Dårlig mor

Men stik mig en anti-medalje, for jeg fortjener den!
“Dårlig mor” det er måske at stramme den (og jeg ville nok få en horde af mødre på nakken, der ikke vil have den etiket, pga. samme “stunt”), men ikke desto mindre var det den følelse jeg fik i mit hjerte, da jeg hørte det alt for høje og tunge B U M P, inde fra soveværelset – efterfulgt af et skingert og træt skrig.

Augusta lå i vores seng, og når jeg skriver “lå”, så mener jeg LÅ, for da jeg kommer ind, finder jeg barnet på plankegulvet, med dyne, sutter og bamse over sig – kiggende bebrejdende op på mig, gennem det gardin af pandehår, hun nu har, når der ikke er elastik i.

Ej, okay, hun var vidst bare forvirret, forskrækket og træt, men skat! Hvis du om 12 år læser dette, og kan huske at du følte et snært af bebrejdelse, så var det helt velberettiget!

Barnet har hostet voldsomt siden kl. 17, en meget anstrengt og svær hoste, som så har hjemsøgt hendes søvn, og som kontinuerligt vækker hende hvert 5. min. og selvom jeg havde bygget en barrikade af dyner og sengetæpper, så kom den sovende bjergged alligevel over!

Jeg har kapituleret. Opgivet. Sluppet tanken om en aften på sofaen med den spændende TV2 dokumentar om skilsmisseforældre, for at ligge i dobbeltsengen, agerende sengehest og hovedpude for det bette pus. I et rus af dårlig samvittighed på det lille stunt og kaffe med karamelsmag, som jeg kan mærke opløser mine tænder, kan jeg ikke sove, men jeg har hverken energi eller mod på at børste bisserne eller tage BH af for den sags skyld. Bare ligge her – stiv som en grønlænder – og passe på datteren min.

Forsøger at lade være med at gå for meget på Netdoktor, i frygt for at “diagnosen” igen er noget, der ikke er en løsning på.
Den der idiot astmaspray virker ikke en dyt, så min slagplan for i morgen må være:
Kaffe
Vente i kø til lægens telefon
Kaffe
Kaffe
Kaffe
(Er altid mindst nr. 5 i køen)
For så at høre om jeg A. Kan få tjekket yngel og/eller B. Astmaspray.

Og derefter ringe til min studiegruppe og undskylde for min mangel på tilstedeværelse, til den dødsens vigtige fremlæggelse og herefter argumentere for min holdvejleder, at jeg altså bør fortsætte på uddannelsen, og at generel studieaktivitet og fremmøde til undervisning opvejer velberettiget fravær fra een fremlæggelse!

Men jeg må – som det egoistiske menneske jeg er – her, i min ynk, lige minde mig selv om hvem det er mest synd for.. Selvfølgelig lillepigen <3

#LivetSomMor

IMG_2992.JPG

Læs også

5 Kommentarer

 • Reply
  Cana Buttenschøn
  1. oktober 2014 at 22:36

  Stakkels du og stakkels augusta. Alt bliver bedre. I promise.

  KH Cana

  http://Www.mortilto.dk

  • Reply
   Nutidensmor
   6. oktober 2014 at 18:14

   Du.er.så.sød

 • Reply
  Drengemor (Nadja)
  1. oktober 2014 at 23:08

  Åh, lille stakkel – og stakkels dig også! Jeg bilder ellers mig selv ind, at jeg skulle have fået mine børn som studerende (det ville jeg også, men manden var imod), men det lyder også som om, den dårlige samvittighed er til stede der – øv altså 🙁 God bedring med hende!

 • Reply
  Birgitte
  1. oktober 2014 at 23:25

  Det er den allerbedste prioritering du har lavet dig. Det siger sig selv at Augusta står øverst på listen.

  • Reply
   Nutidensmor
   6. oktober 2014 at 18:15

   Hvor er du sød! 1000 tak!

Skriv et svar