GOURMETTOAST I AARHUS | FANTASTISK mad-pitstop - også for børnefamilien

Vi er så klar | rejser og børnehavetid

P3120797Dette indlæg indeholder reklame | affiliate links

Jeg har netop placeret min bag i sofaen med en kop the. Dynen er med mig – det er den sgu næsten altid. Jeg ved ikke om det er en gammel vane, så man ikke ser mavedellerne i siddestilling, eller om det er sådan en infantil ting med at blive svøbt af et tungt klæde. Jeg er lidt på kaffedetox for selvom jeg elsker mine latter kan jeg godt mærke at jeg i hverdagen måske kan være lidt for afhængig af et koffeinkick, hvilket gør jeg er meget fristet til energidrikkøb, hvilket ud over at være en dyr daglig fornøjelse også sikkert er usund i de mængder. Hence: THE. Selvom der nok er koffein i.
Jeg skal skrive på min opgave, der skal afleveres 01. april og jeg er uden tvivl allerede pisse meget bagud.. jeg er gået glip af en del undervisning i dét modul denne opgave tilhører, og ikke nok med at jeg først starter nu: karakteren kommer sgu til at stå på mit eksamensbevis.
Crap.

I denne uge er Augusta hjemme, for som nævnt, har vuggestuen nødpasning i mandag-onsdag, og da jeg ikke har de faste arbejdstider, og “bare” skal læse, så fik jeg en indædt lyst til at holde hende hjemme, da personalet ikke ville være det samme, og det ikke ville være sikkert at pasningen foregik i de kendte rammer – og min datter er om nogen glad for det (vel)kendte.
Min mor bor heldigvis lige om hjørnet, og står som altid klar med en hjælpende hånd og da hun havde tiden, har hun taget Augusta med i Føtex og lige et smut hjem til hende. Augusta var helt i hopla ved tanken, for hun ved mormor har Motor Mille på sin iPad, som åbenbart er det nye.

Men om lidt er det ikke vuggestue mere – sgu. Det er børnehavetid!
Augusta bliver 3 år i starten af maj, men vi starter i børnehave midt i april, da det var der der var plads. Jeg synes ellers at børn gerne må være så gamle som muligt, da normeringen som bekendt er meget lavere i børnehaven, og børn under 3 kræver særligt voksenkontakt.
Inden vi kan starte i børnehave er vi dog så heldige at vi både skal på skiferie og til Barcelona! Jeg elsker rejser med børn! Det er helt vildt og måske lidt et pakket program, men jeg glæder mig så mega meget til at give Augusta de oplevelser!
Jeg selv starter i praktik 01. juni, så der er det “arbejdsmarkedomstændigheder” og ikke studielivet, hvilket vil sige hun skal være mere i institution og jeg har kun 2 ugers ferie… så derfor nyder vi den fornøjelse det er at rejse i foråret. Og så endda to gange.

Som jeg har skrevet mange gange, så er jeg bare forbereder-typen der køber og skriver lister, for at gøre mig klar. Det gik ekstra amok da jeg var gravid kan I tro… men nu er det primært fornuftskøb og ikke megen uovervejet impulsivitet. Jeg har tidligere lavet en liste med ting, der er perfekte til flyturen med børn, og jeg har glædeligt også lavet en liste med ting som vi skal have til børnehaven – selvom flere af dem jo bare går igen fra vuggeren.

P3160865

Klar, parat BØRNEHAVE!

 • En rygsæk
  Læg vægt på nogle brede stropper og en “cross over”, altså en stop der spændes over brystet.
  Der er også et hav af rygsække på BabyGears webshop – bl. a. med en masse dyremotiver og min favorit: den fra Smallstuff, der fås i fem farver. Der er der altså fri fragt – og ingen minimumskøb.
 • Madkasse
  Det er jo forskelligt om der er kostordning i børnehaven, eller ej, men en god madkasse er vigtig, hvis ungerne nu skal på tur. Vi har valgt mærket Sistema, da de er billige, de er neutrale og så er de 100% blyfri, BPA-fri, og fri for phtalater. Vi har købt denne model, da den er stor og smart inddelt, med et rum i hvert “låg” – et stort og et med delt i to. Tænker god plads til en lækker grovbolle + en lille rugbrød og så et afsnit til agurkestave og hvad man ellers kan give med.
  (Også fra BabyGears shop)
 • Kvalitetssko
  De flotte sneakers herover er fra Angulus og er en glitter-dames drøm. Det er her dem vi har valgt i år. Jeg synes simpelthen de er så fine, og når det kommer til sko er der ét mærke man aldrig går galt i byen med 🙂
  Gå efter sko med en blød sål og gode muligheder og at justeringer – undgå altid snørebånd i institutioner. Gummistøvler i foråret er også vigtigt.. Vores favorit er fra Bisgaard, fordi de er bløde og lette.
  Sandaler er noget vi venter med, da der kan ske meget med størrelsen på de små fødder, på få måneder.
 • Overtøj
  Det jeg bliver ved at købe, og bliver ved med fremover er: et let og smørblødt sæt regntøj, et tyndt, men varmende termosæt og en sød sommerjakke. Så er man dækket helt ind! Jeg har linket til vores yndlingsbrand på dén front.
  Vi har ikke erfaringer med softshell, men omvendt er vi bare så glade for termo at vi ikke skifter. En lille let trøje, som en fleece fra POMPdeLUX er også et super køb.
 • UNDERBUKSER i massevis
  Ja, de fleste smider jo bleen i starten af børnehavetiden – nogle allerede i vuggestuen – så det anbefales at man har rigeligt med underhøvlere med til skiftningerne 😉

Det var bare sådan en let lille oversigt med ting jeg anbefaler, som vi synes duer. Flere af sagerne er jo altså også egnet til vuggestuebrug, men nu var mit fokus lidt praktisk forberedelse til børnehaven 🙂

Hvis du har nogle fif eller tilføjelser, så bidrag endelig 🙂

Nå, nu har jeg vidst også brugt min tid på bloggen – nu må jeg hellere kaste mig ud i opgaven, og nyde min – nu – kolde the 🙂
God mandag allesammen!

I forhold til det første billede: huen er fra Huttelihut og jakken er en vintersag fra Wheat.

   

1 kommentar

Del dine tanker og læg en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

GOURMETTOAST I AARHUS | FANTASTISK mad-pitstop - også for børnefamilien