Turen går til: Liseberg

NU er jeg så logget på bloggen (hold op den har været savnet), fordi jeg enormt gerne vise lidt fra vores skønne Svenska-ferie til Lisebergbyen og -forlystelsesparken.

Jeg er netop landet hjemme i lejligheden – Augusta er ved at blive puttet af sin (savnede far), og inden jeg springer ud i det nyeste afsnit af Game Of Thrones, vil jeg gerne dele lidt ud af familiealbummet med jer, fra den forlængede weekend med mormor og Augusta.
Nu håber jeg ikke at jeg fornærmer nogen – den slags skal man jo altså passe på med – men jeg kendte altså intet til Liseberg inden vi tog afsted. Faktisk tror jeg aldrig jeg har været i Sverige før …hvilket klart er en fejl. Göteborg, som jeg næsten vil mene vi er i, er altså der vi er sejlet til fra Frederikshavn og sejlturen er jo ikke særlig lang, og heldigvis er der legerum og underholding nok, på Stena Line færgen.

Jeg tænker bare jeg vil åbne op for en røvfuld billeder og jeg tænker de taler for sig selv, at vi havde en super hyggelig tur, hvor Augusta bare har haft det mega sjovt i den kæmpestore forlystelsespark, midt i byen!

Nederst i indlægget er der et par “fif” til at rejse med barn, så hvis I – som jeg er – gerne vil have tjek på så-meget-som-muligt, så kan I måske drage nytte af dem? Om ikke andet kan det da så tjekkes af listen 🙂 Spørgsmål må man hjertens gerne stille i kommentarfeltet! photo 7_zpsor63soac.jpg photo 1_zpsovug3rwe.jpg photo 6_zpsqinqzpbn.jpg
Augusta fandt SÅ gode venner på turen. Her er hun sammen med Agnes og Ofelia. photo 4_zpssio1pixz.jpg photo 13_zpsg09x0dsr.jpg
 photo DSC_2373_zpsakhfwlvh.jpg

 photo 2_zpsakfybx5h.jpg

 photo DSC_2445_zpsv9tkmarb.jpg

 photo DSC_2488_zpsumprdnkp.jpg

 photo 5_zpsjabfp0xi.jpg

 photo DSC_2380_zps7hvravto.jpg
Der var så mange forlystelser til de små, i “Kaninland”
(Og kæmpestore jeg-tror-jeg-dør rutchebaner for de større… MIG) photo DSC_2413_zpsg5s51gl6.jpg
 photo DSC_2427_zpstscr60xl.jpg

 photo DSC_2467_zpsrqk4bhhj.jpg
Vi boede på et Bed&Breakfast i Lisebergbyen, der ligger 5 min. fra centrum,  og 10 min. kørsel fra forlystelsesparken. Super fine værelser, hvor vi slappede af og puttede, der var en fed legeplads lige ved siden af og fine terrasser, hvor bybarnet kom på græs.
 photo 9_zps3njiunz4.jpg

 photo 11_zpshctc2ega.jpg

 photo 10_zpsl0sj7d9k.jpg

 photo 12_zps8r47aa14.jpg


5 fif til at rejse med barn (til Liseberg):

• 1. Tag rigeligt med snacks med
Figenstænger, rosiner, en pose frugt, juicebrikker, en pakke kiks mv. Turen kan blive ret dyr, hvis du skal købe alle mellemmåltider på færgen eller i parken, så hellere pak lidt mindre, for at have plads til, og derved spare penge på, snacks.

• 2. Pocket size it
Det meste kan man få i rejsestørrelser, og her kan man virkelig spare plads i kufferten. Man kan også købe små opbevaringsflasker, så solcreme, hårshampoo, myggecreme mv. ikke fylder alverden.

• 3. App’s
Liseberg har, som mange andre parker, en fiks app! Og på trods af risiko for dette kunne lyde som en smart reklame, så er det sgu bare et tip jeg må give videre! Jeg har 3 mobil, så mit dataforbrug koster det samme, som i DK – tjek lige det ved jer selv. Hvis det ikke koster alverden for jer, så er appen altså smart. Den kan reservere bord på de mange restauranter, den kan tjekke kø-tid til forlystelser, der er kort, der er overblik over ens medrejsenes placering og meget mere.

• 4. Aktivering
Selvfølgelig skal man ikke slæbe et halvt børneværelse med, når man er på ferie, men lidt at bruge tiden på, er altså ret så godt at have.
På færgen er der selvfølgelig legerum, der er masser at se og prøve i Liseberg, men indimellem er det meget godt lige at få noget ro på, så de kan sidde og få lidt adspredelse.
Gå f. eks. i Søstrene Grene eller Tiger og find en lille blok, en lille malebog og en mini pakke farver. En ny pixibog eller andet nyere legetøj, der kan være spændende for barnet at man finder frem.
 photo DSC_2571_zpscgaclasi.jpgVi fik denne  (nogen der kan huske sådan en, fra deres barndom?), til turen og sammen med go’ “gamle” iPad, var der dømt fin underholdning!

 5. Når man er på “udflugt” er det nice to have:
Solcreme, solhat, 1 sæt skiftetøj, 1 hagesmæk i plastik (så den kan tørres af), snacks (som nævnt), affaldsposer (til beskidt tøj), stofble (til bleskift på toiletterne) og desinficerende servietter (f eks fra Apoteket).
Og så ikke strømpebukser – så kan man nemlig ikke få bare fødder i sandalerne 😉


Grunden til at vi var i Liseberg er fordi fik en invitation fra Marie, DesignLoverFashionMother, til dette event om at kommet til Sverige og opleve idyl og skæg med fire andre af vores medbloggere: CandMor, IdyllbyKjaer, CamillasFashionlab og Babydutten) – og deres søde familier, i en forlænget weekend.
Så opholdet og rejsen er derved sponsoreret af hhv. Liseberg og Stenaline, men intet krav om blogindlæg, Instagram, pæne ord, eller andre “hager” 🙂
 photo 15_zps9u0ppzs5.jpg
Godt med soltag, som man kan vinke til sine venner fra, når man venter på at komme på færgen (bilerne holder naturligvis stille)

Det var en fantastisk hyggelig tur – og jeg kan bestemt anbefale alle, at tage et smut over det bette hav, der skiller os og Sverige geografisk ad!

Læs også

5 Kommentarer

 • Reply
  Nadja // drengemor.dk
  22. juni 2015 at 22:41

  Hvor er det dejligt at se, at I havde så skøn en tur! Jeg er stadig SÅ ærgerlig over, at Buster blev syg, så vi ikke kunne rejse med jer 🙁 Virkelig GODE billeder 🙂

 • Reply
  Helena
  22. juni 2015 at 23:02

  Hold nu fast nogle dejlige billeder af bette A og dig skønne Johanne, der hersker vidst ingen tvivl om, at I havde en fantastisk skønherlig tur 😉

 • Reply
  Louise
  23. juni 2015 at 7:12

  Det ser total hyggeligt ud. Har selv overvejet at tage af sted men var lidt bekymret for om vores den mindste var for lille (samme alder som Augusta). Men det Kan jeg godt se at det kan jeg godt 🙂

 • Reply
  Katrine
  23. juni 2015 at 13:15

  Dejlige billeder! Dem kan man da kun blive glad af at se på ☺️ Ligner en dejlig tur, det skal vist snart prøves.

 • Reply
  wickie
  24. juni 2015 at 10:34

  1/2løg 🙂
  det her spørgsmål er nok lidt udenfor kategori i forhold til dit indlæg om jeres tur. Men jeg får min niece på besøg et par dage i sommerferien her i Århus, og jeg vil gerne prøve at tage hende med ud at spise, både brunch og aftensmad. Hun er 6 år, men jeg tænker alligevel du har et par tips til hvad der kunne være et godt sted at spise med børn, uden det behøver være McDonalds, men samtidig børnevenligt både menukortet og atmosfæren. Der er jo rigtig mange ring vi kan lave sammen i Århus som passer til en på seks, men vi skal jo spise og det har jeg rigtig svært ved at finde overblik til hvad der er børnevenlige restauranter 🙂

Skriv et svar