Tør du føde?

Skærmbillede 2015-10-20 kl. 22.07.20Jeg vil ikke vække unødig bekymring, for de kvinder, der må sidde og læse dette, med svulmende maver, og vordende forældreskab
…men JEG ville være bange for at føde i denne tid.

Måske du vil se lignende indlæg, og delinger af denne video, andre steder, som på landets mommyblogs og andre platforme, men det er simpelthen fordi en del af os, i samlet trop, vil forsøge at råbe stop og samtidig brede budskabet og hjælpe med at illustrere en ekstremt kedelig udvikling.

Jordemødrene råber op.
Det er for meget, og efter at have set den video, som jeg vil råde jer til at se herunder, kan jeg ikke klare tanken om at der:
1. Er så mange kvinder landet over, der arbejder under så pressede forhold
– og ikke mindst:
2. At vi skal sætte børn til verden et sted, hvor der ikke er hænder til at tage imod eller hånd om dem.
Ikke fordi jordemødrene fejler, men fordi systemet svigter.

Det er en vanvittig risiko at løbe, og jeg ser ikke andet, end faresignaler, når jeg hører om forholdene på disse afsnit, og jeg synes bare videoen rammer hårdt i min mave, når disse VIRKELIGE historier illustrerer VIRKELIGHEDEN for jordemødre – og fødende.

Skrækkeligt.

Og tænk sig.

Der skal skæres yderligere.

Hvis du, som jeg, bliver ramt, og det også gibber i dig, for at det skal ændres, så skal politikerne råbes op!
Meld dig evt. ind i Facebook støttegruppen Jordmødre For Livet, for at sige at dette er en UACCEPTABEL udvikling.
– eller del budskabet på Instagram med hashtagget #JordemødreForLivet

Vi kan så tage snakken om pædagogernes arbejdsforhold, og ikke mindst jeres børns hverdag, ude i institutionerne, der normeringsmæssigt er på nippet til at være svigt, en anden god gang…

Tak for din tid <3

Illustrationen er lavet af Sanne Lausen Wolff 

Læs også

12 Kommentarer

 • Reply
  Sara
  21. oktober 2015 at 11:03

  Puha, hvor er det sørgeligt… Vil nu tage til 20 ugers scanning med en klump i halsen og håbe på at tilstanden bedres inden min termin. As if!

 • Reply
  Camilla
  21. oktober 2015 at 13:32

  Præcis af samme grund, valgte vi en privat fødeklinik, storkereden!! Det var kun os og VORES jordemor.. Ikke andre fødende.. Der var tid og overskud til at opfylde lige netop vores ønsker.. Og fødslen var helt fantastisk! Jeg giver mine varmeste anbefalinger til Stine og louise fra storkereden i slagelse og Roskilde.. Tag og besøg deres hjemmeside: storkereden.nu

  • Reply
   Mette
   21. oktober 2015 at 20:20

   Men er det ikke ufatteligt dyrt? Jeg har hørt det koster 40.000kr .. Det er de færreste børnefamilier der har råd til den slags desværre 🙁

   • Reply
    Sabrina
    26. oktober 2015 at 9:32

    Det er gratis 🙂

   • Reply
    Sabrina
    26. oktober 2015 at 9:32

    Det er gratis 🙂

 • Reply
  Anne
  21. oktober 2015 at 14:03

  Sad og tænkte, da jeg læste dit indlæg, udover alt det indlysende at det er for dårligt osv, at det ville være fantastisk hvis noget ligende blev sat i gang ift os pædagogers arbejdsvilkår og de vilkår vores børn bliver budt. Det er måske ikke ligefrem livsfarligt, men skadeligt at det i hvert fald.
  Men du nævner det jo så selv tilsidst

 • Reply
  Anne
  21. oktober 2015 at 14:04

  Sad og tænkte, da jeg læste dit indlæg, udover alt det indlysende at det er for dårligt osv, at det ville være fantastisk hvis noget ligende blev sat i gang ift os pædagogers arbejdsvilkår og de vilkår vores børn bliver budt. Det er måske ikke ligefrem livsfarligt, men skadeligt at det i hvert fald. Og det er ikke kun på nippet til at være svigt. Det ER svigt…
  Men du nævner det jo så selv tilsidst

 • Reply
  Ane
  21. oktober 2015 at 14:54

  Jeg tror jeg nåede at se to min. af den her film, så havde jeg en kæmpe klump i halsen og tåre i øjnene Det er skræmmende at kvinder skal føde uden en jordemoder- især som førstegangsfødende hvor det hele er så fremmed! Noget tyder på at jeg har været heldig begge gange jeg har født. Første gang var “vores” jordemoder også kaldt ind som ekstra og hun blev der under hele fødslen selvom det gav hende overarbejde!

 • Reply
  Senia Hartmann
  21. oktober 2015 at 15:08

  Jeg kunne ikke holde til at se slutningen. Av det gør ondt!
  Jeg havde heldigvis verdens bedste jordemoder, som reagerede på det rette tidspunkt. Hende vil jeg være evigt evigt taknemmelig.
  Hendes blik og hendes hånd, imens jeg lå der på operationsbordet med et smadret krop efter 26 timers koblede veer og epi, der ikke virkede. Stuen vrimlede med 12 læger, som kastede alvorlige blikke til hinanden og snakkede i koder.
  Jeg bad kun om en ting, at jeg nåede at se min søn og at han klarede det. Heldigvis gjorde vi det begge 2.
  Hende vil jeg mærke og huske ALTID!
  Jeg vil være evigt taknemmelig!

 • Reply
  EMOTIONEL SVÆKLING -MEN TUDER PÅ JORDEMØDRENES OG DE FØDENDES VEGNE! | MuttiMutti
  21. oktober 2015 at 22:25

  […] I et håb om at opråbet bliver hørt af dem der kan ændre noget. Jeg er støt på “Tør du føde“, “Knald for Danmark, men fød uden en jordemor“, “Knald for helvede, men […]

 • Reply
  Hanna
  21. oktober 2015 at 23:21

  Jeg er ikke bange for at føde, men jeg er bange for at føde, som situationen i er i øjeblikket! Tænk hvis der sker mit barn noget, pga travlhed!!! Plus at skulle hjem lige efter fødslen, da jeg er 2. gangsfødende med et forfærdeligt ammeforløb fra sidste gang… Føler mig helt vildt utryg!
  Hilsen Hanna, 40+5

 • Reply
  Theresa B
  23. oktober 2015 at 14:57

  Jeg synes det er så grotesk, at jeg – en kvinde i den fødedygtige alder – bliver tudet ørerne fulde med, at jeg skal begynde at reproducere, og det kan kun gå for langsomt, samtidig med at der bliver skåret på alle leder og kanter. Jeg er på ingen måde afklaret med, hvorvidt jeg skal have børn eller ej, men med de vilkår der bliver budt både gravide kvinder (og de jordemødre, der hjælper dem) samt børn i institutioner ( og de dejlige mennesker der tager vare på børnene), så hælder jeg mere og mere mod, at det bliver et pænt nej tak herfra.

Skriv et svar