-årige styre 😉 bare ind i ovnen, og PUF! Kransekage. Dekorer da gerne med chokolade, eller hvad man nu lyster.

CHOKO-MUS var lavet meget enkelt, selvom jeg håber de ser fancy ud. Det er simpelthen bare marcipan, som er formet som et lille æg. Jeg brugte skovbærmarcipan, og dyppede dem i smeltet overtrækschokolade. Ørerne er chokoladeovertræksknapper og halerne er bare smeltet chokolade, der så er størknet på bagepapir.

SMÅ KONFEKT STYKKER, som i videoen er super lækre, og lige noget for børn. Det var bare trillet skovbærmarcipan, gerne med mandler i, som var kogt i 2 min., og smuttet, og så med div. krymmel ovenpå. Augusta er ikke typen der normalt spiser chokolade, så disse blev enkle, men ellers kan man sagtens dyppe disse i lidt overtrækschokolade 🙂

Se det store udvalg af marcipan på webshoppen, hvis I også skal lave konfekt.

CHOKOLADE altså den, som blev til kakao, var blot chokoladeknapper, som var smeltet og herefter størknet. Min mor havde nogle gamle is-forme og heri blev den smeltede chokolade hældt i, og akkompagneret med en træske fra Søstrene Grene. Vi toppede med lidt rørsukker og de røg i køleskabet. Få timer senere var de perfekte i noget opvarmet mælk 🙂


Tak for I kiggede med, og så videoen. Jeg håber ikke musikken var alt for træls!

Jeg er ikke den mest erfarne konfekt-mager, men man skal jo starte et sted, så Augusta og jeg begyndte sammen. Egentlig er det med at bage noget Augusta og hendes farmor oftest gør sammen, da vi ikke har den store plads i hjemmet, men det er nu hermed besluttet at det skal være en fast årlig tradition med knas og julebag, og så må man jo tage det med ind til spisebordet, som vi gjorde 🙂

Har I bage-/konfekttraditioner i jeres familie?

//KH. Johanne

 

 

8 kommentarer

 • Maiken

  Hvor ser det altså hyggeligt ud Nu glæder jeg mig til, min søn bliver lidt ældre og kan være til at lave konfekt…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Det er bestemt en hyggelig aktivitet 🙂 ! Glæd dig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, hvor er det dog bare en fin video Johanne! Jeg bliver helt glad i låget

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linnea

  Opskriften på de lakrids-cookies, tak! Synes ikke jeg kan finde dem på hjemmesiden 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Gid jeg kunne give den, men da det er fra deres opskriftbog (den jeg linker til, som kun koster 39,95), tænker jeg at det er ikke en, der skal deles på internettet.. Men jeg vil klart anbefale at skaffe den bog der 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Min kæreste og jeg har holdt en konfekt dag sidste år og i år og planer bestemt at holde den tradition 😀 endnu sjovere kan jeg kun forestille mig at det er når man har dit barn med men vi venter liiiige nogle år 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Årh hvor hyggeligt – det er sgu en fin og hyggelig tradition, ikke 🙂 ?
   Det er faktisk altid godt med traditioner, hvor man kan smovse 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar

Del dine tanker og læg en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NOGET OM KÆRLIGHED