DET GIVER MENING!

KIDUP2Dette indlæg er sponsoreret

Jeg hejser altså gerne flaget, og råber højt, når jeg ser noget godt, når der er et budskab, eller et fif, som jeg gerne vil give videre – og dette er en af gangene!
Det er mandag, og jeg er tilbage på arbejdspinden. Jeg har stadig lammelser i kroppen, efter den torturtræning jeg udsatte mig selv for i sidste uge – hvordan er det overhovedet muligt?
Indrømmet, jeg skrev faktisk dette indlæg i går aftes, da jeg lige havde puttet Augusta, og derfor er billederne præget af ret megen søndagshyggeri, med nattøj og pebernødder 🙂 Det jeg har brugt de sidste dage på, og sammenfattet i går aftes, er at lure på KIDUP-koncept, og det er som sagt noget, som jeg egentlig bare gerne vil give videre til jer, for det er ret så fedt. Og det er gratis.

DET ER JO PISSEDYRT AT VÆRE FORÆLDER. Jeg havde ikke et begreb om det, inden jeg blev mor, for min tanke var: der er engangsbeløb, som er de dyre ting, og så er der sådan noget som mad og tøj – hvad kan det da koste, og hvor meget har sådan et barn egentlig brug for? Det kan da ikke koste alverden, hvis man lever lidt skrabet, og tænker over hvad man bruger.
– Men jeg sku’ da bare lige vide, hva’?
Jeg havde dælme ikke sat mine fødder i Ønskebørn før, det er da helt tydeligt, for med den vognpark man i sidste ende står med, så kan man snildt have smidt 15.000 kr. Bare i transportmidler – med hjul. Og endda uden motor!image1(3)KIDUP3

Hvad jeg skulle have vidst, hvad der var af muligheder. Jovist, du kan da sælge dit grej, når barnet er vokset ud af det, eller er færdig med det, men det kan også være svært, for så er der den der: men-hvad-nu-hvis. Hvad nu hvis man fik nummer 2? Hvad nu hvis der kom en efternøler?
Så står sagerne pludselig og opmagasinerer sig selv. Jeg ved det – for jeg har for eksempel en Emaljunga i kælderen. Og en krybbe. Og en lift. Og en autostol størrelse 1.

Men ved I hvad man kan? Man kan leje det ud.

Og ved I hvad man mere kan? Hvis man mangler noget, så kan man leje det.

Hvis du for eksempel skal til København en weekend – eller bare en dag, og den tætpakkede bil ikke kan rumme alt.
Lej en klapvogn til 14 kr. om dagen.
Har I glemt babyalarmen? Lej en for 16 kr.
Skal I kunne komme omkring? Lej en ladcykel for en 50’er!
Armen, jeg synes det er genialt!
Skal I på tur til Berlin, og ville egentlig gerne have en bæresele med, fordi det jo er skide praktisk at kunne bære rundt på eget yngel? Lej en, til 69 kr. for en uge!
Tingene og priserne er jo selvfølgelig bare eksempler, men meget reelle, for jeg fandt dem på KIDUP.dk.

Jeg klapper i mine vintertørre hænder over ideen, og hvor bæredygtig den er. Jeg synes virkelig konceptet er virkelig fint (og giiiiiiid jeg var kommet på den). Flere af jer nævner den her smid-væk-kultur, når vi taler om for eksempel børnetøj, og jeg kan læse at rigtig mange af jer er til genbrug, så det her med at låne eller leje andres ting, i stedet for at købe det fra ny, og kun bruge det et par gange, det giver da bare god mening, ligesom det at låne andres også gør.
Skal farmor for eksempel passe Virgil, så kan hun leje sin egen barnevogn – eller endda en trampolin, alt efter hvad man mangler!

Sikkerhed er der nok af. Jeg HAR tjekket siden, så jeg skal også i gang med at leje de sager ud, som jeg ikke vil slippe. KidUp sørger for forsikring, så der ikke kommer nogle i klemme, og man tilmelder sig bare via Facebook, hvis man har lyst (uden de er trælse, og slår ting op på vegne af en), så det er bare at kigge på telefonen, når der kommer en SMS, eller såkaldt “rotte i fælden”, og så tjene penge på at have plads i kælderrummet. Det er egentlig ret så enkelt.

Og så vil altså gerne liiiige slå et ekstra slag for at man lejer een helt særlig ting!
Det er en slyngevugge.
Andre der er enige?
Dette er ren og skær erfaring, og jeg kan ikke råbe højt nok op om hvor meget den satan hjalp os, da Augusta ikke kunne sove. Hun var måske 2-3 måneder, da jeg købte en, i dyre domme på nettet, men selvom det i vores tilfælde måske var pengene værd, så er det altså ikke alle denne hængende seng har magiske kræfter på – desværre. Derfor er det da en god ide at teste den af, i et par dage, eller en uge, og derfra kan man jo så beslutte sig for, om det er en permanent – så at sige – investering man vil gøre sig.
Hvis nogen tænker: JA! DET ER MIG! MIT LILLE BARN SOVER AF LORT, og du bor i Aarhus, så fandt jeg en HER, til 30 kr. om ugen, for mine Aarhus-venner!

Så hvis du har en liggende, der samler støv, som du ikke bruger mere, eller ligesom jeg, har en barnevogn, så få det da ud, og udlej det. Desto flere der er med, desto bedre bliver siden, og det kan jeg sgu godt lide – at det er brugerne, der gør at det er brugbart og fedt, så smid nogle af jeres ting ud på nettet, til udlejning. Tjen lidt på det, og gør nogen glade – eller lej det, som I lige står og mangler. Selv hvis det bare er for en dag.

Hvad synes I om konceptet?

Tak til KIDUP for at sponsorere dette indlæg, og for at lave en pisse sej side, der hjælper os forældre, der har mere lommeuld og sutter, end penge, i lommen. Det er gratis at have en bruger, og lige nu, hvis man tilmelder sig, så kan man vinde en tur til Legoland(land)

 

Læs også

7 Kommentarer

 • Reply
  Julie
  23. november 2015 at 21:55

  Fedt koncept. – var dog allerede tilmeldt. 😉
  Noget helt andet, nu du selv arbejder i institution kandidat sikkert svare mig, er det unormalt at spørge om ens barn har haft en god dag? Pædagogerne ser dybt forbløffet ud over mit daglige spørgsmål?

  • Reply
   Nutidensmor
   23. november 2015 at 22:33

   Det er det nemlig 🙂

   Og til dit spørgsmål:
   NEJ, det er det ikke. Jeg har lyst til at skrive “selvfølgelig”, men nu da du kom i tvivl, så er det vel ikke fair – men for mig er det en selvfølge, at man enten selv siger at dagen har været god, eller at forældrene spørger. Når barnet får en hvis alder så kan man jo antage at hvis de ikke siger noget, så har det været en god dag, men jeg er selv typen der spørger, hvis der ikke siges noget 🙂

   • Reply
    julie
    24. november 2015 at 13:09

    Mener også selv at det selvfølgeligt er noget man lige hører om, men de virker som om jeg er helt fra snøvsen når jeg hører om hun har haft en god dag, som om det da er en underligt spørgsmål at spørge om hende den lille har haft en god dag. 😉

 • Reply
  Astrid
  23. november 2015 at 22:13

  Er tilmeldt nu – totalt smart! Tak for anbefalingen:-)

  • Reply
   Nutidensmor
   23. november 2015 at 22:33

   Årh selv tak – det er nemlig et skide godt koncept! 🙂

 • Reply
  Anne
  24. november 2015 at 20:31

  Det var sgu et smart koncept! Og lige som dig, sidder jeg også og tænker: hvorfor kom JEG ikke på den ide? Tjaa, måske fordi jeg ikke har børn endnu, og ligesom dig, inden du fik børn, faktisk ikke aner en skid om, hvad sådan nogle koster….
  TAK for et fedt tip – jeg vil huske det til når jeg selv får børn, men også give det videre til andre, som vil kunne have stor glæde af det. Tak 🙂

 • Reply
  Uridanmark
  4. december 2015 at 21:24

  Det er faktisk utroligt bæredygtigt, når man tænker over det, og dette vil blive gemt til fremtiden, tak for tippet!
  uridanmark.dk

Skriv et svar