Du jinxede den, mor!

Kan vi ikke alle nikke genkendende til det? Følelsen af at bestemte ting sker efter en optimistisk ytring, nærmest som en konsekvens af overmod, eller måske endda hovmod?
 photo mg2_zps8pp8tdea.jpg
Jeg kender det desværre alt for godt. Jeg er hverken religiøs, har en tro på skæbne eller at karma kan bide mig i mit numseflæsk, men jeg har en alligevel en idé, eller en fornemmelse af at der kan være noget sammenhæng, når man på bedste mor-vis er lidt for modig, at den når man kommer med en udtalelse, så vender det nogle gange, 180 grader. photo kjole_zpsztjrfggl.jpg

Jeg pakker næsten altid bleer, når vi skal på tur. Selv de små svipturer ned i den lokale Føtex. Ud fra flere udflugter, ud fra mit kendskab til eget barns tarmsystem har jeg nogle gange forsøgt at skønne, at det da ikke er indenfor den næste time, at der er gevinst i bleen.
Fejlagtigt.
Formlen kostindtag+aktivitet-sidste lorteble = estimeret antal timer til lort, har jeg haft god erfaring med at bruge.
Det vil aldrig være helt præcist, da man ikke kan lave et velkalkuleret skøn, nu da det er (mini)mennesker der er tale om, men den har da vist sig at være virke. Oftest.
Når man så har stået derhjemme, med bleen i hånden og pusletasken i den anden, for at evaluere risikoen for gevinst-ble under indkøbsturen, og har vurderet at det ikke er nødvendigt, så er det skisme altid der, at nemisis træder til, og giver en en smølfespark på næsen, som straf for overmod, i form af en kæmpe-lort-helt-ud-i-bodyen! Altid!

 photo emmerys_zpsh235yz2n.jpgOm Augusta kan læse tanker, eller om børn generelt har en indbygget og medfødt censor ved jeg ikke, men jeg tænker det ikke bare kan være tilfældigheder, der er på spil. Alligevel.
Når jeg f. eks. engang imellem tænker: “ej, I DAG tager vi altså kaffen, inde på cafeen. Hun er i godt humør, solen skinner og bleen er ren – vi kan godt tøsehygge i de 10 min. det tager at indtage en lille latte. Jeg behøver ikke sikre mig ved at få min overpriced-økokaffe i et papkrus”… Men på det er på de dage at barnet altid kommer på andre tanker.

Er det noget I kan nikke genkendende til? Har jeres børn det på samme måde, med en sjette sans?

Se gerne med tirsdag, hvor listen af flere farlige jinx-sætninger bliver forlænget 😉

 

 

Læs også

11 Kommentarer

 • Reply
  Pernille Zacho
  18. april 2015 at 19:27

  I sidste uge sagde jeg til min kæreste: “Jeg ved godt, at jeg burde holde min kæft, men ved du godt, at Sommer ikke har haft en sygedag siden midt december??!!” (Hun er Augustastørrelse)
  I dag sidder vi på 4.døgn med maveinfluenza… Og den der opkast bliver bare VED!!

 • Reply
  Malene
  18. april 2015 at 19:30

  Kender det alt for godt!

 • Reply
  Viola
  18. april 2015 at 19:34

  “Alma bliver ikke rigtig påvirket af de der tigerspring” – men det gjorde hun. “Alma sover bare allerede igennem” – indtil hun ikke gjorde det længere. Jeg er stille nu. Virkelig. Stille. Shhhh. Stille.

 • Reply
  Sofie
  18. april 2015 at 19:47

  Haha .. sjovt jeg faldt over det indlæg netop nu hvor jeg sidder og forbander mig selv langt væk… Havde netop lige sagt til mine forældre i aften at det ikke var noget problem længere når vi kørte hjem og Oliver faldt i søvn. Han var jo så stor nu at han bare faldt i søvn igen med det samme hjemme i sengen og hvad sker der så i aften, vi har da en fest op i sengen, ikke noget med at sove nu hvor mor lige har sagt det var så let… Jep. Kender det ALT for godt :’D

 • Reply
  Sarah
  18. april 2015 at 20:15

  Det er SÅ rigtigt! Jeg kender det alt for godt 🙂

 • Reply
  Tamar
  18. april 2015 at 20:25

  Jep.. sætningen “ej, hvor de sover dejligt idag….”

 • Reply
  Regitse
  18. april 2015 at 21:04

  “Ej hvor er Clara blevet god til at spise med ske..” Sekunderne efter ryger et skud havregrød i face på mor, en på gulvet og en til hendes hår..Let the jinxing begin!!

 • Reply
  Guldetsmor
  18. april 2015 at 21:10

  Tja… For et par uger siden var vi inviteret hjem til nogle venner og spise, vi snakker om hvordan det går efter ca 2 måneders kolik hos lillebror… Og jeg får så sagt at det faktisk går fantastisk, de bliver begge lagt ved 19 tiden og så høre vi først fra dem næste morgen…. Gæt hvor mange minutter der gik før de begge skreg og var “umulige” indtil vi kørte hjem…. Fremover så svare jeg ikke hvis nogen spørg !!!!

 • Reply
  Joan
  18. april 2015 at 23:47

  Oh yes, det er nærmest forudbestemt, at sådan er det bare. Og så et lille råd. Jeg bestiller altid kaffe i papkrus, men siger at jeg drikker den der. Hvis barnet så har en dårlig dag, så er den lige til at tage med. Desuden også nemmere at holde styr på og mere sikkert, hvis barnet skulle finde på at vælte den imens man sidder der i sofaen og forsøger at være totalt afslappet omkring situationen..

 • Reply
  Mette
  21. april 2015 at 15:11

  Åhh jeg kender det! Men som regel er det på modsat vis.
  Du ved, man sidder der i mødregruppen og beklager sig over, at sit 8,5 måneder gamle barn nægter at spise fast føde.
  Lige efter man har beklaget sig og forsøger sig med rugbrødshapsere, æder ungen som gjaldt det livet!!! Nu er hun 9,5 måned og lige siden den dag, har hun spist med velbehag 😉 så måske det også virker den anden vej rundt 😀

Skriv et svar