LORT FOLK UDEN BØRN SIGER TIL FOLK MED BØRN

LORT FOLK MED BØRN SIGER TIL FOLK UDEN BØRN (ÅRH JO…)

lortMåske havde nogle af jer ikke lige set den komme, men det har immervæk hele tiden været meningen med en pendant til LORT FOLK UDEN BØRN SIGER TIL FOLK MED BØRN – der sgu blev et af mine mest læste indlæg – og så bare på to dage! 5 ting kun mødre forstår ligger stadig som nr. 1 😉
Jeg er ikke lige sikker på hvad kriterierne er, men hvad jeg kan bedømme er den gået lidt viral fra bloggens facebooksidefor dér har den været forbi knap 200.000 scrollefingre, hvilket er crazy daisy!
– Og tak for jeres delinger, tags og kommentarer by the way, det varmer at I kan lide noget jeg har siddet med.

Nogle.. Få.. Flere.. En større håndfuld mener dog at jeg peger fingre i sådan en grad, at jeg mener folk uden børn er nogle røvhuller og at vi forældre er nogle hellige skiderikker, der er ofre for alle andres ubetænksomhed… ja, stakkels os 😉

Men der skete noget sjovt.. på den førnævnte facebookside skrev en pige, der hedder Karla, i kommentarfeltet. Jeg stod inde i Tigerbutikken og kiggede på knager på det tidspunkt, men med et halvt øje forsøgte jeg gennem dagen at holde trit med aktiviteten, der fik min telefon til at lyse (vitterligt) hvert andet minut.
Karla skrev noget ala: folk MED børn siger dælme også meget lort til folk UDEN !
Bum.
Og dét er jeg jo på ingen måde uenig i, selvom jeg har hovedet så godt oppe i egen røv, at jeg har glemt hvordan mit liv var, præ Augusta. Karla skrev hun da sagtens kunne lave en hel liste. Den liste vil jeg sgu da gerne se skrev jeg – og smed min mail afsted. Egentlig følte jeg, at Karla skrev kommentaren, fordi hun syntes mit indlæg var lidt for meget og for helligt, men fandeme om hun ikke sendte den liste? Dét havde jeg ikke set komme 😀

Og nu må I da se den, for Karla var sgu helt game på at dele sin rå humor og ærlighed… og hvem her er ikke fan af den slags? Det ER mega sjovt og skriv endelig i kommentarfeltet hvad I synes.. så selvom det IKKE er en ‘os mod jer’, så synes jeg sgu det er meget sjovt – men det er da også lige i min boldgade, humor-mæssigt, det her.

Så. Må jeg præsentere:

LORT FOLK MED BØRN SIGER TIL FOLK UDEN BØRN

(Af Karla Navera-Andersen)

Hvorfor skal du have fri tidligt/have ferie? Du har jo ingen du skal hjem til…

Jo, jeg skal hjem til min fritid – som er lige så meget værd som din, selvom jeg ikke skal hjem og lave økologisk glutenfri vegansk cowboytoast til mine børns ugentlige madklub. 


Bare vent –  du ved ikke hvad “travl” betyder før du får børn

Nå nej, bare fordi jeg ikke har børn, så betyder det, at jeg hverken har for mange opgaver på arbejde, sport og fitness at gå til, mad at købe ind, polterabender eller babyshowers (dit i øvrigt), at planlægge eller ældre familiemedlemmer der skal besøges/passes.
Jeg glor bare ind i en væg, når jeg har fri.


Vores børn kommer først og det skal være på deres præmisser altid

Det er fint nok, men jeg gider ikke bruge 3 timer på en legeplads sammen med dig og glo på fremmedes børn fordi dine “skal have lov til at lege ud og udfolde deres fantasi” og det er den eneste lørdag i 5 måneder du kunne ses… Du har valgt at få børn og derfor forpligter det, det forstår jeg godt, men hvorfor forpligter det mig at skulle se dem hver gang vi har en aftale?


Ja, vi blev sgu lige 2 timer forsinket fordi lille Sigmunda lige skulle sove til middag

Fair nok, jeg kan heller ikke lide at blive vækket, men næste gang kunne det være fedt at give mig besked om det lidt før? Måske inden I tropper op efter de andre gæster er gået og jeg har ryddet af? Det kunne også være fedt, at I huskede denne episode næste gang jeg kommer bare 5 minutter for sent og ikke smider ”du må lære at disponere din tid ordentligt… du har jo ingen børn (læs: undskyldninger)”-talen i hovedet på mig.


Ved du ikke hvem Onkel Reje/Hr. Skæg/Motor Mille er?
Har du levet under en sten de sidste mange år?

Nej, jeg er en voksen kvinde uden børn- det ville være max creepy hvis jeg sad og brugte mine aftener (hvor du tror jeg sidder og laver absolut nada) på at se børne-tv alene…   


Jeg ved vi er 12 voksne mennesker inviteret til spisning, men vi vil gerne have Milan-Jojoba på 3 år med (som i øvrigt ikke er inviteret, men lad det nu ligge). Vi vil gerne vise vores barn, at det er vigtigt at spise sammen og lære bordskik. Såeh… kan vi ikke spise kl. 16.30, som er hans spisetid? Vi kan ikke flytte hans spisetid en enkelt dag, fordi så går hele hans verden i stykker

Ja, okay… det er fint nok at bede 12 voksne mennesker at rette sig efter et barn, men kan dit barn så ikke lade være med at spytte maden ud/smide med det og begynde at græde efter 5 min. fordi han ikke må sidde med sin iPad ved bordet? Og vil Jojoba’en betale for den McDonald’s menu jeg skal købe senere fordi jeg er sulten igen kl. 20 fordi jeg spiste aftensmad/mistede appetitten kl. 17? Og I var i øvrigt inviteret til kl. 19, så hvorfor er det lige vi skal spise kl. 16.30?


Du er bare så heldig, du kan gøre lige hvad du har lyst til, når du har lyst til det. Det skal du sætte pris på

Prøv at hør’- bare fordi jeg ikke har børn, så betyder det ikke, jeg ikke har noget der hedder ansvar. Jeg skal også på job/skole/passe kat og andre børnefri forpligtelser… desuden kan jeg ikke bare tage til Australien og backpacke i et år bare lige sådan … det koster jo penge. Også selvom man ikke har børn med.


Du ved ikke noget om børneopdragelse, fordi du ikke har børn. Man vil gøre alt for sin børn, de er ens guld og man vil for alt i verden ikke gøre dem ked af det. Nogensinde

Ja, men dit lorte-guld har lige tegnet på min væg med deres frugtsmoothie. Jeg VED det ikke er i orden selvom jeg ikke har børn. Det er trods alt min væg og det gør mig ked af det at det bliver smoothie-farvet. Så jeg synes godt, man må gerne sige til sine børn “Lad være med det, vi er ikke hjemme hos os selv” selvom du synes de er lavet af guld – hvad end det nu betyder.


Hvorfor vil du ikke have børn? Det er det bedste i hele verden

Det bedste, simpelthen? Ja, det kan jeg se på poserne under dine øjne, krøllet tøj og perlehalskæden du er tvunget til at gå med fordi Knirke-Maschia har brugt akkurat tre minutter på at lave den til dig i børnehaven. Jeg kan også høre det på din dejlige klagesang om at du og din mand ikke har haft sex siden din yngste blev født… som nu er 14 år gammel.


Du har ikke følt kærlighed før du får børn

Øh, okay for jeg elsker jo ikke mine forældre, søskende, familie, partner eller venner – og de elsker jo ikke mig… Tak for lort.


Karla skrev forresten også, at hun syntes indlægget ’Lort folk uden børn  siger til folk med børn’ var sjovt, fordi hun godt kan se den komme, da hun venter sit første barn. Dét, graviditeten altså, gør også at hun står mellem at have barn og ikke have (ja, da det ligesom er på vej, ikke?), så hun kan se det fra begge sider. Hun siger selv meget lort til folk med børn (god selvindsigt 😉 ), men hun mener jo så også at mødre siger meget lort til de uden børn og at dét er lige så lortet.
– Og hey – her er Karlas (rejse)blog, på Instagram og Facebook hedder hun; karla_the_explorer

Tak for du læste med – smid da lige en kommentar herunder 🙂

Mødre: på en skala fra 1-10, hvor stødt er du så lige nu?
Flere uden børn syntes jo det andet indlæg var for meget, så hvad så når vi lige vender den om?

Jer uden børn: hvad så, enig?

155 kommentarer

 • Nikoline

  Uuuuh jeg glæder mig til at læse kommentarer på det her virkelig gode indlæg! Forudser at der er nogle mødre der føler sig stødt;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Stødt?! Nej da 🙂 men jeg synes næsten det lugter lidt af, at Karla ind i mellem er blevet lidt stødt af nogle mødre og fædre 😉 og så kan jeg ikke lade være med at tænke en ærke lort-mødre-siger-tanke: hun får sig en overraskelse, når hun får barn 😂😂 (lige som alle vi andre fik😉).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du har helt ret – jeg føler mig konstant stødt af forældre 😂 Næsten hver dag faktisk 😂 heldigvis kan vi grine af det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Haha – ej, jeg havde egentlig håbet, at det meste på din liste, ikke var sådan rigtig sandt(at den er overdrevet kan jeg jo godt læse). Jeg var en af de sidste i vennekredsen, der fik børn, men er dog aldrig stødt på (eller blevet stødt af) sådanne eksempler – måske har jeg været heldig? Og jeg ved godt, hvor mega lortet en tanke det er, det med at blive overrasket, eller opdage hvor sindssygt hårdt det er, det der med børn – også selv om de er nemme. Men for helvede, jeg troede, jeg havde en idé om det inden, men jeg blev alligevel i den grad “taget med bukserne nede”. Jeg ønsker dig den dejligste, nemmeste baby! Glæd dig til at du kan sige en masse mor-lort 😉😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • mathilde

   Jeg bliver også stødt af forældre på en daglig basis.. Der er ikke én ting på den liste jeg ikke bliver udsat for hver måned.. Men jeg syntes den er meget kort.. “hun får sig en overraskelse når hun selv får børn” er eksempelvist en af de vanvittigt patroniserende ting mødre siger til mig næsten dagligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Mathilde: PRÆCIS!!! Forældre kan have det med at sige meget patroniserede ting til os uden børn. Som om livet er en konkurrence? Like wtf

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ea

   Det er den tone de kan bruge….. snot irriterende!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Viola

  Ca. minus 2…. har seriøst lige idag sagt til min mand idag, at jeg ikke fatter at folk uden børn kan have travlt…haha! Så det er rimelig spot on her….(indsæt abe der holder sig for øjnene!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Martin

  Sindsygt godt skrevet. Jeg er glad af grin 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Klara

  Jeg er mor, og synes det her er rigtig sjovt! Synes også “du ved ikke hvad det vil sige at være træt, før du får barn” er sygt provokerende, jeg kunne aldrig drømme om at sige sådan noget til folk uden børn. Jeg var fandeme også træt inden jeg blev mor! 😀 men jeg må dog indrømme, at jeg synes det er det bedste i verden 😉 <3 rigtig godt skrevet, Karla!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Mja… delvist enig 🙂

  Den JEG er træt af at få fra folk med børn er: ‘HVORDAN kan du tillade dig at være træt? Vent til du får børn/du har ikke børn.’…. Krummer vitterligt tæer hver gang og bliver SÅ arrig. Forældre har ikke fucking eneret på at være trætte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Hold hold hold, mine bukser revner hvis jeg griner mere! 😂😂 Det er fanme sjovt – begge indlæg er pisse sjove. Vi skal kunne sætte det hele lidt på en spids og kunne tage pis på hinanden – om vi så har børn eller ej.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Elsker det opslag!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Det er virkelig spot on! Jeg har også hørt dem alle😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er jeg glad for at læse jeres input ☺️Jeg kom lige i tanke om endnu et: “Hvordan kan du finde på at bruge så mange penge på dig selv? Bare vent til du får børn og du skal betale for *indsæt ditten og datten*” 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Kjær

  Mor til to – oveehovet ikkd støt, bare irriteret over at jeg kom til at tisse lidt i mine bukser af girn! Det jo endnu en af de dejlige bivirkninger KUN os med børn forstår 😂😂 Jeg elskede begge indlæg ligeså højt som en Tena efter fødslen 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg ELSKER denne her liste, den er total spot on!! Og jeg har endda et barn 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rie

  Jeg er i kategorien – ikke mor! Dog bonusmor (kan du lave et indlæg om lort folk med og uden børn siger til disse?;) haha. Ej bare en joke.
  Jeg blev på ingen måde stødt over det første indlæg, for jeg synes det er rigtig relevant at huske hinanden på at vi har valgt vores liv forskelligt og børn fylder/kræver/younameit rigtig meget i de hjem hvor de er, men det gør jo ikke et liv uden børn mindre fyldt/krævende/younameit 😉 ..
  Bliver man stødt over de her “lorte ting” så tænker jeg at det højst sandsynligt er fordi man selv har fået sagt noget lign. eller ikke kan se det fra anden synsvinkel.

  Jeg har da selv tænkt mange af sætningerne om mine veninder, søskende osv.
  Men samtidig stod jeg selv hver anden weekend med min bonusdreng og følte stikmodsat 😉 😀 morale er god, dobbeltmorale er dobbelt så god!

  God weekend til dig Johanne :):):)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni N.

  Hvor er der klasse… som dit opslag er jeg flad over de der børnenavne. Det er spot On!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Tjoh, rigtigt sjovt – men mor til to her forstår ikke helt, hvad jeg skulle blive stødt over 😉
  Det meste af det prøver jeg at undgå selv at fyre af – og jeg forstår fuldt ud, at mine børn ikke er mine singlevenners prioritet. Det forhindrer mig nu ikke i at grine lidt, når meget unge kolleger klager efter byturstræthed (og kan gå direkte fra arbejde og sove til næste morgen;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Hahahaha 😂😂😂
  Det sjoveste ved Karlas liste er at jeg sidder og tænker “jamen de har jo ret når de siger sådan til dig!” 😆
  Held og lykke til Karla med graviditet og kommende unge. Du vil snart opleve en andet floskel som også er rigtig ➡️ #tidenflyver #stoptiden 😂😂

  Kærligst, en mor til tre guldklumper 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Jeg elsker begge indlæg! Så sjovt!
  Med en datter på 10 måneder, så kan jeg relatere til både mor og ikke-mor kommentarerne. Lidt tåkrummende og pinligt (på egne vegne), men mest af alt bare så sjovt 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Hahaha åh Karla har god humor. Det har du også. Synes begge lister er mega sjove. Og ja, både mødre og ikke mødre siger meget lort til hinanden. Men det er på sin vis ikke anderledes end så mange andre modsætninger. Bare tænk på singler og ikke-singler 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabina Kærgaard

  Jeg har ingen børn og skal heller aldrig have børn, men begge dine indlæg er simpelthen for sjove – jeg kan genkende det hele;-) 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg synes det er sjovt, men kan ikke lade være med at tænke at Karla har nogle virkelig røvede mennesker i sin omgangskreds 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merete

  Begge indlæg er hamrende sjove (og jeg har da været skyldig i udsagn på begge lister)! Du er virkelig skarp til den slags! Nu mangler vi bare ‘Lort folk siger til gravide’. Er gravid med nr. 2 og havde helt glemt, hvor meget sådan en mave inviterer til både mænds og kvinders råd om alt fra fødsler til børneopdragelse🙄🙄🙄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Mor til 1 – den er skide fin den liste dér! Også den første liste! Totalt go’ humor og ret så sandt 🙂 Mine tilføjelser til din liste:
  “Vent til din bliver….” – som en slags advarsel om hvordan vores barn pludselig vil udvikle sig til et monster der ikke vil sove/spise/lytte osv. Fordi de gjorde deres… Så derfor skal man åbenbart lytte til dem med ældre børn fordi de ved tydeligvis hvordan tingene udvikler sig 🙂
  ” NYYYYD det nu – de vokser så hurtigt – du får aldrig den tid tilbage” Yada Yada Yada… JO! Jeg nyder mit barn, men jeg kan for faen ikke kigge på “mit guld” hele tiden og nyyyyyde hvert sekund. Ofte finder jeg også ret stor glæde ved at tjekke facebook og sladder på bt 🙂
  Hver gang mit barn savler “hun er ved at få tænder!!!” – gud tak – det har folk jo ikke sagt til os i 3 mdr. nu… Nej.. De er ikke på vej…. Stadigvæk…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Haha jeg er mor til en og synes begge lister er hyle morsomme. Kan slet ikke blive forarget over sådan noget. Der skal vist en del mere til

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daniella

  Det er virkelig sjovt! 😂😂 Og godt skrevet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Som mor til en (snart 2) er jeg flad af grin over begge slags indlæg! 👏🏼😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Mega godt skrevet, og spot on!!! Jeg er selv mor til to idag, men kan SAGTENS følge Karlas opstød!! Fedt indlæg 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Olesen

  Jeg har 3 børn og syntes begge indlæg er pisse sjove

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Der mangler to… 1. Skal I ikke også snart have børn??? Øhh, ved du måske om vi prøver? Aldeles upassende- indsæt vred og irriteret smiley.
  2. Ah du kan ikke være træt, vent til du får børn… SUK

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  SÅ enig med Karla ! Hvor har hun dog ret i ALT! Var til en fest i weekenden hvor en pige fortalte om et fuldstændigt vanvittigt arbejds skema. Pigen havde ikke selv børn. En med 2 børn siger “det kunne jeg sagtens klare hvis jeg heller ikke havde børn”. Det siger man altså bare ikke. Måske havde hun ret men derfor kan det sgu være hårdt at have en arbejdsuge på 60 timer SELVOM man ikke har børn!
  jeg har selv børn men føler mig på ingen måde stødt! Det er SÅ godt og der er virkelig mange der kunne trænge til at læse det igennem!
  Nej man ved virkelig ikke hvad træt er før man får børn…
  Men derfor kan man altså godt være træt selvom man ikke har børn!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Det er simpelhen så morsomt! Kan så meget sætte mig ind i begge indlæg, især efter man har fået barn. God stil Johanne og bringe det! Og Karla, vil bare sige fedt skrevet! 💪🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hannah

  Fantastisk liste!!! Jeg griner stadig, for hvor er det sjovt skrevet 😂
  Og så vil jeg da lige tilføje en ekstra ting; Når folk med børn siger (eller endnu værre; sender tilsvarende billeder) med teksten “Nu kan lille Amalie-Kastanje selv gå på porten – se hvor flot hun gjorde det”
  Øh nej tak – bare fordi det er dine børn (altså dit guld), så behøver vi ikke at snakke om lort lige pludselig… Vores forhold var fint dengang vi ikke berørte emnet 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg er mor til 2. Synes den er fucking sjov!!!!! MEN😂😂.Jeg tænker tit “hvordan kunne jeg tro jeg havde travlt dengang (jeg ikke havde børn) bare vent😉 Og ja man elsker sine forældre, søskende og kæreste, men st kærlighed til eget afkom er noget helt andet, bare vent😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Og husk vi skal også passe fitness, familie medlemmer, arbejde/skole bare lige lige også med børn😂😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

   Jeg siger ikke, det ikke er en unik kærlighed, men det kan man da ikke stille sådan op. Barnet er vel forhåbentligt lavet af kærlighed til ham du fik ungen med, så det er jo at sige deres forhold ikke rigtig tæller og faren bare er sæddonor?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Jeg forstår ikke helt din kommentar her, S?
   Det er da på ingen måde det Camilla siger? At kæresten så bare er sæddonor?
   Har du selv børn?
   Hvis ikke, vil du forstå når du får nogle ( også selvom det lyder som en kliché)
   Det er, som du selv skriver, en helt unik kærlighed. Så meget så de fleste mødre, og sandsynligvis også fædre, vil vælge at redde deres barn fremfor deres partner hvis situationen krævede det. Barnet bliver på en eller anden måde en forlængelse af dig selv. I deler gener. Det gør man ikke med sin partner. Men når det er sagt, så kan man sagtens elske sin partner himmelhøjt! Aldrig nogensinde vil min mand komme i kategorien “sæddonor”. Han er far til mine børn – den vigtigste mand i deres og mit liv 💗

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Hahahaha! Jeg skreg af grin – jeg er mor til en og nr to på vej. Da jeg ikke havde børn tænkte jeg over hvorfor dem med børn altid var så skide bedrevidende på min tid og mangel på samme! Elsker begge indlæg – en sag skal ses fra flere sider 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Helt fantastisk og morsomt indlæg!

  PS. Jeg er mor

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • På en skala fra 1-10: 0. Det hele passer jo! 😉😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Det er da vildt sjovt – jeg er enig i flere af tingene selvom jeg har to børn 😝

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Møller Madsen

  Jeg har et barn og synes begge indlæg er SPOT ON 😂👌
  Og jeg har da sagt et par stykker fra begge kategorier 😂🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Heegaard

  Jeg ELSKER det!! Det er squ helt rigtigt !! Jeg hsr selv to små drenge 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Åh gud – jeg har været mor i 10 uger, og jeg kan allerede se dem komme snigende 😂 karla og dig har ramt spot on!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Det er fanme sjovt. Man fristes lidt til at skrive “bare vent” til Karla😂😂 Men eftersom Karla er gravid er den kommentar nok faldet 40-50 gange allerede alt efter hvor længe der er til termin😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er på ingen måde stødt, foraget eller indigneret! Begge lister er møg sjove og fuld af sandheder!!! Jeg kan huske, inden jeg fik børn, at jeg ofte fik smidt den der “bare vent til du selv får børn” i hovedet. Lidt som om det var en trussel, som om der var noget jeg skulle gå rundt og være bange for. Nu, hvor jeg er mor til 2, har jeg flere gange været lige ved, selv i at kaste samme trussel i hovedet på andre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Begge er gode og sjove!😂 Jeg har fået barn ret sent, så folk omkring mig var nogle år foran. Måske derfor forstår jeg totalt begge side👍🏻😬

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Møller

  10!
  Sådan en kælling😂
  Håber hun får et kolik-skrigende-ørebarn-med-intet-søvnbehov😂
  Vi snakkes lige ved om 6 mdr Karla😂👏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hov hov hov – nu havde min veninde kolikbarn og hun sagde hun ikke ønskede det for sin væreste fjende 😂 Men ja- det er sgu nemt for mig at spille smart nu, mens babyen stadig er inde i maven 😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Ja det må man altså ikke ønske for nogen – heller ej Refluks !!

   Synes det er mega sjovt – men tænker også, at du nok skal blive “klogere” (altså ikke klogere som i at du ikke er klog nu, men klogere på alt det lort mødre siger – håber du forstår 😂), når du har været mor i et stykke tid.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • DEN TRÆTTE

  Åhhhh hvor er det guld værd det her indlæg! Jeg arbejder til dagligt med børn, og der er op til flere kollegaer, der har betvivlet min faglighed fordi “jeg har jo ikke børn…” så jeg kan ikke vide så meget om dem, som en forældre. Jo. Jo det kan jeg så godt, når jeg har hjulpet deres lille Palle med hans tanker og problemer hver dag i et år….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  F u c k i n g sjovt!!
  Jeg var lige ved at vække et barn (mit eget, bare rolig) da jeg skraldgrinte over “smoothie-farvet væg” – måske jeg er træt , men Fuck det var sjovt!!
  Personligt ville jeg mene man var ret sippet og snæversynet, hvis man som mor ikke kan se at det dér, det sjovt!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Ææææælsker det! Mødre, der tror, de er de eneste i verden, siger SÅ meget lort – og ikke mindst til hinanden om, hvor vildt de har det! Jeg er selv mor og prøver at komme over det:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Mette

  Jeg elsker det!!! 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena

  He he he skideskægt – og jeg er aå heldig at have Karla som er en super kollega. Happy days 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hold nu kæft jeg var flad af grin! 😂 Som om hun havde læst mine tanker! Har ofte fået den der med “BAAARE vent til du selv får børn” (løftede øjenbryn, nærmest rullende øjende) og jeg er klar til at vappe vedkommende i hovedet hver gang. Pluuus den med kærlighed! Nej kender intet til kærlighed, for jeg har ingen børn så det er et fremmed begreb for mig det der kærlighed noget. 😂 Thumbs up til Karla. 👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Enig med alle punkter på begge sider. Og fantastiskt sjovt indlæg fra jer begge 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Celina

  DET ER SÅ RIGTIGT!!! Og meget, meget sjovt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Jeg føler mig overhovedet ikke stødt – men jeg siger heller ikke sådan noget lort.😉
  “Mit guld”-udtrykket giver mig altid tics i hjernen. Stop. Det. Nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hahaha 😅 Godt skrevet! Jeg synes begge sider er fantastiske!
  Den eneste kommentar jeg har er, at trods poser under øjnene, ekstra rynker, hjemmelavede perlekæder og mindre lagenhygge – så er mine to unger det hele værd og mere til!! 😍 Så jo – det er det bedste i verden! 😍 Alt det dårlige og hårde bliver opvejet x 1000 af deres eksistens. Så der vil jeg sige – bare vent, Karla! 😅💗 Men det tror jeg måske allerede at du godt ved, når det kommer til stykket 😜

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er da vanvittig sjovt det her – og vildt genkendeligt! Og jeg har sgu selv 5 unger! 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasja

  Det er så genkendeligt 😂😂😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Østby

  Mor til 4 – nooooooot stødt, men vanvittig godt underholdt!! 👍👍😂😂😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Jeg har kun læst dette indlæg. ☺️ Tænker at det vel er sat enormt meget på spidsen dette her eller er det bare mig? Tænker at hvis man virkelig gør alle disse ting hver gang vil jeg nok betegne dig som en curling mor eller hvad?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michael

   Hvis man ikke har børn så hører man alle de ting jævnligt. Igen og igen og igen…

   Indtil man nævner at 10 ugers ferie og deltid hjælper lidt på savnet og alle de “guld” ting vi går glip af

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecillie

  Er kun lige blevet mor, så tror ikke jeg har sagt de ting endnu 🙈😂😂 men har hørt mange af dem de sidste par år fra andre! Skide skægt!! Ligesom det sidste blog indlæg!! 👍🏻👍🏻👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Nielsen

  Jeg er godt nok mor, men jeg synes den er PISSE sjov!!😃😃 Kan godt huske (og sukker til tider længselfuldt efter) tiden før barn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Har barn og én på vej og det der er alt hvad jeg forsøger at afvige fra som forældre – så kan sagtens se det fra hendes side 😄 Godt skrevet, sjovt læsning… 😆

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisette

  Jeg er mor til den skønneste pige på 3,5 år, og selv om jeg kun selv (så vidt jeg husker) har været slem til den med at komme for sent pga. middagslur (dog har jeg altid givet besked om forsinkelsen), så kan jeg nikke genkendende til mange af de nævnte situationer fra andre mødre – de fleste børn tager sgu ikke skade af at man tilpasser dagen efter voksne i ny og næ 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg er på ingen måde stødt. Men tænker umiddelbart at hun må have nogle egoistiske veninder med børn. Jeg kan da sagtens relatere til dem alle, men ville aldrig forvente at mine veninder uden børn tog med på legeplads eller spiste aftensmad kl. 16.30😆 Men tænker os hun har sat det på spidsen. Men jeg tænker tilgengæld i mit stille sind, at hun vil se helt anderledes på det, når hun selv står med sit eget lille menneske i armene… Specielt den med kærligheden; total kliché, men jeg vil holde på at ordet kærlighed opnår nye højder når man får børn… Det fantastisk og mega skræmmende på samme tid….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Jeg kan også sagtens genkende det der, jeg har ingen børn. Jeg oplever også en standardreaktion fra mødre på endnu et punkt. Jeg vil nemlig ikke have børn. Det har jeg aldrig villet, jeg er 30 nu, og venter stadig på den dag hvor den samlede forældrestand mener at jeg er gammel nok til at tage den beslutning indtil videre er reaktionsmønsteret 😅 “hvad siger du? Vil du slet ikke have børn? Det kan da ikke passe! Du ved jo slet ikke hvad du går glip af! Bare vent – du skal nok skifte mening! 😂😂 nogle gange er der nærmest panik i deres øjne.

  Sådan lidt offtopic synes jeg det er en lidt forunderlig ting, at det at få ansvar for et andet menneske, i en sådan grad som forældreskab er, ikke er en lige så vild ting at vælge til, som det er at vælge fra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signr

  Jeg er på ingen måde stødt. Men tænker umiddelbart at hun må have nogle egoistiske veninder med børn. Jeg kan da sagtens relatere til dem alle, men ville aldrig forvente at mine veninder uden børn tog med på legeplads eller spiste aftensmad kl. 16.30😆 Men tænker os hun har sat det på spidsen. Men jeg tænker tilgengæld i mit stille sind, at hun vil se helt anderledes på det, når hun selv står med sit eget lille menneske i armene… Specielt den med kærligheden; total kliché, men jeg vil holde på at ordet kærlighed opnår nye højder når man får børn… Det fantastisk og mega skræmmende på samme tid. Så glæd dig Karla, du kommer så meget til at krummetær over dine tanker inden børn😂 Har selv tænkt mit inden børn og må indrømme at man ikke er en skid bedre når man selv får børn😆

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Du har så ret, Pia! Men så kan jeg glæde dig med, at det stilner af, når du rammer de 40 😄 Jeg har heller aldrig villet have børn og har skullet høre på alle de samme kommentarer som dig. Nu er jeg 42, og så begynder folk faktisk at forstå, at jeg sgu mener det! Og lige som sidebemærkning: Jeg er gift og har været det i 8 år – bare til dem, der måtte tænke, at “det kommer, når du møder den rette” (for den fik jeg en del, før jeg mødte min mand) 😉 Og så tilbage til artiklen: Den er da for morsom! Det er ikke så få af Karlas eksempler, jeg selv har prøvet…men jeg har aldrig haft de fede, snappy come backs, som Karla. Men heldigvis er der plads til os alle, så vi kan leve i harmoni…med eller uden børn ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina

   Ej hvor er det dejligt at læse kommentarer fra andre kvinder, der har fravalgt børn! Jeg er selv 27, og jeg tror aldrig jeg når dertil, at jeg får lyst til at få børn. Nogen gange virker det som om, at man er den eneste, der har det på den måde, for alle omkring mig bliver gift, køber hus og får børn – og jeg bliver så træt af :-/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tinne

  De fleste af mine venner fik børn laaangt tidligere end mig. Den absolut værste kommentar var når nogen sagde at dem der ingen børn får bliver mærkelige!!! Som om der findes en psykisk sygdom som følge af at man fravælger børn!
  Jo og så blev vi også fravalgt at holde nytårsaften sammen med – fordi vi ingen børn havde, som kunne lege med de andres børn.
  Jeg har selv et barn nu og noget er selvfølgelig ændret, men alle de år med dumme kommentarer inden jeg fik mit barn kommer jeg aldrig til at glemme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sådan Karla! 👍🏻 Mega godt skrevet. Nu har jeg godt nok barn, men kan godt huske nogle af de kommentare man fik inden! Og kan nogle gange godt se mig selv i det du skriver… ikke lige så ekstremt som du skriver det… men det får jo alligevel lidt samme betydning. 🙈 Tak fordi du lige ruskede mig lidt 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Spot on, men jeg mangler:
  Du ved ikke, hvordan det er at være træt, før du får børn.
  Der er ikke noget værre end at miste et barn (sagt i min nærhed under to måneder efter min far døde).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Nejnejnej de to indlæg giver jo verdens bedste synergi! Jeg triller rundt på gulvet af grin hahaha. Hilsen hende med tre styks “lorte-guld”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Shit hvor er det fedt 😂😂 Aldrig har jeg læst noget (der kan læses) så vredt og sjovt på samme tid 😅 Ved ikke om det var måden jeg tolkede det på ellers hende “Nå hun vil ha min list, så skal hun satme få”, der fik det til at virke så “hvis øjne kunne dræbe” surt 😂😂
  Jeg har en lort på knap 11mdr, og er heldigvis ikke der hvor jeg har total skyklapper på – endnu 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Jeg er FLAD af grin!!! Kvinder siger så meget lort og efter jeg selv er blevet mor (for 1 år siden), så tager jeg mig selv i at fyre endnu mere lort af til mine barnløse veninder… Stakkels dem 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Kæft det er sjovt! Flere af den slags tak! 😂👌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Det er forfærdeligt – SÅ spot on. Og jeg er én af de der mødre – selvom jeg ikke har lyst xD Griner lidt og håber at mine venner uden børn bærer over med mig :b

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha. Altså jeg kan jo KUN erklære mig enig med Karla – endda så enig, at jeg lavede mit eget blogindlæg om emnet kort efter jeg læste dit fra i onsdags http://altogintet.dk/lort-folk-med-boern-siger-til-folk-uden-boern/

  Og hvis du ikke allerede har oplevet det, så bliver mødrene OGSÅ sure 😂 hold da k. en opsang jeg fik – jeg var både barnlig og teenagesur (tænk man stadig kan være det, 7 år efter. Det er sgu da meget godt klaret).

  Hurra for Karla (og alle de andre skønne kvinder) der trods alt har lidt selvironi

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så enig! Specielt den om hvorfor man ikke vil have børn! Jeg synes altid jeg (når jeg taler over mig til folk med børn, eller er I nærheden af familie, der synes, at nu må jeg da være kommet i den fødedygtige alder) bliver mødt med kommentarer om “NÅR jeg selv får børn.” NÅR og ikke HVIS, som om idéen om et børnefrit liv er fuldstændig uforståelig for forælderen. Jeg har læst et reaktions indlæg til dit “Lort folk uden siget til folk med børn” og der var den ikke med. Til jeg læste dit indlæg her, var det mit største irritationsmoment – well, det er det stadig, men nu er det ikke det eneste. For der er mange gode her. Så kan jeg jo hygge mig list med at have ondt i røven over dét (^_~) og så ellers huske lidt på den anden side, før jeg udtaler mig med noget dumt igen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg er selv mor, og guderne skal vide man kommer til at sige meget lort. Der er 2 ting som måske kommer som en overraskelse for folk der ikke har børn; de der børn fylder SÅ mega meget i ens bevidsthed, bekymringer, håb osv man (læs jeg) tænker langt mere på sit barn end sig selv. Så man opdager simpelthen ikke hvor lortet man er… so sorry. Og hvad der er næsten værre så selvom man egentlig er (eller nærmere var, før man blev mor) bevidst om noget er nederen, så kan man ikke stoppe sig selv! Klichéerne kommer strømmende ud som en værre omgang ord-diarré man simpelthen ikke fysisk kan holde tilbage: husk nu at nyd det! (Det bestemmer jeg sgu da selv og det er helt ærligt ikke sikkert det overhovedet er noget værd at nyde. Nyde at babyen skriger konstant og jeg ikke aner hvad jeg skal stille op ?!) – I know…. igen, undskyld.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Er selv mor og er på ingen måde stødt. Kan genkende ting både fra mig selv og andre i både dette og tidligere indlæg. Én ting, som folk med børn ofte glemmer, er, at folk uden børn ikke nødvendigvis er det af valg. Hvad ved man egentlig om, om parret faktisk har forsøgt i flere år uden held? Har selv været den situation forskånet, men jeg kunne forestille mig, at det må gøre ondt. Før mit første barn var det mit svar til ekstra ihærdige “skal I ikke snart have børn”-personer: “Hvordan kan du egentlig vide, at vi ikke allerede prøver, men ikke kan?” Det lukker som regel ret effektivt for det spørgsmål. I øvrigt kommer spørgsmålet om, hvornår man skal have børn, ikke kun fra folk med børn, men også fra dem uden, som så blot ofte er yngre end en selv. I øvrigt ift. det tidligere indlæg: Nogle gange har de altså ret, dem uden børn, og man trænger virkelig til at komme lidt ud 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ronni

  Ja, som forældre siger og hører man meget lort. Hvilket jo giver sjov læsning som det her. Men jeg tænker også at det er lidt nogle curlingforældre hende Karla kender

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Sooo true!! Jeg stopper med det samme med at hive mine veninder med på legeplads – det er jo bare det eneste sted, hvor jeg kan drikke min kaffe nogenlunde uforstyrret… Den med kærligheden dog – altså, det er jo en anden kærlighed den der til børn, end den til venner og anden familie vil jeg vove at påstå. Om den er mere ægte ved jeg ikke, men i mit tilfælde er den i hvert fald mere ubetinget! Hvis en veninden vækkede mig en gang i timen hver nat i et år, forlangte at sove på min mave og at jeg lavede sjove flyverlyder hver gang hun skulle spise havde jeg nok ser mig om efter en anden veninde. Den kræver-mentalitet bærn stille for dagen fungerer kun sammen med den særlige kærlighed – ellers overlevede de ikke det første år! Og hvis man så programmet om den amerikanske pige Erin, der dræber sin familie, mor og brødre, faren overlever og han har stadig den dag i dag et forhold til hende og elsker hende, så forstår man hvor forskruet og ubetinget kærligheden til ens børn er!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Fantastisk! Spot on, selv gennem karikaturen. Er selv mor men blev det først i 30’erne, så har boet på begge planeter. Herlig humor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chris

  “nååååå, hvornår skal det så være jeres tur?” – særligt irriterende kommentar fra forældre, det netop selv for 5 minutter siden har fået børn, men som i løbet af de sidste 9 mdr åbenbart har glemt, at det da på ingen måde er noget, der vedkommer andre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Det er så spot on, har ingen børn og selvom jeg kan sige lortet ting til folk med børn, så siger de satme også mange lorte ting til os uden børn.
  Og tit tænker jeg, hvad bilder i jer ind at sige : hvorfor har du ingen børn , eller skal i ikke snart have nogle børn: Tænk hvis personen nu ikke kan få børn, men måske ikke gider og dele det med lige netop jer..
  Super godt indlæg 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Telling

  Jeg er mor og er overhovedet ikke stødt på nogen måde. Kan sagtens forstå de mennesker der har valgt ikke at få børn. At de synes det er mega træls at få den slags at vide. Så jeg deler lige opslaget på trods af jeg har to døtre som jeg elsker. Men hovedet blev lige slået på sømmet her tik alle spelt mødrene 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg svarede på anden besked, ikkefordijeg blev forarget, men fordi jeg synes det er ligegyldigt…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann-Kathrine

  Hahaha… Skønt indlæg! Begge lister er bare sjove. Kunne dog ikke drømme om at smide nogle af de kommentarer afsted til mine veninder uden børn! Forstår sgu godt de gerne vil lave børnefrie ting – og at de ikke gider at høre om alt vores guld hele tiden 😜

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hahaha! Mit lorte-guld er 13 måneder 😂 Jeg var flad af grin over det her indlæg 😄 Den dér “du ved ikke hvad” travl” er før du får børn”… den sagde min veninde til mig maaaaange gange før jeg fik et barn og jeg kunne have pandet hende én HVER gang! 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Forskellen er at os med børn har oplevet livet før børn – og med børn, dermed sidder vi med hele erfaringen 😘 Men sjove og gide points i begge versioner 👍meget genkendende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Hahaha😂 jeg elsker også det her indlæg!! Selfølgeligt går det begge veje! og jeg ville ikke bytte min datter for noget andet liv😍 men hvis man ikke har lyst til at få børn kan man da sagtens få et pisse fedt liv -anderledes end et liv med børn – men hvem siger anderledes er dårligere ?☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Oh my GOD! Tak!!!! Det er så rigtigt!!! De gange jeg ikke har hørt alle de ting fra mødre eller fædre som så absolut tror deres lille fusion af sperm og æg er en guldklump, hvilket entitler dem til at sige og gøre hvad de vil. Og de massive antal gange jeg er blevet kørt ind i af en barnevogn fordi moderen så absolut tror hun ejer det hele. Jeez! Nogle mødre burde også bare fatte at det ikke er os ALLE der gider have børn. Jeg er 40 og har et perfekt liv med min mand, vores to hunde oh ingen børn. Jeg er ikke skabt til at blive mor! Og det fatter nogle åbenbart ikke “skynd dig Sarah, du kan nå det endnu.” Nej ellers tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malou

  Er enig i mange af dem fra før jeg fik min søn. Synes dog (som med det andet indslag i øvrigt) at mange af dem ligger sig tæt op af “speltmor” opdragelse. Min søn får nej maaaaange gange i døgnet for vi mener grænser er sundt men keder da også dem der hellere beder en mor med en 12 dage gammel baby om IKKE at have sutten liggende fremme fordi de ikke siger nej til deres børn.

  Begge indslag er så sjove men synes dog også de vidner om at man er speltmor eller barnløs (sorry).

  Der mangler dog: “du bliver klogere når du selv får børn” 😅 Det tror jeg ikke man gør men alle er mor (og ikke mor) på egen facon.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Jeg har 2 børn
  Og JEG ELSKER DET!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stina

  Jeg sad flere gange og nikkede samtykkende med, jeg har ingen børn og i en alder af 31, vil kommentarer og spørgsmå (specielt de intime og private) ingen ende tage. Jeg indrømmer dog at da jeg læste; lort folk uden børn siger til folk med børn, kunne jeg også nikke med på det meste. Tak for et fint indlæg, det gav et smil på læben og lidt at reflektere over😊😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh jo… Har tilvalgt et liv uden egne børn, og folk vil gerne fortælle mig regelmæssigt, hvor meget jeg går glip af! Deres problem, jeg har det super fint 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Sidder og krummer tær, har selv en baby, men det der, er noget jeg går lang udover. Det lyder lidt som det der famøse mor-politi man høre om i andre sammenhænge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ea

  Skide godt – mega enig!!!

  Har to unger….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Lindhardt Schröder

  Helt fantastisk skrevet. Har selv børn og børnebørn ( den ene søn har 2 ), den anden og konen har IKKE fået endnu, men det er ikke fordI, at de ikke vil, men det lykkes ikke helt. Jeg kan lige høre min svigerdatter sige de ting, som du har skrevet.
  ALTSÅ FANTASTISK. DU HAR RAMT PLET

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Fedt indlæg! Jeg har ingen børn! Men er ved at kaste op over de mødre man ikke kan snakke med uden at få kastet tilbage at man absolute ikke har ret til at have en hård dag fordi man ikke har børn, at livet er evigt hårdt med børn mm…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Ha, Ha, det er sjovt! Mangler dog den med at dem uden børn er selvoptagede, egoistiske karriereryttere, der ikke har forstået meningen med livet, og det derfor man ikke har fået børn! Næh… Jeg havde bare ikke lyst, fordi jeg faktisk tænkte på, hvordan barnet ville passe/ikke passe ind i mit liv, og ikke på egne behov for at få et barn for hver en pris! Dybt egoistisk, jeg ved det godt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Jeg synes du har nogle gode pointer. Ud fra at vi taler curling-forældre. Vi er heldigvis masser af gode forældre der tør stille krav til vores børn, og ikke mener at verden skal rette sig ind under dem, men at man tværtimod må indordne sig under de forskellige scenarier. Folk der ytrer sig i ovennævnte vendinger må være folk uden nogen form for situationsfornemmelse samt pli og almen opdragelse

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Du har glemt: Hvornår skal du have nogle børn? Eller er det ikke snart din tur? Syntes det er det mest ubehøvlede spørgsmål.. Ingen kan se på mig om det egentligt er fysisk umuligt for mig at få børn, og at det ikke er selvvalgt..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helga

  Slet ikke stødt…
  Kan se det fra begge sider, næsten… altså uden barn siden er jeg klar med på, den der mor side, jøsses nogle hysteriske ego mødre, har aldrig ladet min søns søvn eller spisetid kommet i vejen for en venindetrip, fanme om jeg ville, og da slet ik slæpt ham med hvis det var voksenhygge. Og smoothi uheldet? Det var aldrig sket.
  Dertil har jeg så oss lagt mærke til at nutidens mødre er fuldt overbevist om at deres 24k. Guld unges verden brander sammen, hvis der sker den mindste ændring, vil vove og påstå det er deres verden, da ikke-børn-veninderne smutter, da de simpelhent ik gider at høre på pyldermor.
  Opdrag barnet til at opføre sig ordenligt, tale pænt og ordenligt, uden egotrip.
  Fra en mor der selv er opdraget i det farlige 80′

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis

  Jamen Karla, du har da fuldstændig ret i dine betragtninger. Det er længe siden jeg blev mor; Men idag hører jeg så fra alle de mormødre og farmødre det de ikke kan være med til, fordi de skal passe børnebørn: “Men det har du ikke forstand på, når du ikke selv har børnebørn”. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg synes ikke at den er særlig sjov denne her. Jeg har børn og de fleste af mine venner og kolleger har børn og jeg har aldrig hørt nogle af dem opføre sig på denne måde. Personligt ville jeg da ikke have venner der opførte sig sådan og sagde disse ting. Jeg føler mig ikke stødt, jeg synes bare at det er lidt søgt og virker lidt urealistisk.

  Jeg synes til gengæld at den omvendte – hvad folk uden børn siger til folk med børn – var vildt sjov.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det behøver ikke at være ens venner. Jeg tror jeg der er nogen der har sagt alle tingene til mig, svigerinder, kollegaer, generelt folk man lige snakker med som har børn. Nogle folk med børn lukker så meget lort ud og mener ikke at folk uden børn har ret til at brokke sig over noget overhovedet! Den her artikel er spot-on efter min mening 😁.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Jeg synes det er vanvittigt morsomt – jeg har to guldklumper

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi

  Jeg synes begge versioner er sjove! Elsker især børnenes navne. Har selv to styk yngel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg synes både denne og den anden artikel med Lort folk uden børn siger til folk med børn var virkelig gode! Jeg har ikke selv børn, og på trods af et par veninder med børn som ikke nødvendigvis er så’onde’ synes jeg alligevel den er spot on 😀 vil da helt sikkert fortsætte med at læse med her- selvom jeg kkke er mor endnu 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dounia

  Såååå enig:)

  Især det med, ej du har så meget fritid at du kan gøre lige hvad der passer dig… hmm nej det er slet ikke rigtigt.
  Hilsen en uden børn hhhh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  Jeg er selv blevet mor for 5 uger siden og jeg er på ingen måde støt. Er så enig med Karlas liste og hører da stadig lignende ting selvom jeg faktisk er blevet mor.

  F.eks. “hvorfor gør du ikke som jeg sagde? Sådan gjorde jeg over for mine børn og de fejler da ingenting!” Really? Gav du mig lige den gyldne mulighed for at fortælle dig hvor dårligt et job jeg synes du har gjort med håndteringen af dine børn, der ingen ide har om hvordan man viser empati, forståelse eller almen høflighed over for andre mennesker, på trods af at de nu er 9 og 13 år gamle?
  Eller “Du skal ikke irettesætte mine børn. Jeg været forælder en del længere tid end dig. Du har tråds alt kun været mor et par uger” Det er meget muligt, men jeg vil mene at det ikke bliver mere “okay” jo længere man er forældre at ens barn ignorere alt hvad der bliver sagt til dem, specielt når det handler om ikke at sparke/slå andre og så løbe ud foran en bil. Beklager meget jeg rev dit barn væk fra bilen 🙄

  Tror det er ligemeget hvordan man vender og drejer det så bliver der kastet med bedrevidende (dumme) kommentarer hele vejen rundt som egentlig kun får en selv til at se super dum ud på et tidspunkt når man måske bliver klogere eller falder ned fra sin pedestal 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Molly

  Jeg ville ønske at alle holdte op med at sige “man kan ikke..” og istedet sagde “jeg kan ikke…” – hver gang en med børn siger til mig “… ja ja men det kan du ikke når du får børn…” ville jeg ønske de pegede på sig selv og sagde “jeg kan ikke… og det Sys jeg egentlig er lidt træls ” – det er blevet socialt acceptabelt for folk med børn at sige hvad de vil til folk uden børn hvorimod jeg oplever at folk uden børn ikke må tale i samme “sandheder og manheder” fordi de ikke har børn. Når folk med børn siger til mig at jeg ikke kan få tid til træning eller andet prøver jeg virkelig at sige “prøv at hør her – det er da træls du ikke kan det – eller ikke prøver at priotere det ind – men jeg vil gerne være aktiv – os når jeg får børn” – det som folk med børn så siger til det er “det kan du ik” – hvorefter jeg mumler ” nå jamen så er den samtale jo Done”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Note, til dem som jeg, læser med når man er på job – vent til kollegaer og chef er til stede – Er ved at trille ned af stolen af grin 🙂 Mvh. mor til 2, som synes begge er lige i skabet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Edith Thomsen

  Jeg er en gamle mor og bedstemor, jeg håber ikke jeg går og siger dumme ting til kvinder/mænd uden børn, hvis det sker må i undskylde mig. Jeg ved jo ikke hvordan det er uden børn men jeg er sikker på der er fordele og ulemper. Jeg vil dog gerne indrømme, at det bedste jeg har fået i mit liv er børn det næstbedste er børnenbørn og så kommer min bil 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg elsker navneeksemplerne på denne liste! Jeg synes at begge lister er for sjove. Jeg bliver stødt over nogle af de ting folk siger til mig, som efterhånden halvgammel ikkemor. Selv folk som jeg ved holder af mig siger nogle virkelig tarvelige ting en gang i mellem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kira

  Jeg er ikke mor, men finder begge indlæg super sjove. Det handler jo om at rigtig mange ikke kan se ud over egen næsetip i langt de fleste af livets facetter. Jeg elsker mine venner, med og uden børn og vi prøver at finde et sted på midten at mødes, så alle parter har en chance for at være med ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai- Britt

  Indslaget fik mig til at grine højt og inderligt. Shit det var muntert. Tak for den griner

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susan

  Hold nu magle, det er længe siden jeg hsr grinet så meget. Ja, jeg har indtil for knap tre år siden været på jeg-skal-fisme-ikke-have-børn-siden og måtte høre på alskens “bare vent, til du bliver ældre” (jeg nåede at blive 34, før der var guld i posen), “alle vil da have børn (nej, egentlig ikke), “du SKAL da have børn. (Nej, jeg SKAL absolut intet, børn er en gave, ikke en pligt) osv osv.
  Nu er jeg så i du-skal-da-have-en-til-kategorien. Arh men sødeste milde. “To er bedre end en.”(Nopes, niks, niksen og atter nej, en er i høj grad nok i min situation, som du hverken gider sætte dig ind i eller prøve at forstå.) “Hvornår kommer den næste?” (Bum bum, hvis dit barn bare “er kommet,” så tillykke, andre er ikke så heldige)
  “Jamen, hun skal da have en bror eller søster, så hun ikke bliver ensom senere i livet.” (Ingen kommentarer. Alt for lidt plads.)

  Vi lukker generelt lort ud andre, der ikke er i samme situation, som os, for at resten af verden kan se, hvor godt, vi har det i vores lille boble. Og hvem ved? Det kan være, vi får overbevist os selv i processen, mens rod og skidt hober sig op og man glæder sig de ugentlige ti minutter under bruseren, der er helt og aldeles ens egne.

  Kort sagt: Intet ved ovenstående liste kan få mig op i det røde felt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  ELSKER ELSKER ELSKER det. Hun har bare ramt hovedet lige på sømmet!!!! Stort femtal til hende… Hilsen en der aldrig får børn, og heller ikke ønsker det, Men som elsker sit arbejde i en daginstitution.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Britta

  Synes humoren i begge indlæg er fantastisk!
  Føler mig som mor på ingen måde støt.

  Der er da ingen tvivl om, at ens liv ændrer sig drastisk når man får børn. Der er nogle år, hvor det ikke er nemt at være spontan på samme måde som tidligere…
  Man kan trods alt ikke melde afbud til sine børn, som man kan til fx træningscenteret 😉

  Men med almindelig hensyntagen fra begge sider, så går det hele nok 😊
  Og når ungerne bliver lidt større, kommer der jo også tid, hvor de overnatter hos kammerater osv, og så har man mere tid til overs igen ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Jeg laver gerne indlægget “Lort flergangsmødre siger til folk med kun ét barn”. Hvor shit hvor kan vi ikke forstå, at folk med “kun” ét barn syns de har det hårdt. Hilsen fra hende med tre meget små børn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe Thomasen

  Flot indsigt og ingen stødte områder her. Er mor til to drenge på henholdsvis 17 og 23. Har hørt en del fra svigermor, svigerinder og veninder om børn med eller uden og jeres kommentar rammer lige plet. Tak for smilet😏

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Jeg er mor, men synes at Karla har så evigt ret 👍 Jeg kan godt huske alle lortekommentarerne fra før jeg fik min guldklump (!) der nu er 13.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Hahahaha, det’ genialt, det der!

  Hilsen mor til to som mindes tiden før børn, hvor kalenderen altid var fyldt – helt uden børn!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Nu er jeg en af dem som ikke har børn og syns faktisk begge indlæg er sjove…
  skal ikke sige mig fri for at ha sagt noget lignende til nogen af mine veninde-mødre….
  Det værste syns jeg dog er når jeg får af vide at mit liv intet er værd, bare fordi jeg ikke har nogen børn… Øhh hvad fanden ved folk om det….
  Nå men jeg fik et godt grin, så tak for det…😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Jeg fik min første lorteunge for 14 år siden ( jeg er 34 😒 ) og har nu 3 stk, og jeg har været lidt med på den dér ” folk uden børn forstår slet ikke noget bla bla bla..” men jeg er efterhånden blevet klogere.. 😁 fedt indlæg, og fed humor

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nia

  En lille tilføjelse, som jeg tit tager mig selv i at tænke/sige om folk uden børn.
  Når de siger “åhh hvor er jeg træt idag”

  Det ved i intet om før i har haft børn, så mærker man virkelig hvad det vil sige at være træt 😉 i har jo mulighed for at tage en lur/gå i seng, når i ønsker det. Jeg må vente til sidste mand i hytten vælger at sove.

  (Men altså, hvor er det også mærkeligt af mig. For jeg husker tydeligt tiden børn, der havde jeg da rigeligt at se til også og var også træt der ;))

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Hedegaard

   Hahahaha det er ret sjovt at du skriver det Nia, når det var præcis en af dem der manglede i ‘Lort folk med børn siger til folk uden børn’😆

   ‘Du ved ikke hvad træt er’

   Nej for man har aldrig oplevet træthed fra skole fra kl. 8 og så arbejde fra kl. 16-2:30. Næææ nej ikke medmindre man har haft børn

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Kan nikke genkendende til ALLE punkterne. Savner kun variationen over ‘Hvorfor har du ikke børn? Du kan måske ikke lide børn? (sagt med mistænksomhed og begyndende lynch-stemning)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hahaha – jeg elsker navnene 😂👌

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • LeneNJ

  Jeg synes bestemt klassikeren over dem alle, mangler:
  “Du forstår det ikke, du har jo ikke børn”
  Det som forældre mener de kan påberåbe sig HVER gang de er uenige med en ikke-forældre. Det som forældre mener fejer alle argumenter om opdragelse, søvnvaner, etc af bordet. Det ultimative “luk røven – dit liv er helt og aldeles meningsløst, fordi DU har ikke børn og derfor skal vi ikke lytte til dig”-argument.
  Det lukker en hver form for konstruktiv dialog med forældre. Jeg synes det både er sårende og krænkende at ens mening og holdninger “ikke er noget værd” fordi man ikke har børn. Jeg er træt af at høre på det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Leah

  Jeg fik sgu smidt i hovedet en gang.. At ja nu skulle man jo ud og samle kastanjer.. Nåh nej,
  du har jo ikke børn, så det ved du jo ikke… Nåååh nej for jeg har ikke øjne i hovedet og kan ikke se at det kæmpe kastanje træ som står i min have, nu har smidt et ton kastanjer ud over min græsplæne… Men lille Silke pigen må da gerne komme og samle dem. ( så slipper jeg)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Selv forælder, ikke stødt 😉Mange ligheder med hundeejere/-ikke hundeejere 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pjetten

  Folk uden børn fatter intet. Faktisk tæller de slet ikke med over rigtige voksne mennesker, og skal holde sig 100% fra af udtale sig om noget der har med børn at gøre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Hej, super liste!!!! 👌 Og godt med en pendant den anden vej. Der mangler dog 1, som jeg som 41-årig selvvalgt barnløs stadig hører!? Nemlig: Du kan nå det endnu! Fulgt af et håbefuldt blik over på min 52-årige kæreste, som om jeg bare lige manglede at overtale ham. Kunne det måske alternativt tænkes, vi er sammen, fordi vi tænker det samme om den sag? Hvad sker der for det…. Rigtig god dag derude 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • by_staal_arm

  Jeg har to unger og synes begge lister er pisse sjove !!! Godt skrevet af jer begge 👏🏻👏🏻👏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det fedt! Du har inspireret min veninde og mig til at lave en liste over lort ufrivilligt barnløse ofte høre. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stephanie

  Jeg husker tydeligt mine kollegaer med børn, som hoverende havde eneret på trætheden, og os uden børn kendte ikke til en verden uden søvn. På facebook taggede de hinanden i memes med ” Vi griner af folk uden børn der siger de er trætte.” Altså, jeg havde sgu da også været mega træt. Altså sådan virkelig træt, sådan roskilde-i-en-uge-uden-søvn-og-alt-for-mange-øl-træt. Bum! For 4 måneder siden blev jeg mor, og nu forstår jeg de memes de tagger hinanden i.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Helt uhyggeligt rammende. Har selv 2 børn, og er slem til at komme for sent. Det går sjovt nok nemmest når Tredje-Barnet (manden) ikke er med i startopstillingen.
  Men det værste er nok at vi selv er virkelig slemme til at kritisere negativt på andres håndtering af privatlivet efter børn.
  Børn ændrer en og ikke kun til det bedre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  det er sjovt, har selv 2 børn. Og kan heldigvis ikke genkende andet end at jeg måske er kommet 5 min. for sent en gang

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ha ha… priceless. Man skal nok bare generelt være påpasselig med at belære andre om, hvordan livet er 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  er lille og lav har ingen børn men forstår jer ikke?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Del dine tanker og læg en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LORT FOLK UDEN BØRN SIGER TIL FOLK MED BØRN