Med en cider i hånden: live fra glædelig selvforkælelsesflugt

Billig(ere) sommerferie: fordi vi ikke alle har råd til 2 uger i Thailand

Indeholder reklame photo Strand3_zpsj9pqeczb.jpg photo DSC_2445_zpsv9tkmarb.jpgBARCELONA6

Vejret er blevet bedre, dagene er længere og barnet falder i søvn senere fordi vi ikke har nogle ordentlige fucking mørklægningsgardiner. Ej, det sidste var måske et sidespring, men min pointe er at sommeren nærmer sig. Institutionerne skal have respons på hvor mange uger man holder ungerne hjemme og hvornår, ikke mindst. For mange af os skal vi regne ud hvor meget vi har råd til at holde fri (da ikke alle har betalt ferie, eller feriepenge opsparet), mens nogle også skal få puslespillet til at gå op med reelt at holde fri i lukkeugerne. Men hvad skal vi lave i sommerferien?
Jeg har i år valgt at tage fire uger. Det er en del, det ved jeg, men jeg har brug for sommerferie og meget af det må jeg så bare betale mig til, da jeg er i praktik. Når jeg skriver en del mener jeg i forhold til hvad man har til rådighed, men det er jo ikke en del for børnene, der har brug for ferie. Augusta er bare lige startet i børnehave og de skal faktisk rykke lokaler til en helt ny placering og med den institutionelle omvæltning ser jeg helst hun ikke står der første dag de har rykket telepælene op og placeret dem et nyt sted – for jeg ved da godt der vil være flytterod, tavler der skal hænges op og småting der stadig er u-udpakket.

Det gibber i mig for at lave planer for sommeren, selvom jeg jo på den anden side også vil nyde det uplanlagte og mulighederne for at for en gangs skyld at have tid til at være impulsiv. Det må være definitionen af en ambivalent følelse. Jeg går dagligt ind på rejsebureauers sider for at scrolle lure, lade mig friste.. forestille mig at jeg kunne ligge dér, i den solseng, lege med Augusta i børnepoolen og lade hende flyde rundt men en lille badering vi har købt i den lille shop for enden af gaden. Og SE! Det der hotel har vandrutschebaner – dét ville hun elske.
…men det er dyrt. Alle særlige aktiviteter og rejser er dyre, det kan vi blive enige om, men at tage til Kreta i uge 30, i 7 dage er altså ikke let for pengepungen. Vi har nok ikke råd til solferie i år – eller det er ikke der vores prioritering ligger, selvom det skam frister.

Som nævnt kan vi altså alle blive enige om at det ER dyrt at tage børn med i Tivoli, zoo eller parker. Selvom man holder sig til Danmark er det ikke billigt, hvis man skal have en overnatning med, så hvis man så får pakket alle sine nelliker sammen og drager mod oplevelser vil man også gerne vide hvad man har i vente og om det er de dyrt tjente penge værd. Min tanke er at hvis nogle af jer har haft nogle gode oplevelser kan I dele dem? Forslag til andre forældre om hvad man kan og måske også hvor man kan spare, hvis man gerne vil ud?

Sommerferien kan saftsuseme selvfølgelig også holdes derhjemme. Der er ingen der siger man skal pakke tasker eller bruge tusinde kroner på indgang + pomfritter + benzin, for at tage i Lalandia, for ungerne kan skam have mindst lige så godt af (hvis ikke nogle gange mere), af “bare” at være hjemme og hygge med sine forældre. Der er ingen aktivitetskrav og ingen undværer noget vigtigt, hvis de ikke er i Sydfrankrig – det er bare en ekstra gode, men for for eksempel mig er der grænser lige i år.. men så er det heldigt at der altså også er mange gratis oplevelser. I min by, Aarhus er der rigeligt med udflugtsmuligheder.

Men hvor kan man tage hen, hvis man ikke er på chartervognen eller de der økonomisk tungere ture?
Vi har før været i Fårup Sommerland, som jeg synes er en helt fantastisk park og virkelig god til de små også, da der er forlystelser for alle – plus parken bare er hyggelig og overskuelig. Aalborg Zoo er også et sted på min må-besøge-igen-liste. Kontra Ree Park synes jeg Aalborg Zoo er meget hyggeligere og faktisk syntes jeg vi fik mest ud af Aalborg Zoo, da safaridelen ikke var den vilde hurra oplevelse i Ree Park så her vil jeg ikke smide mine penge igen! Randers Regnskov er et kapitel for sig, så hvis du nu ikke har noget imod en indendørs oplevelse – i tropiske omgivelser, så vil jeg gerne slå et slag for Randers’ tropiske kupler!
Hvis I overvejer en tur til vores nordiske venner var jeg faktisk i Liseberg sidste år, som jeg også skrev et indlæg om. Af en eller anden grund er det en lidt overset destination for danskerne, hvilket er sjovt set i forhold til hvor populært det er for svenskerne og nordmændene. Det er som et gigantisk tivoli – med plads til børn i alle aldre. Fordelen ved Sverige er jo så at man kan tage afsted i bilen og derved have meget mad med hjemmefra og det er som bekendt en god besparelsesmulighed på ferier.

Vi skal til Norge i år, til Kardemomme-by (næsten) og jeg glæder mig meget til at Augusta skal have den oplevelse. Hun er vildt begejstret for Karius og Baktus, hvem vi også skal besøge. Jeg har en forhåbning om en tur til Legoland også, men ellers står den på lokal hygge og evt. lån af venners sommerhuse i Danmark.

Hvis du har fif eller ideer så del meget gerne her i kommentarfeltet.. måske det kunne være inspiration til andre.

Og forresten, ret apropos muligheder for at spare penge, men lidt on another note 🙂 Hvis du står og mangler undertøj, bodystockinger eller lækkert nattøj til ungerne, så kører POMPdeLUX fra i dag af, en softwearkampagne med nedsættelser af disse på webshoppen. Vi har underhøvlerne i sådan en hipstermodel, der er virkelig gode til den lille blefri numse og der er jo så altså fire styk for 150 kr. nu, da det er 2-pak. Tilbuddet gælder til og med fredag den 13. maj.
Augustas blomstrede top på vores mor/datter selfie herover er også fra POMPdeLUX forresten – jeg synes den er så fin.

   

20 kommentarer

 • Det er lidt dyrt, men jeg vil slå et slag for Djurs Sommerland og deres bondegårdsland – min datter på 3,5år ELSKER det. Så vi kører gladeligt fra Nordjylland og derned i stedet for Fårup.
  Igen noget der koster penge – men “Scandinavisk dyrepark” er også et fantastisk sted.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  I odense holder de hvert år “sommer i farvergården” ved kulturmaskinen. Det er gratis, masser af aktiviteter (kæmpe sandkasse, musik og tryllekunstnere og andre gøglere, krea værksted, osv) og mennesker og et sikkert hit for os hver sommer. Ikke relevant for dig, men måske har du læsere i Odense ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Ej det lyder da herligt! Fedt input! Odense kender jeg egentlig kun for deres zoo, når det kommer til børnerelaterede destinationer! Tak for deling 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vajol

  Jeg vil absolut anbefale Universe på Als, det er både for voksne og små. Det er fantastisk, og så måske overnatte på Fiskenæs, og hygge sig der videre 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laila

  Forrige år kørte vi til vestsverige ungerne snakker stadig om det.. Vi fangede krabber, holdt picnic på klipperne, badede i skærgården og det var så kæmpe hyggeligt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Årh hvor herligt, Laila! Krabbefangeri var også min yndlingsbeskæftigelse som barn!
   Skærgården, er det der I boede?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ane

  Rema har haft (måske har de stadig) gratis børnebilletter på bagsiden af deres aviser, så spare man da omkring 329 kr pr. Barn ☺ vi var der i weekenden, selvom der var vildt mange mennesker og lang ventetid flere steder. så er det altså bare super hyggeligt fordi man kan se på alt muligt når man står i kø…. Men tag klapvognen med til de små, for waw deres parkering ligger laaaangt væk 😃
  Men ellers er vi også bare på, lånt sommerhus, en tur i skoven, til stranden sommerferien i år ☺ og så var der mange spændende aktiviteter i Aarhus sidste år.4 så satser på nogen af dem i år ☺ strandkøkken for børn fx. ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Hvor hvor hvor? Legoland :-)?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ane

   Ej hvor PINLIGT jeg ser først nu at ordet Legoland er helt forsvundet fra min kommer… Så var den jo ikke til meget hjælp 🙁 Men det er værd at holde øje, for de har haft de der gratis billetter til (jeg prøver igen) legoland flere gange 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg synes Skandinavisk Dyrepark er et hit! Masser af steder til at sætte sig med madkurv, gode legepladser og geder og rådyr at fodre 👍🏼. Vi er voksne alle mand nu og holder stadig af det sted.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laila

  Vi boede i smógen det var så hyggeligt og skøn natur

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michala

  Vi var i Kardemomme-by sidste år. Det var overraskende dyrt. Faktiskere dyrere end en tur sydpå.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Vi plejer at låne vores hus ud kvit og frit når vi selv er ude at rejse. Vi bruger det jo ikke så hvorfor ikke lade andre, der netop måske ikke har de store ferieplaner eller plads i økonomien til charter, nyde godt af det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Måske er der besøgsgårde i omegnen?

  Komme ud og klappe en kalv, kæle for en kat, se dyrene blive fodret og malket osv. Smage mælken lige fra tanken, og måske få lidt grøntsager med hjem 😉

  Jeps, jeg er opvokset på en gård, og husker min opvækst med kæmpe glæde – Og mine, og mine søskendes, kammerater ELSKEDE når vi holdt sommerfødselsdage og rendte rundt over det hele 😉

  Ellers en skovtur – Noget der er et hit her. Hjælpe med at lave en lækker picnickurv, og så ellers afsted ud i det blå. Det kan jo være i baggården, ude på en mark, i en park eller noget helt andet – Billigt, men hyggeligt og nært

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  For to år siden havde vi vores 2½-årige dreng med til Ebeltoft i tre dage, og vi/han havde en skøn tur! Vi boede i en B&B, der lå for enden af hovedgaden. Der var en have, hvor vi kunne gå hjem om eftermiddagen og lade op/lege. Vi fik både set Fregatten, kørt med minitog gennem byen, været ved stranden, spist is i de hyggelige gader og fik gået rundt i Mols Bjerge. Derudover var vi i Kattegatcenteret og Ree Park (enig med dig; kommer der aldrig igen!). Det er en tur, der bestemt kan anbefales, og Ebeltoft ligger jo ikke særlig langt fra Århus, så en let og overskuelig tur, der er hyggelig og afslappet for både børn og voksne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nynne

  Astrid Lindgrens Verden, i Sverige er fantastisk! Udover at besøge det, fandt vi også locations for hvor Emil fra Lønneberg og alle vi børn i Bulderby blev filmet. Det var sjovt at stå der som 8-årlig og kunne genkende det. I Astrid Lindgrens Verden kunne min lille kusine på 4 også nemt genkende Pippi, Emil og Ida og alle de andre der gik rundt i den svenske idyl. ☀️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Del dine tanker og læg en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Med en cider i hånden: live fra glædelig selvforkælelsesflugt