JEG KAN ALDRIG GLEMME: DEN DAG MIT BRYST SMELTEDE

At glemme at huske | den travle morgens vigtigheder på plakat

SponsoreretP6101382

Nik og Jay kunne have gjort det anderledes og mere relevant. Én dag tilbage at leve i? Hvem får overhovedet at vide de har 24 timer at leve i og får lidt tid til at overveje hvad de prioritere at nå i de få timer de har med at gøre? Køb en bil med store fælge og tril ned på stranden med en dame.. jo jo, et eller andet sted fik de måske valgt meget rigtigt, set i lyset af deres unge alder og dameglade tendenser, men det er sgu ikke så relaterbart for os forældre, er det vel?
Hvad med:
Hvis du fik at vide du havde en halv time til at komme ud af døren…hvad ville du så gøre?
– Dét kender vi sgu da allesammen! Dét er da skide svært. Hvad er vigtigt, hvad skal nås, hvad skal vi huske og kan vi komme i tanke om alt det vi ikke kan huske vi ikke må glemme?
… og til de der tænker: en hel halv time?? Det er da snildt klaret? …så har de tydeligvis ikke børn, for udover at ens eget korpus skal iklædes nogle klæder der er nogenlunde rene eller bare lugter rent, så er der meget andet, der er vigtigt og som lander på en skal-liste og hvad der skal nås:

– Morgenmad skal laves og indtages
(Og tempoet på sidstnævnte er altså desværre ikke op til dig, mor. Ligesom morgenmad heller ikke nødvendigvis bliver indtaget af dig)
– Barn skal iklædes. Noget. Tøj. Pyt med sammensætning. Det skal bare være der og på barnet. Nogenlunde højre sko på højre fod, lillebrors tøj på lillebror og ikke på storesøster.. men der er altså plads til fejl og helt ok med kiks.
– Den mentale tjekliste skal gennemgås..for der er en del man lige skal have i baghovedet, når man skal ud af døren. Og særligt når der er børn i billedet.
Skal de noget særligt i børnehaven? Er det i dag Hilda har ballet? Er der ekstra sokker i skiftekassen? Hvem henter? Skal cykelhjelmen med eller kører far i bil hjem? Næh, hvem er det nu egentlig der henter? Skal de i hallen – måske skal drikkedunk med? Tænderne skal børstes – det skal jo ikke kun være om aftenen. Mere.
…og solen skinner jo! Eller måske den kommer til det senere. Har de fået solcreme på?

…jo, der er nok man skal jonglere – PLUS alle skal være nogenlunde glade, vi skal alle være tilstede og ikke mindst nærværende, så det er også med at nyde morgentimen, hvor end kort den er, for at der er en god start på dagen. Pisse vigtigt for børn særligt.
Men det er så her min lille seddel kommer ind i billedet og den skal klart op at hænge, for det er så let at glemme at huske. Særligt fordi ens hjerne åbenbart blevet smeltet om til en si, den dag man poppede et barn.. men det er måske bare lettere at huske, når det er svært at glemme, da det jo står lige der, når man skal til at gå ud af døren!

HUSKE PLAKAT1Indlægget hér er sponsoreret af Matas’ stribede serie med solbeskyttelse og det eneste jeg kunne få ind i hovedet, da jeg blev spurgt om jeg ikke ville nævne den fine serie, som vi også har brugt, siden Augusta skulle begynde med solbeskyttelse, var at det er det der jeg skal huske om morgenen. Og det kan indimellem være svært selvom det er freaking vigtigt. Selvfølgelig skal ungerne smøres ind her i sommerhalvåret, for de skal jo oftest udenfor – ud for at lege på legepladsen med deres venner. Ind og ud af skyggen og måske særligt ud, for børn elsker sgu da at rende rundt med deres bare, blege stankelben, lave sandkager i sandkassen og lege tagfat.. og når de gør dét, så skal deres sarte hud sgu beskyttes.
Vi smører Augusta ind hver morgen og så smører børnehaven selvsagt når de skal ud, over middag og det var samme show i vuggestuen. Ligesom med morgenmaden hun indtager har jeg det rigtig godt i mit checkliste hjerte, at hun bliver sendt afsted klar til dagen – rigtigt påklædt, mæt og beskyttet for stråler.

Sedlen, som jeg egentlig gerne ville have taget et billede af på vores dør, men som ikke var muligt, da printeren åbenbart holder tidligt sommerferie, er ment som noget der kan udfyldes. Det har jeg selvfølgelig gjort med vores egne navne og altså lige i vores husstand giver den super god mening, for hovedet er sgu da ikke tomt, når man skal ud af døren – for der er ting der skal nås, man skal jo selv afsted på arbejde bagefter, komme nogenlunde til tiden, undgå trafikken de forkerte steder, hente rundstykker fordi Karen har 10 års jubilæum OG SÅ VIDERE OG SÅ VIDERE, så en huskeliste er skisme smart. Særligt for mig, der altid glemmer min nøgle og for kæresten, der måske lidt husker at glemme skiftetøj og overblik over vejrkorrekt overtøj. På dén her måde kan vi alle tage ansvar for alt og lige bruge 1/2 sekund på at skimte: har vi alt og er vi klar?

Nu kommer jeg til at lyde mega gammel, men desto ældre jeg bliver, desto herligere synes jeg det er at lyde som en gammel kone: Læg alt du kan klar om aftenen. Læg tøj frem – alt! Det barnet skal have på, det der mangler i skiftekassen og overtøjet. Smør madpakkerne – det er sgu få ting der ændrer sig i køleskabet natten over. Og læg det frem I skal bruge: nøgler, pung – og solcremen.
Matas’ KIDS solbeskyttelsesserie, hvis I nu ikke har haft den i hænderne endnu, er forresten svanemærkede, uden parfume, lette at smøre ind (personlig mening), har den der blå krans, der siger noget om at den er astma og allergi-mærket og fri for parabener..oveni at den beskytter mod UVA og UVB-stråling. Så det er med god samvittighed og vished om god effekt, at man kan smøre ungerne – og sig selv (!) og derved have alle forudsætningerne for en god dag.
OG forresten.. sådan en lille ting jeg lige bemærkede, da jeg surfede på Matas’ webshop: der er rabat på solcreme og man kan altså hente sin bestilling (og bytte den) i en Matasbutik. Et bette tip på vejen!

Så er du også god til at glemme at huske og kunne godt bruge en lille seddel med vigtigheder, der kan glippe i farten, så må du altså godt bruge min hjemmebryggede seddel.. men selvfølgelig kan du også lave sin helt egen, som passer lige til din familie og de ting I skal huske ekstra på og som er dumme at glemme 🙂

HUSKE PLAKAT

Den burde være mulig at printe 🙂 SOMMERHUS5Et lille glimt fra vores tur i sommerhus, sidste weekend. Husk selvfølgelig at solcreme ikke skal ligge i solen, som den gør på dette lidt opstillede, men alligevel fuldstændig ægte billede, fra min dasen i græsset, i 24 graders varme!

   

3 kommentarer

 • Mie Schrøder

  Tak tak tak! Så kan det være min mand husker bare en af tingene 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Hvor er tasken fra? Altså din taske på det første billede. Den er flot.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Hvor er tasken fra? Altså din på det første billede. Den er flot.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Del dine tanker og læg en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

JEG KAN ALDRIG GLEMME: DEN DAG MIT BRYST SMELTEDE