6 hemmeligheder til at snyde alle, til at tro, at man er supermom!

Når jeg møder folk, så bliver ofte spurgt hvor mit overskud kommer fra. Om jeg har en hemmelig kilde af tid og overskud? Det kan jeg lige så godt være ærlig og sige, at det har jeg ikke.
Men jeg snyder, gør jeg!
Og vil I vide hvordan? Så skal du bare læse “6 hemmeligheder til at snyde alle, til at tro man har en skjult kilde af tid og overskud. Part 1” (man skal jo ikke udelukke noget), der er sammensat af de spørgsmål, som jeg så ofte støder på.

> 6 HEMMELIGHEDER BAG AT SNYDE ALLE, TIL AT TRO, AT MAN HAR EN SKJULT KILDE AF TID OG OVERSKUD, part 1. <
(Hvis det skulle ende ud i en bogudgivelse, så kunne jeg måske overveje at forkorte titlen en smule? Det må jeg tage op til revision. Gyldendahl – call me. Maybe!)

1. “Hvordan kan det være du har tid til at tage makeup på?”
Hvis jeg har mascara på, så kan du æde din gamle hat på at jeg enten: A. Ikke har spist morgenmad, eller B. Det faktisk bare er makeuprester fra i går.
Fællesnævneren på alle scenarierne er at jeg uden tvivl har lavet “kuk kuk bøh” eller sunget Giraffen Gumle MENS jeg lagde mascara på (hvilket man altså fortjener en medalje for).

2. “Hvordan kan du så holde det så pænt og sundt?”
Tjo, nu skal du høre engang. Jeg manipulerer dig til at tro det er sagen, ved at jeg ved særlige lejligheder pine parykken. Hårfarve. Glattejern. Krøllejern. Og hverdagshemmeligheden: knold 6 ud af 7 dage.
Derudover er et af de mange plusser, ved at være mor, at man bliver frarøvet jævnlige bade. Og derved er det en sensationel begivenhed, når man endelig får skyllet den nordligste dusk.
Ad tænker du måske? Tjo, det kan du have ret i, men her kan jeg så fortælle, at der er flere praktiske grunde til at have vådservietter, end til at skifte sit barn.

3. “Du er altid ret smart i tøjet – hvordan?”
Igen: her ligger meget taktisk, tilrettelagt planlægning bag. Oftest så er det det øverste, der lå i IKEA posen af vasketøj-som-ikke-er-blevet-lagt-på-plads-selvom-det-er-1,5-uge-siden-vi-vaskede, men derudover handler det om bare at bruge præcis samme outfit, så man sikrer sig at alle delene altid passer sammen. Sorte jeggings (jeans-leggins) og en t-shirt.
Den dag minimalisme går af mode, flytter jeg til Uggelbølle.

4. “Hvordan holder du dog dit hår så langt?”
Jeg har strikket en meget taktisk kløgtig plan sammen, som helt kort fortalt handler om at jeg undgår frisører og deres sakse. Denne manøvre, plus et år giver meget lange lokker.

5. “Hvad så hvis man gerne vil være sådan en overskudsmor, der laver al mad selv?”
Jo – se det har jeg en glimrende løsning på! Man snyder og (mis)bruger sin fryser. Det er muligt at springe over, hvor gærdet er lavest, men stadig få street-credit fra speltmødrene til BabyRytmik!
– Frugt topping til grøden? Kog frugt, stavblend frugt, hæld ned i en isterningbakke, frys, slå ud i en pose og tag en enkelt op hver aften, til morgenen efter.
– Idéløs til aftensmaden til den bette? Sovs, frikadeller kartofler og frostbroccoli. Lav en røvfuld frikadeller og frys ned, mens man med sovsen kan lave samme trick, i isterningbakke. Vi bruger så godt nok farmor og farfar til den slags, så jeg kan ikke tælle hvor mange terninger af brun sovs, persille sovs mv. vi har i fryseren pt.
– Øllebrød? Køb det billigste, kernefri rugbrød, find den største gryde, kog til ugenkendelighed, stavblend, sorter i poser, der er sepereret af poseklips eller en knude og tag op, efter behov. Flødeskum kan piskes aftenen før.
– Pølsebrød, pizzasnegle osv.? Lav 50 af gangen og frys!
(Eller bare køb dem i Føtex og hæld lidt sesam over – så kan de få et hjemmelavet look. Sørg for at smide posen ud inden du blærer dig).

6. “Hvordan kan man som mor have tid til at barbere ben, lægge neglelak, tage fodbade og andet, som er selvfølgeligheder i vi kvinders hverdag?”
Svar: I DO THAT NOT. At barbere ben kræver tid, det kræver overskud. To ting jeg ikke har. Løsning: bukser eller strømpebukser. Eller annoncer at der er gået rødstrømpe i dig. Det er måske lettere at acceptere et standpunkt, end dovenskab og underskud.
Lægge neglelak? Har du hørt om lag på lag på lag på lag på lag på lag .. på lag?
Fodbad: are you kidding me?

– Og når det så kommer til smækre billeder, som man gerne vil smide på sin facebookvæg, for at vise lige præcis hvor meget det der mor-noget kører, men man ligner en hængt kat, fordi “nogen” er ved at få tænder, og var vågen 6 gange i nat, så er svaret: FILTER.

image

 

Læs også

12 Kommentarer

 • Reply
  Louise
  5. september 2014 at 19:39

  Jeg kan tilføje til det med håret, at hvis man lige lærer sig en hollandsk (eller lignende) fletning, kan man på tre minutter se ud som om man har brugt OCEANER af tid på at sætte hår.

  • Reply
   Nutidensmor
   18. september 2014 at 21:01

   Hollandsk fletning kender jeg ikke liiiige, men jeg fletter ALTID – især når det er ved at være slemt 😛

 • Reply
  Marianne Jensen
  5. september 2014 at 19:52

  Du er altså for sjov. Jeg elsker at læse din blog, og det er ikke mange af den slags jeg læser (har selv to børn på 2 og 3 år) især det med håret. Det er bare spot on. Opdagede idag at jeg ikke havde vasket hår siden mandag, så måtte jeg jo lige finde en time ekstra til morgenbadet et sted. Det kan godt være langt, tykt hår er nemt, men ikke når det skal vaskes

  • Reply
   Nutidensmor
   18. september 2014 at 21:01

   Hvor er du sød, tak! Jeg har nemlig også langt tykt hår (det er også en skide god undskyldning for at få lov til at gå længere tid i bad, men det kræver altså meeeget mere!)

 • Reply
  Amina Rønnov
  5. september 2014 at 20:18

  Velskrevet, underholdende og sandt!
  Dejligt med snyd når man, som jeg, ofte er i totalt underskud af overskud.
  Tak for befriende og grinagtig læsning endnu engang. You are not alone;)

  • Reply
   Nutidensmor
   18. september 2014 at 21:02

   Hvor er du sød, Amina! Tak for din kommentar 🙂 !

 • Reply
  Jelena
  5. september 2014 at 20:25

  Åh, hvor jeg kender det. Det hele (ok, ikke det at jeg er smart klædt: mit eneste outfit består af slidte jeans, som sidder forkert, og en oversized trøje/t-shirt +/- bh alt efter overskud) 😉

  I øvrigt: hvis folk nogensinde siger, at det er ulækkert med hår, der kun bliver vasket en gang om ugen, kan du fortælle dem, at du er hoppet med på NoPoo bølgen, og at det i virkeligheden er dem, der er ulækre, fordi de bruger noget så unaturligt og skidt for håret som shampoo 😉

  • Reply
   Nutidensmor
   18. september 2014 at 21:03

   Hey, det lyder sgu da som et meget smart outfit ;-)!
   Du har helt ret mht. hår. Jeg kender en, der (frivilligt) ikke vasker hår i en måned. Jeg må indrømme at jeg nok ville springe i en sø efter et par uger, men det skulle jo være sundt 🙂

 • Reply
  Jannie Nielsen
  5. september 2014 at 23:26

  Ih, hvor er det altså dejligt at vide vi er flere 🙂 Hurra for jeans og t-shirts!
  Ha’ en dejlig weekend.

 • Reply
  Rikke
  6. september 2014 at 22:24

  Fantastisk!

  • Reply
   Nutidensmor
   12. september 2014 at 10:57

   Hvor er du sød at lægge sådan en kommentar. Tak!

 • Reply
  Joanna
  12. oktober 2014 at 22:01

  Har elsket din blog i hele 2 dage!! Opdagede først du “fandtes” i går (har aldrig rigtig færdes i “blog-land”) men har allerede læst en del af dine gamle indlæg – ejh hvor er du sjov!!
  Jeg er selv mor til 2 med 20 mdr’s forskel – den yngste er lige kommet til verden! Og jeg kan virkelig grine så meget af dine anskuelser og iagttagelser, da jeg bare kan se så meget af mig selv i det, da jeg fik nr. 1. Jeg kommer helt bestemt til at føle din blog i fremtiden!
  Tak for nogle dejlige små glimt af grin i en travl hverdag med 2 små krudtugler.

Skriv et svar