HURRA FOR MIG!

VI LAVER LIDT VORES EGNE REGLER

Sponsoreret p1010809

Jeg skal være den første til at indrømme at vi altså ikke er skræmt fra at tænde tossekassen – eller lade Augusta se et afsnit fra DR eller en af de mange serietjenester. Det sker faktisk hver dag og uden en snert af dårlig samvittighed lader jeg hendes øjne blive en tand mere firkantede, for en sådan lille stener-pause – og et øjeblik til mig, til at lave aftensmad – er kærkommen i hverdagen. Det kender I vel også?
Men… ja, det kan da være ‘den lette løsning’, for indimellem sker det da jeg tænder, fordi jeg selv er træt og ikke orker post-børnehave-konflikterne..

I dén anledning sagde jeg ja tak, til at modtage en armfuld brætspil, i et eksperiment med at indføre gaming i højere grad, i casa de Mygind. Vi spiller normalt, men det er mest i form af puslespil og billedlotteri, men det er mest fordi jeg egentlig først nu føler hun er gammel nok til at rigtig forstå et spil. Og så er det tit noget der bliver sat frem i weekenderne. Alt held ville os så at det faktisk var noget ret så genkendeligt postmanden kom med, nemlig Ramasjang-spillet: Ramasjang Festen og Rosa fra Rouladegade: Sæt en kage på spil … og måske du også tænker: det er sgu da lige for mit barn! Men hvem elsker IKKE Ramasjang? Personligt sørger jeg altid for at få neglet Kristian brikken, for han er lige så sprød i pap, som i flimmeren skal jeg hilse at sige!

Når jeg så allerede har skrevet at jeg ikke tænkte Augusta var helt gammel nok til at forstå et spil, så skal jeg skynde mig at sige at hun jo nok altså stadig ikke er HELT med, på de RIGTIGE regler. Men hva’ fa’en, hvad skader det at man laver sine egne 😀 Det er som voksen ret ligetil at omsætte reglerne til at være lidt enklere, som for eksempel når vi spiller Ramasjangfesten og Augusta skal trække en brik, så er det helt legalt at man får hjælp af en voksen 😉 Men I skulle næsten høre hende, for hun har lært at parodiere både Bamse, Kylling og Onkel Reje, hvilket lyder overordentligt morsom. I starten sagde hun selvfølgelig bare deres navn 🙂 Dét spil er jo fedt, for figurerne i sig selv fanger Augustas interesse, fordi hun netop kender dem allesammen – fra det førnævnte TV, haha, og så kan det forenkles på en sådan måde, at en 3,5 årig sagtens kan være med. Det handler om at dreje en pil, som lander på en “opgave”, hvor man skal få andre til at gøre som en selv (eksempelvis række hænderne op i vejret) eller parodiere en figur. Når man har gjort det må man rykke en karakter og ‘et barn’ over på Ramasjangøen til festen.

Udfordringen, som jeg altså godt kan se ikke bliver den store anstrengelse, da Augusta er helt hooket på at spille, går ud på at vi spiller mindst ét spil, når hun kommer hjem fra børnehave – og at vi spiller alle tre, sammen. Sådan får man også sat sig selv ned, selvom der selvfølgelig hænger to-do’s som opvask og madlavning over hovedet. Jeg tænker ikke det absolut er nødvendigt at strukturere og planlægge nærvær og tilstedeværelse, og TV er ikke noget fanden har skabt, men jeg synes udfordringen er morsom, fordi vi får prøvet nogle spil af og brugt vores vigtige sammen-tid i verdenen på noget vi er fælles om, som giver grin og øjenkontakt. Måske det giver mindre frustration og mindre træthed, efter en dag i børnehave, når tiden ikke er foregået foran skærmen? Ja, jeg ved det ikke, men nu må vi se…

Hvis du er lidt lun på spillene eller børne- familievenlige brætspil generelt, så kig lige på Instagram, for jeg har netop udloddet et – og der er en del at vælge mellem – så du har også en chance for at vinde!

p1010805p1010780pb020891 p1010798 p1010794p1010920Mmmmm 😉 mødrenes godte! p1010792

   

3 kommentarer

 • Asger Aulkjær

  Har set din spændende blog. Mit barnebarn har brætspillet Rosa fra Rouladegade, men de oprindelige spilleregler er bortkommet. Kan du hjælpe med en kopi ??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Asger Aulkjær

  Du må gerne sende svar etc til min email:
  asger.aulkjaer@mail.dk – som af en eller anden grund ikke accepteres i dit skema ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Hej 🙂 Jeg er sikker på du kan sende en mail til Alga 🙂 VH. Johanne

   Siden  ·  Svar på kommentar

Del dine tanker og læg en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HURRA FOR MIG!