Om at tage sit barn med i skole og barbere sin overlæbe

Man kommer jo aldrig til at ku’ skide i fred!


“Toiletbesøg bliver aldrig det samme” – det var hvad jeg engang skrev, på en liste over hverdagsting, der ændrer sig, og derved understreger at man er blevet mor.
Den liste er længere (end til det linkede indlægs fem punkter) og inkluderer også restaurantbesøg (når man er så optimistisk), opvask og madlavning, for så har man enten yngel på benet eller på bordet og timerne ml. 18-20, hvor der er klynk og pendulfart mellem soveværelset og stuen, bliver ikke det samme, som FB (FørBarn)

Ej, lyder måske jeg lyder sådan helt bitter-fisse-børn-har-ødelagt-mit-liv-agtig, men næh nej, stop en halv og hør her: mit liv er da skønherligt i al sin grå og ret regulære og hverdagsagtighed, og jeg kunne på ingen måde forestille mig at være uden Augusta bare en ud af ugens syv dage, men mit liv har da ændret sig.

…ej vent, det er måske løgn. En halv dag, eller en hel i ny og næ er da tiltrængt, men jeg kunne ikke være foruden mit barn, men der er immervæk en del forskelle fra FB til EB.

Jeg tørrede f. eks. knap så meget tis op fra gulvet, som jeg gør nu, og har sgu aldrig sgu aldrig strøet krabbe-gå-væk tryllestøv ud over en tremmeseng. Det er man nødt til, når man har et barn, der er bange for at krabberne kommer og nipper hende i anklerne. Selvfølgelig.
Og jeg har da heller aldrig diskuteret en Frost-kvote, argumenteret for en anden, at det er en god idé med tandbørstning, og det altså bør foregå uden skrig, skrål og at slå mor i hovedet, eller diskuteret med en 2,5-årig om at sandaler altså er en (meget) skidt idé i december måned.

En anden forskel er hvordan man går på toilettet.

I lang tid foregik det sådan:

TEGNING4

Så gik det hen og blev sådan:

TEGNING3

Hvis man er heldig kan det være sådan, nu:

TEGNING2

Men…

Følgende samtale fandt sted, mens jeg var på kummen, kort inden hun skulle puttes i dag:

(Jeg har sådan en ikke-svar-taktik, for min tanke er at hvis et rådyr var lidt bedre til at gemme sig, så ville det jo ikke blive opsporet af jægerne)

Hørt fra den anden side af døren…

mor?
moooor?
M O R !

….hvad laver du?

LAVER DU LORT?

…er det en stor loart?

Siger lorten “HEJ MOR, HER ER JEG?”

Mor?

Hør!

(Sang. Melodi: Æblemand)
“Lorte lort… kom indenfor lorte lort. Kom indenfor, har du noget loooort, med til mig iiii dag?

TAK SKA’ DU HA'”

Mor, jeg vil så gern’ se dine øjne. Kan du lige kigge på mig?

(Roder rundt ved døren)

SIG SMIIIIIIL MOAR!

(Lyden af hendes legekamera)

Det var et godt billede, mor. Det så’ fint.

Det viser jeg til mig.

(2 sek. pause)

Ja, det synes jeg. Det er ret så fint mor.

Mor, når du er færdig med lort, mor, så skal vi lege?

Mig og dig, dig og mig.

Dig og mig, dig og jeg, dig og vi og

…loooooort!


Hvis du synes lort er et grimt ord (det synes vi vel alle), men også upassende, så læs lige, hvad dine medmødre mener om at børn benytter dét begreb i sit ordforråd – HER

God weekend til jer alle – jeg håber på at nogle blandt jer, i vores mor-team, får smuglet en go’ vinårgang ud på badeværelset, til en velfortjent pause!

26 kommentarer

 • Mette Schelde

  Det er en fornøjelse at læse, simpelthen! Herhjemme bliver bebs på 5 måneder placeret i højstolen – jeg klarer hvad der klares skal på toilettet imens jeg synger “Jens Pedersens ko den har horn” – åh det herlige mor liv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Oh god yes! Der har jeg også været.. Har sunget MARIEHØØØNEN EEEVIIIIG GLAD med en halvåben dør, ud til bette A, der lå utilfreds under et eller andet aktivitetsstativshelvede 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Schelde

   Mit nytårsfortsæt må være at kunne time mit tarmsystem bedre, så jeg kun skal lave lort når manden er hjemme, så kan man måske få en skide-pause i ro og mag – så spændende er den ko sku heller ikke!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

   Dét er et godt nytårsforsæt! Det kopierer jeg

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Haha! Fantastisk!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne Ø

  Ahahahaha hvor er hun sjov!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, jeg elsker dig, Johanne:) Og Augusta!
  Ane vil rigtig meget gerne bruge en masse tid med sin mor i disse dage, og jeg nænner ikke at sige nej. Så vi følges på toilettet. I dag sad hun på skamlen og imiterede den løve, der åbenbart var på vej op af kummen for at bide mig i numsen. Det var svært underholdende;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Shit, hvor er det sjovt! Jeg håber, du overlevede løvebiddet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Hvor er du sød, Elisabeth :-*
   Årh nej, Ane!!! Haha, håber du klarede den 🙂 ! Og så lige på efterfødselsrøven 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sascha

  Jeg GRÆDER bogstaveligt talt af grin, over hendes monolog. Jeg kan nærmest ikke vente (måske lidt) til min egen begynder på den slags nonsens

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg dør….. Shit det er sjovt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sascha

  Så sent som i dag har jeg faktisk selv sunget Klappe Kage til Trille, 9,5 mdr, parkeret i hendes babyseng ude foran den åbne toiletdør. Overvejer for øvrigt at montere hjul på sengen, for den bliver kun brugt til at sidde og lege i, mens jeg skubbet den rundt i lejligheden, alt efter hvor jeg befinder mig…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Haha, synes konceptet er genialt! Ud på markedet med det – det vil sælge 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hahaha! Det er godt med et sundt forhold til lort. Genial (envejs) samtale i har haft!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sussie

  Shit det er sjovt.
  Herhjemme har trunten på 3 rykket sit fisher Price- fanfarespillende lille toilet over ved siden af vores, for “så kan vi rigtig sidde og tøsehygge”. Ohhh yes, lige hvad jeg drømmer om.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Årh nej, er det den der kan køre? Med keyboard? Den har vi nemlig haft!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeres samtale omhandlede i det mindste en naturlig del af den meneskelige kropsfunktion. Jeg har engang fået følgende monolog fra min søn gennem den lukkede toiletdør: Barn: Mor. Mor… Moar. MOR….! Hvad laver du? (laaaang pause, mens jeg stiltiende ignorerede opmærksomhedssøgende barn)… Barn, med let undrende stemme: Lægger du æg?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Prøv nyfødt ammebaby og kronisk tarmsygdom.. (abe der holder sig for øjnene) shit (tøhø) mand jeg jeg haft ham med på lokum mange gange.. og stadig.. nu er sådan bare åben så kan han selv komme hvis det er 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] I læst skide-indlægget hos Nutidensmor? Ellers gør det lige!!! Det er hylende morsomt:) Ét er Johannes fantastisk sjove tegninger, noget […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Det er det sjoveste jeg nogensinde har læst, dit barn har jo den bedste humor

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Totalt sjovt, meget genkendeligt indlæg.
  Hvis du er træt af ordet lort, kan jeg måske foreslå en klemmert? http://superheltemor.dk/2016/01/21/om-alenetid-klemmerter-og-frossen-lort/

  Siden  ·  Svar på kommentar

Del dine tanker og læg en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at tage sit barn med i skole og barbere sin overlæbe