ROYAL COPENHAGEN ER SUR

image

Jeg har gennem min Instagramtid tegnet en tegning eller to (måske 10), i et forsøg på at lave lidt satire og give et humoristisk syn på de tendenser, der rører sig interiørmæssigt.

Jeg har afbilledet noget, der i min optik illustrer produkter, der til forveksling kunne ligne Coyal Robenhagen, Bay Kojesen m.fl. Det har jeg ikke gjort for at underminere deres værdi eller ophav, men for at skildre hvilke in-symboler, der pt. præger en stor del af bla. Instagram.

Det er gjort med respekt for disse produkter og designerne bag, men også med en selvironi, da jeg samtidig også udstiller mig selv, som designfan.

(Feje feje foran egen dør. Det ville dog lyde godt i retten, ikke Your Honour?)

Royal Copenhagen har valgt at true med at lægge sag an, bla. på bloggen Bellas Bedrifter, der havde lagt billeder op af sten, som hun havde malet med blå blomster, der til forveksling kunne ligne det Musselmalede stel (no, I am NOT joking)
Det er udfra dette tilfælde, og nogle andre, der inkluderede hæklede Kay Bojesen inspirerede aber i kreative fora på Facebook, at jeg har valgt at slette alle billeder med tegninger, der har designinspirerede elementer.

Royal Copenhagens eget motto, når det kommer til deres brudgaranti er “Brud uden tårer”. Jeg tror de har ret. Dette brud skal jeg nok alligevel komme over 😉

Dette er ikke en risiko jeg vil løbe, selvom jeg ved at mange syntes de var skægge – nok lige så sjove, som de var at tegne, men hvis jeg rent juridisk er ude på et skråplan, også selvom jeg aldrig har lavet videresalg af  “produkterne”, så trækker jeg i land.
Jeg sætter heller ikke spørgsmålstegn ved Royal Copenhagens, eller andre firmaers, brug af at sagsøge folk (eller true med samme), da jeg som helt almindelig dansker, med nul dage på jurastudiet ikke kender den umiddelbare forskel på de forskellige lovgivninger.
Jeg kan dog kun sige at jeg aldrig har haft intention om at kopiere andres kreationer og jeg var under det indtryk, at jeg var på lovens side, da jeg ikke solgte nogle tegninger. Jeg har heller ikke handlet i skjul, da jeg – på trods af manglende respons – ofte har tagget firmaerne, som jeg var inspireret af, så i ren uvidenhed har jeg tegnet videre.

Men…

Det er sgu skide ærgerligt, ikk’?
#det.var.jo.bare.gas.

(ByLassen, der har designet Kubus stagen er dog helt nede med humoren, de liker og har tilmed repostet. Tak for forståelse af HUMOR!)

Læs også

19 Kommentarer

 • Reply
  Tanja
  25. august 2014 at 19:14

  Arh men det er jo så dumt! De skulle da hellere vende det til kreativ markedsføring!!! og måske ovenikøbet lige sige tak for hjælpen!

 • Reply
  Annemarie
  25. august 2014 at 19:20

  Av de går i små sko!
  Var der ikke nogen der havde fået musselmønstret tatoveret? Gad vide om de har indhentet godkendelse først…?! 😉

 • Reply
  Nanna Bonnichsen
  25. august 2014 at 19:41

  Øv johanne, nyder ellers din humor omkring de elskede danske designer… Jeg er sq ked af at folk kan gå i så små sko! Det er simpelthen for syg at de gør så meget ud af tegninger! Det skader jo ingen! Du finder nok på masser af andet sjovt 🙂

 • Reply
  Lallehv
  25. august 2014 at 19:49

  Ej, øv… Det var dét eneste sted jeg kunne holde ud til at se det blå stel…! -altså på dine tegninger…

 • Reply
  Cæcilieha
  25. august 2014 at 19:51

  Jeg tænker, at hende jeg følger på IG, som har musseltatoveringer, virkelig må være ude i BIG trouble!

  • Reply
   Lika
   26. august 2014 at 10:46

   Præcis min tanke – åhåh…

   Synes i øvrigt at det er mega dårlig stil af RC!

 • Reply
  Julie
  25. august 2014 at 19:52

  Royal copenhagen har ikke patent på det mussel malede, da de selv har stjålet det fra det kinesiske marked. Det eneste de har patent på er de tre bølger. Så ved faktisk ikke om de overhoved ville kunne få noget ud af dette i sidste ende. Synes det er ærgeligt, at sådan et stort brand som RC skal være så smålige at gå op i at en pige som Bella synes det musselmalede er flot, og deler det på hendes blog, der er nok ikke nogle som stopper med at købe musselmalede tallerkner, bare fordi hun viser hvordan man kan lave fine sten.

 • Reply
  Miriam
  25. august 2014 at 20:22

  Pissefucking dårlig stil. Jeg mener at have hørt snak om, at en negleblogger fik samme sure besked, da hun lavede negle inspireret af det musselmalede. Hvorfor i alverden de ikke kan se det som noget smigrende og positivt i markedsføringsforstand, det er er én ting, men at de ligefrem vælger at true med søgsmål, det er fuldstændig absurd og kan kun skade deres ry. Ommer, RC.

 • Reply
  Liliognoerden
  25. august 2014 at 21:12

  Min mors køkken er muselmalet 😀
  Men Johanne tag det ikke så tungt. ifølge loven skal de påtale og forsvare deres brand hvis de bliver kopieret ellers kan de helt miste deres rettigheder og patent.
  Mon de ikke også synes det er lidt sjovt men bare er nødt til at følge deres advokaters vejledning i disse sager.
  kh

 • Reply
  M
  25. august 2014 at 21:33

  Manner, hvor får jeg lyst til at musselmale min mås, få den foreviget og købe reklameplads på Rådhuspladsen! Hvor er det dog dumt af RC!!!

 • Reply
  Lena Jensen
  26. august 2014 at 8:36

  Ha ha Gud hvor åndssvagt skørt. De går så lige glip af en masse gratis reklame der. Tosser!

 • Reply
  Marina
  26. august 2014 at 9:59

  Hold da op hvor tumpet.

  Det er jo faktisk ikke engang deres eget mønster og tallerkner med præcis det samme mønster kan findes fx i USA, inspireret af det samme oprindelige mønster.

  Jeg har faktisk en del RC tallerkner men overvejer snart at finde nogle andre at samle på. Det er knap nok dansk mere….

 • Reply
  Ditte
  26. august 2014 at 14:48

  Jeg synes ellers vi danskere er gode til det der med ironi, men det er nok rigtig som Miriam siger længere oppe, at RC knap nok er dansk mere! (slet ikke når det kommer til ironi!) Jeg synes virkelig dine tegninger var gode og afbillede Instagram tendensen 100%! Det er jo pt lige før man ikke kan lave “ordentlig” mad uden det lige skal smides på eller i noget RC! (dette gælder også mig selv….) hehe

  Jeg synes det er for åndsvagt af RC! Hvad med folk som har tatoveret mønstret?! hmm av av hvis de vil til at kræve en arm tilbage eller ligende!!!!

 • Reply
  Julie
  26. august 2014 at 18:26

  OMG!! Jeg får altid *breaking news* til sods! Hvad fanden er det også med en vase? Hvem skal man slå ihjel for at få sådan en…!!

  Bortset fra det går R måske i liiiige lovlig små sko. Og hvis de truer med at sagsøge for tegninger og stenmalerier, så vil jeg nødig være hende der instagrammeren der har en R blomst tatoveret på låret… Åhh Åhhh!

 • Reply
  Maria
  26. august 2014 at 22:55

  Amen, hold nu op hvor går mange i alt for små sko i det danske land!

 • Reply
  christine
  27. august 2014 at 11:40

  øv hvor er det bare trist… hmm min mormor var maler for rc, og har lavet den del tegninger der minder om deres flora… må hellere låse dem inde så de ikke opdager det!!!!!!!

 • Reply
  Intet kongeligt porcelæn i mit slot - Rakel Seneca
  22. september 2014 at 15:07

  […] om Royal Copenhagen, hvad nu hvis de truede med at lægge sag mod mig ligesom de har gjort mod Nutidensmor.dk ? Og nu i er der inde på hendes side så tjek også lige de andre indlæg: […]

 • Reply
  Ida
  25. marts 2016 at 11:15

  Dammit – min underbo har en muselmalet underarm…. Som i – det vaskes ikke lige af. Hun er nutidens Crimerider!!

  • Reply
   Nutidensmor
   25. marts 2016 at 14:16

   Hahahaha.. du godeste!

Skriv et svar