Min cirkusdrøm

 photo DSC_2888_zpszi6rrryr.jpg
Det var med en smule betænkeligheder, at jeg havde pakket barn og grej sammen, for at tage i cirkus i dag. Jeg havde tænkt tanken: “er hun gammel nok?” og “vil hun overhovedet få noget ud af det?”, men på trods disse tanker så tog vi afsted.
Cirkus Benneweis havde nemlig inviteret os til en forestilling, og jeg fik endda billetter til at tage to af mine bedste veninder (og Augusta gudmødre) med, så vi nuppede the 2 o’clock show nede på Tangkrogen i Aarhus.

Mine minder om cirkus er forbundet med barndommens idyl og det vækker alle mine sanser på ny… Duften af savsmuld, baconchips, de store klapsalver og publikums “ÅH!”, når de flyvende akrobater laver et modigt spring i trapezen.
Og så min drøm. Min lille barnedrøm om at stå der i manegen. Som jeg nok må erkende er lidt brast. Det skib er vidst sejlet, som man siger 🙂
 photo DSC_2896_zpscod8lryy.jpgAlt dét ville jeg give til Augusta. De magiske timer og den oplevelse af noget helt særligt, nemlig den cirkustradition, som jeg faktisk ikke troede ændrede sig, men overraskende nok er helt up to date: Katy Perry sange på trompet, iPhones som en del af deres acts og Gangnam-dans 🙂 Alt det var noget jeg ville forsøge med Augusta, men som sagt med det forbehold at hun nok skulle ud lidt tidligere, da sådan et cirkusshow jo er noget langt (for så små børn).
 photo DSC_2931_zpsnkb3zy7l.jpg
Augusta var ikke for lille – der var mange 2-årige med, og jeg kunne se at de dansede rundt foran deres forældres stole, og grinede højt når de morsomme artister klovnede rundt.
Men Augusta er nu nok bare ikke den type, der er tryg ved at være i sådan noget i længere tid. Hun fik da en hel del gode oplevelser med, men jeg trak stikket, da jeg kunne mærke at hun ikke ville få mere ud af det. Hesteshowet nåede hun at se (og det taler hun stadig om, her flere timer efter) og manden med den der diablo (som vi kalder en bold), der kastede og jonglerede til den helt store guldmedalje.
Vi havde købt høreværn (80 kr. i BabySam), og det var bestemt en god beslutning. Tak til jer på Instagram, der foreslog det! Lyden var knap så voldsom med bøffer på.
Hendes far var heldigvis sød at hente hende (vi bor lige ved siden af), og så tog de ud og spiste en is og snakkede om hendes hyggelige lille time i det store telt, mens jeg så resten af showet med mine søde veninder.

 photo DSC_2921_zpsnoct7hjc.jpg
Mine oversmækre veninder
 photo DSC_2889_zpscwpla2ww.jpg
Cirkus-selfie fra forreste række. Og den første popcornoplevelse skete i dag.
 photo DSC_2925_zps1pn9ss3s.jpgEn virkelig god (og obligatorisk) del af cirkus

Billeder er sgu ikke lette at tage i sådan et cirkus, og det indganger jo slet slet ikke stemningen, men jeg gav det da et forsøg.
Jeg spærrer altid øjnene lidt ekstra op ved de dyreacts.
Jeg har altid haft en tro på at jeg da godt kunne have taget den tjans og rejst verdenen rundt med cirkus. Så skulle jeg klart være damen med de mange heste, som både kan få dem til at bukke, neje og endda ligge i en seng!
Eller måske damen papegøjerne? Eller hundene? Der er godt nok mange at holde styr på, men jeg tænker det er lige mig. Jeg ved jeg har en eller anden idylisk forestilling af cirkuslivet (det er uden tvivl hardcore work), men hold nu op hvor har jeg dagdrømt meget om det med at bo i en vogn.. Øve med nogle dyr, klappe nogle heste og så gå på om aftenen. Fuld glitter – kjole og simili i hele ansigtet. Og så bukke og neje, når folk klapper af mit seje show.
Jeg gider ikke engang overveje hvad sandsynligheden er for at blive akrobat – eller de der jonglører for den sags skyld.
Men set med mere realistiske voksenøjne så er tjansen som klovn måske lidt mere mig. Jeg ville dog gå oldschool med rød næse – det er der altså ikke noget af i cirkus anno 2015!

 photo DSC_2898_zpskiifwfsy.jpg
 photo DSC_2951_zps3pqztixq.jpg
Her gik der lidt 50 Shades of Grey i den
 photo DSC_2942_zpszi8mpy9d.jpg
Fri for det job – jeg ville brække nakken efter 4 sek.
 photo DSC_2946_zps7wluptx5.jpg
 photo DSC_2948_zpsmwtoqcci.jpg
 photo DSC_2911_zpsiabjwrws.jpg

Benneweis familien – I ringer bare, hvis I tænker I kan finde en plads i cirkusset. Evt. noget standup blogger-mom noget. Helst uden for megen ild og springen på trampolin – men ellers er jeg frisk på den værste 🙂
 photo DSC_2956_zpszlpmhf63.jpg

Læs også

4 Kommentarer

 • Reply
  Solrun
  11. juli 2015 at 21:29

  Hvor dejligt at høre. Jeg har nemlig købt billetter til mig og min 2,5 årig til Cirkus Arena og er lidt spændt på, om han synes, at noget af det er for vildt. Var det nødvendigt med høreværn?

  • Reply
   Nutidensmor
   18. juli 2015 at 18:50

   Ej for søren, hej. Undskyld, jeg har slet ikke fået svaret dig!
   Jeg synes altså ikke at det er strengt nødvendigt – Augusta var den eneste som jeg kunne se, der havde høreværn på, og der var altså flere ml. 2-3 år. Ingen led overlast
   Augusta kender jeg bare godt nok til at vide at hun ville blive forskrækket over musikken, og høreværnet hjalp med at dæmpe den 🙂

 • Reply
  Helena
  11. juli 2015 at 23:08

  Johanne jeg ville med glæde se dig som cirkus-klovn i Cirkus Benneweis, tror du Allerede nu er sikret dig et job, i hvertfald hvis du tager en rød næse på. 🙂
  Endnu engang tak for et dejlig og altid ærligt indlæg.

  • Reply
   Nutidensmor
   18. juli 2015 at 18:50

   Du er så fantastisk 😉 Du ville få fribilletter 😉 !

Skriv et svar