Jeg er nede med Anna!

12 TING BLOGGERE SKAL STOPPE MED – NU

image1(1)


Nu skal jeg jo, som altid, passe på med at shit, where I eat. På stående fod kan jeg sgu ikke lige finde et dansk udtryk for det, men det handler om at være varsom med at påpege noget, som kunne være henvendt til andre, fra egen gruppe. Som da jeg påpegede hvor meget jeg hader click bait. Altså jeg bor jo i et form for bloghus, og man kan kalde andre bloggere mine kollegaer, men alligevel vil jeg gerne vove mig ud på (muligvis) dybt vand og udpege…

 12 TING BLOGGERE SKAL STOPPE – NU

Nu kan det godt være det kun er mig, og det kommer sig sikkert af at jeg læser et hav af blogs, og set i det perspektiv at det ikke er alle, der gør det, altså læser 5-6 blogs om dagen, så kan jeg starte med at sige, at disse ord, vendinger og overskrifter bliver brugt MEGET. Det er ikke en sjældenhed, de er overalt, som kæmpe bogstavsballoner til alle slags fester.
Og dem er der mange af, skulle jeg hilse at sige

Bloggere er dygtige og passionerede mennesker. Jeg kan godt forstå der kommer et “fagsprog” og en ensartethed, særligt hvis man er en del af en ungdomskultur, men der er ingen grund til vi gør os selv hjerneløst homogene køer, der bare brøler det samme, i flok.

Med erkendelsen om at man aldrig kan gøre alle glade, så er her 12 ting, der er negle på min tavle:

MUSTHAVES

Det er jo næsten blevet en selvfølge for enhver, der blogger lidt kommercielt, og vil vise hvad “MAN BARE SKAL EJE”, og betegner det som musthaves.
Det er dog et ord, som bliver misbrugt mere, end YO MAMMA-jokes i 90’erne, så nu er der ingen pondus længere. Der er f. eks. ingen der bliver stødt over “Yo mamma so fat even Dora The Explorer can’t find her”, fordi det har mistet sin værdi, når alt fra en Rimmel mascara til 120 kr. eller et par hvide tennis sneaks åbenbart er MUSTHAVE!

WANTIES & FAVES

Same shit, different word.
Wanties er jo egentlig bare et ord for musthaves, noget man “vil have”, men hvor en eller andet har været fuld i daquiri, og så har det ligesom bare spredt sig, som lugten af urin på en tør sommerdag, på Roskilde festival.

Kan du sige ” F A V O R I T T E R “, eller skal vi alle bare begynde at tale i engelske forkortelser, som om vi er for dovne til at udtale ord, med mere end fem bogstaver?

CRAVER

….faktisk misbruger bloggere bare de engelske sprog, fordi de ikke kan skrive “jeg har pisse meget lyst til pizza”. De craver rejecocktails. Fordi det lyder bedre.
Åbenbart.

AW & SS

Så kan det godt være det kun er mig. Ja, måske jeg er lidt halvdum eller tabt bag en modevogn, men der gik da længe, før det gik op for mig, hvad f. eks. AW16 eller SS16 betyder, og det er som om der heller ikke er nogen, der har tænkt sig at fortælle det.

Selvfølgelig kan man da antage at ens læsere ligesom har interesse for det segment man er i, eller bare har en lille forståelse for hvad og hvordan, men endda hos mommy-bloggere falder jeg over sætninger som: wow, jeg har lige luret på den fedeste AW17 fra Mini Rodini og så vil jeg som læsere tænke… what the fuck sker der for fagsproget?
Det kan da godt være du kan fine ord som styles, fit og sæsonbetegnelser, men det betyder da ikke at alle kan det! Sig dog efterår – vinter kollektion, eller forår – sommer, som det jo betyder!

“DEN DER AKTUELLE EPISODE”

Bloggen må man jo bruge, som det passer en. Så kan andre læse med, hvis de vil, men egentlig er det jo bare et rum til tanker og ideer.
Det er bare sådan, at når der er et-eller-andet-i-aviserne, så er det som om der er en tendens til at bloggere føler de bare SKAL ytre sig på deres blog. Når der sker noget skrækkeligt, som terror, dengang Kemo-land afsløringen kom frem eller efter en dokumentar om et eller andet.
Jovist, det er da noget vi alle tænker tanker om, og MANGE kan bidrage med nogle gode og nuancerede perspektiver på aktuelle debatter, men det er bare INDIMELLEM som om at nogle bruger deres blog til at sige “JEG HAR OGSÅ EN HOLDNING”, og så er den lige så flad, som en pandekage.
Nå, så du har også set DR om juridisk abort, ligesom alle andre, i dette land?
Jeg har selvfølgelig ikke den rigtige opskrift, og jeg tænker ikke man skal holde igen, fordi 4-5 andre bloggere allerede har skrevet det eksakte samme indlæg, men som læser tænker jeg… hvad var det nye?
Så du er også ked af det / forfærdet / overrasket?
Vildt!

…AND IN ENGLISH….

Bloggere der kører lidt for meget i translate-tjenesten, hvor jeg personligt tænker: aaaarhhh! Der er da grænser for hvor international du er. Bare hold dig til dit danish med lidt danglish!

PICTURE OF THE DAY eller #OOTD 

Her er en medalje for at være den mest ukreative på denne side af mælkevejen

ON FLEEK

Du synes det kører for dine øjenbryn… tak for informationen.

ÅRH NEJ | DET ER SLUT | DET SAGDE JEG BARE IKKE | ER JEG GRAVID | I GÆTTER DET ALDRIG

Jeg skulle have click bait ind igen, sorry

HAUL

Suk.

MIN ONSDAG EFTERMIDDAG PÅ SOFAEN – del 5

Føljetoner (det nye it-ord) har forplantet sig, som rotteunger i et lille rottebur, med en forplantningsdygtig hanrotte og en hunrotte i sin bedste fødealder.
Føljetoner, altså hvor man deler et indlæg op i flere dele, fungerer for nogle rigtigt fint, for jeg kan personligt selv tænke: “GLÆDER MIG TIL DEL TO”.
Men lad være med at gøre det, bare for at gøre det, så vi skal klikke os ind i tre dele, for at høre om Hugos 3 års fødselsdag.

“JEG KAN TÆLLE”

Nu prøver jeg bare at være morsom, for det er noget jeg selv gør. Disse indlæg:
“5 TING OM AT VÆRE MOR”
“5 TING JEG ELSKER VED SOMMER”
eller
“NOGET OM KAFFE”
“LIDT OM KÆRLIGHED, KAOS OG PANDEKAGER”
Det er jo lette overskrifter, og ingen kan være unikke, når der findes mange mange mange tusinde blogs… jeg falder selv i, men det er alligevel her lidt sjovt at påpege, at vi et eller andet sted kopierer hinanden så meget.


Eventuelle blogger-klager, “hvad med dig selv”-kommentarer eller generel shitstorm under opsejling henvises til: nutidensmor@gmail.com

56 kommentarer

 • Sille

  … Og og og ordet “vitterligt” blir brugt i flæng!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha, du er on fire i dag Johanne 😉 Jeg er jo liste-damen (kan vist ikke engang tælle dem længere), så jeg må tage den til mig og omfavne mine “fejl” 😀
  Flækker til gengæld over føljetonen- “Min manglende nattesøvn part 500” coming up – stay tuned!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha. Det er sjovt! Men du rammer nerven på noget helt essentielt: at vi jo alle gerne vil skrive fængende og interessante indlæg. Så hvordan gør man det uden at strømline det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Ja, det er sgu svært. Der er nok nærmest ingen der kan være foregangsmand, eller se sig helt unik

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tamar

  Sandt skal være at butikkerne bruger AW og SS så derfor giver det vel mening at bloggere bruger det også??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Det er de begyndt på, ja 🙂

   Det er måske bare mig, men jeg ser ingen grund til at bruge sådanne betegnelser på noget, der er så enkelt som vinterkollektion og sommerkollektion 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  HVAD BETYDER OOTD???? Jeg bliver fucking vanvittig, fordi jeg ikke kan regne den ud. Det er jo overaaaaalt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe O.

  Da jeg var en helt spæd bloglæser, fattede jeg simpelthen ikke OOTD. Og syntes det var lidt for pinligt og ufikst at spørge. Så jeg ræsonnerede mig frem til, at det nok betød Oohh One To Do! Haha 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   KENDER DET! Havde det samme med WTF (What The Fuck) og jeg nægtede at google det ! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

   Havde det på samme måde med ftw. Troede i lang tid det bare var what the fuck bagfra, fordi man var ekstra overrasket eller noget..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   HAHAHAH! Også jeg!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   WHY THE FACE! Der gik seriøst år før jeg fattede det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Nej, hvor har jeg tænkt det samme i mit stille sind mange gange. Det er åbenbart på mode at være som alle andre 😉
  Du er simpelthen så sjov, Johanne! Jeg storsmiler hver gang jeg læser et indlæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har tydeligtvis kun været et par måneder eller tre i blogverdenen, for jeg fatter INTET af ss17, Goul and hat og hvad fu nu ellers havde med på listen. Dog må jeg erkende mig skyldig for at være en click baiter(!???), da overskriften “Det er slut” for kun 4 dage siden blev postet på min blog.. Og jeg ELSKER det.. ..at finde på den mest fangende overskrift, der vækker læsernes nysgerrighed og interesse. For hvem fanden gider at læse et blogindlæg der hedder: “jeg skal på ferie”? Det er jo rævsygt. Så skal man virkelig være et interessant menneske, før folk gider at læse den slags random stuff(læg mærke til mit engelsk) om en. Og det er jeg bare ikke. #Hurraforclickbait
  PS. Jeg kan godt li’ din blog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Haha
   Nu da du skriver fatter – som i nutid, så vil jeg tillade mig at skrive hvad det betyder, hvis du nu ikke ved det? SS17 er spring summer 2017 kollektionen
   Det er svært at sige om noget er click bait eller ej, og hvornår det er over stregen. Det vil jo bare være min mening, men hvis indlægget ER interessant og dramatisk, så er en kort og kontakt overskrift da også passende. Det må jo gerne være spændende og u-afslørende, men det der med at lokke læsere ind i et indlæg om en tur i Superbrugsen, der endte med kakao i indkøbsposen og ikke havregryn, som egentlig var planen, med overskriften: “FUCK, DET GJORDE JEG BARE IKKE – I DØR, NÅR I LÆSER HVOR VILD JEG ER” er SNYD
   Ps. Jeg kan også lide din blog!
   PPS. Jeg klikkede på det click bait indlæg du henviser til, lige da du udgav det, og jeg blev ikke skuffet, selvom jeg troede du og kæresten havde slået op 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hahaha, havde totalt glemt “DIN MOR” jokesene! Tror vitterligt ikke jeg lavede andet i 90’erne! IND MED DEM IGEN!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   De er geniale! Lad os give dem et comeback 🙂 !

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Shit where I eat = skide i nælderne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   I nælderne? Så fik jeg da lært noget nyt! Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Elsker ar du laver en overskrift om 12 ting. .. Og da jeg så kom til pkt 12 begyndte jeg at grine.

  Den der med aw/ss tog også mig lang tid. Nogle af de Ring du nævner er ikke så repræsenterede i mit ellers lage blog – feed og andre ting generer mig ikke. Så jeg er vist heldig/kritisk med mine bloggere. Tror kun jeg følger to som oversætter og dwn ene arbejder som skuespiller i England. Det giver rer god mening så.
  Hvis en føljeton er for kedelig så stopper jeg med ar læse den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malle

  Haha, du er sjov! Men hvad er Haul & Hack??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Godt spørgsmål 🙂

   Hack betyder at man bruger noget, og så gør det til noget andet, eller forbedrer det. IKEA HACK er f. eks. populært, da man kan tage masseproducerede møbler og bruge det på en ny måde, male det, eller ændre det og derved gøre det mere personligt – eller multifunktionelt

   Haul betyder (som jeg ser det) f. eks. en video, hvor man fremviser sine nyeste køb.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tror sgu, jeg læser for lidt blogs, for halvdelen af punkterne er fuldstændig volapyk for mig:)
  Og så elsker jeg dig (lidt mere) for også at have punkter med, som du selv gør dig skyldig i – du er så dejligt uselvhøjtidelig:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Jeg er mega skyldig i mange ting, og en anden blogger ville jo kunne lave en 12-punkts liste med ting jeg gør, som mange andre ville mene var mærkelige eller nederen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luna

  Bloggere der omtaler deres kærester el. børn med forbogstav. Stoop nu for helvedet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fenja

  Jeg synes man skal passe på med at kommentere for negativt på andres arbejde og stil, ærligt talt 🙂 Men det er nok bare mig… Årh men for katten, jeg er nok mega dobbeltmoralsk – der er nemlig også flere af de punkter der irriterer mig 😀 Fx alle de der modeudtryk som wanties, OOTD osv osv synes jeg er skøre. “On fleek” – hvad betyder det overhovedet?! Til gengæld praktiserer jeg selv et par af de andre punkter – med rigtig god samvittighed 😀 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Hvis man har én stil og er glad for den, så synes jeg også bare man skal holde fast i det 🙂
   Jeg kan heller ikke selv se mig hellig fra alle punkter, og andre bloggere ville klart kunne lave en 12-punkts liste med ting, som jeg gør, der er nederen 🙂
   Det det handler om, for mig, er bare at det ikke nødvendigvis er en stil man har, der er indgroet. Det er oftest bare ting vi tager fra andre, uden at tænke over det.
   On fleek betyder forresten at de er “on point” – altså HELT perfekte 🙂
   God weekend 🙂 // Johanne

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie-Louise

  Det er også så fandens populært at kalde sin bedre halvdel eller sit afkom ved forbogstav fx “A og jeg spiste på Madklubben igår”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Haha, jeg gør det sgu.. Det er dovenskab.. men jeg kan godt se hvad du mener 😉 …selvom jeg aldrig har været på Madklubben!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Eller overskrifter i bedste dameblads-stil “Om dette og hint” “Om at lufte hund” “Om at være sulten” Synes der, på et tidspunkt i hvert fald, gik temmelig meget inflation i “om…”-overskrifterne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • der er meget jeg ikke forstår men udover det så undre jeg mig at nogle blogger siger til deres læser at de elsker dem os læser … hvorfor ???
  at ha en blog er vel en for for ego trip ala “se mig” eller “læs min mening” … eller se hvad jeg har købt eller fået … du siger du læser mange blogs jeg følger 1500 blogger eller flere ikke at jeg læser alle men jeg skimter dem og der er meget får blogge der er top of the pop som fanger og som kommer med indlæg man bare læser og tænker .. skide godt indlæg …

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Hej Helle 🙂
   Altså bloggere skriver at de elsker deres læsere?
   Jeg elsker at folk gider læse min blog.. Og når jeg får respons på indlæg så tænker jeg, at jeg har ramt noget relevant, siden I gider at skrive. Dét synes jeg er så fedt!
   Men jeg tror ikke jeg ELSKER JER.. kender jer jo ikke, hver og en, men jeg synes det er fedt at der er nogle, der gider bruge tid på at kigge på mit domæne, og scrolle gennem det jeg har lavet. Det er ret ego ego, ja, men omvendt får jeg også enormt meget ud af det, når folk deler deres historier eller perspektiver på samme emne. Den der dialog er fed.
   Jeg skimter også selv rigtig mange blogs, og det er ikke alt jeg tænker “wow, det ville jeg ikke have været foruden at læse”, men indimellem falder jeg over gode indlæg 🙂 Så jeg har det nok som dig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hahaha!! Jeg har en kladde liggende, der hedder “Noget om kaffe” faktisk om en kaffebrygger der bare er et MUSTHAVE…

  Må vist lige en tur i den kreative tænkeboks 😉

  God weekend, Johanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Jeg kan ikke se mig fri for at lave “noget om X” 😉
   Personligt ville jeg læse alle indlæg der hedder
   Noget om kaffe
   eller
   Noget om rødvin 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Regitse

  Lige for at sparke liv i dinmor-jokesene, kommer der her lidt hjemmestrik;

  *Din mor er så grim at det er fastelavn for hende hver dag

  *Din mor er billigere end gratis

  *Din mor tager så meget narko, at Casper Christensen natklub er et sodavandsdiskotek sammenlignet med..

  P.s. hvor er koen på billedet fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Hahahahahahaha.. Elsker især den sidste 😛

   Koen er mig!
   Eller!
   Det er et billede af mig, plus appen Animal Faces

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er så klart AW og SS damen 🙂
  Men hey – det gør altså bare en overskrift noget kortere end at skrive sommer- eller vinterkollektionen ;0) Og så gør det min SEO optimering nemmere når jeg nu blogger om sommer- og vinterkollektioner hvert år ;0) Jeg kan ikke kører samme overskrift igen og SEO optimere.
  Så der har du forklaringen ;0)

  Og så er jeg helt klart også føljeton damen 😉 Ha ha

  Men man kan vel heller ikke kalde sig for en rigtig blogger uden mindst at kunne se sig selv i 2 af dine punkter 😉

  Kram fra Pernille
  http://www.pforpernille.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  To each her own. Pis, nu skrev jeg på engelsk, men ja. Jeg er enig i, at dobbeltkonfekt er pisse irriterende og engelsk kan virke super dovent, og at det virker meget indspist når bloggere referer til ting eller begivenheder som alle burde kende meget beskedent osv, men jeg ELSKER altså bare lister. Så… til hver sin egen, ikke? Det lyder altså bare bedre på engelsk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Armen jeg forstår hvad du mener.. enig enig. Er også selv et listemenneske, men vi gør det jo allesammen, ikke? Men det er der jo måske også en grund til 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ah, det er ikke den med nælderne, som er et mere generelt ordsprog for at komme galt afsted…. Shit where I eat = skide i egen rede 🙂 http://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=rede
  Dejlig latrinært!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg har det ret stramt med typiske blogger-ord/vendinger såsom “gode råd modtages med KYSHÅND” og “KNUSELSKER”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nellie

  Man skal passe på man ikke bliver for negativ

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Sandt – der er sådan en hårfin grænse mellem humor og grovhed, som er svær at balancere helt på… men jeg håber medbloggerne tager det med et smil, og særligt når jeg selv er skyldig i en del af dem 🙂
   …men hvem siger jeg har ret 🙂 ? Ingen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha – er du gal jeg blev klogere på alle de forkortelser der florerer! Jeg har ikke fattet en meter af hvad der blev skrevet om – andet end jeg da godt kan se når noget handler om tøj osv. 🙂

  Fedt indlæg! Og vi kan vel alle sammen godt trænge til at ryste posen ind i mellem ift valg af floskler 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Del dine tanker og læg en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er nede med Anna!