Lidt om en fantastisk hjertevarm gestus | fucking flink!

11 beviser på at det at være mor kan sammenlignes med at være i militæret

MOR1Denne tanke fik jeg, da jeg sad i stationcaren, helt bombet efter fem dage på ski (og på farten), ned gennem Norge – et sted mellem Oslo og Larvik, for at være helt præcis:
Det at være nybagt mor (eller far) kan vel minde om at være værnepligtig? Vi kan kalde det en indskydelse, en midlertidig lille hjerneblødning, men ikke desto mindre vil jeg meget gerne udpensle hvorfor jeg synes det giver mening at trække den parallel. Strøtanken fik jeg, selvom jeg faktisk aldrig har været i militæret, men med ekskærester der har og jeg har set film jo (indsæt “hehe”), så jeg synes min indsigt er nogenlunde – og dog skal jeg huske på den potentielle shitstorm der kunne komme, hvis nogen her læser det som om at jeg mener det at være soldat – i krig, eller det vigtige erhverv det er, kan sammenlignes med at være mor til et barn. Det kan det ikke. Helt. Men det kan følelsen af at være på en kaserne i Danmark, måske – så slap nu lige af Kenneth, og læs med.

Nu skriver jeg noget og så må du inde i hovedet lige selv danne dig billederne i hovedet…

Du er træt. Din krop er øm, dit sind er ømt og du vil faktisk bare gerne sove.
Men du kan ikke sove, for du skal fucking tidligt op. Det er der nemlig en der bestemmer for dig, så de dage med at sove længe er SLUT. SLUT prut. Op og i gang, og så endda ikke med nogen sløv start. Næh nej: FULD skrue.

Du har én opgave. Et ansvar, og det forventes du har styr på dine sager.

Der er en tydelig rangorden og det er bestemt ikke dine ønsker eller behov der står aller først på dagsordenen.

Du kan finde på at løbe efter andre. Ikke fordi det giver nogen mening, men fordi du SKAL. Du skal følge trop og følge med – aldrig sakke bagud, når I er “på tur”!

Du kan genkende dine ligesindede på lang afstand og I har et fællesskab man ikke kan sammenligne. I gennemgår nemlig det samme og derfor taler i et fælles sprog med både forkortelser og begreber som udenforstående ikke fatter hat af.

Gear er der nok af. Det har du styr på.
Det blev du nødt til.
Om det så er en Baby Jogger City Elite med krom fælge eller et 5,56mm gevær M/95 – det er lige meget. I har styr på’d og et eller andet sted er du lidt stolt af hvor meget du ved om dit grej.

For nogle er det en karriere og de elsker det hele – for andre skal den første tid bare overstås

Du har virkelig lyst til en lur, men nej fister minister – dét bliver der sgu ikke tid til.

Barbering? Makeup? BAD? Smart tøj?
Glem det.

I regn, sne og slud SKAL du ud

Din chef bestemmer lidt for meget.. og råber en del.

Tilføjet:

Du kender nogen der har prøvet det – og har også venner der har været der
, men det er bare fucking aldrig det samme selv at stå i de sko.

“Jeg gider ikke i dag” er der IKKE noget der hedder

Man får sig et nyt navn – som soldat er det oftest efter den by man kommer fra, som forælder er det en titel som “mor”, “mamma” eller “DIN LORT”

Du bliver vækket om natten og skal øjeblikkeligt være klar til et eller andet ukendt, mens den overordnede råber af dig, du ikke rigtigt har noget på, og det ofte involverer løb.

Kold aftensmad er også mad

Du hører lyde om natten der ikke er der og holder dig vågen, mens du holder vejret og lytter.

Bad er ikke privat mere, men altid fulgt af selskab der vil snakke

Man finder ud af man kan overleve med mindre mad og mindre søvn – surprice

Du kan meget i mørke, både skifte bleer og samle dit gevær – også med lukkede øjne

Bidrag gerne i kommentarfeltet. Hvis der er flere åbenlyse fællesnævnere så skriv herunder, så kan vi tilføje dem!

LÆS EVENTUELT OGSÅ: 5 ting kun mødre forstår | 5 grunde til at Feng-kids er det fedeste (at leve i rod, set med optimist-briller) | En mors bekendelser: fødslen (en håndfuld ærlige beretninger fra mødre)

 

 

 

   

16 kommentarer

 • Therese

  Kan ikke udtale mig på mor fronten, men værnepligts-delen er spot on 😅👍🏻
  Skøn blog du har – nyder at følge med ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   ÅRH, den front var jo så også den jeg ikke kendte så meget til (Hollywoodfilm er vidst ikke en valid kilde..er der nogen der sir’), så jeg er sgu da glad for at du kan bekræfte 😛
   Og tusinde tak for de søde ord! TAK for du gider følge med!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Hmm, jeg kan hverken udtale mig om værnepligt eller at være mor MEN jeg lagde mærke til noget….. Hedder det fister minister eller fister medister?! Jeg har altid sagt fister medister, men gud det er flovt, hvis det i virkeligheden er fister minister 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Hahaha, jeg må være dig svar skyldig – men jeg tror dog det er mig der har digtet på ordene 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Der er ikke noget der hedder jeg gider ikke i dag 😻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Genialt! Intet mindre – herhjemme skreg vi af grin 😂👌🏼 Tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Min militær ex fortalte om hvordan de slugte maden, det gør mor her også. Jeg kan fortære et måltid med bøf, grønt og kartofler på to min. Og det er mens jeg mader en, skælder en ud og tørrer op efter den sidste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Så sent som igår, da jeg på vej hjem fra Netto, med mine 22 ekstra graviditetskilo (altså inkl. ham på de 4 af dem i maven) og et stk. 13 kg.s 2-årig på armen, fik stukket en pose løg og en pose rødbeder under den anden arm af min kæreste med beskeden “jeg kan altså ikke bære det hele”, mindedes jeg de gange min far har fortalt om 20 km. i marchtempo med stor oppakning fra hans tidsom soldat. Jeg tænkte kort “årh, det gad jeg godt lige nu – så længe det ikke inkludere temasangen fra Masha og Bjørn”!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Hahahahahaha, Malene! Altså sympatilatter for alt du har at slæbe på – men det er alligevel enormt komisk skrevet 😀 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Vi har tænk samme tanke hjemme hos os VIRKELIG mange gange. Vi har én lige gammel med din Augusta og en lille ny på snart to måneder… – og så er min kæreste eks-soldat. Altså rigtig kriger-soldat. Og HAN sammenligner det. Den anden dag sagde jeg “jeg kan lige så godt lade være med at falde i søvn, han skal alligevel have mad om lidt”, kæresten kvitterede: “Du skal altid sove, du skal bare sove BEREDT. Fjenden kan angribe nu eller om en time, man ved det aldrig! Så bare sov!” 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • NanO

  1. Du blir vækket om natten og skal øjeblikkeligt være klar til et eller andet ukendt, mens den overordnede råber af dig, du ikke rigtigt har noget på, og det ofte involverer løb. 2. Alt, hvad du gør er forkert og skulle have på en anden og ukendt/ulogisk måde. 3. There is the right way, the wrong way and the armtag way.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Du er genial 👏😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MY

  Jeg bliver tit vækket af en huk-sulten søn, som skriger indtil han får mad. Jeg ryster og sveder i det kvarter det tager at få ham og mig selv op og ud af sengen og lave havregrød – jeg har ofte lyst til at skrige af mine lungers kræft: “hold nu kæææffftttt jeg er i gang, slap afffffff møgunge!!!”. Lidt ligesom hvis en sergent vækkede mig ved at skrige mig i hovedet og blev ved indtil jeg tog de 55 armbøjninger han befalede!!! Shit jeg har ondt af mig selv de morgener :’)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nete

  Den er sååå fin denne her, jeg grinte så meget! Kan virkelig genkende mange af punkterne – og har både været i militæret og er mor.. så godt gået:) og tak for en sjov læsning!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Del dine tanker og læg en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Lidt om en fantastisk hjertevarm gestus | fucking flink!