Om (bedste)vennemiddag & prioriteringer

 photo DSC_2414_zpsztkdkidk.jpg photo DSC_2355_zpsqeecaoce.jpg photo DSC_2409_zps4zselyjn.jpg photo DSC_2380_zps02jpvbkk.jpg photo DSC_2424_zpslhcygz6b.jpg photo DSC_2382_zpsjxhbcwfg.jpg
 photo DSC_2362_zpsrvczzdil.jpgspons2

I går havde vi en hyggelig middag med et af vores bedste vennepar, Lisa og Leon.
Lisa har jeg kendt siden jeg var 18 år – og dengang var hun faktisk min chef. Senere blev hun så min bedste veninde, og vi har hængt sammen, gennem tykt og tyndt…gennem et hav af byturer på MF Broen (jeps, den der store diskofærge i Aarhus), og næsten endnu flere lorte-kærester (mine), hvilket endda har betydet at jeg har boet på deres sofa en overgang. Sådan et venskab, der bare holder!
Selvfølgelig er jeg gode venner med dem fordi de er pisse søde, og fordi de er så søde over for bette A (Lisa er endda kirkeligt udpeget fadder for hende), men det er altså også fordi de er brillante i et køkken.. De bagtanker lægger vi ikke skjul på 🙂
I går kreerede vi – og når jeg siger ‘vi’ mener jeg at jeg snittede og hakkede, og de lavede maden – et FANTASTISK måltid, som jeg da gerne vil blære mig lidt med, rent visuelt, i indlægget her 🙂 Må savl væde jeres iPhones, til de bliver fugtskadede 🙂
…og så var det endda majet økologisk og ret dansk, hvilket for mig er vigtigt.
Augusta var i strålende humør og var bare (humørmæssigt) , selvom hun, som alle os andre, har haft en lang uge, der var vin, den slags voksensnak man længes efter, og Augusta gik heldigvis kold relativt tidligt.
Det er bare så dejligt med vennemiddage, ikk’, og det er desværre noget vi får gjort alt for sjældent, men når det så er at vi mødes, så bør det bare gøres til en lille fest!

 photo DSC_2381_zpsmudbizs3.jpg
 photo DSC_2427_zpsorg83skf.jpg….hvad jeg laver, når der er middag…tester vinen! Den var fin!

Men som småbarnsfamilie prioriterer vi jo alt.
Vi prioriterer tiden vi har sammen – den tid hvor vi har fri, hvor vi ikke skal arbejde, ved at størstedelen skal bruges på Augusta. Noget af den skal bruges på snusfornutigheder: rengøring, oprydning, men der skal også afsættes tid til de vigtige mennesker i vores liv. Venner skal besøges, familiemiddagene skal passes og luren når man har med en tumling at gøre, kan det sgu være svært i forhold til sovetider, der helst skal passes, for at det ikke giver bagslag i den anden ende.
Men vi prioriterer også i vores økonomi. Det er man fandeme nødt til, for fra at gå fra at kun bruge sine hårdt indtjente penge på sig selv, til at bruge mange af sine klejner på et lille menneske, og oveni hatten også på de der sure ting i livet, som bare koster alt alt alt for meget, som husleje, el, vand, internet (fuck det er dyrt!) og prioritering af inversteringer, som man muligvis og forhåbentlig ikke får brug for: Danmark, a-kasse og forsikringer til alverden.

Én ting jeg prioriterer særligt, i vores økonomi, er økologi
– og hør – det rimer!
….men ikke HUNDREDE procent. Hverken rimet, eller 100% økologiske – det kan jeg lige så godt stille mig frem og sige nu. Men det er dog en del.

Men økologi var ikke som sådan faktisk ikke vigtigt for mig, inden jeg blev mor.
Alt det jeg fik indenbords var ikke noget jeg skænkede den helt store tanke, men det handlede faktisk mere om den dårlige samvittighed, i forhold til at støtte nogle levestandarder for dyr, som jeg ikke kunne stå inde for, men det var laaaangt fra alt jeg købte økologisk. Dengang havde jeg kun mig selv og mit klædeskab at finansiere, og alligevel vil jeg da mene at jeg desværre nok ikke prioriterede økologi så højt, som jeg kunne.. Jeg skulle bare vide hvordan økonomien så ville se ud, når jeg blev mor, men alligevel er prioriteringen af det lille Ø på varerne blevet en del højere, for nu er det Augusta der skal have maden indenbords, og jeg skal kunne stå kunne stå inde for det vi tager med hjem.

Dette indlæg er jo ikke ment som en skræmmekampagne mod at købe ikke-økologi, det er sådan set bare mine tanker, og ærligt indrømmet: jeg køber ikke ALT økologisk i dag – men størstedelen er dog!
Min is i fryseren er vidst nok Fair Trade, men den er altså ikke økologisk. Jeg har vidst også en frysepizza ved siden af, og den er altså heller ikke økologisk… og sådan kommer der da nogle køb med mig hjem, som var sådan vildt-billige og i det øjeblik uden et økologisk alternativ ved siden af. Det er sådan småting, som bagepulver og andet, hvor jeg faktisk bare glemmer at der er andet, end det konventionelle alternativ, men er det ikke også svært at være sådan hardcore 100% økologiske?
(Det sidste var et reelt spørgsmål til jer!)

De, helt normale familier, som min, hvor økonomien da er lidt stram, der påstår at de slet ikke har råd til økologi kan jeg ikke helt greje.. så er det fordi de decideret fravælger det. Jeg er på SU, vi betaler institution, som koster over 3400 kr. om måneden, vi har udgifter som man nu har, her i midtbyen og så kan vi alligevel finde plads til økologi… og det er fordi vi køber efter udvalg og tilbud, for økologiske varer kan lige så godt være nedsatte, som ikke-økologiske, og jeg synes bare økologi-udvalget – særligt i vores store Superbrugen, der ligger lige om hjørnet, er stort og indbydende, at jeg nærmest ikke kan lade være med at kaste i kurven.
Det jeg gør, er at jeg kigger ofte hjemmefra, i tilbudsavisen, men ellers tager jeg ned i supermarkedet med 1-3 ideer, og køber så ud fra hvad der frister mig i butikken. Tid er vigtig at have med sig – det er altid en god ven at have i baglommen, så oftest køber jeg altså ind alene, når kæresten tager fælleslur med Augusta i weekenden, eller når jeg har tidligt fri om tirsdagen. Og så bare planlægning af måltider, så man minimerer madspildet.

 photo DSC_2399_zpsjoqnb6jt.jpg
 photo coop2_zpsaqiyokks.jpg
 photo DSC_2425_zpsbaqvx5xp.jpg
 photo DSC_2434_zpspaeyvz6a.jpg photo DSC_2441_zpsr0jkkwee.jpg

Konkurrencen
– Ja, sådan en er der sgu 🙂 !

Coop har en vision om at gøre Danmark dobbelt så økologisk over de næste fem år, og måske du vil dele hvad din, og evt. din families, holdning er til økologi, og hvad I prioriterer i indkøbsvognen 🙂
(Læs mere her)

Skriv det her i kommentarfeltet, og hvis du har et tip må du også gerne dele det 🙂
– Så trækkes der lod blandt kommentarerne om et gavekort til indkøb, på 500 kr., der kan bruges i Coops butikker (Irma dog undtaget)

 photo DSC_2334_zpsg8cwtdhf.jpg photo DSC_2343_zpsouo1pnpa.jpg
I vores Superbrugsen er der bare et KÆMPE udvalg – og mange økovarer, hvilket jeg synes er fedt, for så kan man få det hele eet sted, og der er flere varer at vælge mellem.
I weekenden skal jeg sgu bage – takket være brødblanding 🙂

 photo DSC_2344_zpsmaxainx4.jpg

En ting jeg selv skal øve mig i, som klart betyder noget for pengepungens tyngde, er faktisk bare at købe mindre kød i hverdagen, og lege mere med grøntsager, for økologisk kød er da dyrere…men også så meget bedre! For muherne, øfferne og gokkerne. Og vores maver.
Augusta er jo nærmest vegetar herhjemme, hvis man ser bort fra (øko)leverpostej ca. hver anden uge, og det er 100% selvvagt, men måske vi bør følge hendes eksempel!
Vi spiser ikke kød hver dag, da vi har en fast rugbrødsdag (mandag), suppedag og fisk, når kæresten er udenbys, og generelt er jeg bare glad for enkle retter og at genbruge til rester (sidstnævnte hjælper en del på pengepungen) og man kan jo være kreativ – man behøver ikke købe 2 pakker kød for at lave en kæmpe omgang deller, man kan f.eks. bruge linser som ekstra-fyld. Det er noget jeg har lært af at arbejde i institution i en del år, for de maddamer har nogle tricks, for at få økonomien til at løbe rundt. Augustas vuggestue er  over 95% økologisk, men har bare en meget kreativ madmutter i køkkenet – hende kan jeg godt spørge efter råd, og vi har fået fine opskrifter på lækker brød-topping 🙂

Nu jeg tænker over det, så er der da en top 6 over ting, som jeg aldrig nogensinde ville købe ikke-økologiske: mælkeprodukter, æg, havregryn, melprodukter, frugt og grønt.
Og så går jeg generelt efter at alt Augusta får indenbords er øko – men vi har da ikke en 100% træfsikkerhed.. og da jeg er ret sikker på at Pappas Pizza i Odensegade (eller [PISSEMANDEN], som Augusta kalder ham), ikke kører et øko-projekt, så fik hun da en ret så ikke-øko pizza i sidste uge.
…men vores intentioner er da gode, særligt når jeg har tid til indkøbene!
Danske råvarer prioriterer vi også godt. Øko OG dansk er næsten det bedste, og det syntes jeg også jeg kunne høre på jer, da jeg adspurgte på Instagram om I anså jer selv for at være økologiske, og hvad der egentlig blev prioriteret ved jer..

Middagen blev sindssygt lækker, og det er jo ikke hver dag – oooooverhoooovedet – vi nærmer os en 4-retters middag (for ja, der var også dessert), så det i sig selv var jo luksus. Aller størstedelen af varerne var økologiske og danske, men jeg synes alligevel ikke prisen var for høj, da vi fandt en del tilbud 🙂
Vin, cola osv. var ikke-økologiske, selvom jeg da lurede på de økologiske vine på hylderne.. Det skal måskes prøves næste gang!

Jeg håber I får en god weekend!
Husk at deltage i konkurrencen 🙂

Sponsoreret indlæg

Læs også

117 Kommentarer

 • Reply
  Sofie
  24. oktober 2015 at 13:41

  Lækkert med venner og god mad!!

 • Reply
  Kirstine
  24. oktober 2015 at 13:43

  Lækkert visuelt indlæg:-) Herhjemme prioritere vi økologisk æg og kød, især svinekød.

 • Reply
  Malene
  24. oktober 2015 at 13:52

  Økologiemballage er bare pænere, men det er nu ikke derfor vi køber det. Primært er basisvarer økologiske, grøntsagerne er danske.
  Jeg kigger meget efter tilbud, for som du siger så handler det om prioritering langt henad vejen, dog tror jeg også det er vigtigt ikke at dømme folk, der køber anderledes end en selv, man kender jo ikke deres historie ud fra indkøbskurven.

  • Reply
   Nutidensmor
   24. oktober 2015 at 13:54

   Helt enig ift. emballage 🙂 !

   Og du har ret – man skal faktisk oftest helt undlade at dømme folk 🙂

   God weekend 🙂

 • Reply
  Maja
  24. oktober 2015 at 13:54

  Hos min kæreste og jeg, er det helt klart øko og frilands kød, æg og mejeriprodukter der ligger højest. Jeg er nemlig en af dem der ofte ikke tænker på at fx at købe øko-mel, men istedet den billigere ikke-øko. Desværre.

 • Reply
  Anja
  24. oktober 2015 at 13:56

  Vi spiser også alt økologisk – altså lige med undtagelse af menukortet hos Det Flyvende Tæppe, men det taler vi ikkr om vel 😉 Der ryger selvfølgelig også småting ned i kurven i ny og næ a la en pose med skumfiduser eller andet – men alle de der ting som bagepulver, rasp og kammerjunker køber vi også øko netop fordi vi har et utroligt godt udvalg af dagligvarebutikker her på Frederiksbjerg – hurra for Supebrugsen i Jægergårdsgade 🙂

 • Reply
  Janni
  24. oktober 2015 at 13:57

  Jeg har det faktisk næsten ligesom dig. Vi lever nok 80-90% øko. Det handler om at prioritere det. Når supermarkederne kører med 25 % på øko, går vi amok. Ellers køber vi ind i vores lokale SuperBrugsen, som tit har gode tilbud på øko, og så bliver der købt stort ind.
  For mig er det mad uden skidt i, dyrevelfærden og miljøet, der er vigtigt. Men ja, vi er ikke hysteriske. Nogle ting kan ikke købes eller er bare bedre ikke-øko (fx slik og chips :smiley: ).
  Det sværeste er faktisk kødet, så vi har også et par dage om ugen uden kød.

  Ps. Nu fik jeg lyst til vin. Kl. er 14. Den går ikke.

 • Reply
  Anne hughey
  24. oktober 2015 at 14:01

  For at undgå madspild fryser jeg tit rester af frugt og grønt ned inden de bliver dårlige. Hakker det i mindre stykker og så er der til smoothies og supper

 • Reply
  Matilde Møllebjerg
  24. oktober 2015 at 14:04

  Hej nutidensmor. Fint skrevet:-) jeg bliver så glad, hver gang jeg læser eller taler med andre som går op i økologi☺️ Jeg er vokset op med en meget økobevidst mor og det var der ikke særlig mange i vores omgangskreds der var dengang ( jeg er 36 så det er lidt siden) men det har gjort at jeg jo selv er meget bevidst omkring at leve økologisk efter jeg selv har fået 3 børn. Vi handler næsten kun i Irma og Kvickly og jeg elsker deres point system ( jeg har jævnligt sparet 500kr/point sammen) som man jo engang imellem kan handle for, hvilket er en super følelse når der skal betales. Frugt og grønt køber vi oftest i Irma, da de har et super stort udvalg. Jeg har glutenallergi og når der skal købes musli eller brød/ brødblandinger så er Kvickly stedet, da de har et super udvalg i glutenfri produkter men som jer, er vi heller ikke 100% øko ( må dog tilføje at når vi engang imellem skal ha en købepizza, så vælger vi dem fra urtekræm) vi køber ikke pizza hos pizzamanden, men det er mere fordi Vi også er meget bevidste om brug af imbalage og pizzabakker er noget af det værste næst efter Micro popcorn, men det er jo en helt anden snak

 • Reply
  Line
  24. oktober 2015 at 14:09

  Sikke et fint indlæg!

 • Reply
  Mia Warming
  24. oktober 2015 at 14:18

  Jeg er også på S.U men køber så meget økologi som muligt- især æg, gær, kød og grøntsager 🙂

 • Reply
  Kathrine Ø
  24. oktober 2015 at 14:22

  Herhjemme prioriterer vi ikke økologi.
  I stedet dyrker vi selv en del grønt og køber kød hos vores forældre der er landmænd.
  For mig betyder det mere at jeg ved hvor tingene kommer fra.
  Desuden vælger jeg helst økologiske cerealier fra da jeg tror her er større risiko for møl og svampestoffer.

  • Reply
   Nutidensmor
   24. oktober 2015 at 14:33

   Hvis vi havde plads, og havde kompetencerne, så ville vi helt sikkert også have en bette køkkenhave. Bare med nogle småting. Super hyggeligt 🙂

 • Reply
  Natasha
  24. oktober 2015 at 14:29

  Min kæreste og jeg er begge studerende, og det er først inden for det seneste år, vi virkelig er begyndt at tænke over økologi. Eftersom økonomien er stram, bliver vi – ligesom dig – nødt til at prioritere. Jeg køber altid økologisk mælk, mel, havregryn og grøntsager. Her er prisforskellen nemlig ikke så stor. Men i den ideelle verden, ville jeg også købe meget mere økologisk kød 🙂

 • Reply
  Linnea
  24. oktober 2015 at 14:31

  Herhjemme er vi lige begyndt at købe øko. Min kæreste har lige skulle overtales lidt, da han slet ikke “tror” på økologi, men da det er mig, der normalt køber ind, har vi aftalt, at så længe han ikke skal undvære noget, og der kan købes ind med nogenlunde samme budget som før, så må jeg gøre som jeg vil. Så er spændt på, hvordan det kommer til at gå. Satser på at købe stort ind, når Føtex har 25 % på økologi. Det skulle vist være d. første lørdag i hver måned 🙂

 • Reply
  Lone
  24. oktober 2015 at 14:43

  Vi forsøger også altid at handle mest muligt økologisk. Fx har Bilka 25% på alt øko den anden søndag i hver måned. Og ellers holder vi øje med tilbud.

 • Reply
  Katrine Kristensen
  24. oktober 2015 at 14:48

  Man kan så meget se på dine billeder, hvor hyggelig en aften, I har haft jer.
  Personligt handler jeg selv 80% økologisk. Hver anden uge får min kæreste og jeg en vegetar måltidskasse fra Aarstiderne, og den anden uge ha slet vi selv ind, og får kød. Vores handel bliver primært gjort i SuperBrugsen, da de bare har det største udvalg. Men generelt synes jeg de flestesupermarkeder, er ved at være godt med.
  Tak for en god blog 🙂

 • Reply
  Sidse
  24. oktober 2015 at 14:50

  Jeg er selv opdraget så økologisk dom man kan (når man er født i 80’erne) og køber alt som er økonomisk rimeligt økologisk. For at få det til at løbe rundt (og fordi det ikke er godt for miljøet) med to små børn og to gange forældre su spiser vi ikke kød herhjemme. Vi spiser kød når vi bliver budt det, men lever selv rigtig fint på fisk og grøntsager…
  Alle former for tørret frugt indeholder rigtig meget sprøjtegift så det kunne jeg heller ikke finde på at købe uøkologisk (uover din liste…)

 • Reply
  Kathrine
  24. oktober 2015 at 14:57

  Jeg går som oftest efter øko vare. Særligt, kød, æg, mælk, mel, havregryn osv.. Men der er desværre, stadig pålæg, som vi køber ikke økologisk, og kun af den grund at alternativet ikke smager os. Frugt og grønt, køber jeg også gerne økologisk, men lige så meget ikke økologisk men danske vare. Jeg synes det er vigtigt at støtte de danske landmænd også selvom de ikke alle dyrker økologisk. Jeg er på ingen måder øko Freek, men ønsker ikke at tilfører min krop en masse unødvendigt, om ikke andet vil jeg gerne selv bestemme hvornår! Jeg er opvokset på en bondegård, hvor maden kom fra jord til bord. Når jeg køber økologisk, giver det mig lidt samme følelse.

 • Reply
  Michelle
  24. oktober 2015 at 15:03

  Gud, hvor ser det altså lækkert ud!

 • Reply
  Anne
  24. oktober 2015 at 15:21

  I vores topersoners husholdning spiser vi ca 80% økologisk. Vi går efter de økologiske varer, som er på tilbud, og så køber vi færre madvarer, som tilgengæld udnyttes fuldtud – så heller ingen madspild her. Vi lever vegetarisk, og det er selvfølgelig også en besparende faktor, da kød ofte er noget dyrere end kikærter 😉
  Jeg handler også meget på Ingerslevs marked om lørdagen (yet another Århus-girl), og her kan man også få meget økologi for få penge.

 • Reply
  Maria
  24. oktober 2015 at 15:28

  Hvor ser det lækkert ud! Og man kan nærmest mærke den helt fantastiske hyggelige stemning igennem billederne 🙂
  Her hjemme er vi ikke særlig økologiske (æg er dog ALTID) men hold nu op end masse inspiration jeg fik, bare igennem dette indlæg. Vil klart åbne øjnene lidt mere og se om vi ikke kan få det Ø endnu mere ind i vores hverdag!
  Med to børn på 6 og 2,5 er det jo rart, at det de får er helt i top 🙂
  Rugbrødamandag var da noget vi kunne indføre. Med kun en indkomst de næste par måneder, er det med, at spare og tænke kreativt 🙂

  Rigtig god weekend <3

 • Reply
  Mie Sunesen
  24. oktober 2015 at 15:29

  Godt skrevet:-)
  Vi er heller ikke 100% økologiske, men bliver bedre og bedre til at vælge økologisk. Efter jeg selv er blevet syg af hpv bivirkninger er jeg blevet bevidst om hvordan jeg behandler og tilbyder min krop. Selvfølgelig er det også rart at tænke på dyrerne som vi får mad fra har gode forhold og trives:-)

 • Reply
  Mette
  24. oktober 2015 at 15:31

  Jeg må blankt indrømme at økologi ikke står højest på vores indkøbsseddel derhjemme. Og ja, der er helt sikkert for mange undskyldninger der ville snige sig ind hvis jeg skulle forsøge at retfærdiggøre hvorfor det netop er sådan.
  Men én ting er altid øko – æg. Kan slet ikke arbejde med tanken om buræg. Så det tænker jeg må være en start til noget mere økologi! 🙂

 • Reply
  Cathrine Andreasen
  24. oktober 2015 at 15:49

  I vores husholdning på 2 voksne prioterer vi mere og mere økologi, stadig ikke 100% eller i nærheden af. Efter studieårene og nu to udemærkede job har vi skulle vænne os til ikke at fravælge økologi pga. Økonomi, det er en priotering som vi kan og vil lave plads til nu. Hver uge kommer der mere øko i kurven og med hjem 🙂

 • Reply
  Kirstine
  24. oktober 2015 at 15:50

  Et rigtig godt indlæg! Synes det er utrolig relevant med økologi, men det betyder også meget i min hverdag. Jeg synes at jeg har det bedre når jeg køber økologisk og kan nogle gange bliver helt ærgerlig over at være nødsaget til at købe konventionelt. Men det ét jo et meget omdiskuteret emne og der er simpelthen så mange holdninger til det synes jeg.

 • Reply
  Signe
  24. oktober 2015 at 15:54

  Jeg er helt på samme hold som dig i forhold til at være hoppet helt på vognen efter jeg blev mor. Vi køber næsten alt økologisk, også bagepulver, gær og krydderier. Synes der går lidt sport i det, men på den anden side irriterer det mig, at det skal være så dyrt – og at der overhovedet er et ikkeøkologisk alternativ. Jeg undrer mig dog lidt over at der er mange varer på hylden, som kommer fra udlandet. Der vakler jeg altså mellem at købe øko og dansk – især er det i grøntafdelingen jeg oplever det. Vi spiser økologisk på grund af den ‘renere’ mad, men også for at skåne miljøet. Derfor er det også øko sæbe, cremer mm, der ryger i kurven.
  DOG er der visse ting jeg for det meste ikke køber øko fx cola og chips, som jeg sgu er for glad for til at lade være 🙂

 • Reply
  Stine B
  24. oktober 2015 at 16:27

  køber så vidt muligt altid økologisk – dog ikke kylling, der bliver jeg desværre for nærig :/ holder mig til gengæld til en indkøbsliste, istedet for at lade mig friste af tilbud, det tror jeg faktisk at jeg sparer penge på i sidste ende – om ikke andet har jeg meget lidt madspild – hvilket i min verden er lige så vigtigt som økologi 🙂

 • Reply
  Trine
  24. oktober 2015 at 17:29

  Helt enig!! Faktisk fuldstændig! Den måde vi køber ind og prioriterer på – er fuldstændig lig jeres! Har heller aldrig forstået dem der ikke kan finde penge til det, da der ofte er tilbud eller øko til næsten samme pris.. Ved ikke om det er et tip som sådan.. Men det med rene madvarer er vigtigt for os, og derfor køber vi ren smør i blok, øko selvfølgelig. Det koster det samme som et blandingsprodukt i en plastic-boks. Men vi har købt en hyggelig smør-krukke vi jævnligt fylder op.

 • Reply
  maibritt j
  24. oktober 2015 at 17:31

  tilbudsaviser er simpelthen din ven. Jeg har et fast fredagsritual med at se på dem over morgenmaden inden studie (som app)

 • Reply
  Sara
  24. oktober 2015 at 17:40

  Jeg køber helst økologisk. Den seneste tid er der flere og flere ting som altid købes økologisk. Økologiske æg er et must! Det meste kød køber jeg også økologisk, gerne sat ned pga kort holdbarhedsdato.

 • Reply
  Mia
  24. oktober 2015 at 17:41

  Herhjemme prioriterer vi økologi ret højt. ☺ begge mine forældre er, med min mors egne ord, lidt nogen øko-hippier, så jeg er nok “skadet” hjemmefra.
  Min mand og jeg har lige fået vores første barn i juni, og det presser da vores økonomi lidt ekstra – og med beskedne indtægter i form af en SU og en elevløn, bliver der prioriteret. ☺

  Vi får aarstidernes måltidskasser, for så fristes vi ikke for meget i butikkerne. Jeg er vegetar, så vi har sjældent kød i huset, og det hjælper da lidt på regnskabet. derudover har vi nedprioriteret f.eks. tøj, og jeg derfor pt kun én nederdel, et par sweatpants og 4 toppe. tough life.

 • Reply
  Mathilde
  24. oktober 2015 at 18:40

  Jeg er gravid, og det har fået os til at prioritere økologi mere, end vi plejer. Der er dog endnu ikke tale om, at vi nærmer os 100 %, men hver uge kommer der flere og flere økologiske varer i kurven.

 • Reply
  Helena
  24. oktober 2015 at 18:49

  ser virkelig hyggeligt ud. Jeg køber ikke alt økologisk, men thise yougurt og mælk samt rygeost, er altid på min indkøbsliste over økologiske varer.
  Iøvrigt, den Superbrugs du handler i, handler jeg også i, den er bare mega god 🙂

 • Reply
  Karen
  24. oktober 2015 at 19:03

  I vores superbrugsen er der også tit øko-tilbud, som jeg altid handler ind efter. Her er det også æg, mælk og havregryn der altid er øko. Kød spiser vi meget af, men det er desværre ikke øko pt med de priser. Nogle gange er jeg heldig at det er på tilbud! 🙂

 • Reply
  Freja
  24. oktober 2015 at 20:11

  Der er nogle ting, jeg altid køber økologisk:
  Æg, mælk og andre mejeriprodukter, frugt og grønt. Jeg ville gerne købe alt økologisk, men pengene er ikke altid til det.

  Jeg har en dreng på 1 1/2 år, og næsten alt han spiser er økologisk. Fx køber jeg økologiske havregryn til ham, mens jeg selv spiser ikke økologiske. For mig er dey vigtigst at han får det bedste, så må jeg spise, hvad der er penge til

 • Reply
  Annette
  24. oktober 2015 at 20:28

  Vi handler for ofte med hovedet under armen og lidt i panik, fordi vi lige pt ikke er så gode til at få handlet stort ind en gang om ugen, som vi var engang. Det betyder dog ikke et fravalg af økologi – vi (selv min mand nu ) vælger altid øko, når det kommer til mælk og mælkeprodukter (på nær mælken til Nespresso-mælkeskummeren – der brænder den økologiske på ), æg, gryn, grøntsager og fars (+ andet kød, når det er til en rimelig pris – de kyllinger altså…!). Havde vi uanede mængder af likvide midler, gik jeg all in – men for det meste ER det økonomien, der bliver tungen på vægtskålen hos os. Indrømmer dog, at det nok også er en prioriteringssag i en familie på 4, hvor børnene får først – min mand er pt ved at starte eget firma, og det er ikke 10-4 på økonomisiden. Endnu…

 • Reply
  Fru Skov
  24. oktober 2015 at 20:55

  God idé med flere kødfrie dage! ☺️ Vi er veganere (mor, far og baby på 11 mdr), vores bofæller er ikke, men spiser vegansk hjemme. Så på den måde sparer vi allerede en del penge, som giver luft til mere økologi (hvis man altså undgår for mange special varer som fx køderstarning). Min mand går meget op i økologi, men det er os andre der køber ind, og der ryger der altid et par konventionelle varer medi kurven. Jeg ved egentligt ikke hvorfor, men jeg tror det er fordi vi elsker vores grønthandler så højt hehe 🙂 og han har desværre ingen øko.. hver uge nyder vi at hente en pose danske økogeøbtsager hos Københavns Fødevarefællesskab, det er bare godt!

 • Reply
  Stine
  24. oktober 2015 at 21:30

  Her køber vi næsten 100% økologisk. Jeg forsøger at lave madplaner, så vi undgår et for stort madspild og så har vi ofte vegetardage. Økologi betyder meget for mig! Ofte er animalske økovarer dyre, men jeg har lært at strække kødet ved at tilsætte fx. grønsager, linser/bønner, havregryn m.m. Og så er det også rigtig vigtigt at tænke i sæcon, da økologisk frugt/grønt ofte er billigere der

 • Reply
  Emilie
  24. oktober 2015 at 21:38

  Vi prioriterer økologi rimelig højt – specielt efter vi for nyligt blev forældre. Dog er jeg på SU, så ikke alt købes økologisk.

 • Reply
  Signe
  24. oktober 2015 at 21:44

  Økologi bliver prioriteret så meget som muligt og især grønsager køber jeg økologisk da de ofte bruges rå. Mere økologi er helt klart vejen frem i min verden!
  Bedste tip: urtekrams krydderier er rent faktisk ret billige (og ofte billigere end andre mærker!), hvis man kigger på kiloprisen. Det er det eneste der står i skabet hos os.

 • Reply
  Erla
  24. oktober 2015 at 22:21

  Herhjemme køber vi en stor del økologisk. Vi prioriterer ligesom dig mejeriprodukter, æg, frugt/grønt, havregryn og så vidt muligt også kød.

 • Reply
  Sara
  24. oktober 2015 at 22:25

  Vi er kommet ud over den dyre pris på økologisk kød, ved simpelthen at købe en halv økologisk dansk ko.
  Kiloprisen er kun 40kr, hvilket er latterligt billigt, når der også er T-Bones, mørbrad, osse buco, ribeye, osv osv.

  Hurra for vores kummefryser! 😉

 • Reply
  Pernille
  24. oktober 2015 at 22:28

  Jeg vil helst købe så meget som muligt økologisk, men det er, som om min kæreste blot ser det som en ekstra udgift, han ikke får noget for. Så det er lidt en kamp herhjemme at få lov at købe alt for meget økologisk – desværre. Jeg har dog hørt, at det (for miljøet og næringsindholdet) bedre kan svare sig at købe konventionelle danske produkter end økologiske udenlandske.

 • Reply
  Louise
  24. oktober 2015 at 22:44

  Jeg går ikke rigtig op i økologi. Jeg køber dog altid mælk økologisk, ja spørg mig ikke hvorfor.
  Og så kylling og æg. De der billeder af burhøns, ja jeg kan ikke holde tanken ud.

 • Reply
  Stephanie
  24. oktober 2015 at 22:55

  Vi er lidt uenige herhjemme.. Min kæreste kan ikke se fidusen i økologi, men vi er nået frem til et kompromis, hvor vi d.1. Weekend hver måned køber stort ind når Føtex kører med 25% på økologi. Noget jeg altid køber økologisk er citroner! 🙂

 • Reply
  T. Jensen
  24. oktober 2015 at 23:36

  Herhjemme prioriteres økologiske produkter også højt, men på grund af en stram økonomi er det desværre ikke muligt altid at købe økologisk. Men jeg er stor fan af supermarkedernes diske med madvarer med kortholdbartid, de har gjort det nemmere og billgere for os at leve økologisk 🙂

 • Reply
  Anne K
  24. oktober 2015 at 23:44

  Vi køber relativt meget økologi, hvilket kan lade sig gøre, fordi vi langt hen ad vejen laver madplaner med retter, som kan baseres på råvarer, hvor prisforskellen mellem økologi og ikke-økologi er ret lille 🙂

 • Reply
  Anne K
  24. oktober 2015 at 23:47

  Hov, min besked blev tilsyneladende ikke sendt, så her prøver jeg igen: Vi køber relativt meget økologi, fordi vi laver madplaner med retter, der baseres på de økologiske råvarer, som ikke er meget dyrere end de ikke-økologiske.

 • Reply
  Tina
  24. oktober 2015 at 23:56

  Jeg har faktisk de samme prioriteter som dig. Vælger økologi, når jeg kan, uden at være overfanatisk. Hverdagen skal også hænge sammen og styrter ikke rundt i forskellige butikker for at købe alt økologisk, men vælger det meget aktivt til og med planlægning kommer man langt 🙂

 • Reply
  Anette Ninon
  25. oktober 2015 at 7:06

  Hvor ser det bare indbydende ud, det må vi lave en dag. Vi har det sådan at økologi er vigtigt for os, da vi har haft en del sygdom, så bliver det prioteret højt.

 • Reply
  Katrine/Små tanker
  25. oktober 2015 at 8:06

  Hvis det stod til mig, så købte vi alt det vi kan økologisk. Lin mand er ikke helt enig. Hans (eneste) argument er prisforskellen. Og jeg kan da godt se, at det bliver til noget – bare på mælk fx, som vi drikker ca 14 liter af om ugen 🙂 men jeg ville helt sikkert prioritere det, hvis det kun var mig – og hvis det var mig, der stod for indkøbene.

 • Reply
  Eva Jørgensen.
  25. oktober 2015 at 8:32

  Jeg køber altid mine æg hos mine forældres nabo hvor hønsene går frit og er økologiske det er jeg glad for

 • Reply
  Line Jakobsen
  25. oktober 2015 at 8:32

  Jeg mener også at økologiske varer er bedre for mig og min familie, og prioriterer det langt hen af vejen. Især æg og grønt.

 • Reply
  Mie K
  25. oktober 2015 at 9:03

  Bliver helt sulten af de billeder 🙂 Herhjemme prioriterer vi mælkeprodukter og grøntsager økologisk. Vi ville også gerne købe kød økologisk, men det er lidt for dyrt til vores budget, desværre.

 • Reply
  Lou
  25. oktober 2015 at 9:27

  Uhm, bliver helt sulten 🙂
  Æg og mælk er særligt de fødevarer der prioriteres økologisk her i husstanden.

 • Reply
  Mette Kristensen
  25. oktober 2015 at 9:48

  Hvor ser det lækkert ud.

  Jeg må indrømme vi handler slet ikke økologisk. Jeg synes simpelthen det er for dyrt i forhold til hvad man får. Jeg har ikke noget imod at spise økologisk, men vi bør det bare ikke.

 • Reply
  Rikke
  25. oktober 2015 at 10:10

  Jeg prioriterer som du at købe overvejende økologisk. Dog er jeg studerende, så derfor nedprioriterer jeg kød og spiser mig i stedet mæt i bønner, kerner og grove grøntsager. Når jeg så spiser ude, så spiser jeg kød til den store guldmedalje. Men jeg synes, at hvis jeg skal købe øko kød, så bliver den kvalitet jeg har råd til, ikke særlig høj, og så vil jeg hellere undvære. Det fungerer ret fint for mig i hverdagen, både rent økonomisk men også ernæringsmæssigt 🙂
  Håber tippet kunne bruges. Krydser fingre, for pokker hvor ville 500 kr i madbudgettet give noget luft 🙂

 • Reply
  Malene R
  25. oktober 2015 at 10:20

  Da jeg er på SU kan det være svært at få råd til økologiske varer, derfor er det kun nogle få økologiske varer jeg køber.

 • Reply
  Pia H
  25. oktober 2015 at 10:57

  Sikke et fedt indlæg og smukke billeder 😀

  Så vidt muligt, køber vi økologi… mejeriprodukter og frugt/citrus altid.

  Dog har jeg gentagne gange fået melmider med i købet, når jeg har købt mel og gryn 🙁 så her fravælger jeg konsekvent økologi (desværre)

 • Reply
  Mille
  25. oktober 2015 at 11:17

  Jeg er helt klart enig i at det handler om prioritering. Nu er det mine forældre, som står for indkøb, og de køber 95% økologisk ind. Jeg er teenager, og har derfor ikke super mange penge, fordi jeg oftest bruger dem latterligt 😉
  Men når jeg køber frokost til mig selv, eller en sund(ere) snack, sørger jeg for at det er økologisk. Det er nemlig vigtigt for mig at vide at maden har haft det godt, og at min krop dermed også får det godt af at spise det.
  Jeg synes at det kunne væer fedt, hvis der fx. kom studierabat på øko frugt og grønt, for på den måde tror jeg at mange flere unge ville begynde at købe økologisk.

 • Reply
  Miatilda Andersen
  25. oktober 2015 at 11:29

  Økologisk vin er faktisk ok, og til at betale… altså, nu er jeg jo ikke den store vin-kender, men jeg synes at det smager godt.
  Vi spiser meget økologisk herhjemme, og især når det gælder kød, kan jeg mærke en tendens til at række efter øko, og så kompensere økonomisk med flere kødløse dage. Min liste ligner din – der er bare ting man ikke går på kompromis med.

 • Reply
  Sarah
  25. oktober 2015 at 11:34

  Jeg forsøger at købe så meget økologi, som mit SU-budget nu tillader. Jeg er faktisk lige kommet hjem fra en indkøbstur i Rema, hvor jeg kunne få både grøntsager, mælk, rosiner og pasta til stort set samme pris, som det konventionelle. Så det kan godt lade sig gøre! Det er i hvert fald noget, jeg er ret bevidst om!

 • Reply
  Marianne P
  25. oktober 2015 at 12:11

  Jeg går ikke så meget op i økologi, men er derimod “Stop-madspildsfanatiker”. Derudover handler jeg helst dansk og prøver at begrænse kødindtaget (lykkes ikke altid, når den fx står på stegt flæsk 😀 )

 • Reply
  Ida V.R.
  25. oktober 2015 at 12:59

  Vi forsøger at købe en del økologisk, men er studerende så der er også en naturlig begrænsning. Vi prioriterer mælkeprodukter, mel, gryn, kerner og også en del frugt og grønt. 🙂

 • Reply
  Mark
  25. oktober 2015 at 14:19

  Stort set alt er økologisk, pånær mælk da det ifølge mig, har en anderledes smag – men især økologiske gulerødder, da deres smag er mere kraftig!

 • Reply
  Tina Blum
  25. oktober 2015 at 15:11

  Hvor ser det lækkert og hyggeligt ud.
  Efter vi har fået børn er vi begyndt at tænke meget mere over økologi. Tidligere skænkede jeg det ikke en tanke og gik udenom det i butikkerne fordi jeg syntes det var dyrt.
  Men nu er det ikke kun mig jeg skal tage mig af og jeg ville gerne give mine børn så god en start på livet som muligt, incl sundhed og sunde vaner.
  Vi lever ikke 100% økologisk, men forsøger at få de fleste varer økologiske.

 • Reply
  Tine
  25. oktober 2015 at 15:13

  Vi prioterer mælk og æg når det kommer til økologi. Mht grøntsager prøver vi så vidt muligt at købe dem på set markets her i Kuala Lumpur.
  Jeg rejser hjem til Danmark og bor en måned med to børn og meget lidt penge – så vender jeg tilbage! 😉

 • Reply
  Caroline Stadsbjerg
  25. oktober 2015 at 16:34

  Hjemme hos mig og min kæreste, fylder økologi gerne omtrent halvdelen af indkøbsvognen. Det er alligevel en del, når vi begge lever på SU!
  Det er bare super vigtigt for os begge to, at vi prøver. Nogle gange der der flere gode tilbud end andre, og det kan ses i kurven. Derudover er jeg blevet vegetar og spiser primært vegansk, og selvom min kæreste stadig spiser kød, bliver der spist meget mindre af kødet – det er jo lettest at lave noget vi begge to kan få 🙂
  Så fedt indlæg om spændende tanker, og rigtig lækker konkurrence! 🙂

 • Reply
  Pia M Hansen
  25. oktober 2015 at 17:18

  Hos os er det mest økologisk mælk og frugt/ grøntsager vi prioriterer da vi spiser meget af det og gerne vil passe på os selv og miljøet. Vi slækker dig nogle gange på det sa jeg er på førtidspension og pengene derfor er små da de varer er dyrere end de alm så villle være fedt at vinde et gavekort til coop så vi kan få flere øjologiske varer i kurven igen

 • Reply
  Sam Madeleine Athena
  25. oktober 2015 at 17:33

  Herhjemme går både min kæreste og jeg op i økologi, så vi køber så vidt muligt økologiske æg, mælk, kød, frugt og grønt. Vi er godt nok begge unge og studerende, så pengene er ikke de største, men vi synes alligevel det er vigtigt at de høns vi får vores æg fra, har haft det godt eller det kød vi spiser, ikke kommer fra dyr der har levet i et bur så småt at de ikke engang kan vende sig. Så hvis der ikke er råd til at det hele er økologisk, er det æg, kød og mælk der prioriteres, over frugt og grønt ^_^

  xoxo,
  Sam Madeleine Athena
  SamConradsen@live.dk

 • Reply
  Annette Aarre Dalsgaard
  25. oktober 2015 at 19:33

  Bundærligt: Her er det manden der køber ind & laver mad -Yes I´m a lucky bastard 😀
  Så med skyklapperne på, så er det hans beslutning…der ryger dog også økologi i vognen…men ikke konsekvent nok, er jeg bange for :see_no_evil: :speak_no_evil: :hear_no_evil:
  Men så er der jo noget at arbejde på :stuck_out_twe:

 • Reply
  Ann
  25. oktober 2015 at 20:35

  Velskrevet indlæg først og fremmest!
  Økologi for mig er at foretrække, men er ikke fanatisk og det skal være til en god pris stadigvæk. Har dog en ambition om for fremtiden at købe mere økologisk!

 • Reply
  marianne nielsen
  25. oktober 2015 at 21:04

  herhjemme prioterer vi æg og prøver at købe kød og grønt udelukkende fra dk

 • Reply
  Anne W.
  25. oktober 2015 at 21:14

  Vi er 2 voksne, 2 drenge på 14 og 9 og en pige på 12. Mit fokus har ikke været på økologi men på fornuftige madvaner. Jeg prioriterer en fornuftig kostsammensætning fremfor udelukkende at fokusere om noget er økologisk eller ej. Så herhjemme bliver der købt almindelig mælk, almindeligt frugt og grønt osv. Jeg køber økologiske citroner og appelsiner, hvis jeg skal bruge skallen. Jeg har dog lagt mærke til, at økologiske varer i supermarkederne er blevet meget mere udbredt og tilgængelige, og hvis de er på tilbud er de nogle gange billigere end de konventionelle varer, og så ryger de altså ned i min kurv, så hvis trenden fortsætter, så ender det måske med, at vi bliver en øko-familie!

  KH Anne W.

 • Reply
  Nanna
  25. oktober 2015 at 21:59

  Jeg tænker også meget over økologi når jeg handler. Men det bliver ikke 100%, men nok mest pga. Økonomi. Men ja mel, mejeri og frugt og grønt er her jeg sætter ind 🙂
  Kunne være fedt med et gavekort, så skal det bruges på økologisk kød. Det er nok der jeg synes det bliver lidt dyrt 🙂
  Kh Nanna

 • Reply
  Ditte
  25. oktober 2015 at 22:21

  Jeg forsøger også at købe mest muligt øko, men herren i huset herhjemme er ikke så selektiv når han står for indkøbene, desværre. Vi køber dog ofte Årstidernes måltidskasser og så må jeg lige slå et slag for Økoladen her i Århus, hvor jeg ofte køber frugt og grønt da de fleste ting fås i løsvægt. I vores Føtex skal man f.eks. ofte købe en stor pose æbler for at få dem øko og så går i hvert fald halvdelen til spilde her i vores hus.

 • Reply
  Bettina Jensen
  25. oktober 2015 at 22:57

  Jeg har desværre ikke råd til, at tænke økologisk, da jeg knap kan få mad på bordet den sidste uges tid hver måned.
  Men havde jeg pengene, så ville jeg købe mere økologisk 🙂

 • Reply
  Mette Møller
  26. oktober 2015 at 1:36

  Efter jeg er blevet færdiguddannet og derfor har en højere indtægt har jeg fået et større fokus på at købe økologisk! Især den månedlige dag i Føtex, hvor de har rabat på alt økologi, synes jeg er fantastisk!

 • Reply
  Tina
  26. oktober 2015 at 7:59

  Vi køber nok 90% økologi, og det er lige dele for egen skyld, og lige dele for yngstes skyld. Vi har dog formået at gøre det, med 2 x SU, fordi vi laver madplaner og benytter os af tilbudsvarer. Madplaner, det er nok den største sparepost – om man køber økologi, eller ej.

 • Reply
  Anette
  26. oktober 2015 at 8:42

  Køber måske 50 % økologisk. Æg er en af de varer der ALTID kun bliver købt økologisk.

 • Reply
  Camilla Nyegaard
  26. oktober 2015 at 9:57

  Jeg prioriterer æg, mælk, smør og kylling.
  Lækkert indlæg!

 • Reply
  Dorthe Bille
  26. oktober 2015 at 9:58

  Rigtig godt indlæg. Vi handler en del økologisk, men kunne godt blive bedre.

 • Reply
  Nanna kristensen
  26. oktober 2015 at 11:59

  Jeg kunne godt tænke mig, at starte på at lave vegetariske retter, så dette gavekort kunne være en fantastisk start. 🙂

 • Reply
  Christine
  26. oktober 2015 at 14:51

  Vi prioriterer det behårdt – altså økologi. vi køber ikke så meget lir, som jeg oplever flere i vores omgangskreds, men færre forskellige ting, og så til gengæld øko.

  Selvfølgelig får vi også slik med e-numre og er økagurken fra spanien og den konventionelle fra Danmark, jamen så køber vi den konventionelle. For mig handler økologi meget om bæredygtighed, og jeg vil virkelig gerne gøre en indsats for at videregive vores klode i en ordentlig stand til de næste generationer 🙂

  Christine

 • Reply
  Line
  26. oktober 2015 at 15:00

  Jeg køber primært øko. Min datter er laktose-intolerant og i den sammenhæng mht mælk, smør, fløde og yougurt er coop faktisk ret skidt kørende økologisk. Så med mindre jeg lige finder overskud eller ved et tilfælde ender i en føtex – der er de vildt gode på øko-laktosefri mælkeprodukter, så er de ikke øko. Men langt de fleste grøntsager, kød og korn-produkter er øko. For os, vores kroppe og fordi jeg som biolog ikke kan se min datter i øjnene hvis jeg ikke støtter den rigtige vej for det sted hun skal være de næste 80-100 år

 • Reply
  sara rasmussen
  26. oktober 2015 at 16:13

  Jeg køber altid økologisk mælk og leverpostej 🙂

 • Reply
  Camilla A
  26. oktober 2015 at 17:17

  Sikke en lækker præmie!
  Jeg ville gerne købe økologisk, men som aleneboende på SU, må jeg desværre prioritere og vælger derfor altid økologiske æg og mejeriprodukter. 🙂

 • Reply
  pia sroka
  26. oktober 2015 at 18:56

  Vi prioritere meget i økologiske grøntsager, går efter de bedste tilbud som vi finder, køber stort ind af det som kan fryses ned,og fryser det ned i portioner. 🙂

 • Reply
  Maja Fuglsang
  26. oktober 2015 at 19:08

  For at undgå madspild skærer jeg eventuelle kødrester (en enkelt frikadelle eller endestykkerne fra et stykke kød) i små firkanter og fryser det ned i en bøtte. Når så bøtten er fuld spiser vi biksemad 😀 smager godt, er billigt og man mindsker madspild 🙂

 • Reply
  Emma L
  26. oktober 2015 at 20:02

  Dejligt med fokus på økologi 🙂 Jeg prioriterer økologi meget højt – jeg tror at 90-80% af mine indkøb er økologiske – og det er på trods af en stram økonomi på SU. Jeg spiser ikke kød og det kan jeg mærke er med til at lette budgettet lidt. Udover det er jeg blevet ret god til at holde øje med tilbud (dem er der nemlig altid mange gode af!) og efterhånden ved jeg også, hvor jeg kan finde hvad henne (de fleste af mine indkøbsture foregår i en slags zig-zag mellem Kiwi og Super Brugsen på Vesterbro Torv og Netto) Bliver så glad, når jeg ser hvor mange økologiske ting man efterhånden kan få fingrene i – jeg synes nemlig der er sket den vildeste udvikling i løbet af de sidste par år.
  Krydser alt hvad jeg har, i håbet om at vinde denne lækre konkurrence. Det ville nemlig være den perfekte mulighed til at få bygget et lille lager op med kiks, ris og pasta og samtidig gøre november til en lidt sjovere måned med plads til lidt ekstra godt (jeg er blevet afhængig af tofu-pølser, men de er desværre lidt dyre i længden)

  KH Emma

 • Reply
  Katrine
  26. oktober 2015 at 20:41

  Som altid – skønne billeder.

  Jeg ville gerne leve mere økologisk, men ofte er det blot mælkeprodukterne, æg og det hjemmebagte rugbrød som er økologisk

 • Reply
  Janni
  27. oktober 2015 at 1:52

  Vi køber stort set 100 % øko. og lokalt /eller fairtrade. Jeg har gjort det i 10 år snart, før jeg fik barn, og nu.. ærligt, ja så får jeg oprigtig ondt af kyllingen hvis grøntsagerne ikke også er øko, for kyllingen er dyr, så fortjener måltidet at være fuldent. og fløde smager jo bedst øko, og helt ærligt – man kan jo ikke købe mel til dobbelt pris, og så konventionelt gær.. og sådan forløber tankestrømmen sig i mit hoved hver gang vi i en spareøvelse har overvejede at droppe økologien. .. økologi er dyrere end konventionelt, men ikke meget, og ganske lidt hvis man bare udnytter råvarene bedre. hvilket jo også stopper madspild – og det kunne vi alle bruge lidt tid på at gøre 🙂

 • Reply
  Mai O.
  27. oktober 2015 at 10:22

  Vi prioriterer økoniceness i det omfang, det kan lade sig gøre. Vi er nogle værre fattiglemmer for tiden, fordi jeg er på SU og gravid med tredje bassebaby OG vi har købt vores drømmested og vil gerne have så mange dyr, som vi kan. Og så skal vi blive gode til at dyrke vores jord, så vi selv kan forsyne os med grønt og frugt. Lige nu er der toppet helt op på kødfronten: Vi har slagtet vores egne grisebasser og kaniner, og til foråret for vi forhåbentlig også lammekød i fryseren. Alt det vi køber, forsøger vi at indkøbe økologisk – det er ret vigtigt, synes jeg, men ikke altid muligt. Jeg er FAN af Coop. Vi handler altid i vores Fakta og er selvfølgelig medlem (what’s not to like?) – jeg VIBRERER lidt af glæde, når man sådan hver tredje-fjerde måned lige har sparet en 3-400 kr. op i point, som man så pludselig får lov til at bruge, når man skal betale. Øh, om der lige ryger et eller andet absolut lækkert med hjem MED det samme?

  Jaer!

 • Reply
  Monica Figgé Jensen
  27. oktober 2015 at 15:25

  Jeg tænker meget over at give de bedste vilkår til mine børn efter, at jeg blev mor og bliver snart mor igen.

 • Reply
  Lis
  27. oktober 2015 at 16:09

  Vi dyrker økologiske grøntsager, men ellers køber vi ikke økologiske varer. Det er ikke vigtigt nok for os i forhold til prisen.

 • Reply
  Alberte
  27. oktober 2015 at 17:24

  Hos os prioriterer vi æg og grøntsager, men køber faktisk nærmest aldrig økologisk kød! Ikke at vi spiser så forfærdelig meget kød, men jeg ville da elske at kunne få økologisk kød til en bedre pris 🙂

  Derudover synes jeg de økologiske vare giver mig en dejlig fornemmelse, måske fordi emballagen ofte er flottere 🙂

 • Reply
  Mille Millea Andersen
  27. oktober 2015 at 18:46

  Jeg vil så gerne være meget bedre. Jeg kan godt mærke jeg skal være sødere mod min krop og jeg er begyndt. Der var bare mange steder at sætte ind, så jeg startede med terapi, mindfulness, yoga, stressreduktion m.m. At kosten skal med ved jeg. Jeg har en tarmsygdom der også vil elske mig for det, så det er et tiltag der står næst for.

 • Reply
  Pia Rotbøl
  27. oktober 2015 at 21:21

  Herhjemme prioterer vi også økologi højt, vores husholdning er næsten 100% økologisk, og vores madbudget er ikke kæmpe stort. Vi prioterer lækker kvalitetsmad uden rester af sprøjtegifte og andre ulækre ting, og så er dyrevelfærden også vigtig for mig

 • Reply
  Louise Courchaine
  27. oktober 2015 at 21:52

  Herhjemme har vi indtil videre ikke prioriteret det, andet end at jeg køber økologiske æg… men vi har haft en lille snak om at havregryn, mælk, mel osv godt måtte blive fast økologisk, så vi slipper for sprøjtegifte… Kød har vi dog ikke råd til økologisk, da jeg har giftet mig med en “kød og brød”-mand… han spiser fx kun kartofler, når det er pommes frites… og jeg er heller ikke selv den store grøntspiser…

 • Reply
  Truc//petittruc1981
  27. oktober 2015 at 22:00

  Mine forældre var bådflygtninge og da de kom til DK havde de ingenting. Vi er derfor opvokset i et hjem hvor der blev spinket og sparet og det var ikke økologien som blev prioriteret. Hvad end der var de billigste og hvad end der var på tilbud. Husker mange kuponer til ISO til en lørdagskylling til en 20’er. Det er jeg bestemt blev præget af og er først nu efter vi har fået børn lige så stille begyndt at smide nogle af de (dyrere) økologiske varer i kurven. Vælger også mest danske råvarer når jeg kan komme til det af alt det grønne, men kød er nok den store synder. Så hvis tendensen med opadgående forbrug af økologi fortsætter…. Så kan det være det kommer til at fylde mere og mere i vores husholdning 😉

 • Reply
  Stine
  28. oktober 2015 at 10:28

  Jeg er på alene og på SU. Jeg forsøger at få så meget økologi ind i hverdagen som muligt. Især kød 🙂

 • Reply
  Louise J
  28. oktober 2015 at 13:07

  Jeg køber særligt øko grønt og kød, mælk og æg.

 • Reply
  Anette
  29. oktober 2015 at 0:11

  Vi køber ikke alt i øko, men vi forsøger både på grønt og mælk men det kommer lige an på hvordan pengepungen har det

 • Reply
  Lis VInter
  29. oktober 2015 at 16:38

  Jeg køber altid øko varer – jeg har det bedst med at spise rene naturlige varer og det smager da bestemt også bedre !

 • Reply
  Anne
  29. oktober 2015 at 17:06

  Vi spiser allerhelst økologisk – især kød, æg, grøntsager og frugt vejer tungt.
  Når supermarkederne har økologitilbud, går vi gerne i to eller tre supermarkeder “for the sake of ecology” :stuck_out_twe:

 • Reply
  Anne -Marie
  29. oktober 2015 at 18:19

  Vi prioriterer især mælk, havregryn og lign. basisvarer, samt det der ikke er for dyrt. Mit bedste fif er at købe, datotilbud.

 • Reply
  Signe
  29. oktober 2015 at 21:35

  Vi prøver også at købe økologisk! Vi køber nærmest alt grønt, korn og mælk økologisk. Vi køber også hovedsageligt økologisk kød – men det synes jeg er frygteligt dyrt Vi gør faktisk det at vi køber måltidskasser hos årstiderne, hvor man får økologiske fødevarer (inklusiv) kød til 3 dage og så synes jeg det virker mindre omfattende at købe resten af det kød vi skal bruge i løbet af ugen økologisk ☺️ Jeg forstår godt, at det er det samme i virkeligheden, men jeg snyder min hjerne ✌️

 • Reply
  Katrine
  30. oktober 2015 at 11:23

  Herhjemme er det mest mig, der handler ind. Jeg forsøger at købe mælk, gulerødder og agurker økologiske. Og bananer.
  Det er nemlig noget af det, vi køber rigtigt meget – og jeg mener, at lidt har også ret.
  Det er vist også sådan, mange andre har det.

  Jeg vil også gerne købe mere økologisk, og jeg holder altid øje med gode tilbud!
  Jeg oplever, at Brugsens udvalg er stort – hvilket jeg synes er enormt skønt.
  Det gør det let, og det kan jeg lide.

  God weekend!
  Kh. Katrine

 • Reply
  Pia Christiansen
  30. oktober 2015 at 12:43

  Her hos os er det kun mig der prioriterer økologi. Det er dog mig som køber ind og så længe budgettet kan bære det bliver DET økologisk. Det er mest æg, smør, grøntsager og ting til at bage af der bliver ind.

 • Reply
  Charlotte
  1. november 2015 at 22:04

  Køber en del øko. Frugterne smager bedre og altid øko æg. Løg skal man bare ikke købe økologisk. Puha de er stærke 😀

 • Reply
  Ulrika Landstroem
  3. november 2015 at 11:01

  Jeg køber også størstedelen øko, og næsten aldrig kød.. Nærproduceret prioriteres også 🙂

 • Reply
  Lene
  3. november 2015 at 11:36

  Jeg prioriterer lidt som du, mælkeprodukter, smør, og produkter fra udlandet ser jeg helst er økologisk, men indlandske produkter, som danske æbler er ikke nødt til at være det. Prøver også generelt at spise mindre kød, samt at selv bage brød af gode råvarer.
  Jeg vil lige give dig et tip også, Fakta har et par rigtig gode øko vin i prisklasse omkring 50 kr flasken, nogle gange på tilbud også. Prøv dem, både røde (min favorit) og hvide vin. Tror der er 2 af hver rød og hvid som er øko og de er alle gode på hver sin måde. 🙂

 • Reply
  Nadja
  6. november 2015 at 10:06

  Øko er den eneste vej frem 🙂

 • Reply
  Gitte Irene Seloy
  10. november 2015 at 19:05

  Vi elsker og foretrækker økologi <3

 • Reply
  Heidi R.
  11. november 2015 at 15:41

  Jeg får normalt prioriteret , at det er 90% økologisk som ryger i indkøbsvognen. Der hvor det går galt er perioderne hvor den står på overarbejde. Der ryger madplanerne sig hurtigt en tur, indkøbene bliver ikke så velovervejede og sidst men ikke mindst får vi noget mere madspild. Vi aftaler gang på gang at blive bedre også i disse perioder, men indtil videre lykkes det desværre ikke så godt 🙂

 • Reply
  Linda
  24. juli 2016 at 20:45

  Efter jeg er blevet mor, køber jeg næsten alt øko. Jeg begyndte først at gå op i økologi under min graviditet, jeg havde ikke samvittighed til at spise et æble som var sprøjtet med kemikalier. Jeg blev voksen og tog ansvar 😊

Skriv et svar