MÅSKE DET OGSÅ ER NOGET FOR DIG?

DATES, BØRNEFRI JUL, UPGRADE NISSE OG 7 ANDRE TING

december
10 TING JEG SKAL NÅ I DECEMBER

1. Acceptere at vi altså bare spiser mere i den her måned

Altså at jeg gør. Jeg er sådan set ligeglad med om du skifter dit hvedemel ud med fuldkorns-biodynamisk-hvad-ved-jeg. Ja, det punkt kommer sgu nok til at præge punkt nr. 10 på listen, men det er også vigtigt; jeg accepterer, at dellen over kejsersnitarret vokser i december.

2. Drikke kaffe med en eller anden mand

Ja, det må blive et to-do. Nos dig sammen til at mødes med en mand. Bare til en latté og en walkntalk.
Hvor finder man en mand?

3. Finde en mand at drikke kaffe med

Er ved at brække mig over Happn og Tinder har jeg gennemført, så det er også no go.

4. Finde ud af hvorfor det hedder ‘brødflov’

5. Få spurgt jer, om der er noget I vil vide… om mig

Jeg kunne skrive et 10-ting-I-ikke-ved-om-mig indlæg – og jeg er jo ikke for fin til klicheer, det ved I – men det kunne da være meget mere morsomt, synes jeg, hvis I smider en masse spørgsmål min vej og jeg så filmer en lille video, hvor jeg svarer på det hele?

Jeg lover julestemning, vin og ærlighed?

Tanken jeg fik er, at I kan sende privatbeskeder på Instagram og så venter jeg med at åbne dem, til jeg skal filme. LAD OS DA GØRE DET. I må også spørge hér og så lader jeg være med at lure i kommentarfeltet (hvor man kan være anonym forresten), før jeg tænder kameraet.
Spørg løs, hvis der er noget du vil vide eller noget du vil høre mig plapre om 🙂

6. Have vores husnisse til at lave et eller andet spændende

Jeg ved det, det da sindssygt priviligeret at man som barn får gaver hver dag. Det er sgu langt fra alle, der har den unødvendige luksus. Men mit I-lands barn har altså en kreativ nisse hos far, hvor den har både dør, postkasse og alting, men en meget usynlig nisse hos mig, som blot smider en gave og skrider igen 🙂 Jo jo, Augustas far er mere instagrammerble, end jeg er 😉
Ja, deres har endda et navn. Jeg forsøgte at hægte mig på og bilde Augusta ind, at det er samme nisse der kommer hos os begge, men hun mener jo at i og med den ikke har en dør hos mig – og i og med den laver så mange sjove løjer hos far – så er det to forskellige nisser.

Har du en idé til bare én ting den skal lave? Er det sådan noget med toiletpapir om lampen, eller lignende?

7. Forlige mig med at jeg skal holde min første jul uden min datter

Altså mens hun har eksisteret, selvfølgelig. Hun skal nemlig holde jul i Vestjylland, da hun holdte juleaften hos mig sidste år.
Selvom jeg er skide trist ved tanken og nok drikker mig ned i rødvin, hos min svigerindes skønne familie, så er det jo rart vi har fundet en ordning og så skal jeg nok holde en ala-jul efterfølgende.
…men det er juleaften for fa’en. Vræl.

8. Finde en ny serie at se

Jeg er færdig med Greys Hvide Verden. Jeg har åbenbart levet mit liv uden de sidste tre sæsoner og selvom sæson 3 virkelig ikke er god, så har jeg hermed gennemført. Men hvad så nu? Forslag, tak!

9. Finde ud af hvad vi skal nytårsaften.
Den mest opreklameret aften, sådan ever

Ja, dén holder jeg så med Augusta – og hendes far skal med. Men det er ‘min tur’, ligesom det var hans sidste år.
Ingen ved hvad fremtiden bringer, om der kommer nye mennesker ind i vores liv på et tidspunkt, som der skal skabes nye traditioner med, men som det ser ud nu, så kan vi lige så godt holde det sammen, fordi vi har det hyggeligt sammen og har fælles venner. Så det er dét vi gør, og dét har jeg altså optur over!
WUHU! Sovs, kransekage og stjernekastere – det er hvad jeg ved lige nu. Men hvordan med putning, hvilken mad og sådan.. alt det andet.. er endnu uklart 🙂

Har I styr på den slags i god tid?

10. Spise churros – ikke en, men TO gange her i december

Jeg har ikke fået dem endnu, men da jeg er god til at sætte mål, så siger jeg TO gange; en omgang med chokoladesovs til en og med softice.
Er der en biks, der er bedre, end den anden, her i Aarhus?

En hel 11., meget vigtig ting er,

At min storebrors digt blev blæst ud af højtalerne til denne store afslutning på Aarhus som kulturhovedstad 2017, på havnen, i lørdags. Det var en KÆMPESTOR oplevelse og han havde gjort det så godt. Jeg havde ikke selv hørt det før jeg stod blandt de 10.000 mennesker der var mødt op og jeg må sige – det overgik alle mine (ellers høje) forventninger. Hvis du vil høre det, så kan du klikke lige her. Jeg vil faktisk anbefale dig at klikke, for udover at digtet er fedt, så er det visuelle også lige i øjet! 🙂
Kommenter endelig, hvad du synes om det.

KH! Johanne

33 kommentarer

 • Mette

  Brug frugtfarve til at ændre farven på mælken
  Pak hendes tandbørste, hovedpine, mælken PSV. ind i gavepapir
  Skift den hvide creme i oreos ude med Tandpasta
  Pak en kartoffel ind og læg den i sokken
  Læg ris i hendes støvler

  Og så videre 😁😁😁😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Elsker simpelthen din blog, den får mig altid i godt humør 😊
  Vores drillenisse kom engang frugtfarve i mælken, men ellers har den heller ikke været så aktiv 🙈
  Og en STOR anbefaling til en ny serie, hvis du har Netflix er “Jane the virgin”. Hvad kan jeg sige andet end giv den et forsøg og du er fanget de næste 68 afsnit…! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Hvor er du sød, Louise! TAK! Det er sgu da fedt at høre! 🙂

   Jeg tror nu også min nisse er ret inaktiv.. men det kan være den der mælkeide skal føres ud i livet. Jeg tror egentlig bare vores nisse ser serier og putter på sofaen, som Augustas mor (sjovt nok) også gør 😛

   Jane The Virgin har jeg faktisk set. Jeg burde hade det, men var ret vild med det alligevel 😀 Ret plat, men på den fængende måde 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise R

  Jeg havde et år pakket min datters skoletaske ind i gavepapir, men så stropperne var ude, så hun stadig kunne have den på. Det var mega fedt at komme i skole med en “gave” på ryggen. Mon ikke Augusta har en børnehavetaske!?
  Og ja, herhjemme er Nissen også ret usynlig, men skolen har sådan en satans drillenisse, som kommer med hjem på tur. Så bliver man altså nød til at være lidt opfindsom.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Nissestreger (enkle):
  – Farv Nissen med frugtfarve
  – Put lidt ris i støvlerne
  – Lad Nissen tage et bad i håndvasken, put lidt kaffegrums i (så vandet er beskidt) og en badeand
  – Tegn overskæg på A eller dig selv
  Jeg kunne forresten godt tænke mig at høre, hvordan det er gået efter din operation. Hvordan klarer du det at gå med mavebæltet? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Gode forslag! 😀 Tak! 🙂
   Jeg er bare fyldt med ideer efter dette indlæg 🙂

   Jeg vil gerne snakke om det – men svaret er faktisk at det går rigtig godt! Men det kan sagtens være jeg skulle tage det med.. så kan jeg også flashe ar 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Herhjemme er det også min mand der går nisse-amok, ærlig jeg gider ikke. Jeg synes december er hyggelig og jeg går all-in på adventsgaver, men drillerier er altså ham. Igår havde “Nissen” aka farmand beklædt cykelhjelmen med sølvpapir, tidligere har den puttet pastaskruer (ukogte) i jakkelommer og sko, tapet spisebord og stole ind i film og pyntet juletræet med toiletpapir.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Haha – det er sgu da fedt med rollefordeling og en far der går all in på løjer 😀 Og gode forslag! Tak! Må prøve dém – eller finde en fantasifuld mand, der vil kigge forbi
   (Ej, ok, det lød forkert..)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Jeg skal også holde min første jul uden datteren og jeg har er også på afgrunden til vrææææl 😓🙈 Her hjemme har Nissen bla. givet neglelak på tæerne imens hun sov, spillet ludo med bamserne i løbet af natten, stjålet småkager, skrevet ‘skattekort’ og gemt gaven et hemmeligt sted. 😊
  Farvet mælken lyserød, skiftet mælken ud med kakao 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Godt der er nogen at med-vræle med! Det er nemlig lidt trist, selvom det jo er sådan, med deleordninger.. men stadig..trist!

   Tak for forslag!
   Det med mælken nævner flere, men jeg tænker det kun holder, hvis man har en bundslat? Ingen vil have en hel liter lyserød mælk, vel 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan helt klart anbefale The Affair👌🏻👌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Jeg tror jeg har set lidt af den..Men god idé faktisk! Måske jeg kaster mig ud i den nu, eller næste gang!
   Tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica

  Herhjemme kommer drillenissen også kun med gaver og af samme årsag omdøbte min 6årige den i går til Søde-nissen 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Dét er da også et mere korrekt navn 😀 Hvor sødt !

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Silke

  Din brors digt holdt mig helt fanget og opslugt hele videoen igennem- FLOT arbejde!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Spørgsmål til video (jeg er relativt ny følger, så Sorry hvis informationerne allerede kan findes på bloggen):
  Jeg flytter til Aarhus 1/1. Hvad er dine yndlingssteder og hvad skal man lave? Insider tips 🙈
  Må vi ikke se en rundvisning i dit hjem? Jeg er simpelthen så nysgerrig og det ser bare så fint ud når man kan spotte dit hjem i baggrunden på dine billeder.
  Hvordan oplever du at have børn i Aarhus? Og hvad er jeres yndlingssteder?

  PS. Julenissen kunne lave grøn mælk (med grøn frugtfarve) eller spilde ris i sokken ned gaver eller lignende. Har også en gang hørt om en nisse der spiste en halv portion risengrød og gemte resten under dynen på pigens værelse

  Pps: Se serien Elementary på Netflix. Den er FANDME god (og uhyggelig)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nutidensmor

   Halløj Julie
   Dét skal du altså ikke undskylde, men jeg tillader mig at linke til et par ting 🙂 Fedt du er nysgerrig – og velkommen til Aarhus lige om lidt 😀 🙂
   Her er et link til tips til udflugter- også god, hvis du bor her (og har børn):
   http://nutidensmor.dk/2015/04/boernevenlig-udflugt-i-aarhus-find-den-bedste-legeplads-cafe-saerlige-oplevelser-m-m/
   Jeg har simpelthen lavet en rundvisning i hjemmet – og den finder du lige her:
   http://nutidensmor.dk/2017/07/rundvisning-vores-hjem-video/
   Jeg er vild med at have barn i Aarhus for jeg synes her er ALT. Måske det er mindre, end København, men vi har det samme, på færre m2 🙂 Det er fedt med den her by, for selvom jeg kender alle veje og smutveje, så kan jeg efter 29 år stadig opdage sjove kroge 🙂
   Mit yndlingssted er pt. Street Food – ved Rutebilsstationen 🙂
   Var det det? Det tror jeg 🙂
   Og tak for dine tips! Jeg vil tjekke det ud og overveje det mælk der!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mutter

  Sidste december da vi havde børnehave nissen med hjemme tegnede den sort overskæg på mig.. Og jeg kvitterede med at aflevere børn i både børnehaven og skolen med overskæg.. Til stor fornøjelse for ungerne ❤️ knap så stor fornøjelse for mig, for den skod nisse brugte vandfast kohl liner 🙄🙄🙄
  PS jeg synes også nytårsaften er over vurderet 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Tak for linket! Det var helt fantastisk at høre (og se) i lørdags 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Vi havde selvfølgelig den obligatoriske børns have nisse, men Nisseline flyttede ind her, da de startede i skole, så nu har vi de sidste 4 år haft vores egen husnisse😉
  Og hun er en opfindsom lille dame! Hun har også været i gang med hele det nævnte repetoire fra de andre kommentarer. Derudover har vores køkken været viklet fuldstændigt og totalt ind i rødt gavebånd a la “Lokkedue” (husk at gemme en saks et strategisk sted, så I kan klippe jer vej ind igennen😉) Hun har fyldt bilen med balloner – tænker cykel vognen godt kan rumme et par stykker eller måske dække gulvet på A’s værelse. Hvis hun har madpakke/eftermidsagsmad med i børnehaven så park det ind i gavepapir. Måske lave en aftale med personalet at madpakken en dag er fyldt med pebernødder og så få listet en ekstra madpakke med. Sko sat op på væggen med elefantsnot var også et hit. Hun flyttede også en gang rundt på børnene, så de vågnede i hinandens senge næste morgen.
  Der findes en del sider med gode ideer – sidste år faldt jeg over listen med idéer fra fyrsten og fruen, ret gennemført og idérig!
  Rigtig god nisse sjov og december til jer🎅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Vores nisse tryllede børnenes almindelige nattøj om til jule pyjamasser MENS DE SOV. Nissens glansnummer so far og deres udtryk da de opdagede det næste morgen var priceless 🎯

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wertyfied

  Altså, hvis nu du kunne fortælle hvad du godt kan lide at en mand indeholder, kunne det jo være at vi kendte ham og kunne føre jer på blind date 😁👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise B

  Et par seriefif fra den nordligste AA kommer her. Peaky Blinders – så god, lidt sons of anarchy, bare i Birmingham i 1920’erne. Brooklyn nine-nine – hvis de medvirkende i friends var politimænd/damer. Westworld – som legoland på et meget stærkt rusmiddel.
  Game of thrones går jeg næsten ud fra du har set? 😉
  Lidt blandet fra HBO og Netflix!

  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Johanne ! Først og fremmest så er jeg kæmpe fan af dig 💪🏻 Du er uden tvivl min favorit IG’er og blogger. Tak for din ærlighed, og sjove måde at være på 👍🏻
  Af serier kan jeg anbefale “revenge”. Og mht Nissen så er der nok ikke noget der slår “Nissen har tryllet nattøjet om til julepyjamas” 👆🏻 Men Nissen kunne jo give hende make up på, når hun sover, smørre hendes glas/ gaffel / tandbørste ind i citronsaft eller sætte film på toiletbrættet (jeg tænker at hun er gammel nok til at se det/ mærke det før hun begynder at tisse) 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  I forhold til nissen, kan du jo spørge Augusta hvad hun tror nisser laver om natten? Det kan jo være hun kunne komme med et par ideer 😉
  På Netflix er der en serie der hedder Outlander, første afsnit er lidt sløvt, men den bliver bedre og bedre, så den kan jeg anbefale 👍🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise F

  Jeg ELSKER din brors digt og oplæsning! Det er seriøst helt fortryllende. Jeg har nok set videoen + 10 gange i dag. Det vækker en masse i mig, så meget, at jeg har svært ved helt at sætte ord på det. Du må være så stolt! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Du skal se Parenthood!!😀👍🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Virkelig et flot og fængende digt ❣️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Del dine tanker og læg en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MÅSKE DET OGSÅ ER NOGET FOR DIG?