VI KENDER VEL ALLE DEN DER PISSE (!) IRRITERENDE SUPERMOR?

NUTIDENSMORS MINIGUIDE | FAMILIETUR TIL AMSTERDAM

Sponsoreret af Spies2016-10-14-17-26-02pa1607182016-10-14-14-03-32pa160650


Det er faktisk med en intention om at skabe en MINIGUIDE TIL AMSTEDAM, at dette indlæg blev til og såfremt det skulle friste dig at tage dertil engang, når ferie og en lille get-away fra hverdagen kalder i sådan en grad, at det kribler i fingrene for at pakke en weekendkuffert og komme afsted, så håber jeg mine fif her kan inspirere lidt. For det er skam muligt at få set og opleve en masse, på blot tre-fire dage har jeg efterhånden erfaret, eftersom vi har været i både Paris, Barcelona og nu Amsterdam, så man behøver ikke altid hive en hel uge ud af kalenderen, for at komme afsted – og storbysferie er sgu en særlig god form for familietur.
Som jeg skrev om i sidste uge, hvor jeg da også fik spammet med billeder fra kamerarullen, med alt det kunne trække, i dette skriv, så havde vi en fremragende tur og selvom der igen skulle vælges og vrages i forhold til de mange ting man kan opleve i storbyer, så synes jeg at vores oplevelsessult blev tilfredsstillet ret så fint og ‘selvom’ man har barn med. Når vi rejser foregår det uden tvivl på Augustas præmisser, men der skal skam være noget til både os voksne og barnet, så vi kan komme hjem med en feriefølelse på grund af oplevelser.
Jeg tænker det her indlæg er noget du hjertens gerne må hive frem, hvis det skulle blive aktuelt med en sådan lille tur en dag – så er der i hvert fald ideer og inspiration til pitstops og destinationer og hvis du allerede HAR været i Amsterdam, så bidrag da lige i kommentarfeltet, for de her førstehånds anbefalinger er altså noget af det bedste at have med i bagagen, når man selv skal på tur 🙂

pa150501pa150475

TAG PÅ KANALRUNDFART

Det er HELT oplagt, når man er i en by som Amsterdam, der næsten har flere kanaler, end Friends har afsnit! Jeg tog mig selv i at tænke: ER det pengene værd, eller er det en turistfælde? og hertil må jeg konkludere, efter to timer til ‘søs’: det ER pengene værd og det er næsten en obligatorisk del af at opleve Amsterdam, for du får den store tour rundt i byen, til særlige steder, ti forskellige museer (alt fra taskemuseum til husbådsmuseum.. og apropos:), et væld af unikke husbåde, et hav (hihi) af smukke broer og mange mange historiske syn, som Anne Franks gemmested. Godt og vel giver det faktisk en tur rundt i Amsterdam, som man nok ikke havde nået til fods – plus det kan inspirere til de næste dages destinationer og det er et garanteret hit for de små, selvom de nok ikke vil forstå meget af det guiden siger – det er mere interessant for de voksne. Medbring snacks og kamera 🙂

2016-10-16-10-40-472016-10-14-12-35-502016-10-16-10-35-34OPLEV FLOWER MARKED

Der er ingen tvivl om at Holland er stolt af deres tulipaner og generelt: flora. Der er dog ikke megen af den slags i storbyen Amsterdam – med undtagelse af at være det centrale på alle kopper, nøgleringe og magneter, altså souvenirs, men Flower Marked er næsten uundgåeligt at komme udenom, når man slentrer ned af de centrale gader i byen og i min optik kan man ikke have de store argumenter for ikke at stoppe op og lure i de små boder. Jovist, det er lidt en turistfælde, men af gode grunde, for her kan man virkelig gøre sig nogle fine kup i form af hjemkøb og søde objekter. Aka. souvenirs, jaja.
Augusta var ellevild med alle de træsko Amsterdam kan prale med og efter at have været i adskillelige butikker vil jeg sige at prisen på Flower Marked, eller Bloemensmarkt er meget fair. Så hvis du står og mangler et par træ(ja, træ!)sko og gerne vil have et større udvalg, så vil du være på rette sted dér. Vi købte tulipanløg (som gerne må eksporteres ud af landet – og ind i Danmark) og jeg har hørt fra adskillelige at de klarer sig glimrende i vores muld og klima, så der er ingen undskyldning for ikke at hamstre flotte blomster med hjem!
Her: Bloemenmarkt, Singel, Amsterdam (helt centralt) 

pa1607332016-10-16-13-54-332016-10-16-13-55-48SPIS OST

Jo jo, den er skam god nok: SPIS OST! Og hvad hvis man ikke kan lide ost? Jamen så skal du alligevel ind i en ostebutik i Amsterdam – lov mig dét! Personligt er jeg ikke selv den store ostespiser, men jeg er – som du måske har fornemmet – en glad souvenirkøber, så derfor havde jeg også en lækker chiliost til et vennepar, hvis køleskab tenderer til at have en særlig aroma 😉 Ostebutikken her var simpelthen så sej og fin og selvom jeg ikke spiser ost og jeg ikke kunne få Augusta til at smage en bid af de mange smagsprøver, så giver det da også lidt indblik i den hollandske kulinariske kultur, når man kan tjekke et besøg i en af de mange ostebikse af.
Her: Amsterdam Chesse Company, Leidsestraat 2, Amsterdam. Centralt i et af de bedste shoppingområder (som i: tøj)

pa150551GÅ TURE OG LEG I VONDELPARK

…selv i regnvejr, som vi gjorde. Vi var i Amsterdam fra fredag-lørdag i oktober måned, så regn var bestemt en mulighed der viste sig at være en realitet. Dog kun én dag måtte vi tynges med regn og det vidste vi jo godt på forhånd – tak til internettet – så vi havde heldigvis pakket regntøj til den bette og medbragt miniparaplyer til os selv. Det endte med vi bare fik en lang slentretur i den store park, der på dén lørdag var fyldt med mennesker, der primært var i løb eller på cykel. Cyklerne vender jeg forresten tilbage til, lidt længere nede i indlægget her.

Parken skulle efter sigende også indeholde nogle store legepladser, men i vores målløse slentren må jeg indrømme vi ikke stødte på en eneste. Hvis vejret er godt vil jeg klart anbefale at slå sig ned i en lysning, eventuelt ved et af de store springvand og lade ungerne få lidt græs under tæerne. I regnvejr vil jeg anbefale gemmeleg 😉

pa150562pa150569pa150558SPIS PÅ GEORGE BISTRO BISTRO

…fordi det er djævelsk god mad.
Jeg kan lige så godt krybe til korset og indrømme at selvom jeg ER en ‘foodie’ (det er et smart ord for madglad), så er det ikke dét som jeg lægger stor vægt på, på min ferie. Jeg VIL have god mad, så jeg tænker jeg har fået noget for pengene, men jeg jagter ikke den perfekte restaurant og så planlægger vi sjældent hvor vi skal hen. Faktisk ser vi bare hvad der sker og lurer rundt omkring der hvor vi er, når vi er sultne. Selvfølgelig er det ikke altid den bedste taktik, men i Amsterdam viste det sig at være en god beslutning at rende ind i George Bistro Bistro, da vores maver rumlede, efter en længere gåtur i Vondel Park.
Den lille bistro summer af lokalt liv, hvilket altid er en fin indikator for god mad. Jeg fik bestilt mig en burger, som jeg vil give karakteren: himmelsk, Mikkel fik en chicken-roll, der er MEGET bedre, end det lyder, alt imens nabobordets indtagelse af en halv kylling (også) fik mine tænder til at løbe i vand.
Her: Valeriusplein 2, Amsterdam

pa150561pa150557

Augusta blev underholdt med bordfodbold, i form af en sukkerknald som bold og læbepomade og en håndsprit som mål, fordi hun på dét tidspunkt alligevel ikke var synderligt sulten, men blev så efter vores festmåltid, til den frokost, spist af efter et stop hos bageren inde ved siden af (en meget sød og autentisk lille butik), der bød på en muffin og en rosinbolle.
Selvom de voksne mener de har fundet en perle af et spisested, så er det jo ikke altid børnene er enige. Det kender alle forældre vel 🙂

pa160608LÆG LIGE MÆRKE TIL CYKLERNE

De VANVITTIGT mange cykler! Kom igen Danmark! Her er Amsterdam altså total dominerende. Jeg tænker faktisk ikke engang kun på mængden af cykler, men også i forhold til hvor meget de fylder, for hollænderne kører sindssygt. Der er HØJ fart og en cykelhjelm er en by i Rusland for både børn og voksne. Derfor: kig op, når du går over vejen!

pa140405SPIS HÉR … FOR MIN SKYLD!

For fa’en og giv mig lige besked om det var det værd! Vi nåede det desværre ikke! Her ligger jo den mest idyllisk placeret lille bager/café, med en noget så fornem udsigt. Det ser hyggeligt ud og så må kagen sgu næsten godt være tør, uden det gør mig det store 🙂
HER: Langebrugsteeg 6, Amsterdam

pa160673

pa140292

OPLEV NEMO

Jeg vil videregive denne anbefaling, selvom den altså ikke kommer fra mig, for på grund af Augustas alder valgte vi lidt NEMO fra. Om det var en dårlig beslutning kan jeg altså være i tvivl om, men omvendt havde vi rigeligt at give os tid til i Amsterdam alligevel. NEMO er et moderne videnskabeligt og teknologisk museum rettet mod børn. Her kan man eksperimentere, opleve og lære – på den sjove måde! Bygningen er fantastisk smuk udefra og udsigten fra toppen ser ud til at være toppen!
HER: Oosterdok 2, Amsterdam. NEMOs hjemmeside er her.

pa140346

SHOP I DE BIJENKORF

Det er Amsterdams svar på Illum eller Magasin og udvalget og mærkerne er i den helt dyre ende. Her er designere som Chloé, Burberry og så videre og så videre, hvilket også er gældende i børneafdelingen. De har det meste og selvom man også sagtens kan gå derfra efter bare at have luret eller købt en enkelt lille ting, så er der risiko for at få tømt dankortet gevaldigt, hvis man ikke kigger på prismærket 🙂 Så hvis du er den designglade type, der lader sig friste let: pas på 😉
HER: Dam 1, Amsterdam

pa160696 2016-10-16-12-23-16 2016-10-16-12-19-25

SHOP I KNUFFELS

Som du nok kan se på billederne er det en noget unik lille børnebutik, men hvad de fotos ikke afslører er, at hele butikvinduet er i bevægelse. De mange bamser og dimser er i snorer og bliver trukket op og ned. Et kæmpe blikfang for både os og Augusta og vi kunne ikke andet, end at gå derind og snuse til de tusinde sager butikken havde. Faktisk købte vi ikke noget, for Augusta fandt ret hurtigt en gribemaskine udenfor (dem hvor man putter 1€ i og en arm fanger et stykke legetøj eller en bamse – med vindergaranti!), men jeg gik næsten helt i barndom og fik lyst til at købe hele butikken! Er den ikke fin?
HER: Sint Antoniesbreestraat 51A, Amsterdam

2016-10-16-13-29-11
SPIS VAFLER (hver dag)

Fordi i Holland kan de lave vafler. Og de er gode til det!

NYD FERIEN

Ferien – og det betyder selvfølgelig at man skal ud og se en masse, men tillad at der også bliver tilbragt lidt timer på hotellet… det er så herligt at være alt andet end hjemme og hotelhygge er sgu næsten en af de bedste ting ved ferien. I hvert fald i min bog <3 Vi fik hygget til den store guldmedalje, med både medbragte legesager og i badekarret på vores ekstraordinære hotelværelse på vores overdådige hotel. Se bare disse billeder. Crazy, ikke?

pa1403862016-10-14-15-18-432016-10-15-10-06-46 2016-10-14-16-47-58

Jeg håber du kunne bruge disse få, men håndgribelige praj til hvad der er fedt i Amsterdam. Eller måske du bare lurede med for lidt fotos fra vores tur – alt andet uden lige så tak for du kiggede med 🙂

Der er forresten også tonsvis af tips og billeder selvfølgelig, under hashtagget #SpiesCityHack på Instagram, til rejser i storbyer med stort og småt, fra mad til oplevelser. Måske der er en god anbefaling fra det næste sted du planlægger at tage til?

SPØRG ENDELIG eller smid en kommentar, hvis du gerne vil sige HEJ 🙂

KH. Johanne

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Del dine tanker og læg en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VI KENDER VEL ALLE DEN DER PISSE (!) IRRITERENDE SUPERMOR?