En mors bekendelser #3

 photo bekendelser_zps0a5105f7.jpg
Igen har jeg samlet en række mødres noget så morsomme beretninger og bekendelser
E N J O Y !

CHEWBACCA
“Jeg vidste godt hvad der skete med kroppen, når man blev gravid: man får en stor mave (selvsagt), man får vand i kroppen, man kaster op de første måneder, man kan være hormonel og få de underligste lyster, men hvad jeg ikke vidste – hvad ingen havde fortalt mig, var at det åbenbart er helt normalt  (!) er halsbrand all the fucking time, HÆMORIDER (og masser af dem!), PELS PÅ MAVEN (hvad sker der for det?), og også på maven: en streg!?
Hvad er det lige meningen var med det?

VUF!
En fødslen foregår på ryggen. Man ligger på en briks, med manden ved sin side, og en jordemoder i den rette ende, til at tage imod barnet.
Ha!
So I thought!
Allerede to timer efter min kæreste og jeg var kommet ind på fødestuen, stod ellers så blufærdige jeg på ALLE FIRE på briksen.
Jovist, med jordemoderen i samme ende, som jeg havde forestillet mig, men med anden vinkel.
Og kæresten? Jo, han var ude og hente drikkevarer, og kommer ind i samme øjeblik, som jeg indtager stillingen – og med fuld udsigt til vores søns isse”.

HIPPIEVÅS
“Det er ikke fordi jeg siger jeg ville have været foruden fødselsforberedelse.
Hvis man nu var syg, eller fraværende de dage, som man havde seksualundervisning i folkeskolen, eller hvis man aldrig har set en fødsel på tv, så tænker jeg det skam er meget godt at troppe op til det offentlige gratis tilbud, om fødselsforberedelse (- for dummies).
Men størstedelen var  en værre omgang hippievås, hvor man skulle stå i en rundkreds, og på skift trække et billede, der kunne symbolisere ens forhold, eller hvad man forventede af fødslen.
Nogle gik virkelig op i det, og stod der helt rosenrødt forelsket, og plaprede om at kajakken, der sejlede op af floden, med den bjergrige baggrund, der kunne symbolisere den smukke rejse de sammen gennemgik.
Jeg et billede af en elefant- sgu ikke fordi jeg var hverken stolt eller majestatisk. Jeg følte mig bare så skide fed og tung på det tidspunkt.

S O S PÅ BADEVÆRELSET!
“En af de mange ting jeg ikke vidste, inden jeg blev mor, var at man flere dage efter fødslen godt kan sidde på toilettet og noget så fredeligt tisse, for så at FØDE en klump blod på størrelse med en vandmelon !!!
Jeg var på hospitalet, så jeg hev straks i den røde (panik)snor, men hvis jeg havde været hjemme, havde jeg troet jeg skulle dø!”

LORTEGUIDEN
“Jeg gætter på de fleste, der har født indenfor de sidste år kender det, men alligevel vil jeg gerne dele det, som jeg syntes var allermest underligt, da jeg fik min datter.
Efter fødslen får man en masse papirer, småpjecer og sådan.
Det underligste stykke papir jeg nogensinde i mit liv har fået i hånden er den der lorte-bog.
Ja, en “lorte-bog”, hvor man som forældre kan slå op og se hvordan babys lort bør se ud, alt efter hvor gammelt barnet er.
Det er skam facinerende hvordan afføringen kommer igennem farveskalaen, men en hel pjece om LORT – det er sgu for
mærkeligt!”

JORDEMODER DOWN!
“Da jeg skulle føde var jeg PANISK ANGST for at jeg skulle klippes (i mellemkødet, for at få en større åbning), og gennem hele forløbet fik jeg mindet begge de jordemødre, der var på arbejde, og samtlige sygeplejersker om, at jeg altså IKKE skulle klippes nogen som helst steder indtil flere gange!
Hver gang nogen tilså mig, skulle mærke, eller kigge på mit underliv fulgte jeg paranoidt med, så de ikke pludselig trak en saks frem.
Da jeg efter 4 timer skulle til at presse, kan jeg pludselig se at jordemoderen tager noget, fra rullebordet ved siden af briksen.
Jeg tænker straks det er den frygtede saks, så i en hurtig bevægelse løfter benet op af stigbøjlen, FORSØGE at lukke benene sammen, og forhindre klippet (umuligt i min pressetilstand), men det resulterer i at jeg rammer den stakkels jordemoder lige i hovedet, med min fede, væskefyldte fod.
Hun skulle selvfølgelig ikke til at klippe mig uden varsel, og jeg fødte kort tid efter, uden at saksen kom frem.
Jeg undskyldte selvfølgelig overfor den stakkels jordemoder efter.

Du kan også læse:
En mors bekendelser
En mors bekendelser – fødslen

Jeg modtager meget gerne flere (anonyme) sjove, pusseløjerlige, mindeværdige, pinlige anekdoter. Send gerne til min mail: nutidensmor@gmail.com

Læs også

3 Kommentarer

 • Reply
  Pernille
  16. november 2014 at 21:23

  Hahaha! Hold kæft hvor er den med “jordemoder Down” sjov… Flækkede af grin

 • Reply
  Sofie
  16. november 2014 at 22:50

  Ha ha ha -kan sige tjek ved den naive tro, at man ligger på ryggen og føder !! Måtte selv ligge på siden, i hundestilling og stå op, for at få ungen ud

 • Reply
  Elisabeth
  20. november 2014 at 22:34

  Det tidspunkt hvor jeg fik et lettere chok var da jeg skulle have det famøse lavement.. Troede det bare var en lille klyx.. Men nej.. Hun kom squ ind med en hel beholder.. Tror nok jeg kneb ballerne sammen

Skriv et svar