SIDEN SIDST...

APRIL = SOLCREME

solcreme
Du godeste – det overraskede mig faktisk! April måned betyder simpelthen starten på solcreme og det var egentlig fremkomsten af bittesmå fregner, som fik mig til at åbne øjnene op for at der jo faktisk er ret meget sol nu her. Altså de små fregner sidder på Augusta – jeg tager de store fregner og det er egentlig selvom jeg ikke har siddet og solet mig nogen som helst steder, men kun ramt af stråler på min vej, på ture til og fra børnehave f. eks. Modsat Augusta, som jo leger udenfor, når hun er i institution og tilbringer tid i decideret sollys.. fregnerne er faktisk hendes første – hun havde dem ikke sidste år – og de er HERRE SØDE skal jeg lige sige dig!
Det tog mig dog lige et par sekunder, lidt spyt på tommelfingeren og et utilfreds barn, før det gik op for mig at de pletter altså sad fast I huden.
(Hvilket minder mig om dengang jeg på barselsgangen troede nyfødte-Augusta var født med et skræmmende modermærke – FUCK, HAHA!)

Men! Jeg hentede app’en: UV-Indeks, fra Kræftens Bekæmpelse, hvor man kan se (surprice!) UV-index der er i dag og prognosen for de kommende dage. App’en har den den der smiley med en solhat på (og den er gratis).
Man siger, at hvis dette ligger på 3 – eller derover, så er det solcreme-tid. Og generelt fokus på skygge og alle de gode råd der hører dertil.

Jeg hentede forresten dette stykke glade pigebarn i børneren i dag. Det er ikke til at se, men hun er me-ga støvet. Det er altid hyggeligt at hente et beskidt barn. Særligt når man er mor til et eksemplar, der havde græs-frygt og først kunne sidde og gå i græs, med bare ben/fødder, da hun var så stor her (!) og ikke rørte fugtig jord, før hun var 2 år.
Det er altså ikke noget jeg har fremmet, skal jeg hilse at sige. Sådan var hun sgu bare. Det er heldigvis ret omvendt nu, selvom hun stadig ikke kunne finde på at sætte sig i en vandpyt eller klaske mudderkager… men vi er på et fint mellem-punkt 🙂

Har I det med i overvejelserne disse dage, det med sol? I morgen er den f. eks. på tre – torsdag og fredag 3.1.
Jeg må indrømme det sgu lidt kommer som en overraskelse for mig, at det allerede skulle være solcreme tid, men omvendt kan jeg jo se på Augustas hud, og endda også lysnet hår, at hun får noget sol.

Hvornår begynder I smøreriget?

Jeg glæder mig ikke…hun haaaaier det sikkert, som hun haaaaaier så meget andet, for tiden. Jeg troede det hed terrible twos – men det fortsætter sgu til terrible threes og minder mistænkelig meget om teenage-nykker 😛 Heldigvis kan hun være lige så kælen og kærlig, som hun kan være på tværs. Det gør sgu det hele værd!

   

9 kommentarer

 • Rie W

  Her på matriklen har solcremen været fremme i en måned. Den er ikke blevet brugt hver dag, men faktisk har der været ret mange dage der har inviteret til smørelse. Men så igen…vi har også fundet sandaler og shorts frem og tøsen har også kørt “bar røv og gummistøvler” allerede 👍🏻😎

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Haha! Hvor er I sommer-agtige! Men det er jo godt, for det er åbenbart tid.. vi venter dog selv med shorts 😀 😀 bar røv og gummistøvler er forresten mit personlige choise of outfit.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Buster er seriøst også noget af en diva til tider – og SÅ sød og kærlig ellers! Det toppede, da han var 3,5 i oktober sidste år, hvor han begyndte at smide med det tøj, jeg fandt frem til ham (noget, hans brødre aldrig har gjort og jeg troede derfor, det hørte pigebørn til), og råbte: “Den er GRIIIIIIIIM!” Det er heldigvis aftaget siden. Solcremen er fundet frem til i morgen. Jeg synes, hans kinder har været så røde de sidste dage og troede først, der var noget, han ikke kunne tåle. Men nu er jeg kommet frem til, at det (sgu!) må være solen! I hans børnehave er de rigtig meget ude. Synes solcreme i april er meget tidligt – mindes ikke at være startet så tidligt før i min 7-årigenmor-karriere?!? Men på skal det altså fra i morgen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Threenager 😀 For søren det kan trække tænder ud! Augusta er også lidt hidsig…

   Jeg synes faktisk heller ikke det har været sådan her før.. Mindes ikke selv at have fået fregner i april. Ozon-laget? Fuck!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja giv os masser af sol, så skal jeg nok sørge for, at vi alle er smurt godt ind.
  Hilsen Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Her er der også røde kinder, men tænker det er en god kombi af dejlig sol og mere frisk luft end de har været vant til længe. Solcremen venter vi med, synes d-vitaminerne skal have lov til at rodfæste sig lidt, det er desværre ikke uden grund at mange har d-vitaminmangel pga. den tidlige brug af solcreme og alt for høj faktor. Så de får lige lidt længere tid på legepladsen uden solcreme:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Det må I jo mærke efter 🙂 Jeg har det lettere ved at støtte mig op af anbefalingerne – men smører bestemt heller ikke faktor 30 eller 50 på, for ja, der skal da lidt igennem – ingen blocker 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja altså… jeg har da nok haft den fremme en måneds tid også. Men er jo også ultra solforskrækket 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Del dine tanker og læg en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SIDEN SIDST...