GækGæk og bundløs søndag!

FB er faktisk en forkortelse jeg har lyst til at indføre, så folk ved hvad jeg mener, og jeg slipper for at skrive “FØR BARN”, som jeg immervæk bruger ret så tit.
Jeg ved ikke hvorfor jeg ofte opdeler mit liv i to dele: før barn, og nu, men det er jo nu engang nok fordi der er sket en stor ændring de sidste to år – på hvordan jeg er og dermed hvordan jeg tænker, og hvad jeg går op i/prioriterer.
FB ragede højtider mig en høstblomst. Det gjaldt både det “hyggelige aspekt”, som andre betegner det, f. eks. her i påsken, at pynte op, at spise noget særligt og tage gule blomster med indendørs. Jeg spiser sgu gerne sild året rundt, men kyllinger og kaniner er ikke lige en del af hvad jeg betragter som fede nipsting i hjemmet. Jeg går heller ikke op i påsken af religiøse årsager.. Fordi.. Ja, jeg er ikke religiøs. Ikke engang lejlighedskristen.
Den måde jeg ved at vi nærmer os en eller anden årsdag for Jesu død/genopstandelse/fødsel er når jeg
A. Har fri
B. Andre pynter op og
C. Supermarkeder får et farveboost af dimensioner, med discountslik og grim pynt. Hvem fanden køber gule bloklys og servietter med får på?
(Mig….)

Nu … jeg ved ikke hvad der tog fat i mig, om det var Fanden, Kristi ånd, eller Påskeharen (som da egentlig nok skal skrives med stort?), men jeg “smed” barnet i klapvognen, og tog kæresten i hånden, og vandrede målrettet ned i byen, for at tæve et Dankort igennem i en Søstrene Grene, for nu skulle der sgu påskes! Barnet skulle have kyllinger, æg, og fjer.
Jeg kastede varer ned i kurven! Alt gult og grønt! Alt, der kunne klippes i og hænges på en gren!

Augusta blev placeret ved spisebordet og så tegnede hun ellers løs – jeg byttede den ene udklippede kylling ud med den anden, og så gik der påskeproduktion ala. samlebåndsarbejde i den!

 photo DSC_1431_zpsvypvh73x.jpg

Det er ikke fordi jeg selv har søde barndomsminder om påsken. Eller – jeg kan da huske at man fik et lækkert chokoladeæg (mælle! IKKE MØRK), hvis man havde skamklippet et papir, og vittigt prikket
… .. … . … ……… …….
(“det er mig dit barnebarn Johanne”) og så var der sgu kontant chokoladeudbetaling, men det er ikke fordi jeg forbinder påsken med noget helt særligt, som julen jo altså nok skal have credit for.
 photo DSC_1436_zpsn3ssq5qy.jpg
Jeg mindes jeg sendte Dronning Margrethe et gækkebrev engang. Ikke gennemtænkt, for sandsynligheden for at gætte det lige netop var Johanne, 6 år, der var afsenderen, var nok ikke så stor.. Skulle muligvis have skrevet afsender på?
-Men det kan da være hun læser blog?
I så fald: Margrethe, der er sgu kommet renter på!
Nu har Augusta (uden hun ved det) også lavet gækkebreve (hvorfor hedder det egentlig ikke gættebreve? Svar mig lige på det!), og jeg regner stærkt med at hendes bedsteforældre er alt for samvittighedsfulde til at gætte rigtigt, så mon ikke det tilfalder moren her noget chokolade (i og med barnet ikke spiser det?) Håbe håbe!

Hun har jo forresten også lavet karse! Karse skal sgu have en en præmie for at være den sublimt letteste plante (urt), at få til at gro? Hvilken landsbytosse tabte karsefrø ned på noget vat, for så at lade det ligge i regnen, og finde ud af at vat faktisk er en glimrende erstatning for jord? Jeg ved det ikke, men det er sørme let at lege-mor-med-grønne-fingre, når det kommer til at trylle spirer op af brune frø. Men karse kan da også få en medalje for at være det, der smager værst. Hvorfor skulle man ellers kun nøjes med at spise det en gang om året?
 photo DSC_1439_zpseusxqddu.jpg
 photo DSC_1441_zpscltlocmi.jpg
Hvad er vores søndag ellers gået med, tænker du nok?
Jo, vi sad i går aftes og tænkte at barnet da skulle have en oplevelse, nu det kun er søndag en gang om ugen, og valget faldt på at tage i svømmeren.
Fedt nok tænkte vi – det har vi jo gået til, da hun var en lille baby, dengang hun ikke fattede om hun var omgivet af vådt, eller tørt. Da kunne hun da meget godt lide det (= hun skreg ikke i vilden sky.. hele tiden).
Men det gjorde hun så denne gang.
Dét var bare ikke sagen. Om det var bruserne i omklædningsrummet, den høje rungen, de larmende hårtørrer, eller om det var fordi jeg var nøgen (hun skældte mig endda ud), eller det proppede babybassin ved jeg ikke.. Men sur var hun! HE-LE tiden.
(Når jeg skriver “proppet” mener jeg med tis. 30% klor, 70% urin)
Da vi kapitulerede, vendte tilbage til omklædningsrummet og jeg fik stukket hende en riskiks (- inden nogen finder høtyvene frem, var den altså uden salt), så gik det op for mig at jeg havde haft mine bikinitrusser på derhen.. Hvilket vil sige at jeg skulle gå bundløs hjem. Og mine strømper sad Augusta på, så de var plaskvåde.
Kanon tur – det gør vi ikke lige næste weekend – eller weekenden efter.

God søndag allesammen!

Læs også

4 Kommentarer

 • Reply
  Isa
  15. marts 2015 at 16:28

  Det hedder et gækkebrev fordi du driver gæk med folk…eller det er i hvert fald mit gæt 🙂

 • Reply
  Helena
  15. marts 2015 at 17:36

  tak for lige at have gjort min søndag ekstra munter med dagens indlæg fra dig. Iøvrigt smukt påskepynt fra din dejlige datter.

 • Reply
  Eva
  15. marts 2015 at 23:00

  Åh, jeg har det bare fuldstændig lige som dig med det der påske. Det betød også, at jeg i fredags, sammen med min toårige, brugte 190kr i Tiger… Hold k#ft man kan få meget neon farvet påskepynt, fjer, karton mm. til krea for knap to hundrede kroner.

  PS. Svømmehallerne i Aarhus er trælse! Hvis I har bil, så kør til Vandhalla i Hou. Det er verdens bedste sted, roligt, varmt, god plads og altid få mennesker 😉

 • Reply
  software possible outcomes
  20. oktober 2015 at 19:00

  Cool blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
  A design like yours with a few simple tweeks would really make my blog
  shine. Please let me know where you got your theme.
  Thanks

Skriv et svar