UDEN SUT - en status

22 TING JEG HELLERE VILLE, END AT KIGGE PÅ MIN SOVENDE BABY

babya
Prøv lige at hør her (som vi siger i Aarhus – tillæg selv dialekt) når Leif-Orla sover, så er der et væld af fornuftige ting du som mor kan lave. Den mindst fornuftige er at altså kigge på dit barn – og det er det jeg gerne vil frem til:
Vanviddet i babyalarmer med kamera og mommy-monitor. Det må da være unødvendig stress-gadget nr. #1!

Og faktisk kan jeg lige opremse et par ting, der giver meget mere mening at lave, når poden endelig (ofte: FUCKING endelig!) er i drømmeland. Eller her er i hvert fald det JEG ville bruge min tid FORNUFTIGT på:

Sove, spise, lave kaffe, læse en bog (LOL), sove, se Kardashians, Undercover Boss eller Friends genudsendelse, spise Nutella, eventuelt efterfulgt af mere Nutella, kigge på vasketøj, bande af vasketøj, kigge mig i spejlet, registrere ubesvarede opkald, ignorere ubesvarede opkald, lægge et nyt foto op af baby (der er sket SÅ meget siden sidste uge), skide, sms’e kæresten hvad han skal købe ind, sende en nummer to besked med de ting du glemte, sende en tredje, for I mangler da vidst Nutella om lidt, sove oooog spise noget af den kolde lasagne, som I tog op af fryseren i går – den som min mor kom forbi med, da du lige havde født. Og sove.

Det sidste – og jeg mener DET SIDSTE – du skal bruge tid på, er at kigge (mere) på dit barn, når du nu endelig har trillet Tia-Lilli i søvn. Jeg mener, hvad gør at du tænker det er sekundet værd at lige glo på hende en ekstra gang, når det immervæk er din siamesiske seperationsangst-tvilling i de vågne timer?

Jeg kan simpelthen ikke selv komme på hvilken fase eller periode af mit yngel jeg havde et behov for lige at kigge til hende. Hvad kan man se? Det er jo ikke ligefrem fordi der pludselig står en stor farlig hund ved min Emaljunga.
Og hvis hun vågner! Ja, hvis hun vågner… så skal hun sgu nok sige til (det er det smarte ved almindelige babyalarmer). Det er næsten det smarte ved børn. De siger til.

Og hvis vi lige lægger unødvendigheden til side og tænker på mors psyke. Ville du (ærlig talt) ikke tjekke, sådan helt unødvendigt? Fordi den er er der, lige foran snotten på dig, ved siden af Nutella-maden? Det ville jeg og du godeste hvor ville det skabe unødvendig røre i min tiltrængte pause.

Hvis JEG savnede prutti så kraftigt og jeg bare havde et moderligt behov for at kærligt betragte hendes tykke kinder og fredfyldte lille ansigt, så ville jeg bevæge mig de meter ud til vognen – eller værelset ved siden af, hvis man køre inde-stilen – og KIGGE til hende.

Om jeg gad at have hende på en skærm?
No way. Vi havde sådan et hemmelig signal hun kunne sende, når hun vågnede.
Det var: VRAAAAAHHHHHHHHHHHHH!
(Og jeg tror det er ret universelt baby-lingvistisk for “VÅGEN!!!, afhent mig, min menneskelige tjener!”).

Hvad tænker I, mine medforældre?

Og billedet øverst er forresten (tydeligvis) vågne Augusta. Er hun ikke skide nuttet?
(Men ikke nuttet nok til at jeg gider kigge på hende, når hun sover)…

   

12 kommentarer

 • Maria

  HØRT!!!
  Har aldrig forstået det og synes virkelig det er så misforstået!
  Har selv aldrig ejet en babyalarm, for begge mine sagde sjovt nok, præcis som Augusta når de ikke gad ligge der mere 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Så er vi to 😀
   Udover det med babyalarm, altså de med lyd. Det har vi haft (3. sal and all)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha. Alt ved dette indlæg er perfekt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Haha, det er sgu en god respons 😀 Glad you like!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hahaha touché 😀 Har tit fået kommentaren “jamen, hvor er babyalarmen” og “ej, du må godt låne vores babyalarm så du kan høre hende’.. Come on frøken spelt, hun ligger 4 meter fra mig, jeg skal NOK høre når hun vågner, eller grynter eller når hun så meget som blinker, ligesom jeg gør natten lang..
  Hvordan HAR vi og tidligere generationer dog overlevet UDEN babyalarm med kamera og tilhørende app så vi RIGTIGT kan puste til vores vat-indpakkende paranoia.. 😜
  Frankie says RELAX.. 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeannette

  Mega fedt oplæg, begge mine sover lige nu er pseudo mor gaabbb det hårdt til tider sidder pt med en balje kaffe og Netflix, benene oppe , vasketøj osv er klaret så nu der mor tid 👍👍👍😂😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gina

  For os var kameraet rigtig fint! C har altid snakket og pludrer og pevet meget i søvnen og det var vitterligt 10sek. Der kunne afgøre om hun lagde sig igen eller gik helt amok i en grad der tog 2 timer at trøste væk. Ofte fik vi vækket hende helt hvis vi gik ind til hende = laaaaang tid på at falde i søvn igen. Men hendes bevægelse fandt vi ud af var.fuldstændig afgørende for om det ville være en fordel eller ulempe at gå ind til hende når hun pludrer er i søvne om aftenen 🙂 Det er jo ikke fordi man sad og gloede på skærmen nonstop, egentlig kun når hun gav lyd fra sig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gina

  Foå

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gina

  Foå

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hahaha, jeg vågnede før min kæreste i morges og togmig selv i at ligge og glo på ham, mens jeg aede ham over skægget.. Og så kom jeg i tanke om dit indlæg, jeg læste højt for ham igår (fordi det var pissesjovt) og så kom jeg til at fnise så højt, at han vågnede 😆. Så så vi Netflix, hentede snacks og er nu bare dovne oghyggesnakker ❤️. Det var da også mere fornuftigt, end at ligge der og glo, ikke sandt? :p

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder sindssygt stressende at kunne SE baby. Jeg må dog erkende at vi har babyalarm på i vores lille bitte 90 kvm hus, men det er ene og alene fordi den opfanger “puslelyde” og jeg derfor kan spurte ind og stoppe en babs i munden på ungen så den (hov, HUN :p) ikke vågner helt.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Del dine tanker og læg en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

UDEN SUT - en status