En mors bekendelser #2 – fødslen

Scan 3Jeg har igen samlet en række fortællinger, som friske mødre har indsendt til mig anonymt.
ENJOY!
(Jeg vil advare om risiko for fantomsmerter i tissekonen!)

LORTEFØDSEL
Det er så godt nok ingen hemmelighed, for jeg har sagt det til mange.
Da jeg fødte min ældste datter landede hun lige i en lort.
Jeg havde åbenbart presset alt ud i den sidste ve. Velkommen til verden skat!

LAST MINUTE HÆKTRIMNING
Jeg havde fået en idé om, at jeg ikke kunne have jordemoder og fødselslæge, til at kigge mig i mit allerhelligste, uden at se ordentlig ud >dernede<.
Problemet er så, at man som højgravid med badebold på maven, altså ikke kan se sin tissekone, og da jeg er ræd for at få en vax, så da jeg gik i fødsel i 38. uge, endte det med at min kære (stakkels) mand stod med skraberen og barberede det værste dusk af, efter de første veer startede.
Lige inden han var færdig med “mesterværket” gik mit vand. Udover ham.

GRIMLING
Det er ikke nødvendigvis lykken og det største øjeblik at få lagt en krøllet blodig grimling op på sig, lige efter man har gennemgået torturlignende smerter og mest af alt har lyst til at ligge sig i fosterstilling og sove. Forvent ikke det er hyggeligt og at din baby nødvendigvis er helt nuttet eller ligner dig!

RØVRENDT
Før fødslen af min ældste havde ingen fortalt mig, at barnet ikke altid fødes på een gang. Det var kun hendes hoved, der var født da jordemoderen sagde, at vi nu skulle vente på næste ve, før resten af barnet kom. Min mand var sikker på, hun var død, fordi ungen bare sad fast der og ikke fortrak en mine.
Det gjorde sindssygt ondt og jeg kaldte det uretfærdigt, kan jeg huske. Da hun var født og det var moderkagens tur, kom jeg til at slå jordemoderen, da hun skulle trykke mig på maven for at løsne moderkagen. Ingen havde sagt at det var ligesom veer, når hun skulle gøre det. Jeg følte mig sgu lidt røvrendt.

KAN VI LIGE NÅ AT -?
Min fødsel var (uden at overdrive) verdens længste! Han lod sig virkelig vente på sig, og fødslen gik flere gange i stå, uden jeg udvidede mig det mindste. Inden vi mærkede den første ve, og tog på hospitalet var min kæreste og jeg “godt i gang” (jeg var gået 4 dage over tid, og vi havde prøvet alt andet – chili, gåturer ect., så nu skulle der knaldes!), men vi blev ikke færdige. Jeg ved ikke hvad der gjorde det for min kæreste på fødegangen, om det var synet af mine mælkejunger, eller hans fantasi om en kvinde i hospitalstøj, men han blev.. Ja, liderlig. Som den overskudskæreste jeg var, og i og med fødslen alligevel lod vente på sig, trak jeg hans bukser ned, for at klare det “manuelt”… Men mindst i “processen”, med mig liggende i sengen, og kæresten stående ved siden af, med bukserne om anklerne, fik vi besøg. Af jordemoder og to studerende. Jeg har aldrig været så pinlig berørt i mit liv! Jeg blev sendt hjem (dog ikke pga. episoden), og fødte 1,5 dag efter – heldigvis med hjælp fra en anden jordemoder.

ER DER REKLAMATIONSRET?
Da jeg fødte, havde vi valgt ikke at få kønnet fortalt, til scanningerne. Vi var bare lykkelige over at være gravide og lod os ikke til at starte med, påvirke af folks kommentarer om at vi da burde have en nysgerrighed om kønnet på babyen i maven. Det var måske pga. de mange kommentarer, at jeg gik lidt på tværs og forsøgte at overbevise andre om at det jo er total lige meget hvad man fik – at jeg bare følte mig velsignet af at skulle være mor.
Da jeg så fødte, og jordemoderen sagde det var en dreng, græd jeg.
Jeg græd i fire dage.
Indrømmet: jeg ville virkelig gerne have haft en pige.

SKAT! JEG ER FÆRDIG!
Efter en lynfødsel (på 1 time!) med dertilhørende vestorm var mit underliv kort sagt ødelagt. Det lignede at nogen havde kastet en håndgranat op i mit underliv, for jeg var, inden de fik gang i nål og tråd: ét stort hul.
DE kaldte det en svær bristning, jeg kaldte det at flække fra v til a!
Jeg var så påvirket af den hårde fødsel og efterveer, at det var kæresten, der havde tørretjansen flere dage efter, når jeg havde været på toilettet.

Til min overraskelse har han aldrig kommenteret på det.
Jeg har i den grad fundet den rette.

Læs evt. også En mors bekendelser (del 1)

Læs også

18 Kommentarer

 • Reply
  Anna K Hansen
  22. oktober 2014 at 20:59

  Haha hvor genialt… 😉
  Jeg havde selv to gode fødsler trods ekstrem smerte.
  Den sidste fødsel blev jeg sat i gang og skulle derfor overvåges for at se om barnet var med på det hele.. Så jeg blev spændt fast med diverse bånd og skal så bare slappe. Min mand skulle så (ja ikke så pænt sagt) skide.! Så han smuttede på wc. Da han kommer tilbage med sved på panden og røde kinder fortæller han så at han havde stoppet toilettet og det var lige ved at rande ud over gulv osv. Jeg var flad af grin så min mave hoppede derud af og det kunne jo måles på apperatet så jordmoren kom og så meget undrende på os.. 😀

 • Reply
  Maria
  22. oktober 2014 at 21:13

  Hvor er de ærlige – og sjove

 • Reply
  Camilla
  22. oktober 2014 at 21:19

  klasse underholdning – tak 🙂

 • Reply
  Kristina Gjøe
  22. oktober 2014 at 21:26

  Fantastisk…..

 • Reply
  janni
  22. oktober 2014 at 22:45

  Tak for et overordentligt godt grin..

 • Reply
  janni
  22. oktober 2014 at 22:46

  Tak for et overordentligt godt grin..

 • Reply
  Rikke
  22. oktober 2014 at 23:01

  lige nu er jeg ret glad for kæresten, indtil videre, kun er gået med til en hundehvalp! 😉

 • Reply
  Helenahe
  22. oktober 2014 at 23:09

  Aftenens bedste godnatlæsning 😉 😉 😉

 • Reply
  helena
  22. oktober 2014 at 23:10

  Aftenens bedste godnatlæsning

 • Reply
  katja
  23. oktober 2014 at 9:14

  de er jo næsten endnu bedre end part 1!!! vi vil ha’ fleeeer’ :-DD

 • Reply
  Frk. Struds
  23. oktober 2014 at 11:14

  Arh ja… those were the days… 😉

 • Reply
  Jeanette Henriksen
  23. oktober 2014 at 11:21

  Hej Hej…

  kunne du være interesseret i at deltage i en knæk cancer indsamling for bloggere?
  http://jeasblanketanker.blogspot.dk/2014/10/danske-bloggere-samler-ind.html

  Knus Jeanette <3

  • Reply
   Nutidensmor
   23. oktober 2014 at 18:54

   Hej Jeanette!
   Tak for din kommentar 🙂 Jeg har allerede lavet en indsamling, i samarbejde med en anden blog.
   MVH Johanne

 • Reply
  Trine
  26. oktober 2014 at 15:10

  RESPEKT til de mødre som ærligt har delt disse historier

 • Reply
  Kristine
  27. oktober 2014 at 22:48

  Det bedste indlæg på BD ind til videre!!! F***ing genialt.

 • Reply
  laila
  27. februar 2015 at 16:20

  rigtig god blog 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   28. februar 2015 at 11:07

   Årh 1000 tak 🙂 Det var sødt af dig!

 • Reply
  Henriette Henriksen
  15. august 2016 at 14:11

  Godt skrevet 🙂

Skriv et svar