Vi tester: SOLCREME ☼

 photo solcreme_zpsuabu8m6h.jpgspons2Sommer betyder for mit vedkommende spandevis af is, årlig ben barbering (bye bye Chewbacca!) og mange timer med at stå og glo ind i klædeskabet og erkende at jeg igen i år ikke har nogen sommergarderobe. Eller er “bikini-klar” for den sags skyld!

– Men hul i det, snart er det varmere, aftenerne er længere og der skal grilles mere, end nogensinde før!
Jeg g l æ d e r mig 🙂

Nå, men hvorom alting er handler dette indlæg om solcreme, og test af denne!
Jeg har sgu fået lov at teste La Roche-Posay produkter, så i den forbindelse har de sendt mig en røvfuld creme (som var en ret så tung fornøjelse at bære hjem fra posthuset).
Jeg tænker blot det kunne være relevant for jer, mine medmødre, der også snart skal ud og se på solcreme jer, og jeres poder – og der er jo en jungle af valgmuligheder, så måske mine ord kan få dig til at vælge til eller fra 🙂

En af grundene, til at jeg sagde ja tak til at lege testkanin på mig, og på Augusta, er fordi jeg i min søgen efter en bedre solcreme, end vi havde sidste år, ville finde den bedste creme til vores sarte hud, uden unødvendige tilsætningsstoffer i – det sidste går vi vel alle mere eller mindre op i.
Det skal for en god ordens skyld siges, at jeg ikke har økonomisk interesse i dette indlæg, men produkterne til denne test er gaver. Jeg ikke er blevet betalt, og hele indlægget afspejler min holdning, som resultat af mine egne “hjemmeafprøvninger”, så hvis du vil læse lidt om solcreme, min ærlige mening, vores sarte dansker-blege-hud og hvordan vi beskytter denne, så læs videre her:

VORES HUD
Augusta har, som jeg, arvet min børneeksem, atoptisk hud, og er som alle unger meget lys i huden. Hun er blond og blåøjet, så hun er ekstra følsom for de dersens stråler.
Jeg selv er en blegfis og det har jeg alle dage været. Det er altså ikke noget et par sommermåneder i Danmark kan ændre på – og faktisk ikke engang en uge i sydens sol. Det er en erkendelse jeg har nået, efter at have været solskoldet mange gange.
Indrømmet, jeg har også haft mine dyre minutter i solarie, men med den viden vi har om den slags nu, så bør ethvert menneske holde sig langt væk fra den form for cancer-grill.

For mig betyder denne altså sommer SOL! Sidste år var jeg lænket til skyggen, da Augusta var et bette pjok, hvis hud ikke måtte få noget som helst af de farlige stråler.
I år er jeg en heldig kartoffel, for jeg skal i praktik i en børnehave i 1/2 år, hen over sommerferien, så jeg kommer til at tilbringe mange timer på en kæmpestor og sej legeplads, hvor vi uden tvivl skal svinge nogle sand-is over legehus-disken, sparke nogle fodbolde ind i målet og køre noget go-cart-ræs!
– Derfor er det særligt vigtigt med en god solcreme! – også for at være et godt eksempel overfor børnene, samt Augusta.

TESTERI
Min test er desværre foregået lidt i skyggen 🙂 Hvor fa’en bliver sommervejret af?
Ja, jeg ved det ikke.
Så vores testssss har kort og godt ikke været særlig meget i solen, men jeg vil meget gerne henvise til min fantastiske team af medmødre, der på Instagram skrev MANGE kommentarer, med jeres erfaringer og historier.
Skærmbillede 2015-05-26 kl. 14.00.06
Det kan du læse her, hvis du ikke allerede har set det

Sidste år brugte vi Matas’ KIDS solcreme. Vi var sådan set ret tilfredse på alle områder, end ét. Den smitter af med en gul affarvning, som er meget meget svær at få af, selv med den bedste Vanish-behandling – men det synes jeg heldigvis ikke er et problem her. Og vi har testet med hvidt tøj på 🙂 Det er bare vigtigt at lade cremen trænge godt ind, inden man beklæder sig med smart stof.

Grunden til vi har valgt at takke ja til at teste La Roche-Porsay er også fordi den er særligt egnet til børn med atopisk og lysfølsom hud, og så kan jeg jeg læse mig frem til at den heldigvis er uden parabener, octocrylene og parfume (hurra!)
Da Augustas børneeksem er dukket op, og når jeg er særligt disponibel til soleksem, så har vi valgt at tage solcremen en tak op i faktor i år, og kører med SPF 50, i middagsstunden, og når hun skal i vuggestue, da de jo ikke kan holde hende i skyggen, når solen er skarp.
Det skal lige, for en god ordens skyld, siges at jeg ikke er kemiker, eller har en anden fin uddannelse, der har dybdegående forståelse af varedeklaration, jeg har blot sagt ja til at teste nogle lækre cremer, for at mærke og prøve dem in action.

Gennemgående for alle cremerne vil jeg efter grundige tests sige at jeg er tilfreds! Alle har en fin duft (selvom de er parfumefri), de har en udmærket konsistens, og vigtigt: hverken Augusta eller jeg har haft en negativ reaktion på dem.

BØRNESOLCREME
Anthelios dermo-pediatric (SPF +50)
Er den sollotion jeg først har prøvet på Augusta. Den har en rigtig god konsistens, den er let at dosere af – og så er den ret så drøj.
Modsat en pumpeflaske kan man tage den her med på tur.
Og mega vigtigt: man får ikke et barn, der ligner en flormelis-dyppet æbleskive. Den er altså let at smøre ud, uden man skal tvære det rundt 20 gange 🙂 Det er sgu vigtigt for os 🙂
SOLSPAYEN er også smart og fiks – den er lidt mere handy, når det kommer til at skulle smøre store områder ind (f. eks. en hel ryg), og jeg kunne forestille mig den er ekstra smart, hvis man er på ferie!
Jeg vil dog sige at solsprayen er en smule mere fedtet – men det er kun ift. lotionen, som langt fra kan betegnes som at være fedtet.
 photo solcreme2_zpseyxrya4m.jpg
– Solcremerne står prismæssigt i de ca. 200 kr., og selvom vi kun lige er begyndt med at bruge cremerne, vil jeg bestemt mene vi fortsætter succesen igen næste år.

VOKSENCREME
Da vi jo som bekendt ikke har haft særlig meget stærk solskin udenfor har jeg altså testet solcremen af flere omgange derhjemme, så de har ikke som sådan været in action i vind og sommervejr, men jeg har mærket, følt, duftet og indsmurt mit korpus adskillelige gange ifb. med denne tests.
Til mig selv har jeg prøvet:
Anthelios SPF 30 – sollotion
Anthelios SPF 30 – solgelé
Okay – først og fremmest vil jeg lige sige, at hvis du lige nu sidder og tænker: “hvad fa’en er forskellen på de to?”, så tænkte jeg altså også det samme.

⓵ Er en sollotion. Som den til børn er den let i konsistens, har en lækker duft, og er let at smøre ud!
Jeg har valgt faktor 30, fordi jeg skal være en del ude, og fordi jeg gerne vil have en smule farve, på en sund måde. Jeg skal ikke være rød, og jeg vil for alt i verdenen undgå for mange rynker, i en for tidlig alder!
(Jeg er jo kun 26, men der er jo ingen grund til at fremprovokere noget)
⓶ Denne er beskrevet som en “gel”, og tankerne leder mig hen mod en gennemsigtig og meget vandet creme, men denne er let og lækker, som den førstnævnte sollotion. Jeg kan faktisk hverken se eller mærke den helt store forskel, men den er god og måske en smule mere drøj.

– Du kan købe produkterne på apoteket, og online.

Man skal lige huske, og det vil jeg meget gerne nævne i flæng med solcremssnakken, at når poderne er så små, så skal man selvfølgelig forsøge at holde dem ude af solen, når strålerne er skarpest, men når man er mor til en 2 årig ved man at den står på scooterræs på vuggestuens legeplads, og ingen, selv med den bedste vilje, kan få dem til at sidde stille i skyggen 🙂
– Køb en god solhat, men en stor skygge, og giv de små en langærmet på, sålænge det er (temperatur-mæssigt) muligt!

DENNE side har en masse grej, også til strand og solbeskyttelse. Det er også en super webshop med alt til bilturen, ferien, sikkerhedsudstyr m.m. – og så er der -20% på Småfolk lige nu.

Jeg håber snart vi får en masse sol, sommer og varme, og så håber jeg I beskytter jeres hud, og finder den helt rigtige solcreme for jer 🙂

 

Læs også

4 Kommentarer

 • Reply
  Signe
  27. maj 2015 at 9:26

  Hej 🙂

  Tusind tak for en god og underholdende blog!

  Jeg har en kort bemærkning, som nogen måske ville kunne drage nytte af. I Tænks seneste test af solcreme til børn får La Roche-Posay en rigtig fin vurdering, det er faktisk en af de cremer, de anbefaler ud fra flere parametre (de har testet cremen og ikke sprayen). Men i relation til solsprayen ville jeg undersøge, om den indeholder titanium dioxid (solfilter) på nanoform. Det er der ikke nødvendigvis noget galt med – nanopartiklerne hjælper solcremen med at trænge ind i huden, så den ikke lægger sig som et hvidt lag – men de skriver i testen under en anden solcreme (testvinderen fra Lidl) at man i så fald skal spraye i hånden og derefter smøre solbeskyttelsen på barnet, da man ellers indånder nanopartiklerne, hvilket ikke er så godt. Så altså blot en bemærkning. Jeg er på ingen måde fagligt uddannet inden for dette område, men en mor, som også forsøger at sætte sig grundigt ind i, hvad jeg smører mit barn ind i 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   27. maj 2015 at 9:29

   Hej Signe

   Hold da op, det lyder da ellers til at du har sat dig ind i sagerne!

   Det er et super tip, og det håber jeg da alle lige læser. Svært er det jo ikke at sprøjte det på hånden først (det har vi faktisk også gjort, da hun ikke kan lide lyden.. ja, sart kan man være 🙂 )

   Mange tak – og skide god dag til dig 🙂

 • Reply
  eva k
  27. maj 2015 at 22:03

  Jeg er en stor fan af Anthelios… og vi har baade den lille spray til boern til tasken (50ml), og den store spray (lotion) til boern (200ml), begge to SPF 50. Den ene koebt i italien og den anden i Frankrig (bemaerk at de er billigere i udlandet, saa hvis man tager paa ferie skal man ikke slaebe dem hjemmefra :))
  …og jeg elsker konsistensen af den store lotion, men vi var allesammen hvide i flere timer efter vi har smurt os med den lille som er lidt tykkere i konsistensen! :flushed: saa den bliver nok ikke koebt igen (den er ok til boern, men gider ikke slaebe to forskellige cremer med, og jeg skal ikke vaere hvid i ansigtet :joy: 😀 )

 • Reply
  Mona
  23. juni 2016 at 15:11

  Hej Joanne 🙂 Super læsning og der var da en del nyt imellem vi vil overveje fremover. Vi vil jo bare det bedste for de små. Vi har i mange år brugt Derma og P20 (http://www.p20.dk/) som børnene ikke synes fedter så meget. Vi vil lige holde øje med denne fremover også 🙂 TAK.

Skriv et svar