Jeres spørgsmål, mine svar

Som forklaret på Instagram havde jeg et indlæg på tegnebrættet, som skulle have det til formål, at jeg ville dele lidt mere af mig her på bloggen.
Jeg tænkte det måske kunne være lidt sjovere, at gøre det helt målrettet, og spørge jer, hvad I vil vide. Det kunne jo tænkes I hellere ville høre om min yndlingsslik fra Hariboposen, end min uddannelse.
Derfor er der her, helt råt og ubeskåret, jeres spørgsmål:
(Og så håber jeg at jeg fremstår som et sødt menneske, after all. Om ikke andet ærligt).

(Færdiggør) Når jeg laver selfies så…. føler jeg mig virkelig stupid. Sådan helt ærligt – jeg har det virkelig stramt med selfies. Ikke at andre tager dem, og lægger dem på nettet (der bør dog være en grænse), men når jeg skal fotografere mig selv, og smile ind i en linse. Det siger ikke så meget om hverken min person, eller mit liv – det er jo super opstillet og ret så falsk, og det har jeg det svært ved at tage seriøst. Når jeg gør det. Men det gælder måske også billeder generelt, som jeg er alene på.
Glor gerne på jeres selvportrætter-taget-i-armslængde.

(Færdiggør) Hvis andre tager den sidste Nutella så… ved jeg sgu godt hvem det er – og så har han bare at købe en ny! PROMPTE!

Hvilke 5 værdier vil du give videre til din datter?
Glæde. Find ud af hvad der gør dig glad og kæmp for det.
Selvværd. Vær tro mod dig selv. Find ud af hvem du er – og stå ved det.
Medmenneskelighed. Tag hånd om andre. Hjælp dem omkring dig.
Refleksion. Lær at mærke efter i dig selv, og brug det. Hvis du ikke er glad, så  arbejd med det, find ud hvad hvorfor, og så ændr omstændighederne.
Respekt. Respekter at andre ikke er som dig og vær tolerant overfor de, der er anderledes.

Hvad håber du IKKE Augusta arver fra dig?
Mit selvkritiske syn.
Mine sociale kompetencer. De er sådan set blevet okay, da jeg har arbejdet meget med dem, men jeg finder det stadig meget akavet og frygtindgydende at tale med nye mennesker.
Jeg kan også være ret distræt, men det har mine venner vidst nok affundet sig med.. Efterhånden 🙂
Og mit ret følsomme sind. Jeg reflekterer meget over hvad andre tænker om mig og konkluderer ofte negativt. Men omvendt er jeg ikke en pleaser. Det kan bare gå mig på at der er nogle mennesker der ikke kan lide mig, selvom det også går den anden vej.

Hvad gjorde du i forhold til hårfarve, da du var gravid?
Jeg lagde det på hylden og affandt mig med udgroning i 9 måneder.
(Overvejede turban hen mod slutningen).

Har du søskende og så fald hvad nummer er du i rækken?
Nummer 2 – jeg har en storebror, der er fire år ældre, end mig. Han er en ret sej gut, som lever af at digte og undervise.

Hvordan og hvorfor begyndte du at blogge – og hvad giver det dig
Bloggen tog afsæt i min Instagram, som jeg havde haft i 1,5 års tid. Jeg havde sådan set sagt at jeg nok var den sidste, der fik en blog (i min bio stod der: Alle børnene havde en blog, undtagen Johanne, Instagram var nok)..
Men Instagram VAR ikke nok.
Grunden til at jeg startede med at blogge var egentlig fordi at IG var utilstrækkelig. Jeg savnede plads, jeg savnede muligheder for at skrive lange tekster, og for at kunne råbe højt på mit eget sted (hvor billeder ikke blev slettet af Instagram-diktaturet).
Jeg kan godt lide at dele, jeg kan godt lide at skriftliggøre mine tanker, ideer, påskud, indskud og følelser. Og så kan jeg godt lide at kommunikere, hvilket jeg føler bloggen også kan (og IG på sin vis), fordi folk svarer, de responderer og fortæller. Det er virkelig noget jeg kan lide, og som jeg jo efterhånden bruger megen tid på.
Det giver mig et talerør, men samtidig også muligheden for at “møde” mennesker. Det er super fedt når nogen skriver “SÅDAN HAR JEG DET OGSÅ, jeg ved præcis hvad du mener” – det synes jeg er fantastisk, og det er derfor jeg gør det. Fordi jeg er en del af noget større, et mor/kvinde-fællesskab.

Hvad er dit syn på hvaler?
Pudsigt spørgsmål, men jeg kan se at det er en, der kender mig 😉
Jeg H A D E R hvaler og alle andre store havdyr. Angst eller fobi. Kald det hvad du vil – jeg skal aldrig i Seaworld.
Hader hader hader hader HADER blåhvaler.

(Færdiggør) Det værste/mest irriterende ved ved FB/IG er…
hvis man skal være lidt dybere, end bare at skrive, at man er træt af at glo på stilleben af folks skyr på Mussel, så handler det måske i virkeligheden om at det jeg ikke får myrepatter af glæde, af at kigge på, bare er noget, som jeg ikke kan relatere til. Og så unfollower jeg.
Jeg forstår ikke opmærksomhedssøgende SFS (shout out for shout out). Det er sgu tilbage til anden klasse, hvor den populære pige kun gav de piger opmærksomhed, som hun havde fået en My Little Pony af.
“Hvis du støtter mig så gudsbenådiger jeg dig MÅSKE med en lille tand upersonlig opmærksomhed”-agtigt.
Ift. Facebook er det måske en lidt anden side af sagen, da man jo oftest kun er venner med sine “venner”: bekendte, tidligere efterskolekammerater, familie mv.
Jeg kommer dog aldrig til at forstå de, der laver cliff-hanger opslag, som f. eks. hvis man tjekker ind på Skadestuen, og alt man som ven på Facebook får at vide er “så er vi her igen med lillepigen”, så det forventes at man spørger ind til.
Jeg skal nok være empatisk og have ondt af jer, men der er da ingen grund til at gøre det på dén måde.
Hvorfor man gør det fatter jeg ikke.

Hvad er dit allerbedste råd til en kommende mor?
Uha! Det (aller) bedste. Hmm.
Tag den med ro. I skal nok finde ud af det hele. Dit barn er noget særligt, du er noget særligt, og du gør dit bedste.
Hvis du har spørgsmål, så søg hjælp hos jordemoder eller læge. Hold dig fra online fora (så er alle pludselig diagnostiseret med kræft) og undlad at føle dig presset af nogen.
Det er den bedste tid i dit liv, men kan samtidig også være den mest stressende til tider. Alt er opdelt i faser, og hvis der er svære tider, så er de efterfulgt af gode.

Er du et stereotypisk by-menneske?
Ja, det må jeg indrømme at jeg er. Om det omvendte af “bymenneske” så er sådan et bondegårdsmenneske, forlyder spørgsmålet sig så ikke om, men nej, jeg kunne aldrig flytte på landet. Jeg ved ikke hvordan man malker en ko, hvordan man kløver brænde eller lave højbede, men jeg gad da godt lære det.
Jeg kan gode lide at bo i lejlighed og hvis jeg vandt i Lotto ville jeg hellere købe en 5-værelses lejlighed i indre by, end en villa i forstanden.

Hvad var din barndomsdrøm at blive som voksen?
Dyrelæge! Jeg ELSKER (!) dyr! Til fester er jeg typen der sidder og klapper hunden ude i entreen, i stedet for at mingle.
Jeg hoppede ud af gymnasiet (som jeg har skrevet om hér), så dén faktor kombineret med at uddannelsen foregår i København knuste den drøm.
Om jeg kunne have gennemført veterinæruddannelsen er jeg dog i tvivl om. Jeg besvimede nemlig under en gravhunds kejsersnit, da jeg var i erhvervspraktik, i 8. klasse. Hamrede hovedet lige ind i droppet… Men har vi ikke alle prøvet det?

Nævn 5 favorit-ting ved dig selv
Den er svær. Jeg er ikke typen der roser mig selv – jeg er faktisk meget kritisk. Det at fremhæve ting ved mig selv, som jeg godt kan lide, er lidt akavet, men jeg vil alligevel forsøge, uden at skrive “…men” efter.
Jeg synes jeg er ret så god til at få mine holdninger og tanker ned på skrift og så er jeg godt til at udtrykke overfor Augusta hvor meget jeg elsker hende.
Jeg har faktisk svært ved at formulere tre ting mere.

(Færdiggør) Det der provokerer mig mest… ha! Det er lidt tragi-komisk, for jeg var et meget vredt menneske engang. Måske i høj grad vred på mig selv, hvilket gik ud over (alle) andre, så jeg har i mange år følt mig virkelig provokeret af meget små ting. Det strømmer stadig over mig, men jeg forsøger at holde det nede.
Et par ting der kan provokere mig, og som jeg tillader mig at føle er:
Billister der ikke er über respektfulde overfor andre billister, men i særdeleshed fodgængere. De skal virkelig vise de har tænkt sig at stoppe inden et fodfængerfelt, og fandeme holde sig langt tilbage, når de skal dreje ind over et.
Skralde-svin de, der ikke forstår en bjælde af at skodder er lige så meget skrald, som alt andet er.

Hvorfor har du valgt at blive pædagog?
Jeg har valgt at tage uddannelsen da det at arbejde med børn ikke føles som et arbejde. Jeg elsker alt hvad institutionsverdenen med børn har at byde på, og alle aspekterne af hvad der kan være af udfordringer og glæder.
Jeg synes det er fantastisk og givende at snakke med børn, og bruge sine arbejdstimer ved et bord, med farver, på at forklare hvorfor man bliver rundtosset og fortælle historier.
Alt hvad tiden efter studiet har at byde på ser jeg frem til.

Hvad er din livret?
Jeg sidder lige og tænker på om der er noget mad jeg ikke kan lide…

Jeg ELSKER mad.

Vælg en ting… Hm… SUSHI måske!

Hvad er din dårligste vane?
Jeg har mani med at pille ved mine fingre, hvilket betyder at de er ret flænget og jeg har ofte plaster på. Det er neglebåndene jeg river op i, og piller ved, og jeg kan ikke stoppe.

Hvad er du mest stolt af at have gjort?
Fået min datter
Hvad er du ikke stolt af at have gjort?
Jeg har afskåret nogle mennesker i mit liv, på tidspunkter jeg ikke har haft overskud til dem. Det fortryder jeg. At jeg ikke har prioriteret alle, og derved mistet nogle venner.

Hvad synes du 0m dine (indsat er to nødder)?
Mine bryster har været et stort issue. Jeg har aldrig været glad for dem tidligere, og det var grunden til at jeg fik dem opereret. Jeg tænker at lave et indlæg om det, men det er samtidig også utrolig personligt, så jeg er stadig lidt i tænkeboks.
Jeg har været gennem to (kosmetiske) operationer, hvor ingen af dem er gået helt optimalt, desværre.
Og: hvor gamle er dine (nødder)? 26 år. Den del der ikke er ægte er 6 år gammel. Der er 250 ml i. I hver. Udover mit eget patfedt, selvsagt.

Hvordan kobler du bedst af fra verdenen?
Alene. I min seng eller på min sofa, med hjernedødt tv.
Jeg ved jeg burde skrive: læse en bog på en solstol, men jeg orker hverken at læse mere end studiet kræver, eller at blive solbrændt.
Dr. Phil, Kardashians og en dyne. Tv man ikke just får hjerneceller af.

Skal du have flere børn?
Ja, jeg vil enormt gerne have flere børn! Jeg vil nok gerne have een mere, men jeg skal have overskuddet til det, og det har jeg ikke nu.
Jeg vil gerne have boligsituationen på plads (vi skal flytte engang, snart), jeg vil gerne have min uddannelse færdig og så ser jeg gerne at Augusta er lidt ældre, for jeg vil gerne nyde denne alder med hende, uden hun skal dele den med andre.

Tak for alle jeres spørgsmål – I var sørme kreative!
Jeg håber jeg har givet et dækkende svar. Det kan måske godt være en rodet landhandel at læse, men jeg tænkte det skulle komme lige fra hjernen, ned på tastaturet.
Jeg kvitterer også med et billede, og nu da jeg har sagt at jeg ikke kan tage selfies seriøst, så er jeg nok nødt til at smide et andet billede op.
Mig, med eet øje og eet stort smil!

KH! Johanne
 photo _W0A4962_high_Q_zps36jek6cf.jpgBillede: Thorbjørn Fessel www.thorbjornfessel.dk

Læs også

30 Kommentarer

 • Reply
  MetteGK
  21. april 2015 at 20:01

  Dejligt indlæg! Elsker at du altid er ærlig og siger din mening.
  Jeg må også være ærlig og sige, at jeg ikke ret tit læser dem der handler om børn eller graviditet o.l da jeg ingen børn har og ingen børn skal ha.
  Men jeg følger glædeligt med på sidelinjen på IG og jeg synes din datter er smuk og dine opslag dér er fantastiske.
  Jeg er glad for, at jeg bestemte mig for at læse det her fra ende til anden 🙂 for der er jo altid en ‘kvinde indeni moren’, som har udfordringer med tidspres, arbejde, ambitioner, frisører, tøjkriser og studier, og dér har vi i hvert fald noget til fælles 😉

  • Reply
   Nutidensmor
   21. april 2015 at 22:51

   Ej hvor et fantastisk dejligt og positivt indspark! Tak Mette – fedt at du skriver, bare for at gøre mig glad (og det lykkedes).
   Fra en kvinde til en anden: 1000 tak!

 • Reply
  Stine B
  21. april 2015 at 20:06

  Puha hvor jeg kan nikke genkendende til svaret omkring, hvad du ikke håber Augusta arver fra dig. Jeg er dog også nået så langt, at jeg faktisk er enormt sej til større sociale sammenkomster – så håber ikke min datter lurer, at jeg i virkeligheden føler mig lidt ubekvem ved situationen 🙂

  Hun kom forresten til at hedde Thit, fordi bl.a. du og andre på bloggen ‘godkendte’ det.

  BTW det hedder prompte ikke pronte 😛

  Kh. Hende som i lang tid sagde bronche og ikke bronze – godt jeg lærte ordet rigtigt inden det blev moderne

  • Reply
   Nutidensmor
   21. april 2015 at 22:51

   Hej Stine!
   Ha! Hvor er det fantastisk! Lad os da lige starte med din datter 🙂 Jeg ELSKER stadig navnet 🙂 Det er lidt komisk, for var det ikke under indlægget med “sjove navne børn får”-agtigt, at du skrev sidst?
   Jeg er sikker på du har valgt det helt perfekte navn til hende (.. bliver helt inspireret 🙂 )
   Jeg har hermed rettet pronte til prompte. Får jeg point for kreativiteten med ord?
   Jeg troede faktisk lige du var en af mine veninder, indtil jeg læste du hed Stine (læser ofte nedefra og op – mærkeligt). Hun siger nemlig altid [brångsjø] 😀
   Og tak tak tak for din søde kommentar!
   Om Thit så lurer at du faktisk “har lært det” er da helt lige meget – det gør det da bare endnu sejre, at du har følt ubekvem ved noget, men så overvundet det!
   Respekt .. Og godnat 😀

 • Reply
  Mettefr87
  21. april 2015 at 20:09

  ARMEN jeg elsker dig sgu!! Du er så Fantastisk sjov og skide ærlig:D
  Jeg kan se mig selv i utrolig meget af det du skriver (bare langtfra så sjov og hurtig med spot-on kommentare;-P)

  • Reply
   Nutidensmor
   21. april 2015 at 22:51

   HAHAAAA! Fantastisk 😀 Hvor er du sød og sjov 😀 Tak for din mega glade kommentar :-D!

 • Reply
  Mette Berg Gravengaard
  21. april 2015 at 20:19

  Underholdende og samtidig ærligt indlæg. Jeg kan hurtigt nævne mine favorit-ting ved dig – nu hvor du selv havde svært ved at finde mere end to: fantastisk god humor, skøn udstråling og den bedste blogger

  • Reply
   Nutidensmor
   21. april 2015 at 22:52

   Ejjjj.. hvor.er.du.sød 😀
   Jeg kan ikke få mig selv til at skrive dem på, men du ved ikke hvor meget det betyder at nogen skriver det om mig!

 • Reply
  Camilla Sofia
  21. april 2015 at 20:25

  Tak for svar Johanne-dejligt indlæg

  • Reply
   Nutidensmor
   21. april 2015 at 22:52

   Tak for sød kommentar, Camilla Sofia – TAK 🙂

 • Reply
  Katrine
  21. april 2015 at 20:52

  Fantastisk indlæg! Jeg tager hatten af for din ligefremhed og din ærlighed. Bliv ved med det 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   21. april 2015 at 22:53

   Årh, hatten på igen du 🙂 1000 tak!
   Dejligt du tog dig tid til at lægge en hilsen – det varmer sgu (sikkert mere, end du ved)

 • Reply
  Nadia
  21. april 2015 at 21:12

  Du er simpelthen et fantastisk menneske!

  • Reply
   Nutidensmor
   21. april 2015 at 22:54

   Well- you are too!
   TAK! Det er da bare overskud der batter, at du sådan lige bruger 1 min på at skrive noget, som gør mig glad! Igen, tak!

 • Reply
  Maria
  21. april 2015 at 21:15

  Hvor var det skræmmende at læse! Ikke som sådan – løbet tør for nutella skræmmende, men skræmmende at jeg kunne se mig selv i så meget af det du skriver.
  Jeg er selv i den situation, hvor tvivlen om hvorvidt venskaber er venskaber, eller om det er et håb om at beholde noget af sin ‘historie’ fra gymnasietiden. Overskuddet til at se dem er der ikke mere, og ønsker det i grunden heller ikke. Men som du skriver, så frygter jeg også inderst inde om jeg en dag vil fortryde.
  Ak ja.
  Og hvor har du ret mht IG – og facebook, det må snart være en (møgirriterende) æra der slutter med de skide (pardon mit franske) cliff-hangers!

  Dejlig blog du har, og skønt indlæg. Tak 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   21. april 2015 at 22:57

   Nu vil jeg lige starte ud med at sige at det at løbe tør for Nutella er no joke. Så har vi det på det rene.. Ik’? (det kan ødelægge en dag).

   Det er rart at høre at flere har samme tanker, som jeg har, men selvfølgelig ikke de bedste omstændigheder.
   Jeg tvivler på at nogen kan leve deres liv, uden at se tilbage og tænke på om man traf de rigtige valg.
   Det skal sgu også være okay at begå fejl, og skære nogen fra, som man på det tidspunkt i sit liv ikke lige havde overskud til at se.. At man så kan fortryde det senere hen er så ærgerligt, men thats life.. vel. Også fravalg nu her. Man skal vel omgive sig med de mennesker, som virkelig betyder noget, og bidrager med noget positiv til ens liv i hverdagen?

 • Reply
  EndnuenMette
  21. april 2015 at 21:38

  Jeg melder mig lige i koret (af Mette’r :-D)
  Skønt indlæg ! Må indrømme at jeg var lidt nysgerrig på den med flere børn, så jeg scrollede lidt hurtigt derned 😉
  Jeg synes stadig du virker som en sympatisk person, ærlig og ikke så meget pis – fedt!

  • Reply
   Nutidensmor
   21. april 2015 at 22:58

   Hahahaha.. Jeg ELSKER din kommentar. Skimmede lige alle kommentarerne, og inden jeg nåede til din, så var jeg nødt til at scrolle op fordi jeg tænkte “var der ikke lige lidt mange Metter??” – og den fangede du så 🙂
   Man kan aldrig få nok Metter på besøg 😀

   Og 1000 tak for en dejlig kommentar fra EndnuenMette 😀

 • Reply
  Nutidensmor
  21. april 2015 at 22:47

  Ej hvor et fantastisk dejligt og positivt indspark! 1000 tak Mette – fedt at du skriver, bare for at gøre mig glad (og det lykkedes).
  Fra en kvinde til en anden: 1000 tak!

 • Reply
  Helena
  21. april 2015 at 23:02

  hold nu fast et super super dejligt og åbenhjertelig indlæg Johanne, det er bl.a. Derfor at du er en af mine favoritsblogs at følge. Du skriver lige ud af posen og hvor kan jeg nikke genkendende til mange af de ting du skriver. Bl.a. Det med neglebåndende er du ikke den eneste i denne verden. Mine negle ligner 3. verdenskrig eller det der er værre. Så bare rolig plaster i tasken er også at finde hos mig 😉

  Knuz

  • Reply
   Nutidensmor
   24. april 2015 at 13:23

   Hej Helena!
   HVOR ER DU SKØN! Tak for din søde og hjertevarme besked!
   Det med neglebåndene er simpelthen en dum pine.. Skal vi stoppe sammen??

 • Reply
  Signe
  22. april 2015 at 0:38

  Fedt indlæg og skønt med al den ærlighed!

  • Reply
   Nutidensmor
   24. april 2015 at 13:23

   Tak og tak og tak :-)!

 • Reply
  Malene
  22. april 2015 at 9:41

  Jeg synes, det er så dejligt, at læse om dit syn på din uddannelse! Du har skerevet lidt om det før, og også her synes jeg, at både din kærlighed til børn, men i høj grad også din faglighed skinner igennem. Jeg har aldrig tænkt specielt meget over pædagog-erhvervet, før jeg selv skulle til at aflevere min søn i vuggestue her for 1 måned siden… Og nu har jeg nærmest ikke tænkt på andet i en måned! Tænkt på de pædagoger jeg selv havde i min barndom, tænkt på, hvad de mon laver nede i vuggestuen, når jeg ikke kigger! Og tænkt undrende på, hvordan de på 1 måned har lært ham fagterne til 3 sange og at drikke af en kop. Trods nogle lidt slidte omgivelser og måske lidt mange børn på lidt for lidt plads, gør det mig altså glad at tænke på, at de tre voksne mennesker, der passer på min søn hele dagen, måske har det ligesom dig og har valgt deres fag ud fra interesse og kærlighed!

 • Reply
  HelleS
  22. april 2015 at 10:14

  Fantastisk (!) indlæg! 🙂 Jeg elsker dine indlæg og dit syn på tilværelsen. Du har en evne til at være så dejlig konkret at jeg næsten kan blive mundlam (tro mig, det er en sjælden ting) over at der faktisk var en der træder ud af mængden og siger sin ærlige mening.
  Jeg nød dine indlæg om graviditet og børn rigtig meget efter jeg havde født, jeg er 21 år og blev mødt af skarpe kommentarer om at jeg var ung mor og mellem linjerne lå lidt at jeg nok ikke ville kunne finde ud af det. Derfor nød jeg dine indlæg og de gav mig et boost.
  Jeg har altid været selvstændig og jeg kan se mig selv i mange af de ting du skriver og ærlig talt jubler jeg over din ærlighed! TAK!

 • Reply
  Ditte
  22. april 2015 at 10:19

  SKØNT billed-dejligt 🙂
  Men bliver nød til at høre (akut forhåbentligt), med de babser der :-/ Du var ikke glad for resultatet, var det pga en dårlig kirug et bestemt sted? Står selv overfor en operation nu her, blev liiige LIDT nervøs der!

 • Reply
  Jeannette Bye
  22. april 2015 at 11:30

  Så fint og ærligt! Det kræver mod! Så måske du kan tilføje “modig” til din liste af gode ting ved dig. Det er hårdt at kæmpe mod sin egen selvkritik altid, det har jeg desværre også altid skulle.
  Men du er modig, sjov, dygtig til at tegne og til at skrive og jeg er meget sikker på at du er en fantastisk god mor.
  Tak fordi du deler, interessant, sjov læsning, og inspiration.

 • Reply
  Betina
  22. april 2015 at 12:31

  Hej Johanne,

  Skøn læsning, sikke meget jeg lærte om dig

 • Reply
  Simone
  24. april 2015 at 20:38

  Du skriver simpelthen så godt! Mega godt og underholdende indlæg. Jeg elsker altid at læse dine tanker, som jeg oftest er helt enig i og kan relatere til. Jeg tænker tit på du har været en stor inspiration for mig i forhold til valg af pædagogstudie – jeg har i mange år haft en negativ og fordømmende tilgang til pædagogstudiet; det er for dem som ikke kan blive andet-agtigt. Jeg er så flov over at have tænkt sådan. Men når man ung tror man tit man skal uddanne sig til alt muligt såkaldt “farligt fint”, når man bliver lidt ældre og får børn så finder man ud hvad der virkelig tæller. Nu synes jeg det er det fineste i hele verden at tage en uddannelse, hvor det går ud på jeg skal ud og hjælpe andre mennesker, lærer dem om stort og småt og give dem en masse omsorg! Jeg tænker det bliver det hyggeligste job, som jeg ligesom dig ikke ser som et “rigtigt” job. Så pyt jeg aldrig kommer til at tjene kassen – jeg er stenrig på så mange andre punkter!;-)

 • Reply
  tabithafu69
  9. juni 2018 at 8:35

  Stared new project:
  http://sadie.web1.telrock.net

Skriv et svar