OM AMBASSADØRTITEL og ÆSTETIK

At sige nej tak til at være fuldtidsblogger

blogger
“Du spytter jo indlæg ud pt.” –
var der en af mine bekendte der skrev til mig, i går aftes.. Og jo, der er gået ret kvantitet i den pt. !

Nogle blog(/sociale-medie)kloge mennesker beretter om at det er det folk (bloglæsere) vil have.. Som med aviser så vil man gerne have det jævnligt, eller i det mindste på forudsigelig basis, så man ved hvornår man kan tjekke “nyt” – åbenbart.
Jeg er da så ked af at jeg ikke kan give jer det I åbenbart vil have. Ikke altid i hvert fald. Hvis det da overhovedet er sandt det jeg har hørt?
Jeg synes selv det lyder lidt mærkeligt…

Det som det her bloggeri går ud på, for mig, er at jeg skriver når jeg ikke kan lade være. Så kan det jo godt være at jeg, som jeg gjorde i forgårs, “spytter” to indlæg ud på ét døgn, og andre gange så går der tre dage mellem, men så er det jo altså indlæg, som er udgivet med noget passion eller intention bag.
Hvis jeg ikke har et budskab, eller noget jeg vil dele, så kan jeg skisme ikke få skrevet noget som helst, og slet ikke fået trykket “udgiv”.

Hvad tænker I? – for det er jo jer, som den “forskning” handler om. Det er ikke noget jeg kan linke til, blot noget jeg har hørt, men i min optik – og sådan er det også med de blogs jeg læser – så tager jeg bare og klikker på det, som jeg synes er spændende, der hvor jeg følger med for at blive adviseret om nyheder (Instagram, BlogLovin’ eller mail fra det Bloggers Delight har sat op, med deres “følg-funktion”), og deraf kan jeg så sortere i det jeg gider at læse om.. for jeg er sgu også selektiv hos selv de bloggere, som jeg følger troligt med hos.

Jeg har da hørt, at hvis læserne ikke føler de får lov til at “komme med ind”, og jævnligt blive opdateret i den person de følgers liv, så falder de fra? Altså hvis man ikke fortæller dagligt om sine projekter, op og nedturer, så smutter I? 

Et par spørgsmål til jer, for det er da jer, der ligger inde med svaret!

Vil I gerne have at blogindlæg udgives, så man ved hvornår det er? F. eks. hver tredje dag, eller HVER DAG?

og…

Er det federe at følge fuldtidsbloggere? Er der en følelse af mere tid til bloggen? F. eks. mere tid til mere gennemarbejdede indlæg?

Når jeg er storaktiv og udgiver hver dag, eller hver anden, så er det fordi jeg føler et flow. Der er nogle tanker eller oplevelser jeg har, eller har gennemgået, som jeg bare dele. Tildels fordi jeg bare gerne vil have det ud, og ned på papir (eller keyboard), men også fordi jeg gerne vil have respons. Jeg ELSKER når I svarer, kommenterer eller deler selv. Det der fællesskab er bare herligt, og selvom jeg ikke vil tillægge min blog et fællesskab, så er der da en form for fællesskab i det med at være forældre, og så er det bare her på domænet man kan mødes.

Daglige blogindlæg altid er for mig ikke muligt – men jeg ville ønske det!
Det tager naturligvis ikke 1 time at skrive et indlæg, men hvis jeg skulle lave noget hver dag, uge efter uge, måned efter måned, så ville jeg ikke selv synes det var så skide spændende. Det tror jeg bestemt heller I ville..

Pt. kører jeg i mit eget tempo, hvor jeg administrer alt, og udgiver efter lyst og driiiive. I min situation skulle jeg også være fuldtidsblogger (eller på barsel), for at det ville kunne lade sig gøre at være mere online, end jeg er nu. Dét er en livsstil jeg ikke ønsker, fordi jeg gerne vil have min uddannelse, og komme ud at arbejde med børn. Det at være fuldtidsblogger er da en ret privilegeret tanke, men det er sgu også en fantastisk hobbymulighed fordi det giver så meget, men at have det som job, og være økonomisk afhængig af andre…. ellers tak!

 

 

25 kommentarer

 • jeg har blogget i snart 8 år og følger rigtig mange blogge jeg har set dem komme og gå og nogle er blevet kedelige nogle går for tæt på nogle igen er blevt for fine på den, men det er min mening andre kan jo føle noget andet … en god blog udvikler sig og skriver noget de kan stå inde for ellers holder det ikke i længen 🙂 bare min mening

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Så fint input – tak Helle!
   8 års bloggeri er godt nok længe.. Man kan da nok tillade sig at kalde dig “gammel i gårde” 😉 Hvor blogger du henne, om man må spørge?
   Og fin betragtning – tak for input!
   KH. Johanne

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • jeg blogger her
   http://www.belladotte.dk/

   som er min kedelig blog … 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lidbeth

  Hej,
  Jeg følger de blogs som jeg ikke kan lade vær’ med at følge. Hvor tit de udgiver rager mig en papand. Jeg læser din blog fordi du har en sød datter at skrive om, du skriver godt, og du er ret så sjov. Jeg har ikke brug for daglige indlæg – har læst flere blogs hvor der hverken er nerve i og hvor det heller ikke virker til, at bloggeren har en egentlig interesse i det han/hun skriver. Min teori er at det netop skyldes, at de føler en pligt til, at udgive dagligt. Derfor bliver mit svar, at du skal fortsætte det gode du har gang i, når lysten til at skrive er der.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   1000 tak for input, Lisbeth! Jeg fortsætter i samme spor – glad for det kan bruges! Tak! KH. Johanne

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Synes bloggen er din som den er, følger via blog lovin og synes derfor at det er unødvendig med en fast dag for indlæg. Vil hellere læse nu og her indlæg du brænder for, end pligt indlæg 2 gange om ugen. Synes nogle fuldtids bloggere bliver lidt kedelige, med mange sponsoreret indlæg, som er lidt intet sigende, ved godt det er nødvendig da det er det der får det hele til at løbe rundt, men ikke særlig inspirerende at læse.
  Synes du gør det godt og elsker at læse med

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Tak for din kommentar, Mette 🙂
   Jeg kan sagtens se hvad du skriver.. Jeg tager dog også sponsorerede indlæg, fordi det er meget spændende at sige ja til et bestemt emne, eller opgave, for så at skrive om det.. Jeg tager jo ting ind, som jeg alligevel ville have skrevet om, men så bliver det måske bare på en mere dybdegående måde 🙂
   God jul 🙂
   KH. Johanne

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina N

  Synes du skal blive ved som nu. Jeg følger dig på IG og bliver opdateret om nye indlæg der – hvis emnet fanger mig, hvilket det næsten altid gør – så klikker jeg mig ind her.

  Synes ligesom andre nævner, at fuldtidsbloggere ender med at udgive indlæg fordi det forventes af dem, ikke fordi de nødvendigvis har noget på hjerte eller lyst og så ryger jeg altså som læser i svinget.

  Din blog er interessant, jordnær og jeg synes du har en skøn måde at formulere dig på. Bliv ved med det, når du har lyst – så bliver jeg også ved med at følge 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Tak for din kommentar, Carina! Dejligt at høre du læser med 🙂 ! Det er en svær balance.. Jeg sidder og læser disse kommentarer, og derved din, og så skriver du og I jo også hvornår “I ryger”, og så tænker jeg: “gud, gid man vidste præcis hvad der skal til (eller hvad der skal være for lidt eller meget af), før folk smutter permanent.. Selvfølgelig skal man ikke tilpasse sit indhold til nogle enkelte mennesker, hvis det strider mod det man egentlig gerne vil blogge om, men samtidig er det jo også surt, hvis man laver en ændring, som f eks at blogge meget hverdagsagtigt ofte, og så der er mandefald 😀
   KH. Johanne

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kijo

  Jeg er vild med at din blog er som du syntes den skal være. Personlig syntes jeg det er mere spændene at følge bloggere der lever af andet end at blogge. Det er fedt når det kommer lidt af den virkelig verden på blogge . Dine holdninger om pædagogik og holdninger til hvad der sker i den virkelig verden. Det bliver lidt trivielt at følge bloggere der blogger om div events hele tiden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Hej Kijo (sejt!)
   Nu vil jeg jo ikke få det til at lyde som om at jeg synes bloggere, der lever af at blogge, lever i en “falsk verden” – for det gør de jo ikke 🙂 De har blot et mere.. hvad skal man sige.. freelance livsstil, sådan arbejdsmæssigt, og det er der måske mange der ikke kan relatere til.
   Men det overrasker mig at den tilbagemelding jeg får her er at man godt kan lide at høre om andres hverdag 🙂 Det er da morsomt, men jeg kan sagtens se mig selv i det – jeg elsker også at læse blogs om “hverdagsliv”
   KH. Johanne

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • NanO

  Er slet ikke på nogen måde til fuldtids-blogging. Synes, det strider imod hele ideen med at ville skrive for sin egen skyld (hvem sagde dogme-dame her?:)), og når blogging bliver det, man skal leve af, synes jeg der kommer for meget spons, og det bliver mere til et nyhedsbrev end til det intime, dagbogsrum, jeg bedste kan lide. Er klar over, at jeg 1. Åbenbart nægter at følge med tiden, og indse at ting og begreber ændrer sig, 2. Er ude med riven efter en masse ganske udmærkede bloggere, der skriver både godt og lødigt, men jeg mener altså, du har fat i den lange deltids-bloggende ende, hvor det ikke skal give brød på bordet og derfor kan være 100% indholdsbåret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Hej dogme-dame (haha, det lød bare morsomt!)
   Jeg forstår godt hvad det er du skrider – omend har jeg måske det perspektiv at man godt kan gøre det til ens “job”, og leve af det, men samtidig gøre det til et intimt dagbogsrum (delt med mange 1000 😛 ) – NOGLE kan i hvertfald.

   Der hvor jeg adskiller det, sådan personligt, er at man kan følge “almindelige mennesker”, som man helst ser lever et helt nede-på-jorden-liv, og så kan man følge “kendisser”, hvor man gerne vil overraskes og følge med i en vildere tilværelse.
   Dog er der jo nogle, der er blevet kendisser (Mette Marie Lange f. eks), som skriver om hverdag, og gør det på en fed måde – men altså er fuldtidsblogger, og er indholdsbåret..

   Men jeg kan sagtens se hvad du mener – tænker bare der er undtagelser.. eller hvad 🙂 ?

   KH

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • NanO

   Der er selvfølgelig undtagelser, og jeg læser også med hos MM og hygger mig med det. Hun er god til de sponsorerede. Jeg får nok bare mere gåsehud, når jeg læser med hos de ortodokse – eller hvad man skal kalde dem – som AmagerOrama og Orddame, fordi det bliver krast og poetisk. Jeg kan rigtig godt lide dit univers og synes, at det med, at du har en verden uden for skærmen, som vi andre får lov at kigge ind i, er det sjove og spændende. Også når det er hverdag. Og den verden forsvinder jo, når det er fuldtids-blogging.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Tak tak tak Pia! Jeg vil fortsætte af samme sti! Tak!
   KH! Johanne! Og go’ jul (det glemmer jeg at skrive, selvom det dælme er oppe over!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Du skal blogge når du har noget på hjertet… Ellers bliver det halvhjertet… :). Forstå mig ret… Jeg synes bare der er gået total sponsoreret indlæg i den verden her og så skal i jo skrive. Men synes bare det blir så skide uinteressant… Jeg vil høre fra jer når i er glade, sure, kede, lykkelige osv osv … Og ikke fordi i skal have skrevet et indlæg omkring et eller andet produkt….. Giver det mening?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina Højsgaard

  Jeg vil meget hellere læse med hos en der skriver fordi det er sjovt end hos en der lægger indlæg ud fordi de “skal” og der synes jeg nemt bliver tilfældet hos dem der lever af at blogge.

  Og det er helt lige meget for mig hvor ofte der kommer indlæg fordi jeg bruger Bloglovin – så der ser jeg jo alle de nye indlæg så de kommer jo automatisk så jeg glemmer jo ikke at læse. Og sådan en som fx lortemor skriver jo ikke så ofte som mange andre men så bliver jeg bare så meget gladere når der er et indlæg fra hende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Tak for dit input 🙂
   Helt enig – f. eks. sådan en som Lortemor er ikke under det pres med at udgive hver dag, og jeg mener sgu hun om nogen kan levere kvalitet.. Måske jeg ikke skal føle mig “hyppighedspresset”, bare fordi jeg ser hvordan andre kaster indlæg ud dagligt..
   Tak for din kommentar 🙂
   Kh Johanne

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er helt med deg! med barn kan jeg ikke forstå hvordan noen har tid til å blogge flere ganger om uken, det når heller ikke jeg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Haha, det kan jeg heller ikke altid.. Man tager jo et andet sted fra (aftenen med manden 😛 )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg følger blogs via blogloving og er derfor ret ligeglad med hvor ofte ai skriver. Jeg følger eks de to små blogger Ditte K og camillaTe som har haft en periode hvor de skrev meget og nu ikke er specielt aktive (faktisk meget lidt). Men det gør så jet bliver ekstra glad når der er et indlæg fra dem.

  Så hellere skiv når du haft ar noget på hjertet og hvis det er for mange så kan jeg godt selv finde ud ad at skimme dem eller springe dem helt over.

  Glædelig jul

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • katja

  forbliv den blogger du er nu!!
  Det er så fantastisk og forfriskende.
  Fuldtidsbloggere mangler bare ofte noget som fritids-bloggere(hvis man kan kalde dig det) har og kan.. spontanitet, lige fra hjertet, relevante indlæg osv osv.
  Bliv ved med alt det fede du laver, eller skriver.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg tror nu ikke det er federe, at følge en fuldtidsblogger, for det er absolut ikke derfor jeg følger folk!

  Det skal være fordi de HAR noget, at skrive om og ikke fordi de SKAL havde noget, at skrive om.

  Kan da sagtens sige, at det skal komme indlæg hver dag, men det er fordi jeg elsker, at få besked om, at der er “nyt indlæg” 😉
  Så det er af rent egoistiske grunde!
  Samtidig vil jeg helst læse indlæg der er skrevet af lyst og samtidig er det fedt, at der også kan komme tanker omkring et andet arbejde, end kun det, at blogge 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cæcilie

  Jeg synes det er fantastisk som du gør det nu. Som du selv skriver så kigger man lige forbi og sortere i det der lige rammer hos en. Synes du er skøn at følge og du har mange gode pointer. Både noget man selv tænker men bestemt også noget men ikke lige selv har reflekteret over. Og det får man jo så anledning til Keep up the good work

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Altså, indtil nu hvor du skriver det her indlæg har jeg aldrig skænket en tanke hvor tit du udgav indlæg, så jeg synes bare du skal forsætte som du har gjort hidtil. 🙂 Skriv når passionen er der. Det bliver simpelthen ørehængende kedeligt med indlæg hver dag for helt ærligt, hvem har et liv hvor der sker noget spændende hver dag?! -.- …som er værd at skrive om. Du gør det super godt og jeg nyder at læse med, selvom jeg hverken har eller er på vej til at skulle ha børn. 🙂 Augusta er den vildeste charmetrold!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Del dine tanker og læg en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OM AMBASSADØRTITEL og ÆSTETIK