Hér kan jeg bare ikke være mor

Om dyrebabyer, oplevelser og en konkurrence

P7021815P7021810P7021742P7021745P7021869Sponsoreret

Jeg undskylder på forhånd over billedemængden, men jeg ELSKER at knipse fotos og jeg ELSKER dyr – så når man er i zoo kan det gå en smule bananas 🙂

Det er fedt, at kæmpestore oplevelser for børn ikke behøver betyde en flyrejse til Mallorca. Vi har valgt i år, at selvom Augusta har hele fire ugers sommerferie, at vi ”bare” (med store gåseøjne) skal blive i landet. Faktisk går jeg måske endda lidt kontra på min umiddelbare tanke om at man skal fare til dit og dat og ikke mindst bruge mange mange tusinde på badeferie. Og det kunne da også være rart, bevares, det tænker jeg bestemt vi gør næste år, men det er da også interessant at se på om man kan få samvær og reel familiehygge – og blive i Danmark. Oveni hatten bruge det her på bloggen, så jeg måske kan inspirere? Og det er blandt andet også derfor vi jagter vores nationale udflugtsmål, som jeg tidligere har skrevet om, i et andet indlæg, og måden vi skød vores tiltrængte ferie i gang var ved en tur til Odense Zoo – bare os tre, på familieudflugt.

– Og hej, jeg har fået lov til at udlodde fire fribilletter til haven. Se mere nederst i indlægget 🙂

Om Augusta elsker dyr mest, eller om det faktisk er mig, er jeg lidt usikker på. Jeg er nemlig fanatiker i en grad at jeg lugtede meget af ged, da vi vendte snuden hjemad, fordi jeg har en tendens til at ville komme lidt for tæt på alle dyr. Måske særligt pattedyrene, for havdyr, er Augusta og jeg enige om ikke er sagen! Vi hastede i hvert fald gennem det ellers meget fine akvarium, hvis man kan kalde det det – altså gange under et stort anlæg med kæmpemæssige fisk og alt dertilhørende.. men vi skulle jo se pingvinerne, både over og under vandet – og de er altså godkendt.

Det var ikke kun dyrene og haven vi skulle se på, men også det nyeste skud på stammen: legepladsområdet, som hvis jeg ikke tager helt fejl deler arkitekt med den lille legeplads på DOKK1 i Aarhus. Hvis I ikke har været der – i Odense Zoo altså – så kan det nye sted virkelig anbefales at slippe ungerne løs på! Ikke kun fordi man som forældre sagtens kan sidde ved caféborderne – eller det lækre lounge område med udsigt 😉 – nej, det er også fordi det bare er en fed legeplads for alle aldre. Så nyd en kaffe (eller som os: en dele-burger), mens ungerne leger! Der er skisme også noget springvands-halløj som flere børn i de 18 grader sprang rundt i (både nogle med og nogle uden tøj), så hvis I nu pakker håndklæder er det ikke helt dumt 😉

P7021883P7021876P7021878P7021845P7021762P7021769

Og jeg kom sådan forresten til at tænke på jer, da vi var der! For henne ved girafferne var der afleveret sutter i massevis.. og se lige alle de flotte tegninger. Jeg skrev et indlæg for ikke så længe siden om sutte-stop og det kunne måske være en idé at aflevere dem i Odense Zoo, hvis man har dyre-glade børn?

P7021763P7021850P7021825

Ja, der var mange vilde dyr og denne (som vi ikke er sikker på hvad er) gik helt fri, udenfor sit bur! Vi fandt den i nærheden af zebraerne, så måske det er et føl derfra? Den kan ikke lide agurk og hedder Aiwis (ifølge Augusta).

Bondegårdsområdet – selvom det måske ikke er de sjældne dyr der forefindes der – var et af de steder vi nok var længst tid. Tildels nok pga. jordbærisen med regnbuekrymmel, men også fordi alle lige havde fået unger. Dyrene altså. Så det vil sige: babykaniner (hedder det ikke killinger?), babymarsvin (marslinger?), babygrise (grissebassebebser), babygeder (I dør når I ser dem) og babykameler (okay, kamelføl, kamelkid eller kamelkalv?) – ja, de har vidst haft nogle hyggelige stunder i de forskellige indhegninger lidt tid forinden vi kom 😉 Resultatet af reproduktionen var til stor begejstring for os, for hvad fa’en er ikke sødere end dyreunger??
P7021835P7021831P7021862P7021864

Og nå ja, hvis man ikke lige tør tage en af de lidt vilde rutchebaner, så er det godt ens far kan komme til redning – og endda vise nogle sider af sig selv, som jeg ikke lige havde set. Her som brandmand!

Det var en virkelig hyggelig lørdagstur vi fik, som selvfølgelig sluttede i butikken, hvor alle bamser lige skulle undersøges. Jeg tror ikke hun var klar over, at alt var til salg, for vi kunne overraskende nok uden problemer forlade butikken – men et meget træt og oplevelsesmættet barn på armen 🙂

Og nå ja, til konkurrencen 🙂 Jeg havde frie tøjler til hvad man skal skrive i kommentarfeltet, om der skulle svares på noget svært eller om man skulle gå på opdagelse på Odense Zoos hjemmeside, for at kunne vinde, men jeg tænker I må skrive hvilket dyr I gerne vil se på. ‘Allesammen’ er nok målet, men vi har vel alle – eller børnene har måske – et favoritdyr. Og man må også svare den fede nye legeplads, så det er altså helt frit 🙂

KH. Johanne

Jeg trækker en vinder om en uge og så skal jeg lige gøre opmærksom på at de udløber 1 år efter udstedelsesdato

KONKURRENCEN ER SLUT OG EN VINDER ER KONTAKTET 🙂

   

79 kommentarer

 • Bianca

  Åhr manner. Det er lige noget for os det her! Vi vil allerhelst se elefanter som der er på Helles arm, siger Oskar. Men desværre er der ikke elefanter. Så vil vi altså se de store farlige tigere! Wraaaah…
  Søster vil helst se girafferne…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Vores yndlings er klart chimpanserne og alle de andre aber for den sags skyld! Og så vil jeg virkelig gerne lade min søn opleve den nye legeplads! Det kunne være sådan et godt sommerferie mål! Vi krydser fingre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Kamelerne! For vi har lige været i Tyrkiet og set de stakler der trækkes rundt på stranden så det kunne være dejligt at vise nogle sunde og glade kameler. Er der baby kameler er det jo bare icing on the cake 💙

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Line Hansson

  Vi ville gøre et ekstra langt stop hos rensdyrene! Min søn på 3 år er virkelig glad for rensdyr og selvom kalenderen skriver juli, bliver der ofte sunget “Rudolf med den røde tud” herhjemme 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Min datter på 3 vil allerhelst se løver mens sønnen på 5 er abe-tosset 😀
  Vi vil helt vildt gerne i Odense zoo

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laila

  Girafferne elsker vi alle 4, de er fantastiske

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Samantha

  Min datter vil helst se giraffer! Men moren vil helst se skildpadder og pingviner 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Det vil helt sikkert være pingvinerne. Vi elsker pingviner (Happy Feet bærer nok meget af skylden ved min søn 😜), men de er bare så søde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tinne

  Mine drenge vil elske det område hvor man kan få lov at komme tæt på og røre ved de forskellige dyre. Og en tur på den fine legeplads vil helt sikkert også være et stort hit 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Sønnen er ret vild med kameler og selvfølgelig en god legeplads!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Mit favorit tyr er helt klar tigeren. Er stadig forelsket selvom det er 20 år siden vi skrev projekt om den i folkeskolen. Men det er ikk mig som skal have billetterne. De skal gå til min nevø, som elsker dyr generelt, og tror han vil elske løverne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Vi er vilde med de smukke tigre, men lemurerne trækker også en del😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Nu er der godt nok ingen pandaer, som ellers er Lunas yndlingsdyr. Meeen de er skarpt forfulgt af girafferne, så det ville være et kæmpe hit 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg vil virkelig gerne se den røde panda 🐼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Åh! En god konkurrence <3 Vi elsker Zoologisk have, og at komme ud og se på dyr. Min datter er helt forelsket i Kaniner og Aber, og så vil elsker mor og far, at se Løver, Tigre og Elefanter 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Legepladsen lyder perfekt 🙂 Vi har endnu ikke været i Zoo med vores datter på 3 år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Giraffer og pingviner skal da ihvertfald ses. Og hvis min niece skal med er legepladsen også et must 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg har noget for giraffer, men mine piger vil elske legepladsen. Og så skal vi vist invitere mormor med, som bor lidt uden for Odense… Langt væk fra Silkeborg😳

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna D

  Tumlingens farvorit er giraffer – jeg vil gerne se kæmpeskilpadderne 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Vi skal da helt klart se løverne med deres små løveunger (håber de stadig næsten er så små, som vi har set i fjernsynet 🙏🏼) Kunne være ufattelig lækkert at vinde billetter, da indgangen ikke ligefrem er “SU-venlig”, trods rabatten på 20-30 kr 🙈😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Vil tage min lille familie med ind og kigge på Girafferne 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Tak for en skøn blog 😊 Vi vil glæde os mest til at se løverne, da mine piger er helt tossede med løvernes konge filmene og dette løve univers 😃😃 og så selvfølgelig de kæmpe skildpadder, det vil være så spændende 🙏👍😊 God aften 😊 Mvh. Sarah

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Sindal

  Min søn på 3 vil meget gerne se løver. Han er lige blevet storebror for 14 dage siden, så at kunne vise ham løverne og resten af Odense Zoo ville være ren forkælelse for både ham og familien 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvis det kun er mig, der skal bestemme, så skal vi se de store og gamle skildpadder. Men altså min mand vil helt sikkert se aberne og min datter vil nok sige elefanter og elefantlort – og bagefter styrte hen på legepladsen. Der bruger vi sjovt nok altid meget tid, når vi er i zoo.

  Marie / krøllerier

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Girafferne, som vi sidst besøgte da jeg var gravid. Nu er vires datter 2,5 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne V

  Dejlig konkurrence! Jeg er til giraffer, min mand elefanter, min søn løver og min datter aberne. Så vinder vi, skal vi vist en tur omkring “Afrika”. Og åh ja, klappedyr er bare det skønneste

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Jørgensen

  Vi skal en tur til Langeland her i ferien, så kunne vi jo bruge en dag i Odense Zoo. Jeg vil gerne se løverne og girafferne. Min datter vil helt sikker bare gerne være over ved bondegårdsferie dyrene:o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Jørgensen

  Vi skal en tur til Langeland, her i ferien, så FET kunne være hyggeligt med i dag i Odense Zoo. Jeg vil gerne se løver og girafferne. Min datter vil sikket være glad for at være ved bondegårdsdyren:o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Jeg gad godt vise T hvor store giraffer egentlig er ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg vil helst se girafferne! Min kusine på 3 år, som jeg bl.a. ville dele turen med, er også stor fan af dem og løverne, der siger “waaah waaah”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Helt sikkert alle bondegårdsdyrene så Elliot rigtig kan aaee😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joan

  Alle dyrene i Zoo er jo skønne, men har altså et eller andet for små dyre unger, de er bare for skønne 😋 hvem ville ikke elske sådan en lille kæle gris eller ged. Tænker også legepladsen vil være et hit for børnene, og så pingviner. Elsker den måde de går på 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne W.

  Den der lille buttede nuttede babygris, du har taget billede af, gad jeg godt give en ordentlig krammer! Ellers må favoritdyrene være aberne. Har aldrig været i Odense Zoo, men har hørt, at det skulle være et dejligt sted. Krydser fingre…
  KH Anne W.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Åhhhh elsker zoo og det er så lang tid siden at jeg har været i Odense. Elefanter og giraffer er nok de dyr, jeg gerne ville se.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene Clemmensen

  Den der legeplads er virkelig fed, så den skal helt sikkert prøves. Men jeg har også to meget dyreglade unger som ville elske at se alle dyrebabyerne. Vi skal nemlig også holde ferie i dk i år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte A.

  Klappedyrene, især gederne, vil sandsynligvis blive offer for min 2-åriges maaaange krammere! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Hvor ser det hyggeligt ud – der vil vi gerne hen og se giraffen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Tror bestemt girafferne vil give højst score ved de kære små 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Her hos os har vi helt sikkert også en svaghed for dyrebabyer og bondegårdsdyr. Så de skal helt sikkert ses.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg skal se flamingoer, hvis de stadig er der.😊 Det er efterhånden nogen år siden, jeg sidst var i Zoo.
  Og så tror jeg i øvrigt, jeg vil invitere min lillebror på 6 med os. Han ville nyde at fortælle om dyrene til min lille datter. Og med ham som turguide, ville legepladsen helt sikkert også blive brugt flittigt. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Min E er så bange g utryg ved dyr, så udover at se på de eksotiskedyr ville vi nok tilbringe lang tid ved bondegårdsdyrene, så hun kan komme lidt tættere på dem og se, at de altså ikke er så farlige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi vil se på girafferne + alle de andre selvfølgelig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise O

  Sikken en fantastisk konkurrence. Har ikke været i zoo siden barndommen hvor jeg nød at komme med min søster og mormor. Dyrene der fandt min interesse dengang var søløverne og at opleve dem igen siger jeg ikke nej til 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Jeg elsker zoo 🙂 Og specielt aber synes jeg ofte er sjove at stå og iagttage 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg elsker elsker pingviner. Og jeg ved at de har et ret flot pingvin anlæg i Odense Zoo, så de skulle helt sikkert besøges. Spørger du min knap 3 årige søn, ville han sige løverne. Dem er han ret begejstret for😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Ville elske at tage min lille familie en tur i Odense da vi også holder ferie i år på sønnen vilkår hjemme i dk 😍 Han elsker dyr men især hunde og dem er der ikke mange af i zoo – men giraffen gumle er altid et hit ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hjemme hos os er ‘skildepadderne’ altid et kæmpe hit 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Giraffen er mit ultimative yndlingsdyr! Et højt, flot og samtidig nuttet dyr – det er da en bedrift! 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ligner da i havde en rigtig hyggelig tur. Jeg er lidt vild med tigerne og løverne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annemarie

  Masser af aber! vi har lidt et abeflip i vores lille familie. Det kunne være så fedt at vinde billetter da vi lige præcis vil et smut til Odense i ferien!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Hovej

  Mathilde på 1½ år vil nok helst se grisene, mens vores 2 store børn helst vil se lidt vildere dyr, som tiger og løver og så vil jeg tro at de vil kunne få timer til at gå på legepladsen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Pingvinerne er bare altid sjove at se på. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line M.

  Jeg synes pingvinerne er nogle små søde finurlige nogen, så dem glæder jeg mig altid til at se 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette J

  Krydser fingre for jeg kan invitere familien med i zoo hvor jeg er sikker på alt ligefra bondegårdsdyr til søkøer vil vække begejstring.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Forældrene vil gerne se ALLE dyrene….Den hjemmeavlede ville nok kunne nøjes med en farlig Tiger og så ellers en gevaldig tur på legepladsen. Jeg krydser fingre. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Vi var i Odense zoo for første gang i går med vores to drenge på 2,5 og 5,5. Vi var meget imponerede! Men vi havde klart undervurderet hvor meget vi kunne nå inden den lille blev helt bims i bolden af træthed. Vi mangler at se søkøerne og en masse andre dyr! Men vi har ikke søkøer i Kbh så det må være dem vi skal se hvis vi er de heldige vindere for en chance mere 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette Aarre Dalsgaard

  Skildpadderne…vi har en ting for skildpadder herhjemme 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla A

  Skøn præmie!
  Jeg vil elske at forkæle mine to nevøer med sådan en tur. Og vil jeg meget gerne se en panda – de er simpelthen for søde. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette F

  Den lille ny girafunge! 🙂 Ville tage afsted med min kæreste, et vennepar og vores baby’er!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Sroka

  Mine børn vil helst se søløverne,de er så sjove . 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi vil se bl.a girafferne😍 Har en safari tir tilgode, så må nøjes med det jeg kan 😀 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cæcilie

  Herhjemme har vi et eller andet for pingviner. Kan ikke sige hvad de kan, men fængende er de altså. Så dem skal vi helt klart se. 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Helt klart pingvinerne – elsker dem 🙂 Har faktisk aldrig været i Odense Zoo. Ser godt ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Her er dte tigeren der hitter mest, hos min datter på 3,5 år, vi skal lige som jer holde ferie her i landte of satser derfor på nogle gode oplevelser under hjemmelige himmelstrøg

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • NanO

  Vi skal klart se den fede legeplads, men ellers skulle det være løver (den ældste, som elsker Chima), pingviner (den mellemste, spm elsker alle dyr) og søløverne ( moren, fordi jeg ved, hvor kampnuttede, Odense Zoos eksemplarer er). Faren vil nok helst se på sæler. Vi skal i øvrigt feriere på Øen med vores egen medbragte nyfødte 3’er på slæb, så en tur ind til Odense zoo ville bare være helt perfekt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva J

  Den lille nye girafunge

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Emilie bliver snart 2 år – og vi er helt klart på bondegårdsdyrerne, da vi ELSKER at “se med fingrene” – så alt der kan aes og krammes er et hit 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi bor i Odense og har årskort til zoo.
  Malou er især vild med girafferne (der faktisk lige har fået et girafføl- ikke sådan en man kan drikke ;))
  Hvis jeg vinder, vil jeg invitere bedsteforældrene med en tur i zoo! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hvor ser det dog bare hyggeligt ud! 🙂

  Min niece på 2,5 har årskort til Aalborg zoo, og knuselsker det! Så at kunne tage hende med en tur til Odense zoo ville være fantastisk.

  I Aalborg er det klappe-dyrene der er det helt store hit. En legeplads som ovenikøbet indeholder vand, vil nok også blive en af de største attraktioner.

  Håber, håber!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Åh det ser bare så dejligt ud … Det svært hvilket dyr eller hvad vi (min pige på 6år) vil se mest… Jeg har en datter på 6år , som bare er en Big time dyre elsker .. Når hun ser hunde og andre små søde dyr så udbryder hun bare “nååååååårrrrhhh nuuuuurh ååååååh ” sødt … Hun elsker bare dyr 🙂 .. Hmm så jeg kan faktisk ikke bestemme 1, men syntes alt ser herligt ud, og kan se Emma nye hver en ting .. Men hold da op, hvor ser den legeplads også rigtig rigtig dejlig ud ..
  Måske vi heldige ❤️❤️.. Vi håber .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pingvinerne i Odense er fantastiske. Jeg elsker det anlæg de har lavet, men det er efterhånden nogen år siden vi har været der.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Didde Louise Mathiesen

  Som en dejlig familie med begge forældre på su og en dyreglad datter på 2 år vil vi nyde alle dyrene i parken og familietiden, hvor vi vil invitere ynglingsonklen med. Ynglingsdyret har længe været en Tiger så der vil der nok gå lidt ekstra tid 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Pingvinerne og aberne, mine børn elsker de dyt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hold nu k**t jeg dør lidt over babygrisen! Og tænker at vi (med frygt for at faren stjæler både babyged og -gris), går efter babybondegårdsdyrene. De bliver jo ikke ved med at være små, vi kan altid nyde de andre dyr!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone Olsen

  Det er helt klart girafferne der er yndlingsdyret herhjemme, så dem skal vi helt sikkert forbi!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie K

  Det er helt klart pingviner, eller “kaminer”, som min søn kalder dem 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Vi var der sidste år, og børnene har tit snakket om, at de gerne vil se pingvinerne igen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille kirkmand

  Girafferne 😍😍 ville passe helt perfekt til når vi flytter til Odense lige om lidt! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Martin Madsen

  Pingviner er altid sjove at se på

  Siden  ·  Svar på kommentar

Del dine tanker og læg en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hér kan jeg bare ikke være mor