"Jeg får en umådelig lyst til at afkalke bruseren, når jeg skal læse"

NOGET OM EN TOM ØNSKELISTE OG LIDT ORDKLØVERI. PT.

 

Indeholder reklame / annoncelinks photo 9511_zpswgaiebhl.jpg photo efteraringr_zpsdnxncfso.jpg

Ja, altså jeg skal da skynde mig at sige jeg ikke har svaret – desværre. Jeg udnytter hermed groft min position til platformsejer til at få inspiration fra JER, for jeg er sgu lidt på bar bund pt. 🙂

Er jeg forresten den eneste der har det sådan, at ordet pt. skærer i øjnene? Jeg er generelt modstander af brug af forkortelser, og ynder oftest at skrive alle ord i deres fulde længde, og ikke i forkortelser, som det sgu er blevet moderne (nok i forbindelse hele det der inder-næt og sociale medier er blevet populært). Men pt. kan man ligesom ikke stave ud – eller jeg tror hvis jeg skrev:
>> Jeg er sgu sådan lidt på bar bund pro tempore <<
…ville I nok tænke: hvor kom den latinsnob dog fra?
Nå, men det var da noget af et sidespring – i forhold til emne skift. Ikke utroskab. Jeg er ikke mine læsere utro. Jeg har kun jer.

Men pro tempore iggårh, sidder jeg i svigerforældrenes lædersofa. Den er dejligt opvarmet af forårssolen, som der er FULD knald på, her i det vestlige Jylland. Min mave indeholder Nutella, sild (begge slags, selvsagt) og Cola fra glas.
Det er livet.
Vi skal dog tilbage til det alt for ægte liv i morgen og den kommende uge skal jeg bruge på (mere) opgaveskrivning, som jeg desværre frygter bliver min død. Så er I advaret. Eventuelle forespørgsler på overtagelse af domænet rettes mod min mor, tak.

Men tilbage til det med fødselsdagsønskeliste! Som det hedder i min familie. I mange andres ved jeg det er bedst-stil at give inspirationsønskesedler, men jeg er selv en sådan type, at jeg selv vil købe PRÆCIS det folk ønsker sig – og ikke kaste mig ud i hvad de skulle have overset de godt kunne tænke sig. Hvem glemmer at komme i tanke om noget man gerne vil have, når man har et helt år til at overveje det? Not me I say! Jeg er så selv også sådan en type, der er overordentligt glad for at få noget jeg har udvalgt mig kunne være herligt at blive forkælet med og det er sjældent jeg kan blive overrasket og ytre: ÅRH, den.er.jeg.SÅ.glad.for! Tusinde tak! Jeg vidste jo slet ikke at jeg lige manglede sådan en! For jeg ved sgu godt hvad jeg mangler.

– Mæn! Det er da noget andet med barnet.
Særligt besværligt når barnet jo ikke endnu – ikke mit i hvert fald – kan ytre hvad det gerne vil have til sin 3 års fødselsdag. Her må jeg jo som mor kommer på banen og gøre mig overvejelser om hvad JEG synes hun går og mangler.. Og så komme med specifikke ønsker – til de der gerne vil have dét, men som selvfølgelig også er inspiration, for familie og venner skal jo give det DE gerne vil have hende.

Jeg mangler bare inspiration. Jeg kan ikke komme udenom at hun er en heldig kartoffel, med et fint arsenal af legetøj og mangler på sin vis ingenting.
Men selvfølgelig skal hun have gaver. Det er en vel en selvfølge i vores forkælede, vestlige, ikke-Jehova samfund?

Én ting, der går igen og igen, som vi stærkt overvejer Augusta kunne få – fordi hun netop ønsker sig et – er et løbehjul… men er hun klar? Giver det mening til et barn der helt sikkert ikke er motorisk klar – endnu? Det skal jo gerne være et (ret vederstyggeligt) Frost-løbehjul, med to hjul bagpå, for bedre balance – som dette, men hvad tænker I? Egnet til en 3 årig? Om ikke andet kan hun jo øve sig.
Ellers har vi tænkt på disse ikke-giftige akvarelfarver til få penge, en sød lille guitar, fordi hun altid er helt vild med Oskars, sin gode ven, og f. eks. en oldschool påklædningsdukke (men i sådan noget gummitræ – hvad end det er).
Jeg regner selv med at vi skal give hende nogle Frost hovedtelefoner, da vi har mistet de andre vi havde købt, og ellers mangler jeg jo bare ideer, som jeg håber I kan hjælpe med? Det er naturligvis lidt svært, da I ikke ved hvad vi har, men vi har helt sikkert nok i: bamser, dukke-ting og nok også DUPLO. Tøj eller sko er faktisk ikke rigtig noget vi ønsker os, da vi selv klarer indkøbene af den slags og jeg ved familien helst vil give ting og ikke beklædning – men jeg vil dog sige det er en glimrende måde at få fyldt op i praktiske nødvendigheder, at ønske sig tøj! Plus jeg tror faktisk vi har styr på alt tøj til den kommende sæson, efter min POMPdeLUX-shop-amok.

Nå, men det var alt for mig – jeg må hellere hoppe tilbage til min opgaveskrivning, men jeg håber nu på det vælter ind med fif og råd om lidt, fra jer. Jeg kan høre Augusta og farmor er godt i gang med bagning af pølsehorn og pizzasnegle, så mon ikke der snart er en skrive-snack til mig?
God lørdag!


Har du lidt mere tid til hygge-blog-fødselsdags/-gaverelateret-læsning?
Hvis du har barn, der er helt vild med Dora Udforskeren, så tjek evt. billederne fra Augustas 2 års fødselsdag og indlægget her, med fif til hvordan man kan give helt personlige gaver. Vild med drama-Elsa og søsteren Anna i opmærksomhedsunderskud? Så tjek eventuelt dette Frost-dedikerede indlæg.


Kvinden bag fotografiet herover er ImagsbyLangfeldt i anledning af at det vidst er præcis et år siden det blev taget. ELSKER de flotte fotos, og de pryder væggene hjemme ved al familie vi har <3

   

38 kommentarer

 • Pernille

  Den gave min datter blev gladest for på sin 3 års fødselsdag var en paraply fra Rema. Den havde hun godt nok også kommet med et subtilt hint om, at hun gerne ville have, da hun blev så vred over, at hun ikke måtte få den en dag vi handlede at hun skreg indtil hun besvimede…Midt på gulvet i rema..

  Det hun har leget mest med siden har dog nok været de to spil hun fik fra Djeco. Specielt little cooperation har været et hit.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Årh du godeste! BESVIMEDE?
   De børn og deres temperament dog!
   En paraply har hun faktisk – og ja, det er et kæmpe hit for de små.. men dog tror jeg ikke Augusta har lige så stor paraplykærlighed, som din datter (men det siger ikke så meget om min datter, som det gør om din 😉 haha – håber du kan tage det)
   Djeco er et fantastisk mærke! Jeg vil lure på det der Little Cooperation! Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Helt sikkert Djeco spil, “lille storm” spil, modellervoks maskiner som kan lave alt muligt. Puslespil, transportabel cd afspiller til børn med mikrofoner på, bøger med alfons åberg.
  Og et løbehjul er da en god ide, hun lærer det vel på et tidspunkt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Modellervoks MASKINER? SEJT ja, god idé! Det havde jeg da selv som barn 🙂
   Fedt med input.. jeg må google det hele i aften 🙂 TAK!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Hvis hun ikke er så sikker motorisk, så ville en løbecykel måske være sagen?

  Den har min niece på 2½ brugt meget gennem længere tid i bla DP, når de er på længere ture (Natur- og idrætsdagpleje)

  Så har hun mere styr på det, og det er ikke så udmattende. Har også en niece på 4 og en nevø på næsten 5 – Og de giver udtryk for, at det godt kan være ret hårdt at bruge de løbehjul, fordi de så aktivt skal holde dem i gang 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Vi har en løbecykel, men ellers god ide 🙂 Det er en så fin ting at have 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Min 3-årige kunne sagtens håndtere de der løbehjul med to hjul bagpå som 3-årig, selvom han ellers er.. Ahem.. Motorisk udfordret 😉

  Fordi mine børn også har meget legetøj, har en del af deres gaver bestået af:
  – Cd-afspiller
  – Cder som fx den store ‘Åh Abe’-boks
  – Lydbøger
  – Bøger
  – Brætspil (fx Spejle æg, Vildkatten, Ludo osv.)

  Ellers er Playmobil også superfint til børn i den alder, og oplevelsesgaver kan også være et hit 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Årh tak for tips! 🙂 Der er hermed nyt på ønskesedlen! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Vi giver hende nok en cykel (3-hjulet, den mindste) i hendes 3 års fødselsdagsgave. Ellers så ønsker vi os;
  Trampolin
  Sandkasse +tilbehør
  Specifik tøj og sengetøj
  Løbehjul (same vederstykkelige frost)
  Gavekort til sko, br,
  Disney film
  Og resten ved jeg ikke endnu – men har også til august😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Gode ønsker 🙂 …men det er sgu godt at være i god tid 😉 Jeg har tænkt siden sidste fødselsdag 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Vi giver hende nok en cykel (3-hjulet cykel, den mindste)
  Fandt lige ønskesedlen her på tlf. Håber du kan blive inspireret. 😆

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hyggelige ønsker.

  Da min datter blev 3 år fik hun ‘rigtig’ LEGO. (LEGO Friends og Junior). Hun var ikke så godt til at lege med det i starten, men det kom inden hun fyldte 4… Det samme med perler og perleplader.

  Marie / krøllerier

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Årh LEGO Friends er et kæmpe hit, men springet fra Duplo til LEGO er stort, for øv hvor har man meget af “det gamle” så 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Min datter bliver også 3 om en måneds tid. Vi har købt en 2 hjulet cykel med pedaler og støttehjul til hende. Derudover så får hun en lommelygte – det har hun længe talt om at hun ønskede sig, og nå ja, et legehus og gyngestativ til haven (men det er nok bedst at være haveejer, for at det er en god idé). ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Ja, den er nok mest for haveejere, haha, men fantastiske gaver.. gid jeg kunne give dét.
   Kan hun virkelig cykle allerede?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

   nej, men det er jo meningen at hun skal lære det! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Ja lommelygte som en anden foreslår er fantastisk – E leger stadig med sin her mere end 1 år efter sin 3 årsdag. Løbehjul er en fantastisk gave, hun fik sit lige da hun var 3 og var og er ellevild! Vi valgte minimicro og det er robust og meget nemt at lære at køre på (smukke E er liiiidt kluntet…) det styrer lidt som segways ved at man læne-drejer. God fornøjelse med opgave- og ønskelisteskrivning 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Haha, ja, hvad er det med børn og lommelygter? Augusta har en, og hun er jo ellevild 😀
   Jeg tror også vi ender med sådan et mikro løbehjul 🙂 Tak for fif!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Hvis jeg skulle skrive “pt.” ud, så ville jeg nok bare skrive “på tidspunktet” (det er dét, jeg har lært, at det betyder!) eller omformulere til “i øjeblikket” 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Aaaaaaaahhhhh! På tidspunktet! Årh ja, den havde jeg ikke set

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Det eneste min datter ønskede sig, da hun fyldte tre var en trompet. Så hun fik en fin grøn trompet fra fætter br og blev meget lykkelig:-) Hun fik et løbehjul, da hun var 3,5 år, og det har også været er hit.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi skal holde 3års fødselsdagsfest for min datter på lørdag -en fest hun selv har planlagt i flere uger nu 😉 Der bliver virkelig gået op i alle detaljer, ikke mindst ønskerne. Det hun selv ønsker sig er:
  Ting med spiderman – sengetøj, nattøj og undertøj
  Et armbånds ur
  Sandaler
  Støvler
  Røde gummistøvler
  En termo jakke
  Dvd med Løvernes Konge
  En Jelly Cat kanin
  En cykelkurv og ringklokke
  Et legekøkken

  Det moren har sat på listen:
  En badedragt
  Sværere træpuslespil
  En autostol
  Legetøjsgryder

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Sejt 🙂 Fedt at læse en rigtig ønskeseddel, fra et barn, og ikke bare en voksen, der har opsat en masse ting der er moderne at lave en collage på 😀
   God fødselsdag på lørdag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frida

  Ved mig irriterer “pt.” også lidt mine øjne. Jeg har altid troet at pt betød på nuværende tidspunkt😊 Hilsen Frida

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tarkoflen

  Djeco tactilo lotteri er et hit her pg et dukkehus jeg købte brugt til jul! Troede jun var lidt for lille, men hun er pjattet med det, og så bruger vi bare duplo mennesker og stole/borde i stedet for det man kan købe til 😊
  En fra min datters vuggestue har et løbehjul med to hjul bagpå og det var et stort hit til trods for at T mildest talt er forsigtig og ikke særlig hurtig motorisk ☺️ Hun fylder 3 midt i april så de er ret tæt på hinanden aldersmæssigt ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Hej,
  Fik hun cykelhjelm, da du købte cykelanhænger, ellers er den oplagt
  Cykelkurv til løbecykel. Vi kommer aldrig på tur uden en bamse eller dukke!
  Værktøjskasse! (Ja, piger elsker det også. Gudfar kom lige med en motorsav… Lykken er uendelig og jeg bliver savet over igen og igen!)
  Lille altankasse (Tiger) så man kan så egne blomster/ærter mv.
  Her kom Frost løbehjulet til jul. 2,5år. Stor udfordring men god udfordring.
  Juniorseng der er halvhøj, så man har hule under. Stort hit herhjemme!
  Puslespil!
  CD afspiller til eget værelse (jeg elsker at kunne lukke døren, når hun hører Klump cd)
  Alberte CDer! Så åbner jeg døren igen 😊
  UV badedragt
  Svømmefødder og svømmebriller og en hajfinne, i stedet for badering!
  God eksamensskrivning og påske!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Jeps, cykelhjelm fik hun -men jeg vidste ikke man kunne få cykelkurv til løbecykel! Sejt!
   Fede ønsker, mange tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Nå ja, hvad med billetter til cirkus summarum til sommer?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Dét ER en god idé, men Augusta ville ikke være til det. Hun har noget med for høje lyde, og jeg tror oplevelsen ville være overvældende – i år.. men næste år tror jeg vi kunne være klar. Vi var i (rigtigt) cirkus for ikke vildt lang tid siden, og pga. lyd og lys var vi nødt til at gå før tid, desværre

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Ida 3 år og 2 mdr. På løbehjul på banen i ry.
  https://instagram.com/p/uC9gTqRnSYx0IfXx41BMMUq-FKvYYgBF5AwaI0/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Af løbehjul kan jeg stærkt anbefale mærket mini Micro. Vi købte et til min ældste og det er gået i arv og holder rigtig godt. De bevæger sig sådan lidt sidelæns som et skateboard, hvilket mine elsker.
  Den mindste model kan ikke klare vægten fra store børn og kan ikke indstilles i højden, men det er helt suverænt og vejer ikke ret meget. Har først nu købt næste model (også på tre hjul, så det hurtigt kan stilles uden at det vælter) til min datter på 7. Så det andet kan bruges ret længe.

  Og kender du ellers magformers. Der skal en del til for at det er virkelig sjovt at lege med, men noget af det eneste legetøj (udover kreating, Duplo og LEGO) som er fremme hver dag herhjemme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Jeg har lige luret på det og jeg synes faktisk det er rigtigt fint! Meget stabilt?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Ja det er ret stabilt i forhold til ikke så nemt at vælte. Altså de kan falde forover, som det indimellem sker for mine. Hvis de kører ind i en noget eller kører på et meget ujævnt underlag.
   Men den der surf/ski bevægelse man kan lave på det er rigtig stabilt. Min søn laver nogle vilde sving uden at det vælter.

   Og så skærer designet bare knap så meget i øjnene, som mange af de andre løbehjul på markedet 😎

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Vi har også lige holdt 3-års fødselsdag for min søn. Jeg havde overvejet løbehjul og des lige, men droppede det, da han vare ikke er klar til det endnu. Og ville gerne give noget, han kunne bruge med det samme. Men ellers et godt gaveønske!
  Vi gav ham magnatiles (https://www.arvingen.dk/shop/magna-tiles-100-6719p.html?gclid=COnhsIeL48sCFWJ5cgodlMIO3w), som er et KÆMPE hit! Han har leget med dem hver dag i en måned nu. Hans større fætre og kusiner er også helt tossede med dem, så tror de er langtidsholdbare.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Årh tak for dét tip! Jeg kigger på det med det samme 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   …og så må jeg lige skrive een gang til 🙂 De der er SÅ holdbare – vi har haft dem i de institutioner jeg har arbejdet i. Kæmpe hit!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Del dine tanker og læg en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Jeg får en umådelig lyst til at afkalke bruseren, når jeg skal læse"