Jeres spørgsmål, mine svar – igen

 photo image112_zpso3maeug4.jpg[Mig pattemand, moar!]

Så er jeg på bloggerpinden igen! Netop puttet Augusta – i dag var det helt succesfuldt, selvom hun dog brokker sig meget over at mor her siger stop efter 3. bog!

Jeg har lige klistret dette svar – spørgsmåls indlæg sammen, og jeg håber det giver et bedre billede af hvem jeg er 🙂

I april måned smed jeg et Instagrampost op, hvor jeg efterlyste spørgsmål fra jer. Altså ting I gerne ville have jeg svarede på, fordi jeg tænkte det var tid til at åbne lidt mere op for mig her på bloggen, men samtidig følte jeg det var mærkeligt at selv vælge et emne, og bare skrive tilfældige selvvalgte facts om mig selv.
Heldigvis stillede i en god bunke spørgsmål – også nogle som jeg lige skulle slå hjernen ekstra til, for at svare på, og det blev så til dette indlæg.

Nu tænkte jeg det var tid igen, at åbne op for den mulighed, hvis I nu havde noget, som I bare gerne ville have svar på. Noget I havde tænkt over, undret jer over, eller bare gerne ville vide nu-hvor-jeg-spurgte, og heldigvis faldt var der da nogle med noget på hjerte.
TAK FOR JERES SPØRGSMÅL! Superduper hyggeligt!

Spørgsmål, Anonym: Gymnasietiden
Jeg har læst dit indlæg om din gymnasietid*, og jeg har været igennem næsten det samme som dig.
Mit spørgsmål er om du fortryder du ikke gennemførte selvom du fik en depression og havde det dårligt?

(*Indlægget “Skal min datter vide jeg måske var en fiasko?” her)

Svar
Kære du,
Jeg er ked af at høre du har været gennem samme forløb, som jeg, i gymnasiet. Det var bestemt ikke en dans på roser at komme sig over for mig, men jeg håber du er helskindet på den anden side!
Jeg fortryder ikke at jeg ikke gennemførte. For mig var det ikke muligt “bare at” klemme ballerne sammen, gå til undervisning og til eksaminerne (hvilket for mig var fuldt pensum, pga. fravær).
Jeg ville simpelthen have haft det dårligere af at blive ved med at komme det sted, som gjorde mig så ked af det, og selvom det var hårdt at træffe beslutningen om at gå ud, og endnu hårdere at fortælle det til venner og familie, så er jeg, set i bakspejlet, virkelig stolt af at træffe en beslutning, som var det bedste for mig. Jeg traf et bevidst valg om at vælge gymnasiet fra, og det er i orden, da det ikke er en selvfølge at vælge det til, eller at blive der.
Jeg var 19, da jeg gik ud. Jeg er 26 i dag, og jeg har det pisse godt. Ikke et spor af depression, selvom jeg er 100% medicinfri, og har været det i 3 år.
Om 2 år er jeg færdig som pædagog – det første jeg har gennemført siden 9. klasse.
I kan tro jeg lejer en studentervogn, køber en hat – EN KÆMPE EN -, jeg skriver et pissestolt og stort banner og så inviterer jeg alle mine veninder ud på en køretur, jeg drikker mig i hegnet og besøger min familie, for at fejrer at jeg ikke er en fiasko.
Ikke at manglende uddannelse gør en til en fiasko, men at vælge sin egen vej, af omveje, med kæmpe vejbump, gør en til en kæmpe succes – og det er jeg skide stolt af.
KH. Johanne


Spørgsmål, Instagram: Yndlingsinstagrammere
Din/dine yndlingsinstagrammer(e). Hvad eller hvem inspireres du af? *abe der holder sig for munden*

Svar:
Jamen er jo ‘Insta-holic’! Jeg elsker at bruge Instagram til selv at lægge op, og ‘samtale’, men jeg elsker også at følge, stakle, snage, lure 🙂 Faktisk er jeg med hos 848 (!) profiler i skrivende stund, men det falder og stiger. Så mister jeg interessen, de smider for mange konkurrencer op, eller udvikler sig i en retning jeg ikke finder spændende, og så unfollower jeg, men jeg må samtidig også finde nye, da jeg stadig har en stor ‘følger’-liste.
Jeg vil ikke sige jeg bruger IG til at blive decideret inspireret. Noget er bare ren og skær underholdning, mens jeg nyder at komme ind i hjemmet, helt privat, hos andre.
Det er simpelthen i øst og vest uden nogen form for rød tråd!
Jeg har forsøgt at dele dem lidt op her – uden at fornærme nogen!
Det er jo kun et udsnit af de mange jeg dagligt tjekker ind hos!

DANSKE FORÆLDRE: @FarTilFirePiger, @NannaNova, @Clara_Hagen, @Lavendt, @MMLeiLange,@MorTilElliot, @MariaFranck, @Abudhabihausfrau, @PlumMum, @C_Iversen, @RikkeMay, @Lortemor og mange mange mange flere
(Følger måske flest mødre 🙂 !)
BOLIG: @Krejbjerg, @HomeSickBlog, @MikkelDahlStroem, @Julie.Rosa, @Whitesimplicity_, @Sirlig, @Line.Dahyernst (de sidste tre altså også ‘mommy’)
VILD MED: @AmberFillerup (!!!), @BlondeAndBone, @MiniWilla, @IdaLaerke, @Douillonkharms, @HumansOfNY
KENDISSERNE: @MaschaVang, @IrinaTheDiva
MAD: @TheGhostOnMyBack, @Ditsen, @Valdemarsro_DK
DE KUNSTNERISKE: @Rafaelmantesso, @SimoneThorupEriksen

(Jeg har linket til de danske på mit Instagramopslag, så I kan finde dem, hvis I trænger til ny følgerinspiration)


Spørgsmål, Instagram: Royal CPH, bil og talent
– Hvor meget RC har du?
– Har du/I egen bil? (I bor jo i midtbyen, men tager ofte mod vest).
– Hvad mener du selv er dit største talent og er andre enige?

Svar
– Jeg har et fad, en tallerken (jeg selv har malet), 6 kopper og to espressokrus:-)
Jeg har ikke tænkt mig at købe mere – der er andet stel der er pænt, og jeg synes vi har set på det blå maling så meget, at det er blevet det nye Dolce og Gabbana toppe. Eller EastPak taske..
– Kæresten har heldigvis en super firmabil 🙂
– Årh den er svær. Har jeg et særligt talent? Det tror jeg egentlig ikke.
Jeg har en stor interesse i børn – også andres (heldigt når man skal være pædagog 😉 ), og jeg har fået meget ros for at kunne takle børn og deres udfordringer på en fin måde. Jeg elsker at omgive mig med børn, og jeg sidder hellere på gulvet med ungerne, end ved bordet, med de voksne.


Spørgsmål, mail, Mor-Råd
Vælg fem råd til en kommende mor

Svar:
1. Vid at alt det svære er i faser og periode, alt med en ende – det skal nok gå over.
2. Du er en god mor. Det skal nok gå.
3. Slyngevugge og naturgummi bidelegetøj.
4. Hvis barnet skriger meget: læge > kiropraktor > zoneterapeut > kranio sakral.
Afprøvet i den rækkefølge.
5. Slap af. Tiden går stærkt. Din barsel får du ikke tilbage, så nå det du vil og kan nå, og nyd (nyd nyd nyd).


Spørgsmål, mail: hadelisten
Hvad kan du ikke “ha” andre gør?

Svar:
– At folk sidder yderst i bussen, når der ikke sidder nogen inderst, og bussen er ved at blive fyldt op.
– At folk med musik i ørerne ikke kan regne ud, at når det er PISSE højt i deres ørergange, så er det også PISSE højt for os andre, der står ved siden af. Skru ned, Tiesto!
– Tyggegummi. Når nogen tygger på det. Lyden er skrækkelig. Det er jo egentlig at smaske – på en måde, der er 1000 x mere ucharmerende.
– At man ikke forstår at cigaretskodder er lige så meget skrald som alt andet. I spanden, Fister Løgsovs!


Spørgsmål, Instagram: At passe på sine billeder
(Omskrevet og meget forkortet, da jeg kom til at slette opslaget)
Hvordan passer du på dine billeder?

Svar
Den er sgu svær. Som du selv skriver, så har jeg gransket min hjerne rigtig meget, og det er blevet til et par indlæg, om at passe på sine billeder.
Jeg er jo ikke helt blåøjet. Jeg er klar over at der er reelle risici for misbrug af billeder, når man lægger dem på nettet. Jeg har i længere tid ikke vandmærket mine billeder, eller gjort noget for at beskytte dem. Jeg har længe haft åben profil (men dog med stor overvågenhed og en meget løs finger på blokérknappen), men det giver selvfølgelig ikke en 100% sikkerhed. Det at vandmærke sine billeder (sætte en lille tekst på), besværliggør det at stjæle mine billeder. Det gør at man forhåbentlig fravælger mine, da der skal noget let teknisk snilde til at fjerne dem, så derfor går tosserne sikkert udenom mine – men desværre nok videre til andre, der ikke har en tekst på. Jeg er meget omhyggelig i udvælgelsen af mine billeder, og jeg som jeg skriver i indlægget jeg har linket til, så lægger jeg ikke noget med antydningen af nøgenhed op, og jeg fravælger også fotos hvor Augusta er vred, syg mv. og vandmærkningen er blevet mere central på mine fotos, så de ikke kan beskæres væk.
Jeg er i en proces hvor jeg vandmærker alle billeder, som jeg tidligere har lagt på bloggen, for de er jo lige så tilgængelige som de nyeste. Derudover har jeg slettet ca. 150 billeder fra Instagram, så de, der ikke er vandmærket pt., ikke er portrætbilleder, men fotos taget bagfra eller fra siden. Jeg skal bestemt have slettet mange flere, så der kun er primært vandmærkede tilbage.
Det er billeder af min lille pige, men de er nu på en lukket profil, hvor jeg gør mit for at passe godt på dem.

Jeg har bloggen og min Instagram profil for at dele og være en del af et lille samfund af medmødre. Min intention er at skildre forældreskab som det er, med dens plusser og minusser, og jeg er sikker på at Augusta ikke vil have noget i mod at være historie er delt – sålænge det gøres med respekt.


Spørgsmål, Instagram: Meningen med livet
Hvad er meningen med livet?

Svar:
Nutella!
Og at blive elsket og elske. Særligt elske sig selv.


Spørgsmål, Instagram: Kæresten
Hvorfor er det at man aldrig ser faren til Augusta? Er I sammen? Hvorfor er han ikke med på bloggen?

Svar:
Ja, “ham den hemmelige er der nogle der har kaldt ham, da han er årets gæst i mit online fotoalbum 🙂
Han havde sine betænkeligheder ved bloggen, til at starte med. Det er jo også svært, når man ikke selv er på nettet på samme måde, at sætte sig ind i hvad årsagen er til at man vil dele ud af sit liv, og ikke være så privat. Og det besvarer nok også hvorfor det er at han ikke er mere med på bloggen, det er fordi han er et privat menneske, som ikke har et behov eller en lyst til at være online, men accepterer samtidig (nu), at det er en del af mit liv.
Jeg har hans accept ift. at inddrage Augusta, da jeg fremstiller og ikke udleverer vores familie. Det bliver gjort ærligt, men selvfølgelig med en respekt for vores samliv og naturligvis: datter 🙂
Jeg kan dog ikke afvise at han vil blive inddraget lidt (mere) fremover, men bloggen er også ny – 1 år -, og det er endda sjældent han læser med, da det ikke interesserer ham synderligt, men da det er (blevet) en stor del af mig, kan det da tænkes han gerne vil involveres lidt mere. Hvem ved 🙂

 Tak for du læste med!
Flere spørgsmål er ALTID velkomne 🙂

Læs også

4 Kommentarer

 • Reply
  Mette
  2. september 2015 at 20:47

  Du er skøn, Johanne! Og du er min all-time favorit på trods af jeg ingen børn har endnu.
  Tak fordi du indvier os i jeres liv – som bare virker, skøn, glad, overskudsagtigt og ærlig! Og så synes jeg, du er fantastisk god til, at være positiv og se mulighederne! Du er sej.

 • Reply
  @elizabethc88
  2. september 2015 at 21:18

  Jeg er fan ✌️

 • Reply
  Katrine
  2. september 2015 at 22:56

  Jeg er også fan!! Tak for din ærlighed

 • Reply
  Mette Frederiksen
  4. september 2015 at 20:05

  Elsker at læse med hos dig! Er selv mor og pædagog, men ikk nær så sjov som du

Skriv et svar