FREMTIDEN; NYUDDANNET, MEN JEG GÅR EN ANDEN VEJ

PÆDAGOG: SÅDAN!

image153

SÅ! Det var i dag, som at det var det var, vi var nervøse og gennemførte. Og nu, ja, nu er vi færdige og jeg er pædagog.

Ja, overskriften har to forståelser, for på den ene side er det et hurra! EtDAN, jeg gjorde det”, eller VI gjorde, fordi det var en gruppepræstation. På den anden side er det også et sådan; altså sådan her gjorde jeg det. For én ting er at jeg er overvældet, jeg sidder i min seng, min mor vasker op i mit køkken, fordi min lejlighed var ikke gæsteparat og den er præget af en bachelor-stemning, hvor alt flyder – mest af alt noter, mens min bror, svigerinde og datter er ude i byen for at købe en jordbærtærte, en anden ting er, at jeg er stolt.
PISSE stolt over mig selv.

Jeg har en 9. klasses eksamen og har oplevet uddannelsesmæssigt nederlag på nederlag. Min selvtillid ift. at præstere fagligt er klart svækket og i dag har jeg brilleret, jeg har udviklet mig med de piger, som jeg har arbejdet så tæt med og jeg er bare så stolt af min og deres præstation.
At gå fra en 9. klasses eksamen, følelsestraumer, der kan fremkalde tårer ved tanken, om at stå til at få en studenterhue, planlægge studenterkørsel mv., til at stå her i dag, med en professionsbachelor og et snit på 10,3.
Jeg ville gerne have afsluttet med et 12 tal, det skal ikke være forkert at sige, men jeg er også stolt af mit 10 tal.
3,5 års arbejde, 3,5 års udvikling, personligt og fagligt er slut.
Da jeg så min familie og nogle af mine tætteste venner sidde på min skole med flag, bobler og jordbær (og generelt mange vingaver, fordi de kender mig så godt) slog benene væk under mig. Augusta fik råbt TILLYKKE MED AT DU ER BLEVET EN LILLE PRUT ud over den åbne, 4 etagers bygning, til manges morskab, da censor og vejleder voterede, men jeg vidste jo godt hun mente pædagog og blev fjollet og jeg gik med tårer helt op i panden ind og fik min karakter.

Jeg tænker tilbage på den dag, hvor jeg sad med en 9 måneder gammel Augusta og åbnede min mail, for at læse jeg er optaget på en uddannelse, uden faktisk reelt at være kvalificeret, ikke kvote 1-mæssigt, men fordi jeg har skubbet på. Dengang var ideen om at jeg ville have et børnehavebarn, når jeg blev færdig, en helt vanvittig tanke og det føltes som en utopisk fremtid, men i dag blev min utopiske fremtid til en realitet.

I morgen starter jeg et nyt liv. Eller, vi skal lige til Norge, men i næste uge starter min nye hverdag. Og jeg glæder mig!

Tusinde tak for jeres tillykker og støtte. Det betyder mere, end I aner.

   

18 kommentarer

 • Mette

  Tusind gange tillykke! Jeg bliver helt rørt over dit skriv! Alt det bedste til dig og Augusta❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Kæmpe tillykke, så flot!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Åhh bliver også helt rørt! Tænk at man kan blive så stolt af én man kun kender gennem en (awesome!) blog og Instagram.
  Jeg synes, du er pissesej… Bum!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tillykke, du er da bare sejere end du aner!! Vi ses i Norgesland i morgen <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Tillykke!!!
  Har siddet på UCSJ og skrevet opgave de sidste par dage, og der er fosset fine nye bachelorer ud fra alle lokaler! Næste gang er det mig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Skide mega sejt! Kæmpe tillykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Endnu engang kæmpe stort tillykke til dig seje Johanne 🎉🎉🎉🇩🇰🇩🇰🇩🇰. Godt kæmpet! Og rigtig god ferie i Norge til jer 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MetteGK

  KÆMPE TILLYKKE med din eksamen 🎆🎆
  Kan godt forstå at du blir rørt til tårer af Augusta og det hele 💜
  Det er en fantastisk følelse at være færdig.

  Min kæreste og søster havde i hemmelighed arrangeret bobler og kage for mig 💜💙 I guder hvor det bare rammer helt ind i hjertehulen 💕 især fordi jeg ikke tænkte at vi sådan rigtig skulle fejre det. Men det gjorde vi så alligevel 😀
  Jeg fik et mega tilfredsstillende 7-tal forøvrigt 👌👌Startede med min bachelor for ca fem uger siden og har arbejdet fuld tid samtidig, så jeg er bare så lettet over at være færdig 🎓

  Nyd aftenen og god tur. Og især pøj pøj i næste uge 👍👍 Kh fra en anden dimentend 😘😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kæmpe stort tillykke med uddannelsen! Hvor er det sindsygt flot gået. Du er SÅ sej !!! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi

  Stort tillykke!! Har fulgt med det sidste 1,5 år… men læst meget længere bagud. Fantastisk!! Held og lykke med det hele.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Kæmpe stort tillykke skønne Johanne du er så skide sej

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Stort tillykke. Sejt gået.
  God ferie og og held og lykke i dit nye arbejde.

  PS. Kunne Augusta ikke blive den nye Holly, du ved Uffe Holms datter på Instagram. Jeg er stor fan af din blog, men Augusta, hun er genial

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Sådan Johanne! Hvor er det sejt og utroligt berettiget at være stolt! Stort tillykke 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Stort tillykke, hvor er du bare pisse sej og dygtig! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Tillykke 🎈❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Mange gange tillykke! Det må føles som en kæmpe sejr – og det er det! 😀 så sejt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kæmpe stort tillykke, Johanne. Det er fandeme flot og sejt gået.
  Vores historier minder vist lidt om hinanden. Jeg blev lærer i torsdags, også på trods.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Tillykke med det hele! (Også selvom jeg hemmeligt gik og håbede på, at du kom op i vores institution)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Del dine tanker og læg en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FREMTIDEN; NYUDDANNET, MEN JEG GÅR EN ANDEN VEJ