Dagens mormor i skysovs!

 

image

Som jeg tidligere har skrevet om, så har hverdagen for alvor taget fat! Det priviligerede studieliv er slut og nu hedder det faste arbejdstider og noget af en køretid. Men dejligt er det altså! For omvendt er det skønt med et fast holdepunkt og en ensformlig hverdag, så det er ikke fordi jeg ville skræmme de barslende mødre, til deres comeback i virkeligheden udenfor den konstante børnepassende hverdag, og det bliver tid til job til mor, og institution, for de fleste.

Det kolliderede dog lige i denne uge, hvor jeg, i min lidt løse hverdag, tidligere kunne deltage i hvad som helst, være fleksibel i for eksempel i forhold til afhentning, og også når det kom til særlige begivenheder.

I går var der så sommerfest i Augustas vuggestue. Kl. 14.30. 14.00 for forældrerådet (jeps, that’s me). HELDIGVIS var jeg da på indkald (hvilket betyder jeg skal ind på seminariet, og ikke være institutionen, på arbejde), så en halvpjækning senere var det muligt at stå i vuggestuen, tids nok til at hjælpe med kaffe og opstilling.

Men vi skulle have kage med.

Lige meget hvor meget jeg nu engang holder af min nye hverdag, så kigger jeg lidt længselt fuldt tilbage til dengang der var tid. Tid til lidt mere, til lidt ekstra overskud, og til at koordinere dagen, som jeg vil.

Men WTF. væltede hjem dagen før sommerfesten, klokken 17.30. Kæresten havde afleveret i morges (hvilket han faktisk har gjort i mange dage nu), han havde også hentet, købt ind og lavet mad. Det er ikke en sjælden begivenhed, slet ikke. Det plejer bare at være comsi comsa om hvem der gør det – men nu er det ofte udelukket at jeg gør det. F eks afleverer.

Jeg havde ikke købt ind til kage. Jeg har sgu ikke engang kompetencer til at lave en kage, og min frygt for at stå i vuggestuen, med en æske fra Langenæsbageren i favnen, til alle de andre forældres forargelse, over mit manglende overskud (/lyst/evner), så var jeg på herrens mark.

Jeg var lige ved at gå i Netto, der kl. 20, da barnet endelig sov, for at købe Shake And Bake.. Men så skriver jeg til mor.

Spørger om sådan en kage kan holde sig til dagen efter.. Om den måske kan klare en dag på seminariet, i en pose.. Og hvordan er det liiiige man gør, mor?

Hun tilbød fandeme at lave den til mig. Og bumbummelum.. Så står jeg med et fad hjemmelavet drømmekage, foran vuggestuen, kl. 13.55, dagen efter.

Den blev placeret blandt et langt bord, på den festligt udsmykkede legeplads.  Men det var altså ikke et bord, med krav. Eller fordomme. Shake and bake var velkomment. Flødeboller i æske. Cookies fra pakken. Chokoladekage fra bageren. En røvfuld frugt, nok også købt i sidste sekund. Bare en god blanding af ALT – og heldigvis for den da!

Næste gang vil jeg få mindre præstationsangst, og “bare” smække noget melon og jordbær på et fad, og lade de andre om hjemmebag.

Men tak, mor!

 

 

 

 

Læs også

2 Kommentarer

 • Reply
  Ann
  12. juni 2015 at 22:03

  Mødre er de bedste❤️ Sikke en fin skjorte du har på. Hvor mon den er fra?

  • Reply
   Nutidensmor
   12. juni 2015 at 22:07

   JA, nemlig 🙂
   Den er fra Inwear (jeg vandt den i en konkurrence – juhuuu!)

Skriv et svar