Vores sommerferieminder som bog ♡

 photo DSC_0455_zps45h5ek4n.jpgspons2

Se lige her hvad jeg har brugt en regnfuld sommeraften på (dem har der jo været så mange af), mens Augusta lå og boblede i sin tremmeseng!
Den er netop kommet ind af døren med Postmand Per, og endelig var jeg hjemme, når han kom forbi – kender I det med at man altid er ude, når de kommer forbi med den store pakke, der ikke lige kan være i postkassen, og som man har stået og ventet på, som en hund, der utålmodigt sidder foran hoveddøren og venter på sin ejer, med tungen ude og det hele? Nå, men jeg var immernau heldig denne gang 🙂

Jeg har tidligere lavet et indlæg, hvor jeg har nedfældet mine tanker om hvad billeder kan bruges til – hvordan du gemmer minderne på en ny og måske lidt smart måde (HER). I dette indlæg vil jeg vise jer hvordan resultatet ser ud, hvis man har brugt lidt tid på at lave en fotobog.
Det er ikke fordi det skal tage alverdens tid – man kan sagtens ‘bare’ sætte sine yndlingsbilleder ind, og bruge nogle af de standardskabeloner der er, men man kan også lege lidt og udfolde sine kreative evner ved at gøre bogen (mere) unik og et særligt personligt præg og selv det tager heller ikke alverdens af din dyrebare tid.

Indlægget her er altså i samarbejde med Online Foto Service (det er dem der har printet min fine bog), og de har været skide søde at smide en rabatkode jeres vej, så I også kan få (for eksempel) sommerminderne på print – se mere om det længere nede i indlægget.

Jeg smider altså lige løbende et par selvfabrikeret og helt hjemmebryggede “tips” ind, som jeg håber I vil tage godt imod. Jeg er fakkertalt ikke fotobogsmagerekspert (hvem er?), men det er fire slag jeg lige vil slå, inden I går i gang med jeres bøger. Og så må I jo bruge det, eller lade være 🙂


 photo tip3_zps4bqa3m4z.jpg


 photo liserberg2_zpszpydxscq.jpgDen første side i vores fotobog starter med billeder fra vores ferie i Liseberg.
Jeg har valgt et rundt billede for at bryde de mange firkantede fotos og så er der gennem hele bogen en lille tekst, så man kan følge med i hvor vi er.
 photo tilblog_zps75fgxqa0.jpg

 photo bad_zpsfvgdb87l.jpgVed at ramme det blå fra himlen på højre side og bruge det som baggrundsfarve for venstre sides foto kan man lege lidt med udtrykket. Jeg synes det giver et meget godt sammenhæng.

Vores bog er størrelsen “XL” med hardcover omslag. Den er meget stor, og det synes jeg er rigtig fint, men den kunne sagtens være bestilt i mindre. Det er også mere håndterbart for de små hænder der skal bladre i den.


 photo tip22_zpsnmwr8cqa.jpg


Når du nu skal udvælge billeder til bogen så synes jeg det er en fin idé at finde på et tema.
Til min bog valgte jeg at afgrænse en hel del, og lod den røde tråd være “sommerferien 2015”, men det kan jo være hvad som helst: “Turen til Kreta”, “Barnedåb” eller “Magnus’ første år” (hvis man altså har en Magnus. Indsæt eget barnenavn) til særlige anledninger bør man lige kigger i de mange baggrunde – der er altså nogle der er super søde til en bog om barnedåb, fødselsdag, konfirmation #ogsåvidere.

Det er bare at vælge hvilken fotobog du synes passer og gå i gang!
Se de forskellige typer her.

Denne bog er Augustas bog, derfor er har jeg udvalgt billeder som betyder noget for hende, og udvalgt de ting, som hun husker fra vores udflugter. Så selvom det måske virker skørt at der er et helt billede med spegepølse med i bogen, så er det altså det hun syntes var fascinerende, da vi brugte det som madding til krabberne 🙂

Jeg har ikke lavet en fotobog før, men jeg skal uden tvivl have gang i en Augusta 0-1 år og en med 1-2, for noget af det eneste vi har på print ellers er Barnets Bog, og den ELSKER hun at kigge i.

 photo fotoservice_zpsmjnmw833.jpg

 photo fiskeri_zps6ydy7gla.jpgBilleder, der fylder en hel side er bare så fint, i alle størrelser af fotobøger.


  photo tip33_zpsmnrckim8.jpg


 photo liseberg_zpsvzmrqxyr.jpgHer har jeg blandet forskellige typer billeder, men det er alle fotografier, som opsummerer hvad Augusta kan huske fra turen, så nu da det er Augustas bog, så skal det jo være ting som hun synes er spændende. Som f. eks. pomfritter, turbånd, forlystelser og is 🙂

Inden jeg gik i gang med at lave bogen frygtede jeg det, som jeg tror alle Apple-brugere frygter: At systemet ikke kan følge med.
Min MacBook er skam skide smart – jeg har sådan en Air-model der ikke vejer en disse og så er den smart til studie og bloggeri.
Hvad den normalt ikke er fiks til er programmer – særligt når jeg skal køre noget Nem Id (så er den dum), og så skal jeg hoppe rundt i de forskellige browsere og med mine manglende teknikevner skal jeg finde hoved og hale i det hele.
Fotobogs-programmet fungerer altså også til Mac! Det stod der ikke noget med stort om, inden jeg gik i gang, men der har altså ingen problemer været og det vil jeg gerne lige fremhæve, for det betyder skide meget, at det ikke er noget man skal bøvle med. Man kan downloade et program til computeren og så kan du gemme din bog, og gå ind og ud af programmet lige så tit du vil – så bogen skal ikke laves i ét hug”, du kan bruge dage på den, hvis du lyster.


 photo tip4_zpsbocuehfj.jpg


Min tanke var nemlig – inden jeg startede – at det var svært og at jeg ikke ville kunne få det resultat jeg havde i mit hoved, ned på (foto)papir, men processen var slet ikke så kompliceret, som jeg troede – selvom det da er noget man skal sætte sig ned og samle sig om, men der gik nu også lidt detalje-sport i den for mig 🙂
Se en vis-hvordan-video her, som forklarer de mest basale funktioner.

Det jeg vil er egentlig bare at give jer et lille kig i min ret så fine bog (synes jeg selv), og det håber jeg kan inspirere et par af jer til at kaste jer ud i selv at få lavet en sådan sag.
Jeg er meget tilfreds med resultatet, og det samme er Augusta, som jo faktisk er ejeren af bogen 🙂

Der er mange muligheder på siden, som dåbsinvitationer, kalender, almindelig fremkaldelse mv., men hvis det er en fotobog du har fået blod på tanden for, så se her:

Rabatkoden er: NUTIDENSMOR
Den giver 75 kr. i rabat til en CEWE FOTOBOG efter eget valg. Koden gælder 1 gang per kunde og er gyldig til og med 31.12.15  🙂

Dette indlæg er sponsoreret af Online Foto Service, men alle holdninger til fotoprogrammet, samt det færdige produkt er 100% mine egne

 

Læs også

5 Kommentarer

 • Reply
  Ane
  11. august 2015 at 20:52

  Vi er også super glade for fotobøger, den næste som er i støbeskeen er faktisk billeder fra vores sommerferie sidste år, hvor vi var et smut i grønland når den er lavet, venter denne feries billeder… Det er super hyggeligt at finde frem og kigge på sammen med vores søn og vores gæster spørge selv om de må se billeder 🙂

 • Reply
  Louise
  11. august 2015 at 21:23

  Jeg lavede en til min søn sidste efterår. Han var tre på det tidspunkt, og vi var to uger i Californien, en tur som gjorde stort indtryk på ham, og som jeg gerne ville hjælpe ham med at huske.
  Jeg brugte et andet firma, men princippet er det samme, og jeg lavede bogen ud fra han synspunkt, præcis som du, så der er maaaange billeder af flyvere, biler og andet godt 😉

  • Reply
   Nutidensmor
   13. august 2015 at 19:15

   Årh hvor skønt med en tur til the U-S-A :-)! Mega jaloux! Og ja, knald god ide med en bog, særligt når de har en alder, hvor de kan huske en hel del 🙂

 • Reply
  Mira
  12. august 2015 at 9:55

  Jeg har været meget glad for at bruge pixum. Super god kvalitet. Herhjemme er planen at lave en bog for hvert år. Bog 2014 var en succes, så håber jeg kan fortsætte fremover. At lave et helt år om til en bog kræver maaaange aftner, men resultatet er al tiden værd. Særligt hvis man som mig er så dårlig til at få printet og klistret i albums ellers.

  • Reply
   Nutidensmor
   13. august 2015 at 19:13

   Jeg er helt enig – det er tiden værd 🙂 Jeg er også så glad for den er lavet nu, og selvom det tager lidt så er en bog om året bestemt også målet her (og det er måske lettere end fremkalde-klippe-klistre)

Skriv et svar