JOHANNE OG AUGUSTA TESTER KØKKENMASKINE (MÅSKE DET KAN SPARE DIG FOR TUSINDER AF KRONER?)

VI SLUTTER 2016 SOM VI SLUTTEDE 2015. NÆSTEN

hat

Til vores nytårsaften, som er i overmorgen (info for de der bor under en sten eller er yderst distræte), vil vi være nogenlunde samme mennesker, som i år 2015, da den stod på lækker middag, rysler og bordbomber – deriblandt trekløveret: mig, Augusta og Augustas far. Og et fantastisk vennepar, som efterhånden er blevet en deler og deres lille bebs, som gør alle helt blød i knæene. Særligt Augusta nok 😉
Egentlig var det “Mikkels tur” til at holde nytår – det lyder så fladt og lidt træls (på jysk), men helt pragmatisk er det jo sådan det er, da vi har besluttet os for at ordningen vil være sådan, at den der har juleaften har ikke nytåret selvsamme år, men vi gør det sammen. Ordning er forresten også et skrækkeligt ord, men det skal jeg nok bare lidt komme mig over. Se dét kan da være det skal være et forsæt for 2017?

Er det dumt… det her med at holde nytårsaften sammen, i Augustas øjne, når hun nu engang har brugt hele december måned på at vænne sig til at mor og far ikke bor i samme hjem mere?
At vi ikke længere spiser morgenmad sammen og faktisk kun ses, når hun skal “bytte”, efter flere dages tilværelse sammen med den anden?

Det tror jeg altså ikke!
Eller.
Det vælger jeg at synes det ikke er, for som så mange af jer dejlige mennesker, der skriver her og på andre medier, så er det allerbedste man kan gøre, at holde et godt samarbejde. Jeg tror sgu ikke på det forvirrer Augusta, når hun immervæk kun er 3,5 år, men at det er en god ting at se sin mor og far i samme rum, med tre andre mennesker hun holder af og se dem hygge. Sådan reelt hygge! Min mave siger mig det er et virkelig godt signal for hende at fange, for hun ved jo ikke hvor meget vi SMS’er, hvor mange billeder vi sender til hinanden og at vi rent faktisk er gode venner, så derfor skal hun da også se det, når det falder os naturligt at sige farvel til år 2016 – sammen.

I morgen får jeg hende hjem igen og er du vimmersvej hvor jeg glæder mig.. lejligheden er bare tom uden hende. Det er mærkeligt der står et helt rum gabende livløst, fordi Augusta ikke er der, men det er sgu sådan omstændighederne er og jeg har forsøgt med råd fra jer at holde fri, uden dårlig samvittighed.
Jeg tænker at vi skal bruge dagen på at hygge og lege. Det er det hun har bestemt vi skulle, da vi sagde farvel d. 25.: når jeg kommer igen skal vi lege, mor – og damn jeg glæder mig til at ligge på trægulvet og lave stemmer til hendes mange Duplo-dyr.

   

18 kommentarer

 • Laila

  Det er bare fantastisk at vise sit barn at man stadig har det godt sammen, kan grine, hygge og glædes sammen. Kæmpe gave til Augusta

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kit

  Fra et skilsmissebarn med forældre, der dog først blev skilt, da jeg var 13, må jeg bare sige, at det, i min optik, er så godt, det I gør. Mine forældre har også altid haft et godt samarbejde efter skilsmissen, og den dag i dag, hvor jeg har rundet de 30, sidder jeg med en kæmpe stolthed over, at mine forældre altid har kunnet snakke sammen (og endda besøgt hinanden til aftenkaffe juleaften i mere end ti år efter skilsmissen). Jeg er sikker på, at jeres datter også kommer til at være glad og stolt over sine forældres gode samarbejde, så herfra er der bare opadvendte tommelfingre. Rigtig godt nytår 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Dét er sgu også sejt af dine forældre, Kit! Mega dejligt at se sine forældre komme overens, for alt andet vil være SÅ akavet for en selv og som barn vil man føle sig klemt.
   Tusinde tak for de opadvendte tommelfingre og godt nytår 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mari

  Hvor er du bare sej. Det er kun dere som vet hva som fungerer for dere. Godt nyttår 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Vil give Laila ret Det vil være fantastisk for hende

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne Rousau

  Hvor er I seje!
  Rigtig godt nytår til jer – pas på hinanden 🎉✨

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai

  Hvis det føles rigtigt, så ER det rigtigt! Ha’ en DEJLIG aften <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er så fedt at i kan det. Har en veninde der næsten altid har holdt nytår med sin x, så børnene er sammen med dem begge. Men de er så også stadig med til hinandens fødselsdage osv. Det har nok været sværest for omgivelserne, især i form af nye kærester. Men de holder fast i at det er sådan det er.
  Vi er ikke på holde nytår sammen plan. Bliver vi aldrig. Men jeg synes det er så vigtigt at vores søn ser os sammen. Oplever at vi godt kan hygge os sammen osv. Både mig og hans far, men også vores nye partnere. Tror handling betyder SÅ meget mere end ord når det gælder den slags. De skal se det! Ikke bare at mor og far godt kan sammen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hvis det føles rigtigt – så er der helt sikkert også det rigtige 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Kære Johanne.
  Jeg synes helt bestemt, at det er et godt valg fra din og Mikkels side, at i holder nytår sammen også i forhold til Augusta.
  Nu er jeg selv skilsmissebarn helt fra 4 års alderen og heldigvis har min far og mor altid kunne enes om tingene, hvilken kun har gjort det til en “lykkelig” skilsmisse i min bror og mines øjne.
  Selvfølgelig har der også været sværere perioder i min barndom med frem og tilbage fra henholdsvis min mor og far, men alt i alt er jeg faktisk kun glad for den dag i dag, at de valgte at blive skilt. Ikke mindst for de bonus forældre samt bonus søskende eller hvad man nu kalder det, som jeg også er blevet beriget med.

  Rigtig godt nytår til jer alle

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joan Elise

  Fedt! Jeg blev skilt for 4,5 år siden og vi holder stadig jul og fødselsdage sammen. Jeg bekymrede mig også over i starten om det forvirrede børnene, men nej! Man får utrolig velafbalancerede børn, når man som voksne kan få den del til at fungere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Mine forældre blev skilt da jeg var omkring 14 år og de har også praktiseret en “lykkelig” skilsmisse, som har betydet at jeg som 35 årlig stadig har en slags kernefamilie. Vi holder jul sammen, de bekymrer sig om hinanden men selvfølgelig har det også været opture og nedture i årene, når det fx kom en ny kæreste. Det tog mig dog nogle år at acceptere at de ikke kom til at være sammen igen, for selv i min voksentid havde jeg stadig håbet om at vi ville blive en rigtig familie igen – når nu de snakkede så fint sammen. Så lidt forvirret kan man godt blive, fordi man håber. MEN synes stadig det er så flot når forældre samarbejder på den måde – respekt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Børn tilpasser sig vel altid – siger man ikke sådan…(?)
  Jeg tror fuldt og fast på at hvis børnene kan mærke at stemningen er ægte og kærlig, så vil de synes det er det mest naturlige efter omstændighederne at I holder nytår sammen. Han fra Kender Du Typen har gået i perterapi sammen med hans ex-kone efter at de blev skilt – netop for at få et godt samarbejde og ikke mindst et godt venskab op at køre.
  Jeg er 120% sikker på at dét er en af de allerbedste investeringer man kan gøre for sig selv og sit barn for at komme videre..
  Ønsker dig og Augusta et lykkebringene nytår💕

  Siden  ·  Svar på kommentar

Del dine tanker og læg en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JOHANNE OG AUGUSTA TESTER KØKKENMASKINE (MÅSKE DET KAN SPARE DIG FOR TUSINDER AF KRONER?)