Kom indenfor i kreahjørnet

 photo DSC_2013_zpskhtekfrg.jpg
spons2Jeg elsker når vi har tid til at fordybe os i med kreative projekter.
Det er jo altså ikke hver dag, at vi kaster os ud i de helt store papmaché og limpistolsarmbevægelser, men vi bruger megen tid på at lave småting herhjemme, ved spisebordet. Oftest er det perler: armbånd eller plader, ellers smækker Augusta noget vandfarve, eller tusch på et stykke papir, og de kommer straks i ramme, eller på køleskabet. Også selvom det ikke er helt tørt 🙂

Jeg var selv meget kreativ, da jeg var barn, og jeg brugte meget mere tid på at tegne forsiden på vores skoleprojekter, end at skrive teksten indeni.
Det lå bare meget naturligt for mig, at slappe af ved at tegne eller male, og jeg lærte i en meget ung alder at strikke, hækle og sy, fordi jeg var hjemme ved min farmor og farfar hver onsdag og hver anden fredag, inden min far fik fri fra arbejde, og hentede os. Det var noget min farmor og jeg havde sammen, det her med at lave håndværk, og jeg syntes de timer vi havde sammen i sofaen, med hæklenål eller strikkepind var helt specielle.
Jeg er altid blevet rost enormt meget for mit kreative sind, men jeg er sikker på at det nok ikke var så meget resultatet af det, for set i bakspejlet var det jo altså ikke decideret kunst jeg fremstillede – det var nok mere min lyst og mit drive jeg fik klap på skulderen for.

Jeg har glædet mig enormt meget til at Augusta fik en alder, hvor hun kunne sidde og sysle. Faktisk lige siden hun kom til verdenen. Og hun bliver da også bedre med tiden, til at fordybe sig, og finde på. Det nyeste er at klippe, så jeg har købt sådan en lille børnesaks, som hun glædeligt maltrakterer alverdens papirer med.


Disse søde DIYs, som alle kan give sig i kast med, er sponsoreret af Panduro Hobby.

Og hvis du trænger til at købe ind til lidt kreativitet, eller bare mangler remedier til ungernes masseproduktion af projekter, så har Panduro Hobby altså –25% på alt (både i butikker og webshop) fra 2.-4. oktober, en kampagne de kalder ‘Crazy Creative Days’.
Go crazy and creative, siger jeg bare!

Jeg vil gerne dele to krea-projekter jeg for nylig har lavet, som jeg selv synes er endt super fint, og som pynter rigtig sødt i vores lille lejlighed nu.
Og så håber det kan inspirere 🙂


SØDE OPBEVARINGSGLAS

 photo DIY_zpsnwyxrodn.jpg
En lille projekt jeg også fik lavet, som jeg har haft lyst til at kaste mig ud i længe, er disse flotte opbevaringsglas, med malede dyr og låg på.
Jeg har engang set en video på Facebook, med en kvinde, der lavede disse, og siden har jeg haft lyst til selv at prøve, det de er da super søde, og kan bruges til alt fra krea-sager til børnene: perler, palietter, små tuscher og køkkensager: gryn, rosiner, kerner og lignende.

DET SKAL DU BRUGE:

Spraymalingen hedder ‘Edding Permanent Spray’ og er fra Panduro Hobby

Glassene er en blanding af køb fra Tiger og Panduro Hobby
(Det viste sig at skruelågene fra Panduro var bedst, da det er svært at få tapet dem fra Tiger ind, så gummien, der altså er nede i glasset, ikke bliver farvet)

Limpistol

Dyrene er fra Søstrene Grene, til 18 kr. for en pakke af seks, så man kan sagtens lave et væld af flotte glas.

TRIN-FOR-TRIN

 photo DSC_1995_zpsmfrrvs5n.jpg
1. Lim dyrene godt på – helst med limpistol
 photo DSC_2005_zps66kbrz9l.jpg2. Spraymal dem (udendørs!) 3 tynde lag.
Lad dem tørre et par minutter mellem hvert lag.
Dette er efter første lag, sprayet med ca. 25 cm. afstand.
 photo DSC_2007_zpsnngyppj5.jpgJeg har brugt farverne:
‘pastel blue’, ‘white’ og ‘light lavender’
 photo DSC_2008_zpsboxahwj4.jpg
3. Lad dem tørre godt efter sidste lag, og sæt dem i en kasse, med låg på, så er der ikke noget støv eller fnuller, der sætter sig på. photo DSC_2016_zpsv6b2uow3.jpg
Brug dem til opbevaring og beundr dit værk 🙂


 DIY: SØDE LERSKÅLE

Det allerseneste vi har kastet os ud i, er disse søde skåle, der er lavet af ler, der bare er lufttørret, og som lige nu står og pynter på vores lille skænk, og fungerer som herlig nøgleholder. Vi har også lavet en til en hemmelig gave, der skal gives snart.. og nu må jeg hellere lade være med at røbe for meget, hvis nu vedkommende læser med 🙂

Augusta var med til lerlegen, men er ikke med på billederne, da vi fordybede os, og det ville forstyrre, hvis jeg sprang til og fra, for at fotografere 🙂
Ler er bare skønt at lege med, og man kan jo lave alverdens figurer – særligt når man har børn der er lidt ældre. Det er smart at det lufttørrer, og ikke behøver en tur i ovnen.

Jeg er stor fan af spraymaling, fordi det er så super let, men det er altså ikke nødvendigt – det er bare så herre smart 🙂

DET SKAL DU BRUGE:

Hvidt ler, det jeg har brugt tørrer uden brug af ovn: ‘Hobby Clay, air drying white clay’

‘Hobbylak’ (det jeg har brugt:) ‘white’, ‘rose’, ‘black’

Skumdutter, til prikker

Pensler

Spraymaling ‘Edding Permanent Spray’
(Ikke nødvendig, men god som hurtig løsning til grundfarven).

TRIN-FOR-TRIN:

 photo DSC_2010_zpsb8dxvhby.jpg
1. Rul lerret ud, og skær det til. Brug en skål som form.

 photo DSC_2012_zpsj04mqqws.jpg
2. Form lerret om skålen, og min erfaring (fordi andet gik galt), er at man skal lægge staniol mellem skål og ler – så er lerskålen lettere at få af, når den er tørret.
Skær kanten af, med en kniv, så skålens kant bliver jævn.
Form ører: runde, hvis det skal være en bjørn/bamse, og mere spidse, hvis det skal være en kat.

 photo DSC_2011_zpso2hvtzq5.jpg3. Lad det tørre i flere timer. Gerne natten over.

 photo 2015-09-29 13.09.34_zpsh1gt5vpe.jpg
4. Mal og dekorer, som du vil 🙂
Brug evt. skumgummi-dutter til at lave prikker

Disse skåle kan sikkert laves meget mere lige, pæne og jævne (ret: de kan blive meget meget meget mere jævne 🙂 ), men vi ved alle, at når der er et barn inde over, så må der gerne være et hjemmegjort og unika-præg 😉
Men for fa’en, hun er jo super stolt!
Hvis du gerne vil have et mere smoooooth præg, så køb det særlige ler-grej, som jeg sprang over, så er det lettere at skære og jævne ud (se link herunder).

 photo 2015-09-29 13.09.56_zpsm98xqhuw.jpg


Du kan finde remedierne her:

LERSKÅLE (tryk): Hvidt ler / Hobbylak / Skumdutter til prikker / Pensler / Spraymaling / Redskaber til at forme og skære

OPBEVARINGSGLAS (tryk): Spraymaling  / Limpistol / Opbevaringsglas

 

 

Læs også

11 Kommentarer

 • Reply
  Michaela/muttimutti.com
  1. oktober 2015 at 22:54

  Hej Johanne, det er en fryd at følge din blog. Du er virkelig en alsidig blogger, men humoren det rigtige sted og ikke spor navlepillende. Fedt med DIY projekter, sponsoreret eller ej, jeg er fan, og du har fået min stemme til børn i byen prisen, hvor jeg håber at give dig et håndtryk når du vinder! Stort knus en fellow blogger i det bette, michaela / muttimutti.com

  • Reply
   Nutidensmor
   2. oktober 2015 at 19:35

   Hej Michela!
   Ej 1000 tak for din kommentar – og din stemme!!
   Et kram og et “god weekend” fra mig 🙂 !

 • Reply
  helle
  2. oktober 2015 at 11:13

  old news hilsen kreablogger 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   2. oktober 2015 at 11:20

   Hej Helle,
   Tak for din kommentar – tror jeg
   Jeg angiver på intet tidspunkt at dette er nytænkning eller opfindelse af den dybe tallerken. Det er blot nogle projekter vi herhjemme har kastet os ud i, som (som der også er angivet) er inspireret fra andre steder 🙂
   Jeg ved ikke lige hvorfor du vil påpege at det er “old news”, du har velsagtens set det en masse gange, nu da du er “krea-blogger”, men jeg håber, som vel også er din “mission”, at brede kreative ideer ud til “folket” 🙂
   God dag
   MVH. Johanne

   • Reply
    helle
    2. oktober 2015 at 11:54

    det er jo old news … men jeg fik bare et surt opstød desværre .. mener intet ondt ved du har fået de ting gratis mod at vise det frem på din blog men når man har været krea blogger i mange år så er alt set før … og ja det er en fin ide de der glas med dyr …og jeg er klar over at der kommer en ny generation der opfinder noget der er gammelt det er fin nok og ønsker dig da også en god dag 🙂

    • Reply
     Nutidensmor
     2. oktober 2015 at 12:14

     Jamen jeg påstår jo intet andet 🙂 ?
     De der først har fundet på dette er jo fantastisk kreative, og jeg postulerer jo ikke at jeg har “fundet på ideen”, ELLER forsøger at opfinde noget gammelt.
     Jeg er jo bare et menneske, der har hygget sig med kreative sysler – lige som alle andre – og så har jeg fået materialerne sponsoreret – hvorfor må man ikke lægge ens projekter på nettet, uden at blive til genstand for opstød (dit ord 🙂 ) om at det ikke er nyt 🙂 ?
     Måske vi ser forskelligt på det, men i min optik behøver alt altså ikke være nye ideer. Jeg har den tanke at man hjertens gerne må udfolde sig kreativt derhjemme, med sine børn, og så lægge det på nettet, for at inspirere andre til at komme i gang med projekter.
     For mig handler det ikke om at “vise noget nyt” – på den måde er jeg jo slet ikke kreativ nok. Jeg vil hellere bruge andres ideer, og hvis jeg vidste hvem der havde fundet på det, så ville jeg hjertens gerne kreditere, men her er vi måske lidt ude i hønen og ægget. Jeg ved ikke hvor du læser dette henne, men jeg påstår ikke at være forgangsmand for noget som helst.
     Er alt du lægger op på din blog, af ting du sysler med derhjemme, noget INGEN har set før?
     Så har vi måske bare forskellige blogge, for mine indlæg skitserer hverdagen, og i næste uge skal vi også tegne med kridt, og det lægger jeg også på bloggen, selvom andre har tegnet med kridt før, ligesom at man også kan dele opskrifter på pølsehorn, selvom de ligger på Karolines Kogebog.dk, og 1000 andre steder 🙂
     Jeg beklager hvis jeg lyder sur, jeg kan bare slet ikke sætte mig ind i hvorfor der er behov for sure opstød – særligt ikke når du er krea-blogger, og din vision da må være at skubbe andre mod kreativitet, som du nu engang selv holder af? Det blev også halvlangt, men jeg ville lige have det hele med.
     God weekend, Helle 🙂
     MVH. Johanne

 • Reply
  Jeanett
  2. oktober 2015 at 19:09

  Helle: hvis alt er set før, hvad bræger du så sådan over? – du er måske selv enormt nytænkende og innovativ??
  Skriv da ordentligt og hvis du synes indholdet er fornærmende “old news” så luk dog siden ned?

  Johanne: jeg elsker også at lave kreative ting, men med mine 2 ikke særlig vilde med kreative ting, drenge-så bliver det til for lidt. Der var dog nogle fine julegave muligheder

 • Reply
  Maria
  2. oktober 2015 at 20:38

  Sikke nogle skønne ideer!
  Har selv lavet krukkerne til min datter, dog var hun virkelig glad for dem.. altså så glad, at dyrerne ret hurtig røg af igen 😉 men fede er de!!
  Den med leret er da også en skøn ide, anede jeg ikke man kunne! Må klart prøves <3
  Og Helle hvor er det dog bare en kedelig kommentar! Hun har ingen steder skrevet, at hun har opfundet noget nyt eller genialt, men bare en skøn ide med ungerne <3

  • Reply
   Nutidensmor
   4. oktober 2015 at 12:20

   Årh ja, lige nu står de godt nok udenfor rækkevidde, men de ryger sikkert hurtigt af.. Godt at limpistoler kan klare arbejdet 🙂
   Det med lufttørrende ler er nemlig suuuuper smart. Så snart man skal have noget i ovnen, så hopper jeg udenom 🙂

 • Reply
  Mie / pralerier
  3. oktober 2015 at 14:07

  Ihh, de er så fine de krukker, tror godt det kunne blive et næste projekt herhjemme 🙂

  Og som “gammel” kreablogger må jeg bare sige, at jeg synes det er megafedt med lidt kreativ “opblomstring” rundt omkring 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   4. oktober 2015 at 12:18

   Hvor er du sød, Mie, jeg synes også de er så fine (selvom jeg ikke kan tage æren for ideen) 🙂
   Jeg har også den mening (tydeligvis) at al opfordring til kreativitet er kærkommen 🙂 DIY FTW!

Skriv et svar