MÅSKE DU KAN HJÆLPE HER?

WEEKENDREGLERNE

Reklame for Hattinghatting

En af mine weekendregler, eller leveregler om man vil, er at stå op senest muligt.. meeeen den følger jeg ligesom ikke ret så meget, når jeg har Augusta hjemme, eller de sidste fire år generelt, for børn prioriterer altså mere bamsehospital, jorden er giftig leg med bObles og modellervoks-kage, end at putte under dynen og blunde, så på trods, så står vi børnefamilier jo op tidligt -også selvom det er lørdag 🙂 ‘I gamle dage’, FB (= Før Barn) kunne jeg uden problem først slå øjnene op kl. 12 – og endda uden jeg havde været ude for at ungdomsbuldre med Bacardi Lemon og høje stilletter, mens det i dag hed kl. 05:55.
Søvn har faktisk stået højt på listen over ting jeg holder af, men min regel skråstreg ønske om at sove længe er blevet byttet ud med andre hyggelige morgenaktiviteter. I nattøj, selvsagt. F
aktisk undgår vi helst at komme ud af nattøjet om lørdagen – store udflugter, der kræver reelt tøj gemmer vi ofte til om søndagen 😉

Den anden regel er, at springe lidt over, hvor gærdet er lavest. Selvom hjemmebagte boller da er lækkert, så er det altså en sjældenhed herhjemme, for når det så endelig er weekend, så vil vi egentlig gerne foretage os mindst muligt. Bagningen selv er hyggelig nok, men lørdag kl. 07, så er det immervæk lettere at tage en pose ud af fryseren, hvilket ligesom er omdrejningspunktet i indlægget her: chiastykker fra Hatting, der stod på vores morgenbord i dag. Og ja, vi strækker den altid lidt med maden, for morgen-tv er et must for de langsomme vågnere. (Mig). Det må være weekendregel nr. tre – vi er ikke nærige med Netflix eller Ramasjang.

Godt nok står den normalt også på blødkogte æg, ja, faktisk er det en tradition, fordi både jeg og Augusta er ellevild med et perfekt kogt æg: en helt orange blomme, der bare flyder – men med en nogenlunde fast hvide. Mmm…
Men undertegnede her havde dog ikke fået købt æg, så i stedet smed jeg trumfkortet på bordet: figenpålæg til hende – og pålægschokolade til mig. Jeg er ikke chokolade+barn-forskrækket, men datterbarnet mit har bare ikke arvet min forkærlighed for det brune guld, så det er som sådan ikke fordi der er forbud mod den slags herhjemme 😉
Og jeg skal hilse at sige, at en god klat smør (plantebaseret, som vellykket forsøg), der er let smeltet på en stenovnsbagt bolle …som så efterfølgende er ovnopvarmet, for jeg har naturligvis ikke en stenovn 😉 … spiller max.

Og husk knækket på pålægschokoladen. Det må være weekendregel nr. fire: skej ud lidt mere ud, en i hverdagen – forkæl og husk nu knækket!

p4291194

Chiastykkerne er forresten rigtig gode, hvis vi lige skal vende tilbage til dem. Sprøde udenpå, uden at smuldre og bløde indeni. Mere nybagt bolle, end klassisk rundstykke, vil jeg sige. De har dem fra Hatting i Kvickly, da min Superbrugs havde udsolgt af nyheden, men ellers findes de i bl. a. MENY og Irma.. Sidstnævnte er kun for sjællænderne – vi, os jyder, har ligesom mistet vores Irma’er.
De, altså chiastykkerne, er et godt springen-over-hvor-gærdet-er-lavere alternativ til at stå og slå en hel dej op selv og ligge inde med alle ingredienser – hvilket vi sjældent gør og tips der kan gøre børnefamiliernes tunge læs lettere at trække på de dage hvor der bør hygges, mere end arbejdes, giver jeg gerne videre 😉

Jeg håber I har fået en dejlig start på weekenden! Hvis du mangler et grin, så tjek min insta-story, hvor Augusta har fået øjnene op for hvad en vittighed er for en størrelse. Personligt synes jeg jo hun er genial, men jeg er jo også hendes mor.

KH! Johanne

Det er forresten dem her, hvis du bliver fristet til at lure efter dem i fryseafdelingen: image138

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Del dine tanker og læg en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MÅSKE DU KAN HJÆLPE HER?