Tanker om: iPad

POWERKVINDER GÅR IKKE MED SLIPS

2016-03-08 10.37.12

Jeg kan lige så godt være ærlig.
Jeg sidder og slubrer vin, mens jeg taster dette indlæg. Det er jeg ked af, for jeg ved hvor meget jeg selv kan få lyst til den slags, når andre taler om det. Særligt når det handler om en god vin.
Jeg er alene hjemme i dag og i morgen. Igen ja. Min mor var så sød at hente Augusta i vuggestuen, da jeg skulle til et event i dag, i forbindelse med kvindernes internationale kampdag.
YEAH – SMID BH’EN OG BRØØØØL!
Ej, det med BH’en er da vidst nok en gammeldags tanke om hvad det vil sige at kæmpe for kvindesagen, men det var nu altså denne dag der var på agendaen, og så i Aarhus sgu – endelig noget spændende i min by!

Kvindernes kampdag handler for mig – i min øjenhøjde altså om bare lige at hylde hunkønnet lidt ekstra, og tænke over hvor seje vi er 🙂 Det bør vi bestemt gøre hver dag, lige som at vi skal tænke at mænderne også er ret så sprøde, men bare en dag om året kan vi sgu da godt skænke damerne lidt credit. Credit for at man tør lave det man vil, realisere sine mål og drømme og for at have gå på mod!

Og jeg ved hvad du egentlig tænker mest på.. og ja! Jeg har fået hat! Det er H&M når de er bedst. Er den ikke fiks?

2016-03-08 12.15.00
Det var Eastpak der stod for arrangementet og turen – og det var fanderme et fint et af slagsen. Så meget at jeg må dele lidt ud af hvad vi lavede, og mine tanker om det at være en stærk kvinde. Powerwoman. På den moderne måde.
Man er jo ikke en sej powerkvinde fordi man har lavet en virksomhed. Fordi man er direktør eller fordi der er plus på bundlinjen. Det der er power-woman – og det der skal hyldes – er i mine øjne de, der tør at gå efter, og lave det, de elsker. Være passioneret om noget og så dyrke det. Dét er sejt.
Omdrejningspunktet var vel på sin vis iværksættere, eller kvinder der havde en drøm og så realiseret. Det var stærke damer, og billederne herunder bevidner om vores tur gennem byen.

Den – altså turen – førte os til Marika, der er smykkedesigner med brandet ByMarika, som er en drøm og passion hun har forfulgt, og et håndværk hun har lært sig selv. Hendes vise ord for dagen var også at man endelig skal sige nej nogle gange, for man skal gøre hvad man synes er interessant, og ikke bare sige ja – og slet ikke for at tjene lette penge.
Alle damerne i dag har virkelig haft noget på hjerte, og opbygget forskellige karrierer, i forskellige former.

Vinen, som jeg sidder og slubrer i mig, var en jeg købte på S’vinbar, som Sabina står bag. Sabina er sådan en sej pige i en værre mandeverden. Hun er nemlig tjener og sommelier – en sej en af slagsen, de sgu har været med til VM! På S’vinbar, som er et virkelig hyggeligt sted, hvor mange af mine venner kommer glade og berusede fra, kan man nyde vin i alle former og Sabina er sgu en passioneret type der virkelig kan give en historie med på vejen – men i en uprætentiøs og pisse hyggelig atmosfære.
Vi var også forbi nogle seje og ret unge tøser, der har butikken WU15, og som hhv. står bag taskemærket Noir – der forhandles en del steder – og som illustrerer nogle smukke billeder, der også ses herunder 🙂 De står også for en del pop-up hvilket da vidst nok er det nye. Det er jo en virkelig sej mulighed for unge iværksættere og designere at komme frem og blive set… og når nogen hjælper med at lave platformen til den slags så skal man sgu have en high 5!

Vi havde i alt otte spændende stop, hos ni kvinder, og selvom jeg godt gad at nævne dem alle, så tænkte jeg det var nok at fremhæve få.. Jeg vil nemlig gerne gøre plads til en, der faktisk gjorde særligt indtryk, og som jeg gerne vil skrive et par linjer om. Det var ikke en kvinde der gik i slips – og selvom jeg skriver det i overskriften, så er det jo altså ikke fordi at jeg tænker at nogen har den holdning at powerkvinder er succesfulde damer, der render rundt i slips, evt. som advokatfuldmægtige i en stor stilling – ikke nødvendigvis, men jeg har bare brug for at udbasunere at kvinder der har hænderne i noget de brænder for – et projekt eller en livsdrøm altså kan have al slags former og se ud på alle slags måder. De laver ikke noget bestemt og har ikke en bestemt årsløn, og så arbejder de ikke nødvendigvis med noget, der gør de kommer på Forbs’ liste.. men de er aktive i det de kan lide!

Dét jeg, måske særligt som aarhusianer, gerne vil nævne er Reuse, som er et initiativ af Sara Tusindfryd (pisse hyggeligt navn btw). Konceptet er at: hvis du har noget du gerne vil af med – hvis du f. eks. lige har tømt kælderrummet og ikke gider gemme på lortet, så kan du ringe til Reuse – eller selv tage derud, ved Godsbanen, og aflevere det. “Én mands bøger er en anden mands litteratur” stod der så find på en af facaderne i det hyggelige og kreativ lille område. Her kan en anden person, eller familie, der ikke nødvendigvis har de store ressourcer så komme ud og overtage det, som du ikke kunne bruge.
Reuse har nogle ret seje “lokaler” – meget urban, Godsbane, Amsterdam, jeg-ved-ikke-hvordan-jeg-skal-beskrive-det, kig-på-billederne og hele konceptet giver bare skide god mening. Jeg synes det er så fedt et initiativ, og Sara, der forresten også står bag det mega succesfulde Flagstangsmarked i Aarhus og har en finger med i spillet på bl. a. North Side er sgu bare en kvinde som jeg synes man kan skule lidt til, hvis man gerne vil iværksætte, eller hvis man bare vil inspireres af en sød pige, der har taget fat i noget som hun syntes var spændende, og fusioneret hobby/interesser og levevej.

2016-03-08 14.57.36P3080566 2016-03-08 16.59.36 2016-03-08 15.40.38P3080522 2016-03-08 15.01.48 2016-03-08 14.30.49 2016-03-08 10.34.04 2016-03-08 10.27.29 2016-03-08 11.34.25 2016-03-08 11.58.482016-03-08 10.34.222016-03-08 12.49.52 2016-03-08 13.10.492016-03-08 10.30.20 2016-03-08 11.02.52
Så altså “en sej kvinde” eller powerwoman er i mine øjne ikke noget helt bestemt.
Mødre er sgu seje i mine øjne, bare sådan partout – fordi det er sgu da hårdt at være forælder og tage sig af et bette menneske. Undskyld, men sådan har jeg det. Jeg føler mig ret sej fordi jeg klarer morrollen og får det hele til at løbe rundt – med hjælp fra værre halvdel.
…og det er fædre selvfølgelig også. Dagen står i kvindernes tegn, men jeg synes sgu ikke vi helt skal udelukke mænd af den grund 😉

Cana Buttenschøn, som jeg drak et par glas vin med i dag, er også en sej dame i min verden. At hun har succes med det hun laver, hvilket er at blogge, er sgu bare mega sejt, men det er også lige så sejt at hun beskæftiger sig med hvad hun gerne vil på et medie, som folk stadig kan blive overrasket over at man kan tjene penge på, og som for mig, med de reaktioner jeg får, ikke nødvendigvis er den helt store respekt for, i forhold til hvor meget tid og lidenskab man skal lægge i det – særligt når det er fuld tid. Hun er bare pisse sej til at skrive og finde på, og det er jo også det der gør at hun er så god til det hun laver.. og hvor er det sejt at man kan arbejde med det man elsker!

Det at være selvstændig eller iværksætter kan jeg godt se kræver sin dame.. og mand, for den sags skyld da! Der må man jo vel sige farvel til noget sikkerhed, når man kaster sig mod sin drøm, men så at kunne realisere den, og nå nogle mål, det synes jeg sgu også må have credit. Særligt med nogle af de kvinder fra i dag, der er i en mandsdomineret verden, men alligevel har fundet deres plads.. men de har sgu arbejdet for det.

Det må være ord nok fra mig i dag.

I må meget meget gerne komme med kommentarer og tanker!

   

4 kommentarer

  • Fedt at læse om alle de seje damer. Damer rocks!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder som en hyggelig dag. Jeg synes også du er en mega sej kvinde!! 😊 jeg selv er gammel (ung) hardcore feminist, og ville have været til et arrangement i Folkets Hus igår. Men jeg var for træt… livet med børn 😂 så ville jeg blogge om det, men fik ikke tid til det. så det var en lidt tesen kampdag for mit vedkommende.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Arghmen altså, Johanne! Jeg kan slet ikke få armene ned over alle dine søde roser. TAK! Jeg synes eddermame også du er sej. Rock on, mama!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Del dine tanker og læg en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Tanker om: iPad