HVORDAN SIGER MAN TAK, FOR ALT?

Dette indlæg er sponsoreret af Pandora, der har hjulpet mig med at få den HELT rigtige gave, til en, der i aller højeste grad fortjener et tak!

Kender I det, når det hele brænder på, når hverken mor eller far kan få hentet, eller tage barnets anden sygedag? Det kan jeg forestille mig at mange vil nikke ja til, og det kan jeg sgu i den grad også! Jeg ved virkelig ikke hvordan vi skulle klare en travl hverdag, med et job hver og barn, uden min mor!

Faktisk er det ikke lang tid siden, at jeg læste en artikel om at bedsteforældre bliver (mis)brugt, og trækker på deres hjælp, uden megen påskønnelse, og i følge skrivelsen var der åbenbart en tendens til at man tog forgivet, at bedsteforældrene ville springe til, med det samme deres børn pippede.
I call bull shit.
I mit tilfælde i hvert fald, men jeg vil da vædde med at der er mange i vores sko, der har forældre, som har mulighederne og lysten til glædeligt at give et nap med, når det kniber. Ikke? Er der virkelig så mange, der udnytter deres forældre, tager tjenesterne som en selvfølgelighed, og ringer nat og dag, som en slags gratis barnepasning, at det er en artikel værd? Det tror jeg altså ikke på!

Mor Elisabeth har lyst – det ved jeg! Hun elsker at være sammen med Augusta, lige så meget som Augusta elsker at være sammen med hende. Vi bor ca. 200 meter fra hinanden, og min mors lejlighed er endda tættere på vuggestuen, end Augustas er – det er fandeme perfekt! Sådan har det været, siden Augusta kom til verdenen for 2,5 år siden.
Da min mor oftest har tiden til at hjælpe, og kan mærke hvornår det kniber, så står hun altid klar med hjælp, til at hente, de dage vi ikke kan være der inden 16.30/17, tager hjem til os og putter den bette, når vores planer falder sammen, og kæresten er i København på job, og jeg skal til personalemøde for eksempel. I tirsdags for eksempel, hvor Augusta har været i Vestjylland fra fredag-mandag, hos farmor og farfar, står hun sgu på vores bopæl kl. 06.30, for at tage over, inden jeg skal djævelsk tidligt afsted på arbejde, så afgangstidspunktet ikke hedder 06.05. Dét er fandeme i orden, for ovenpå dage væk fra mor, og en ændring i hverdagen, så passer det lilledamen meget fint at passes af mormor, i stedet for at blive afleveret meget tidligere, end hun plejer, med en lang dag forude (da jeg skulle til møde om aftenen).

_Z5B8203Mormor sneg sig velfortjent ind på billedet, da vi fik taget fotos af Louise Bering

Denne mormor-påskønnelse handler selvfølgelig IKKE kun om at hun sådan rent praktisk-gris står klar med en hånd, det handler også om at en af de ting, som er det vildeste ved at blive mor, er at se sin egen mor blive mormor. Se den kærlighed de har for det barn som man har haft i maven, og se hvordan deres indbyrdes forhold bliver virkelig internt og særligt. Det der har overrasket mig er også at vi som forældre ikke nødvendigvis er primærpersoner i barnets liv – det er bedsteforældrene i den grad også, og de gør dælme deres “job” fantastisk godt. Alle står klar med en hjælpende hånd og er der altid for os, men i hverdagen træder min mor bare virkelig meget til, og dét glemmer jeg sgu nogle gange lige at takke hende nok for!
Kærlighed til børnebørn bør være en selvfølgelighed, men det at give det ekstra nap med i vores hverdag, er sgu lige det ekstra!
….derfor skal hun have en gave, og jeg har da vi har fundet det helt perfekte!

I dag tog jeg Augusta i hånden, og og gik ind i Vibholm, der ligger i Bruuns Galleri, for at sammen udvælge en ting til mormor. Egentlig bare lige for et se det “live”, og lure lidt, og at det skulle være Pandora var besluttet.
Min mor skifter sjældent sine smykker ud, og bærer de samme i rigtig mange år, og derfor var det ideelt at finde noget, som hun kunne gemme rigtig længe, og som hun vil huske hun fik af os. At det skulle være et armbånd var ligesom noget vi havde besluttet på forhånd også. Normalt har hun kun et ur, som min mor og far forærede hinanden, da de blev gift (dengang var Rolex vidst latterligt meget billigere), og et arvestykke armbånd, om sin arm.

PANDORAPANDORA1PANDORA4Augusta var tiltrukket af alt bling-bling, og selvom udvalget af sæsonens fine julecharms er ret stor, og tiltrækkende for den lille pige, der er nisse- og rensdyrsglad, så har jeg egentlig noget lidt mere afdæmpet i tankerne. Der er en række charms, med betydninger, fortalte den søde dame med alle ædelmetallerne mig, og det synes jeg egentlig gjorde beslutningen lidt lettere, for selvom det stilmæssigt skulle passe, så var det også meget sjovt at udvælge charms ud fra hvilke ord vi kan beskrive min mor, Augustas mormor, med.
Jeg tænker at det står lidt mellem LOVE, CARING, PATIENCE og POSITIVITY charms fra Essence-kollektionen. Den sidste er oplagt, men det er også fordi den har et marmor-mønster – det er virkelig sødt og det ved jeg hun kan lide.
Hvad tænker I?

Om min mor skal have gaven til jul, eller inden, ved jeg ikke lige i skrivende stund, men jeg lover at give et nys her på bloggen, om hvad hun syntes om den lille ting fra os, med et meget stort tak bag! Jeg bestiller online, lige som jeg gør med næsten alt i mit liv, for der er fri fragt og til info kører de en julekampagne, så man kan få et armbånd + et charm, til 599 kr. (og det gælder også til de flotte med fast armlænke (lur mere her) og så vil jeg bare være sikker på jeg får bestilt det rigtige, når jeg har tid, og der ikke er en tumling, der hiver mig i ærmerne, fordi hun gerne vil ind i BR 🙂

Og hvordan siger man egentlig siger tak for alt?
Det ved jeg ikke helt. Jeg er meget dårlig til at sige det i hverdagen – altså ud over de der selvfølgelige “takker”. Tak for maden, tak for du kunne passe hende, og tak for hjælpen. En sådan længere ode til hende har jeg ikke leveret ansigt til ansigt, men jeg håber hun ved det.
Hun har fået fortalt at hun ikke må læse dette indlæg, da det indeholder hemmeligheder, men når jeg har fået bestilt det helt rigtige smykke til hende, fået det hjem og A og jeg har fået pakket det ind, så får hun det, sammen med en henvisning til dette indlæg.. Så håber jeg det, sammen med et nøje udvalgt smykke, emmer af taknemmelighed for alt hvad hun gør for os.

 

 

 

Læs også

1 kommentar

  • Reply
    Julie
    24. november 2015 at 14:29

    Åh hvor gad jeg bare godt at min søn havde en mormor…

Skriv et svar