Vidundercremen til de mærkelige børneeksem pletter

Augusta har den sidste uges tid haft sådanne “mærker” på dine ben. De var placeret i knæhaserne og deromkring, i røde, tørre plamager.
Jeg havde taget den med ro, jeg ville lige se tiden an, og se om det kunne være noget, der bare gik i sig selv igen.

Augusta er nemlig ret så bange for lægen (da de sidste konsultationer har været ifm. astmatisk bronitis, hvor hun har været meget ked af det på forhånd, og syg), så jeg var lidt afventede ift. at bestille en lægekonsultation akut, og især fordi jeg da godt kunne se at der altså ikke var tale om en kødædende bakterie.

– Men jeg var sgu da bekymret. Jeg har selv haft børneeksem i mange år. Alt for mange år. Det bedste mentale billede min bror har af mig, er at jeg helt manisk sidder og klør mine ben (til blods). Jeg blev da virkelig ærgerlig over realiseringen om at Augusta kunne være i fare for at gennemgå det selvsamme, selvom jeg ikke ved om børneeksem er genetisk arveligt. Mit sluttede sgu først, da jeg var 17, og med over 10 års manisk kløe har jeg altid været nødt til at holde mine negle helt korte, da jeg simpelthen kløede hul – også i søvne.

Mine forældre er begge allergikere, min mor er multiallergiker, så selvom jeg faktisk er “gået fri”, så har jeg da altid tænkt tanken om Augusta var disponibel.

Nå, men tilbage til disse pletter!
Selvom jeg var og er bekymret for børneeksem, så var min tanke, at det var tørre pletter, forårsaget af vejret og årstiden – også selvom det ser lidt voldsomt ud.

Jeg gik derfor på apoteket og spørger efter en god creme til et barn, der har de plamager, som jeg har beskrevet for jer, her nu, men som også var uden alle mulige tilsætningsstoffer, som ikke er allergifremkaldende mv.

Dette indlæg er altså på ingen måde sponsoreret. Jeg har selv trukket kortet gennem maskinen, for at betale de 75 kr. denne bette creme koster, jeg tænker bare at hvis nogen har samme mærker, så vil jeg da råde dig til at prøve den af, ligesom jeg har gjort med Augusta.
Eller søge læge, hvis man er i tvivl, eller er bekymret selvfølgelig.

 photo Skaeligrmbillede 2015-02-11 kl. 12.54.07_zpsw4oxy10x.png

Jeg smurte hende samme dag, i går eftermiddags, og ved I så hvad?
I dag er pletterne fandeme væk. HELT VÆK! Alle otte røde, tørre plamager.

Jeg må hellere ringe og afbestille den lægetid der, for den creme har sgu snuppet det hele – for nu.
Jeg ved stadig ikke hvad det var, det var sikkert bare voldsomt tør hud, men den tog sgu det hele i ét snuptag.

 

Læs også

31 Kommentarer

 • Reply
  Martin
  11. februar 2015 at 13:06

  Lige hvad jeg stod og manglede svar på til én at mine tøser – tak!

 • Reply
  Tamar Svendsen
  11. februar 2015 at 13:13

  Den creme er bare fantastisk. Jeg bruger den selv pga håndeksem om vinteren 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   20. februar 2015 at 22:02

   Jeg har også lige brugt den på hænderne 🙂 Godt den virker – eksem er ikke let at leve med!

 • Reply
  Tanja
  11. februar 2015 at 13:30

  Hej Johanne. Det lyder fuldstændig som det Vera har haft og det var børneeksem. Og det ligner også det på billedet. Det er både arveligt og kommer typisk i knæhaserne og ved albuerne. Vi har holdt det helt væk siden hun var lille (hun bliver fem om en måned) blot ved at smøre hende med A-derma, i starten dagligt, men nu kun efter hun har været i bad og hvis hun har særlig tør hud. Så hvis du er heldig kan du også holde det væk ved at smøre hende jævnligt, gerne lige efter bad. Jeg plejer at købe et lager af gangen på escentual.com, der er det billigere end herhjemme. God bedring med hende 🙂 Kh. Tanja

  • Reply
   Nutidensmor
   20. februar 2015 at 22:03

   Hej Tanja!
   Tak for du deler! Det er bestemt værd at spare lidt penge, hvor man kan 🙂 Tak! Vi må håbe det kan holdes nede 🙂

 • Reply
  Trine
  11. februar 2015 at 13:32

  den er SÅ god! Jeg bruger den selv til “silikoneeksem” ved bh-kanten 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   20. februar 2015 at 22:03

   Hehe 🙂 Jeg læste det på en helt anden måde, men jeg er med nu 😀

 • Reply
  Carina H. Bang
  11. februar 2015 at 13:34

  Min datter får også i perioder udefinerbare “pletter” og den creme der redder os gang på fang. Vi kan kun anbefale den – den er faktisk til alt hudrelateret.

  • Reply
   Nutidensmor
   20. februar 2015 at 22:01

   Jeg begyndte også med den på hænderne – den er ski’e god 😀

 • Reply
  Mette Marie Lei Lange
  11. februar 2015 at 13:36

  WIN! Den skal jeg have til Berta! Tak for tippet! 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   20. februar 2015 at 22:01

   Hey, virkede det?

 • Reply
  Lise
  11. februar 2015 at 13:53

  Jeg køber cremen på boots.uk til 10 pund 🙂 bare et lille tip fra en eksembarns mor

  • Reply
   Nutidensmor
   20. februar 2015 at 22:01

   Dét er værd at tage med 🙂 TAK!

 • Reply
  Camilla
  11. februar 2015 at 14:04

  Det er en rigtig god creme, som også er blevet brugt flittigt herhjemme 🙂
  En anden er Locobases repair – den tager altså også ALT. Både rød numse og sår osv 🙂
  God bedring med vidunderet

  • Reply
   Nutidensmor
   20. februar 2015 at 22:01

   1000 tak! Hvis A Derma stopper med at virke, så prøver vi Locobase – det har jeg også haft god erfaring med 🙂

 • Reply
  Sarah
  11. februar 2015 at 14:58

  Min datter klør sig, og hudlægen sagde at det var børneeksem, og vi fik en creme. Isabella klør stadig, og det er da helt sikkert at den creme skal prøves! Tak for tippet og tak for en super blog.

  • Reply
   Nutidensmor
   20. februar 2015 at 22:00

   Selv tak 🙂 Jeg håber det virker på din datter – du må lige vende tilbage?

 • Reply
  Marianne
  11. februar 2015 at 15:09

  A-derma er fantastisk. Jeg har brugt vaskeolien i badekarret, når ungerne skulle bade, for at tage tørhed i opløbet:-) og ellers smurt med cremen

  • Reply
   Nutidensmor
   20. februar 2015 at 22:00

   Dén skal jeg have købt! Vidste ikke den fandtes! TAK!

 • Reply
  Sebrina
  11. februar 2015 at 15:41

  har virkelig også kun hørt godt om den creme! Alvin har virkelig også fået sig en god omgang tør hud og også med tørre plamager. Ceridal virker også genialt på det, men tænker at jeg skal forbi apoteket i morgen og anskaffe ovenstående. Også fordi mine hænder revner pga kulden og jeg vasker og spritter hænder en million gange på arbejdet. Så tak for reminderen

  • Reply
   Nutidensmor
   20. februar 2015 at 22:00

   Har du prøvet den, Sebrina?

 • Reply
  Karina
  11. februar 2015 at 16:38

  Jeg har for år tilbage døjet med noget tilsvarende. Jeg har meget sart hud som nemt tørrer ud. Det hjalp ikke at vaske huden så meget, pas på med mængde af produkter og undgå parfume i produkterne. Plus smører det med en god creme, som du også har købt

  • Reply
   Nutidensmor
   20. februar 2015 at 21:59

   Hej Karina 🙂
   Tak for fif 🙂 Hun kommer i forvejen ikke synderligt meget i bad (altså kommer i bad NOK, men ikke hver dag), og så er vi meget påpasselige med produkter 🙂 Men du har helt ret, der skal man være varsom 🙂

 • Reply
  Katinka Frederikke
  11. februar 2015 at 19:15

  Den må jeg have! Alma har en af disse pletter på benet… Den har været der noget tid, men den er heldigvis stadig solo. Intet andet har virket, så ja, det skal prøves 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   20. februar 2015 at 21:57

   Du må jo lige give respons? Håber det virker!

 • Reply
  Lene Nørby Nielsen /Ud med børn
  11. februar 2015 at 22:47

  Jeg bruger den også til min søn, der har børneeksem. Det lyder også lidt som det du beskriver og fedt, hvis det kan holdes nede med cremen.

 • Reply
  Maiken
  12. februar 2015 at 11:44

  Den creme har jeg også forsøgt mig med til min egen hud med en smule eksem og til min baby, som har børneeksem i fuldt flor. På mig svier den, og babygøjen gør den desværre intet god for;/ Den er simpelthen ikke fed nok..Den indeholder også kun 28% fedt. Nu bruger vi Helo creme med en fedtprocent på 48 til en noget bedre pris – 80 kr for 200 ml. Bare lige lidt info, hvis nogen ikke har held med denne, som jeg ellers kan forstå fungerer super for rigtig mange 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   20. februar 2015 at 21:56

   Tak for fif 🙂 Noterer jeg lige 🙂

 • Reply
  Julie Tofte Johnseb
  16. februar 2015 at 22:34

  Uden at være læge, kan jeg næsten sige at det er børneeksem. Og ja, det er desværre arveligt. Børneeksem bliver også forstærket af allergi. Så hvis du har haft børneeksem som barn og har allergi i familien eller som kæreste har allergi eller haft børneeksem, så er der ret stor risiko for at jeres børn får en eller begge dele. Mine unger har børneeksem. Vi ved endnu ikke med allergi.
  Jeg er allergiker og min mand havde slem børneeksem….
  Vi ser det især på ungerne når det er koldt, da kulden udtørrer huden og dermed provokere huden og der opstår de famøse røde mærker. Min søn er i sær udsat i sit ansigt. Så her smører vi også helt vildt. Dog er denne ikke god til min søn. Den svier helt vildt (så meget så han græder) så til ham bruger jeg fedtcreme fra Ceridal. (Også fra apoteket) den er uden vand og virkelig fed. Men det virker bare så godt. Min datter bruger a-derma, men hendes eksem er heller ikke så slem som hendes brors.

  Så fif herfra…hvis den pludselig svier…så prøv Ceridals fedtcreme…det er ca samme pris.

  • Reply
   Nutidensmor
   20. februar 2015 at 21:48

   Hej Julie 🙂 Tak for din kommentar – det lyder da til I har været en del igennem 🙁 Øv! Håber det går bedre med din søn! Tak for fif, vi er opmærksomme på det 🙂

 • Reply
  Heidi Kronvold
  26. februar 2015 at 11:46

  Min datter så præcis lige sådan ud, da hun var lille. Faktisk helt frem til hun var tre, og hun endelig fik taget en blodprøve, der viste, at hun er mælkeallergiker. En priktest da hun var 1 år viste ingen ting. Nu får hun kun eksem, hvis hun har fået mælkeprodukter i et uopmærksomt øjeblik

Skriv et svar