ÉT SKRIDT LÆNGERE

NU ER REJSEN BOOKET: JEG ER VANVITTIG SPÆNDT!

p3230118

Jeg kan næsten ikke skrible det her indlæg, fordi det er så stort for mig! Jeg føler mig super voksen, men er det ikke sådan, når man har smidt en røvfuld penge? Jeg har haft en KÆMPE lyst til at få bestilt en sommerferierejse den sidste uges tid og både i dag og i går er det kokset helt, hvilket jeg har været vanvittig frustreret over – men det skal jeg jo nok lige komme af med, herunder 🙂

Og ja, selvfølgelig er billedet total opstillet, for nej, vi har da ikke badetøjet klar endnu.. men jeg sidder og skriver opgave – i slutræset! – og Augusta er hos sin far, så hvordan skulle jeg fotografere noget mere relevant 😀 ?

Mens Mikkel og jeg var sammen har vi jo immervæk rejst en del – med bl. a. cityrejser, uden for sommerferie sæsonen, så min udlængsel og oplevelsestrang er blevet fint opfyldt de sidste fire år. Jeg kan jo på ingen måde ikke klage, for vi har virkelig haft nogle fede ture sammen og vi har jo både været i Paris, Barcelona, Trysil – på ski – og Amsterdam. Ja, det lyder faktisk vildt, som de står der sammen.
Men vi har aldrig været på charter, som mit unge hjerte ellers banker så meget for. Jeg har ikke selv haft en decideret backpackingoplevelse, så hvis jeg ikke var blevet mor, så havde jeg uden tvivl udforsket sådanne, men denne gang handler det faktisk ikke så meget om mig, men om Augusta og jeg.
Måske mest Augusta.

Jeg har før været inde på, at jeg ikke synes børn har brug for, på nogen  måde, at komme udenlands (her). Man kan sagtens have et fantastisk børneliv, uden at rejse til Gran Canaria med sine forældre i uge 28. Det er sådan set bare en selvfølge for mig, men jeg vil bare gerne lige tydeliggøre at jeg altså ikke mener, at Augusta har undværet noget, eller ville gå glip af noget, hvis vi tilbragte endnu en sommer i Danmark – som jo også har pisse meget at byde på, selvom jeg nu her vil give udtryk for hvor spændt jeg er med den kommende sommerferie!
Overvejer du ferie i Aarhus? Så kan du se lige her, i min børnevenlige guide til Aarhus.

Da jeg (forsøgte) at booke en ferie den anden dag, så skete det TO gange, at jeg sad i bookingprocessen og skrev navne, adresser ind med videre – som i det helt afsluttende, inden betalingen, så STEG PRISEN! Den første gang: 5000 kr. Fuck. Dagen efter, helt samme oplevelse, 2500 kr. Jeg ringede til rejsebureauet og der var ikke noget at gøre. Tro mig. Jeg var pissed indeni! Det er så åbenbart bare “det der kan ske”, men for mig var det lidt dråben at det skete to gange – over kun to dage, når man lige havde siddet og drømt sig væk til netop dét sted. Øv.

Men NU har jeg sgu svunget dankortet, der har mega ondt nu og på trods af at jeg hele tiden tvivler på om jeg kan klare den økonomisk, så er jeg glad. Jeg stod til at få moms tilbage i år, men dem snupsede skat lige, da jeg havde noget klatgæld fra et foregående år. Ups. Forstå mig ret, vi kommer ikke til at leve af havregrød, men jeg skal droppe den der slatshopping jeg tenderer til – ugentligt – og spare, men sådan en rejse er dyr.

Dét sted jeg har valgt er charter. Definationen af charter. Vi taler all inclusive, pool, så man ikke har lyst til at forlade hotellet og sand strand i 65 meter derfra så man ikke har brug for andet, end sine ben. Kulturoplevelser er hermed gemt til en anden ferie, for denne gang handler det om at Augusta skal kunne boltre sig i vandrutsjebaner (sammen med sin mor) og vi skal have en mor-datter-solferie. Selvfølgelig skal vi da en tur ned i byen og sådan, men der er umiddelbart en masse aktiviteter lige omkring hotellet.

Jeg beder til og krydser fingre for der vil være børn at lege med, for hun er så opsøgende og elsker at have en legekammerat, hvilket er klart, fordi jeg jo ER voksen og ikke barn. JEG håber også der er en lille veninde eller kammerat hun kan plaske lidt med i poolkanten eller samle skaller med på stranden, så jeg kan få et øjeblik for mig selv, for jeg har sgu lidt i baghovedet at det ikke bliver ren afslapning, som det ville være, hvis jeg var afsted med en kæreste. Jeg er jo hele tiden og med Augusta, der ikke er synderligt selv-aktiverende (og aldrig har været det faktisk), så kommer jeg ikke til at ligge i en solstol og betragte hende i flere timer, der hygger sig, i eget selskab.
Men lad os nu se 😛

Rejsen koster 11.000 kr. For mig og Augusta og vi skal til Tyrkiet. Der VAR en besparelse på rejsen, et tilbud på 28% tror jeg, så vi fik et fedt hotel, men uden erfaring med at booke rejser vil jeg lige høre jer om det ikke er meget normalt, for et luksushotel med KÆMPE pool, nær sandstrand, INKL. all inclusive, hotel, forsikringer i hoved og røv og bus til og fra lufthavnen?

JEG kan godt lide tanken om all inclusive, fordi at jeg dermed ved at der nok ikke kommer uforudsete udgifter. Vi skal vel max. købe nogle grimme børnesolbriller og en oppustelig badering fra Frost. Jeg søger derimod ikke holdninger til om det er pengene værd, at bruge det på den type rejse, men netop et syn på om det ikke er det ‘luksus’charter koster? Thailand var også i overvejelserne, men jeg synes 14 dage er meget, både til pengepungen med mad osv., men også for Augusta at være væk fra sin far (og vice versa).

…faktisk har jeg aldrig brug så mange penge på én ting. Jo, forudbetalt husleje, depositum til lejlighed og den slags, men jeg ejer jo hverken Chanel eller Børge Morgensen stol, desværre. Det føles voksent at gøre det, selvom jeg hele tiden tænker over om jeg nu HAR råd 🙂

Så, som I nok kan læse, er det kun mig og Augusta der skal afsted og i den forbindelse vil jeg da enormt gerne høre om nogle af jer har prøvet dét?

Jeg kan selvfølgelig gøre mig tanker om hvad der er smart at have med i kufferten, men hvis I nu har en genial idé, som I har  nydt godt af i rejsen, ift. aktiviteter, så byd ind! Jeg tænker at sådan noget som badedyr, badevinger og sådan køber man dernede, ikke?

Nu må jeg bare vente i spænding til slut juli 🙂 – og til at fortælle Augusta det !

KH! Johanne

   

15 kommentarer

 • Hvor fedt, Johanne! Er det mon vores yndlingshotel, I skal til? Her har jeg skrevet om vores første gang der – og nu skal vi derned for fjerde gang til sommer! http://drengemor.dk/?p=3587 Uanset hvad er Tyrkiet SÅ dejlig og med solgaranti – er sikker på, I får den dejligste rejse, dig og Augusta <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   GAD godt – det ser pisse godt ud, men det er det faktisk ikke. Dét der er dog Michala, Bastabums destination.. Sjovt nok 😛
   TAK søde Nadja! Hvornår skal I afsted??

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi skal af sted til juli. Tidligere har vi rejst derned i april/maj og to gange i oktober. Alle gange i yderkanten af sæsonen, men alligevel med 34 grader som højeste temperatur, så er virkelig spændt på, hvor varmt der er midt i juli! Men vi har ikke tid her i foråret pga. ombygning herhjemme, og der er for lang tid til efteråret synes vi, så nu prøver vi en højsæsonrejse 😉
   Det kan næsten ikke svare sig at købe sandlegetøj, luffer osv. med hjemmefra og bruge plads på det i kufferten. Det fås billigt dernede, og så giver vi det altid væk bagefter, så vi heller ikke skal bruge plads til det på hjemturen. UV-dragt hader mine drenge; også Buster på Augustas alder. Han kan ikke lide det tidsrum, hvor man kommer op af poolen, indtil den er tør, og det giver en masse skift. Så badebukser og høj faktor blev løsningen her 🙂 Vil glæde mig til at kigge med på jeres rejse!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Jeg rejste i 2014 alene med mine tre børn der var 1, 11 og 13 år og igen i 2015. Jeg vidste fra start af at det skulle være en ferie på børnenes præmisser og at vi absolut ikke skulle nå noget. Jeg vidste også at vi ikke kom til at se ret meget (som jeg ellers gerne vil når jeg rejser) og det var fint for mig, fordi jeg netop havde forberedt mig selv, på det, inden vi tog afsted. Vi var kun væk fra området hvor vi boede, to gange. En tur på egen hånd, til en nærliggende ø og så en tur i vandland. Så det bedste råd jeg har, er at rejse uden de store forventninger.
  Og så havde jeg lidt snack med som jeg vidste den yngste kunne lide, det lå i kufferten til opholdet. Så var der noget hun kunne spise på værelset eller på en gåtur, uden at man skulle hen og købe noget man ikke rigtig vidste hvad var og om barnet kunne lide det (selvom det selvfølgelig også er sjovt at prøve noget nyt når man er afsted).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Det lyder så dejligt for jer, og mon ikke der nok skal være masser af børn som hun kan lege med 🙂

  I forhold til prisen synes jeg det lyder som et virkelig godt køb. Vi har både været på Mallorca, Tenerife, Bulgarien og Cypern, men har betalt væsentlig mere.

  All inclusive er skønt med børn. Det er vi altså også fan af 😉

  Rigtig god ferie når tiden kommer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg tror du kan være tilfreds med dit køb. Det koster at rejse i højsæson og jeg er sikker på I for en super tur.
  Vi skal selv til Tyrkiet i uge 21 med fire unger på 1,5, 2,5, 4 og 6 – jeg melder gerne tilbage med tips. Vi skal også all inklusive 🙂 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frk. C

  Vi rejste sidste år, en familie på 4 – 2 børn (en under 2 og næsten gratis) og 2 voksne til Tyrkiet i uge 30. Det kostede os 15.000 kr., men jeg tror også vi var ekstremt heldige med den booking. Det var dog tæt på at blive afblæst pga. tumulten dernede, da de kuppede regeringen 14 dage før.
  Det var all inkl., kæmpe vandland, over the top hotel og turistmood über alles. Havde aldrig været på charter før. Det var edderfisme en oplevelse!

  Håber, I får en faktisk tur 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Jeg har rejst alene med mit barn. Og det er bare hyggeligt. Måske også en anelse ensomt uden nogen at dele de lune aftner med, på sådan en romantisk måde og ihhh se barnet måde. Et godt råd til alle de tjenere og andre mænd der helt sikkert vil spørge til din mand. Så er han enten ude at træne, oppe og sove, sidder og læser, kommer om et par dage etc. ellers får du et rend og det er træls når man er alene med sit barn. Og især sydpå forstår de det ikke helt, det med man ikke er tilgængelig. Tag evt. en “vielses” ring på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh hvor lyder det lækkert, håber i få den skønneste tur, og mon ikke i gør det. Jeg har ikke været afsted alene med pigerne, så har min mor og papfar været med.
  kh Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor skønt! Var i Side i Tyrkiet for at par år tilbage – og selvom jeg ikke er den store charterhaj, var det også ret skønt med evig sol, fadøl og Harry Potter læsning ved poolen og is til 2 kroner, det dur!
  God tur!
  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Altid, husk børnepanodil. Hellere have den med end stå og mangle den, hvis ungen får høj feber.
  Hav rigeligt med snacks med til flyturen og evt. også til hotelopholdet, hvis Augusta nu har én slags kiks/figenstang eller lignende, hun vil være ked af at undvære i en uges tid.
  Vi har haft sand- og vandlegetøj med hjemmefra i form af små plastic-kaffekopper, skeer, tallerkener og lignede, der ikke fylder så meget i kufferten. Man kan også købe siliconespande, der kan klappes sammen.
  Prisen for rejsen lyder yderst rimelig 🙂 Rigtig god ferie til jer!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille F

   Det lyder fantastisk.
   Sandlegeting. Små kopper, kande mm noget der evt kan ” efterlades”.
   Babydyne til flyvetur, ekstra betræk til samme. Vådservietter, til ja, alt

   Snacks. I små bøtter. Til både flyvetur og på stedet. Det virker i de små sol- pauser. Bøger/ bøger på iPad. Til de samme pauser.

   Min datter er altid blevet lagt til at sove, der var babydynen genial.
   Desuden har jeg altid en ekstra taske med i håndbagagen. En nylonsag der ikke fylder mere end ganske lidt. Men som er helt uundværlig når man rejser alene. Eller egentlig bare med børn😉 Der er bare ikke de der ekstra hænder..til liiige at bærer…. i tasken propper jeg det overtøj vi er rejst i, alle de ting der ikke( lige pludselig) kan være i håndtasken – den eneste der er vigtigt, for mig – er at have en hånd fri hele tiden. Så derfor en rygsæk eller taske med lang rem, og så den dersens ekstrataske. Så virker det.
   Rigtig god tur, i højsæson med all incl lyder det slet ikke tosset.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeannette

  Har rejst alene med min søn som nu er 12 siden han var 2. Både i DK og i udlandet. Vi har ikke været på charter men på storbyferier, hvor vi har hygget os super meget. F.eks. Madrid, hvor der var masser af sol og hvor vi på grund af manglende strande benyttede os af et friluftsbad uden for mange turister. Jeg planlægger altid vores ferier selv, da det er meget billigere, synes jeg.
  Jeg vil sige 11.000 i højsæson for all inclusive på hotel med det hele, der har du skudt papegøjen.
  Vi skal til Paris og Bornholm i sommerferien, så det bliver skønt. Jeg planlægger igen selv turen til Paris, men der har jeg været en del gange nu, så der føler vi os trygge med at rejse på den måde.
  Håber I får en fantastisk rejse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ladida78

  Hvor dejligt, med udsigt til en velfortjent ferie👍 Vi var sidste år to uger i Vestindien med to børn på 2 og 3. Verdens længste flyvetur til verdens dovneste land. Anyways: Af hensyn til din egen sunde fornuft, kan du medbringe rigeligt af små juicer og lign til drikkedunken, og div små snacks. Det er hårdt, hele tiden at skulle rende og hente drikkevarer, snacks osv i barerne, og du har ikke nogen at skiftes med, så ind imellem vil det nok være fedt, bare lige dykke ned i strandtasken. Jeg pakkede også en masse små pakker- det var egentlig mest til flyveturen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ladida78

  Hvor dejligt, med udsigt til en velfortjent ferie👍 Vi var sidste år to uger i Vestindien med to børn på 2 og 3. Verdens længste flyvetur til verdens dovneste land. Anyways: Af hensyn til din egen sunde fornuft, kan du medbringe rigeligt af små juicer og lign til drikkedunken, og div små snacks. Det er hårdt, hele tiden at skulle rende og hente drikkevarer, snacks osv i barerne, og du har ikke nogen at skiftes med, så ind imellem vil det nok være fedt, bare lige dykke ned i strandtasken. Jeg pakkede også en masse små pakker- det var egentlig mest til flyveturen(på 10timer😱) men den gik så fint. Istedet var der en lille pakke næsten hver dag, med nyt legetøj, malebog og farver, hårspænder eller lign. Hvis hun ikke umiddelbart finder en legekammerat, kan det være en fin lille pause til dig, mens de nye sager undersøges. Rigtig god tur 😎

  Siden  ·  Svar på kommentar

Del dine tanker og læg en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ÉT SKRIDT LÆNGERE