INDESPÆRRETHED, SYGDOM og ROTATIONSORDNING

Image-1Børn er det vigtigste. Intet over. Det tror jeg mange forældre kan se sig enige i, men kan folk uden børn? F. eks. når det kommer til sygdom?

Jeg sætter hele hverdagen og tilværelsen på standby, når Augusta er syg. Måske for meget, for jeg sender hende ikke i institution før hun er HELT på toppen.
Jeg ved det er et privilegie jeg har, da jeg læser, at jeg til en hvis grænse kan blive væk, ved så at være studieaktiv om aftenen, fra computeren, ved at læse de tekster og de power points de andre har haft, men samtidig er det her med at være hjemme også noget jeg vælger at gøre, til jeg kan sige at hun er kommet sig 100% over sygdommen. Det er naturligvis ikke muligt i samme omfang, når man er kommet på arbejdsmarkedet, men det er også en af grundene til at jeg nyder at studere, mens Augusta er så lille.

HELLO FROM THE OTHER SIDE – vi har været “låst inde” længe nu!

Faktisk har hun ikke været i institution siden fredag, for søndag aften fik hun feber, og da det havde fulgt hende et par dage, blev det afløst af træthed, og uoplagthed.
Jeg ved mange er nødsaget til at sende deres poder i vuggestue eller børnehave dér, da der ikke er målbar sygdom (i form af infektion, feber, opkast, diarré eller lignende), men det at gå i vuggestue kræver bare SÅ megen energi, så jeg valgte at hun fik sig en kommen-ovenpå-dag i onsdags, hvor hun så også havde mistet stemmen.
Vi troede hun var ved at få astmatisk bronkitis, igen, og begyndte på masken.
Torsdag var så præget af samme total-slattenhed og de der karakteristiske blanke øjne. Alt hun orkede disse dage var – og er – Dora Boots, både den normale, og [store donna], hvor Dora er blevet en fiks pre-teen med øreringe og en masse ungdomsvenner. Mad kommer der ikke meget ned af, og al denne småsygdom er så endt ud i at hun i dag bare har ondt i maven, og..
…hold nu fast: har sovet siden kl. 11.30. Vågen 3×15 min., men sover stadig.

Hvordan natten vil gå må vi få at se, men weekenden er ret ryddet, så hun bare kan plejes og blive rask.

Menuen har stået på Danomino og hvad hun ellers hvad hun får af indskud (og så spiser to bidder af). Så må vi håbe hun er frisk snart.

Jeg ved sgu ikke hvordan det bliver, når jeg har fuldtidsarbejde med alle de forpligtelser det medfører – eller hvis vi havde et barn mere.
Kæresten har været væk fra tirsdag morgen til torsdag aften, så hvis der havde været to at give opmærksomhed, så vil jeg da mene jeg har alt for få hænder. Hvorfor gror man ikke ekstra lapper, når man bliver mor?

Som jeg skriver på Instagram, så vil jeg gå ud på badeværelset, med et hav af hårprodukter (som jeg også viser nederst i dette indlæg), noget hårfarve (fordi jeg har seriøse udgroninger, der bevidner alt for meget om min blondhed), neglelak, ansigtsmaske og et KÆMPE STORT GLAS VINO!

Hvis der er nogen, der er enlige forældre, og ikke har det store netværk, så melder jeg mig frivilligt til at komme og se efter ungerne (når de sover), så I kan tage samme tur på badeværelset – det fortjener alle efter flere dages sygdom!

Er der flere der er med? Så må vi lave en slags rotationsordning?

Læs også

7 Kommentarer

 • Reply
  jeanne Kortsen
  4. december 2015 at 23:07

  Øv – rigtig god bedring med hende, håber hun er på højkant en af dagene. ❤️

  • Reply
   Nutidensmor
   7. december 2015 at 23:44

   Tak for din søde kommentar, Jeanne!

 • Reply
  Tina B.
  5. december 2015 at 7:54

  Gid bedring med hende. Håber hun snart er på toppen.
  Jeg er selv studerende og er virkelig glad for det, også i forhold til børn og sygdom.
  Min søns første år i børnehave stod på min. 52 sygedage! Det er hvad jeg har talt mig til, heri ikke medregnet de gange han har ligget syg i ferier.
  Så jeg glædes over studietiden og frygter hvordan en kommende arbejdsgiver vil tage det :-S

  • Reply
   Nutidensmor
   7. december 2015 at 23:45

   Årh ja, sådan har jeg det også 🙁
   Vi må da håbe at din søn har brugt det sygdom han ligesom havde “til gode” 🙂 for 52 sygedage er da helt vildt 🙁
   Man må regne med lidt good will fra chefer.. eller håbe! Ellers er der heldigvis feriedage!

   • Reply
    Tina B.
    8. december 2015 at 14:28

    Han er præmatur + har en tarmsygdom, så der er desværre nok ikke bedring, på det område. Men med en uddannelse inden for It, er det forhåbentlig muligt at arbejde hjemme og klare den på den måde 🙂

 • Reply
  Malene
  5. december 2015 at 13:59

  Jeg forstår faktisk ikke helt, hvordan man klarer børns sygdom, når man er to forældre på arbejdsmarkedet. Det er vi, og vi har en på 1 1/2 år, der (7-9-13, bank-under-bordet og al det der) kun har været syg en enkelt gang – startede en fredag aften og sluttede en tirsdag, så far tog en barnets første sygedag mandag og mor tirsdag… Og så var de jo brugt – og barnet heldigvis raskt. Men hva gør man hvis det er skoldkopper, eller bare ikke starter op til en weekend? Selvom vi heldigvis ikke gar stået i det endnu, stresser det mig ret meget i min hverdag, at der bare ikkecrigtig er en plan b (eller a…) Måske man bare håber på en forstående arbejdsgiver!

  • Reply
   Nutidensmor
   7. december 2015 at 23:44

   Jamen jeg ved det ikke, kære Malene 🙁
   Man må jo faktisk tage alle de sygedage de respektive forældre har, bruge omsorgsdage (hvis man har det), eller feriedage 🙁 – jeps.
   Jeg håber det fortsætter sådan, at han ikke er særligt syg. Selvom man siger det er godt med skoldkopper tidligt i livet, så er der jo børn der sjældent er syge!

Skriv et svar