HUN SIGER JOHANNE, IKKE MOR

Eller det er faktisk [juhAnnø] hun siger, og som skarper instagram-følgere har bemærket, så siger hun det ret ofte.

Det er altså ikke fordi hun ikke må sige mor. Det foretrækker jeg faktisk, men jeg kender skam flere, hvor børn kalder deres forældre ved navn, men det har sådan set været børnenes eget valg – ikke de voksnes.

– Og det er det altså også i dette tilfælde 🙂

Man kan sige det er skide praktisk at hun kan fortælle damen i information, hvad hendes forældre hedder, hvis hun en dag skulle blive væk i Bilka.
Mod al forventning naturligvis.
Så kan de jo kalde over højtaleren.
Eller hvis hun nu skulle rende fra os i Fårup Sommerland (hvor vi skal hen i juni forresten). Så kan hun både sige “Augusta to år” sige at mor og far hedder “Juhannø og Mikkø” og at hun bor i “Årsus” (Aarhus).
Og farmor og farfar bor i “Levig” (Lemvig), hvis du sku’ spørge fra nogen.

Sandheden er bare at hun driller os en smule. Hun er simpelthen blevet så stor, at hun kan lege lidt med sproget og få mig til at reagere, når det første hun om morgenen siger er: “HEJ JUHANNØ”,  eller så sent som i dag:

Jeg ved ikke om det er en fase nogle børn skal igennem – at de vil kalde deres forældre ved navn, men vi har bare valgt at hun skal vide hvad vi hedder, og så håber jeg da at hun vælger at kalde mig mor.
Nu da det er det jeg 🙂

2016-03-14-07.27.39.jpg

Læs også

9 Kommentarer

 • Reply
  Sofie
  11. maj 2015 at 21:02

  Min dreng er 2,5 år og siger ogå nogen gange Sofie i stedet for mor, men det mest hvis jeg ikke lige reagerer med det samme 😀 det lidt komisk.. “moaaar moaaar og så til sidst Sofie!!” er flad af grin..

  • Reply
   Nutidensmor
   12. maj 2015 at 18:44

   Haha! Ja, det kender jeg godt 🙂 Det er alligevel vildt de prøver med navnet til sidst – altså, at de ved at man reagerer bedst på navn :-)?!

   • Reply
    Sofie
    12. maj 2015 at 21:21

    Ja det er. Oliver gør det som oftest hvis han er kommet i seng og vi ikke reagerer på hans kalden for 117. Gang. Så kommer den ofte Sofie!! Mathias!! Han sluger alt til sig og hører jo alle andre kalde os ved navne. Det er helt sikkert det din datter også gør. Det jo sjovere at gøre som de voksne 😉

 • Reply
  Linnea
  11. maj 2015 at 23:26

  Mine forældre har helt bevidst opdraget min søster og jeg til at kalde dem ved deres navne. Hvorfor ved jeg egentlig ikke. Kan huske, at de andre børn i børnehave/skole syntes, at det var noget mærkeligt noget. Er da også i dag, i en alder af 22, begyndt at kalde min mor for mor. Bedre sent end aldrig 😉

  • Reply
   Nutidensmor
   12. maj 2015 at 18:45

   Det er da interessant, Linnea!
   Ikke at det på nogen måde er forkert, men det er da ikke det størstedelen af forældre gør- det kunne være spændende at vide hvorfor 🙂
   Jeg gad da i hvert fald godt vide det 🙂

 • Reply
  Hella Kaee Sørensen
  11. maj 2015 at 23:51

  Det starter tidligt …det der med at vi gerne vil have at de gør A ..og så gør de B. Tror vi (og de) vinder ved at lade dem gøre præcis hvad de har lyst til om det så er a eller b(næsten 🙂 Her hjemme hedder det “Mor..moaaarr…HELLA!” eller Far…far Oleeee…OLE! Bare vendt til hun bliver teenaager, så får piben (pigen) en helt anden lyd “Mor altså … fxxx!”

  • Reply
   Nutidensmor
   12. maj 2015 at 18:45

   Ja, du har nok ret 🙂 🙂
   (Glæder mig IKKE til hun bliver teenager 🙂 )

 • Reply
  helle
  12. maj 2015 at 8:28

  hun ved godt du er hendes mor men da børn efterligner vores tale så er det juhannø hun høre hele tiden og ikke mor da hun er den eneste der kan kalde dig mor …så du skal begynde at sige kom hen til mor eller op til mor eller gi mor et kram eller mor elsker dig … så ved hun at du hedder mor 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   12. maj 2015 at 18:47

   Hvor er du sød, Helle!
   Du har helt ret – det ved hun 🙂
   Hun hører dog en hel del “mor”, men vi er begyndt på at sige meget “mig” (“kom hen til mig”) og “jeg” (jeg “elsker” dig), fordi hun koksede rundt i 3. person.. Men nu har hun styr (sådan ret meget) på jeg og mig, så jeg må sige mere “mor” om mig selv 🙂 (Men siger altså aldrig “Johanne elsker dig” 😉

Skriv et svar