En mors bekendelser

 photo illustration_zpsnccwv0s7.jpg
Jeg har samlet nogle små, ærlige anekdoter, eller bekendelser om man vil, fra nogle modige, anonyme mødre.

HVOR ER LILLESØSTER?
En gang, hvor vi var ude og handle ind og lillesøster kun var få måneder gammel, havde vi stået i kø ved kassen, pakket varer sammen OG gået ud af supermarkedet, inden vi kom i tanke om at vi havde glemt lillesøster i frostafdelingen.

KARAMELLO-FRAPPÉ MED …. LORT?
På en ferie i Grækenland, med min mand og datter på knap to år sidder jeg og sipper en dejlig frappé, med lækkert karamelfarvet kaffeskum til randen. Min datter melder “brun alarm” og jeg sipper en sidste tår, spilder dog lidt, men tager tøsen på armen, for at gå ind og skifte hende. Lige inden vi når døren, ser jeg kaffeskum på min håndryg og skynder mig at slikke det væk. Mine smagsløg fortæller mig hurtigt, at det absolut ikke er kaffeskum, men “safter” fra min datters ble, der netop er landet på undersiden af min mund. Jeg spytter, hakker, børster tungen og er nær ved opkastning. Da jeg fortæller min mand det, kaster han lidt op i sin mund, af grin.
Frappé bliver aldrig det samme igen.

EN GOD KASTEARM
Jeg mødtes med min mødregruppe for anden gang og vi sidder og hyggesnakker. De snakker om amning og hvor meget bare elsker deres lille barn. Det eneste jeg kunne tilføje, efter 3. døgn uden søvn var “har I aldrig haft lyst til at kaste ungen ud af vinduet?” Hvorefter de ALLE kigger forarget på mig med deres undermund hængende nede ved knæerne…
Ps. det var da ikke fordi jeg ikke elskede min datter, jeg var jo bare pisse træt!

VÅD TRÆNING
Min veninde havde lokket mig til steptræning kort tid efter jeg havde født. Måske lidt for kort tid efter, i følge mit bækkenbund, for som jeg hopper rundt mærker jeg pludselig jeg bliver våd mellem mine ben og jeg ved jeg ikke har fået min menstruation. Så står jeg der, midt i et fyldt træningslokale, og tisser lige så stille i bukserne, uden nogen chance for at stoppe det.

BABY BORTGIVES
Min datter havde svær kolik de første tre måneder af sit liv. Jeg har i den periode sagt (råbende og grædende) ting som: “Kan vi aflevere hende foran en kirke eller på politistationen et sted”? “Jeg vil ALDRIG være mor igen” “Vi skulle ALDRIG have fået hende” “Kan vi ikke bare spole tiden tilbage, til før?” “Hvis hun ikke forsvinder, så gør jeg det” “Jeg hader hende”.
Sætninger, som jeg aldrig har gengivet, før nu. Jeg er sikker på, at jeg ikke ville gennemføre noget af det, hvis det kom til stykket, men det var KUN pga. støtten fra min mand.
Hun er i dag 3 år og jeg elsker hende overalt på jorden.
Vi skal ikke have flere børn.

BE’ OM BØRNEFILTER!
Vi kommer gående mod Fakta som en lille lykkelig familie på 4, da vores søn på 4 år får øje på en kvinde der er godt polstret, og RÅBER “ej se mor, hun er godt nok tyk og fed og klam”.
Der står jeg helt lamslået mens alle omkring os kigger og venter på at jeg siger noget. Men jeg bliver bare så ærgerlig og rød i hele krydderen, at vi bliver nødt til at vende om og finde et andet sted at handle.

NOT LOVE AT FIRST SIGHT
Jeg fik på ingen måde den der overstrømmende kærlighed og morfølelse da jeg fik min lille fis op på maven efter fødslen. Hvilket jeg synes var hårdt og lidt pinligt. Faktisk gik der laaaaang tid før jeg tænkte at jeg elskede ham (flere mdr. – ved ikke om hans kolik også spillede ind). Kan huske at jeg et par uger efter fødslen tænkte om jeg ville savne ham hvis han pludselig ikke var der mere. Det sidste har jeg aldrig turde fortælle til nogen – følte mig som en dårlig mor.
Som sagt elsker jeg ham i dag så det slet ikke kan beskrives. Men må da indrømme at jeg er spændt på hvordan det bliver med den lille ny.

PAK DEM SAMMEN MOR!
HVER GANG min datter (1,5 år) ser mine bare bryster RÅBER hun – helt skrækslagent: “A’ DET?!” og løber grædende væk.
Så meget for hyggelig sammenbadning (og så grimme er de altså heller ikke).

SKARPSKYTTE
Min baby havde tynd mave og da jeg skiftede hende, og bukkede mig ned, for at smide den brugte ble i spanden, så sked hun mig direkte i ansigtet! Jeg var nødt til at rengøre hende og give hende en tør ble på, før jeg kunne vaske tyndskiden af mit eget ansigt.

ET HOLDKÆFTFÅR
Jeg var på besøg hos mine forældre og jeg skulle have babyen til af sove. Hun skreg allerede da jeg puttede hende i barnevognen og vi gik og gik og gik og gik og gik- hun var fortsat ked og jeg ku’ mærke klumpen i halsen, springvandet under armene, rødmen som spredte sig op ad halsen mens jeg fortsat gik og gik. Til sidst blev jeg SÅ irriteret, frustreret og magtesløs at jeg tog hendes lille får (bamse) og “smed” ned i barnevognen så det ramte hende i hovedet!!! Mille stoppede øjeblikkeligt med af skrige og kiggede på mig med de STØRSTE øjne jeg nogensinde har set! Fyldt med dårlig samvittighed løb jeg tudende, med barnevogn og betuttet unge hjem til mine forældre og måtte nærmest modtage krisehjælp af min mor!

MOR HAR TRAVLT. NOT
Indimellem afleverer jeg tidligere, eller henter senere i børnehaven, hvis min unge er ekstra irriterende den tid.

PIS-TESTEN
Jeg undrer mig altid over at folk jubler ved en positiv graviditetstest – at de er overlykkelige og spændte. Begge vores børn var planlagte, men ved den første kunne jeg ikke tænke andet end “FUUUUUCK! Hvad fanden har vi gjort? Pis pis pis pis! Hvordan slipper jeg ud af det her”, da jeg stod med testen. Det tog lang tid, før jeg kunne glæde mig!

EFTERSLÆB
Der er ingen, der har fortalt mig, at det føles som om man er ved at tabe numsehullet og underlivet, når man går de første ture med barnevognen. Knap så idyllisk, som man havde forestillet sig. Så selvom man kniber og kniber føles det som om man slæber det hele hen ad jorden, efter sig.

SELVBETJENING I MEJERIET
Mens jeg stadig ammede kunne jeg finde på at tage mit eget bryst i munden, for lige at smage på mælken. Jeg var ikke meget for smagen de første gange, men det blev ligesom lidt en vane, at tage “en tår”, inden jeg ammede min søn.
Kun når jeg var hjemme, alene, selvfølgelig.

 

Læs også

19 Kommentarer

 • Reply
  katja
  19. oktober 2014 at 21:59

  hahahahahaha DÉT er geniaaalt fundet på Johanne. mer’ mer’ mer’ af sådan noget. og hvor er det nogle hudløs ærlige og pisse sjove beretninger. hvor er børn geniale (hvad forældre dog ikke skal lægge krop, ansigt og øre til..) 😀
  god aften læsning!

 • Reply
  Cana Buttenschøn
  19. oktober 2014 at 22:08

  Jeg hulker! Altså, hold nu kæft hvor er det sjovt! Tænk at have ædt sit eget barns lort?! HA HA HA. You’re killing me. Tak for dig, Johanne. Og tak til skønne og ærlige damer.

  KH Cana
  http://www.mortilto.dk

 • Reply
  Henriette // Blondinemor
  19. oktober 2014 at 22:16

  Hahaha… Hvor fedt et indlæg 🙂 Da jeg læste om den stakkels kvinde der tissede til step begyndte jeg helt automatisk at lave knibe øvelser! Åh Gud!

 • Reply
  Ditte
  19. oktober 2014 at 22:23

  Elsker din blog!!! Har først fornyeligt opdaget den….men er allerede “hooked”!!! Er vild med alle dine indlæg (:

  ….den med “selvbetjening i mejeriet” er godt nok mærkelig!!! /:

 • Reply
  Jeanette // uglemoren
  19. oktober 2014 at 22:28

  Hahaha, fååårk, hvor godt! Ville have elsket sådan en type i mødregruppen, som bare udtrykte sig bundærligt!

  Vi har også været igennem kolikhelvedet, og jeg kan godt nikke genkendende til nogle af de der helt absurde tanker.

 • Reply
  Skalotteløg
  19. oktober 2014 at 22:38

  Hahaha , hvor er det skøn læsning! Både en advarsel og en trøst om det, der snart kommer til mig. Det er nok godt nok at være forberedt 😉

 • Reply
  Pernille
  19. oktober 2014 at 22:44

  Tak for grin

 • Reply
  Nadja // drengemor.dk
  19. oktober 2014 at 22:49

  Det her er SÅ genialt!!! Ligesom Marens Uthaugs bog, “100 hemmeligheder om at være mor”. Det burde være en fast tilbagevendende begivenhed her på bloggen 😀

 • Reply
  Frk. Struds
  19. oktober 2014 at 23:16

  Haha..hvor godt!

  Godt fundet på i øvrigt.

 • Reply
  Julia
  20. oktober 2014 at 4:27

  “Har I aldrig haft lyst til at kaste ungen ud af vinduet” – priceless! Elsker det. Og kender det

 • Reply
  Anne
  20. oktober 2014 at 9:28

  TAK!!

 • Reply
  Simone
  20. oktober 2014 at 10:26

  Åh

 • Reply
  Camilla Bjerre
  20. oktober 2014 at 11:51

  Åh hvor er det godt! Er særlig vild med den med det tabte numsehul og underliv

 • Reply
  Trine
  20. oktober 2014 at 13:45

  Sjældent har jeg læst noget SÅ sjovt

 • Reply
  Sebrina
  20. oktober 2014 at 22:31

  hahahaha det er jo for sjovt!!

 • Reply
  Signe
  21. oktober 2014 at 10:34

  Hahahaha! Jeg er færdig af grin. Kan genkende flere af ovenstående situationer, som minder meget om noget jeg selv har oplevet og som forlængede grinekramperne lidt længere. TAK! 😀

 • Reply
  Lykke
  21. oktober 2014 at 15:31

  Hold nu op hvor er det sjovt…lå flad af grin!

 • Reply
  My Seline von Appen Keller
  28. november 2014 at 15:12

  Hahahahahahahahahahahahha…få*k det sjovt!

 • Reply
  Malin
  2. juli 2015 at 0:05

  Jeg ler så jeg nesten tisser på meg!

Skriv et svar