ØNSKETRÆET. GØR EN FORSKEL.

Det hele startede med en film. En YouTube-film, som jeg så der på Facebook, midt mellem et af mine bekendtes daglige billedopdatering af hendes kære lille nyfødte, og en anden video, men med en husky hund, der kan sige I LOVE YOU – på hundsk.
Klippet, som jeg valgte at trykke på, da jeg lige havde sat mig i min stol på seminariet og sagt hej til mine medstuderende, startede, og lyden flød gennem mine høretelefoner, der stadig sad i. Det handlede om nogle forældre, der fortalte deres børn, at julen desværre var aflyst i år, fordi de ikke havde penge nok til at købe julegaver. Måske en joke, det fandt jeg faktisk aldrig ud af.
Men det kunne jo have været ægte.
Mit hjerte gav et stik. Jeg så få sekunder, og slukkede straks. Det ramte tydeligvis et ømt punkt og det gjorde fysisk ondt på mig.
Jeg kunne da ikke sidde der på seminariet, til en forelæsning, og have vand i øjnene.
– Men jeg kan da for helvede heller ikke sidde der på seminariet og have ondt af børn, der ikke kan få en julegave, for så at lægge det fra mig, og tænkte: jeg kan jo ikke gøre noget.
For vi kan da gøre noget!
Og derfor valgte jeg netop det – at gøre noget, så I kan gøre noget!

Det var i morges, på denne torsdag, og klokken var 09, da ideen opstod, og da klokken blev 15:30, lige inden jeg trådte ind i vuggestuen, for at hente Augusta, så var ideen blevet til virkelighed, og alt der blev sat i gang fik grønt lys.

Ideen kan jeg sådan set ikke tage nogen ære for – ligesom at jeg ikke vil tage nogen ære for noget som helst andet. Dette indlæg er til for at promovere og kaste lys på projektet – ikke på mig, eller min blog. Den bliver blot brugt som formidlingsplatform, og jeg håber I vil læse med, for jeg vil gerne forklare hvad det handler om, og hvorfor det for mig er så super vigtigt at det bliver til noget!

Jeg havde dagen forinden set det omtalt, fra en artikel om et lignede setup i Randers. Projektudformningen er ikke ny, det har set dagens lys før i flere byer- og hvor er det fantastisk!

Problemet for mig var at det ikke var at se i Aarhus, i min elskede by. Et problem fordi det netop er en så fin tanke, så de der kan hjælpe, får muligheden, og ikke mindst så får de, der har brug for dét ekstra, lige dét ekstra.

Skærmbillede 2015-12-10 kl. 20.02.54

PROJEKT: ØNSKETRÆET

ØNSKETRÆET går i alt sin enkelthed ud på at jeg har, med kontakt til en håndfuld institutioner for børn, i Aarhus og omegn, sørger for at få en liste med julegaveønsker. Direkte fra de kære børns munde, med hjælp fra pædagogerne omkring dem, der videreformidler.

Du kan give en gave, der går direkte fra dig, til et barn, der har brug for lidt glæde i livet, her i julen.
Der er altså ikke tale om børnehave eller vuggestue, som jeres unger går i, men det er børn, der af den ene eller anden grund er i systemet, og bor udenfor hjemmet, er anbragt, eller har en tæt tilknytning til en institution.
Kort sagt er det børn, der er på institution af en grund.
Børn der uden tvivl ville finde enorm glæde i en gave!

Uden hjælp fra Storcenter Nord i Aarhus kunne det ikke lade sig gøre, for det er jo bare mig, men da jeg ringede til dem samme dag, og fremlagde min idé, og der under en time, før de medgav at det ville de hellere end gerne støtte, og jeg måtte få de kvadratmeter jeg skulle bruge, for at kunne virkeliggøre projektet, OG de ville endda donere juletræ OG støtte til de praktiske aspekter, som modtagelse af gaverne. Fantastisk, hva’?!
Jeg valgte dét center, da det er der jeg kommer meget, bl. a. fordi Augusta elsker fiskene i akvariet, og deres fine juleudstilling… det er et center, hvor familier kommer for at hygge og lave noget sammen, så jeg tænker det ikke vil være svært at finde nogen, som vil give en hjælpende hånd.

Hvis du vil hjælpe, og glæde et barn, så kom forbi på de dage, som jeg SNART vil melde ud.
Det er jul lige om lidt, så projektet er liiige om hjørnet.

I den smukke julefoyer, i Storcenter Nord vil der snart stå et fantastisk træ, som er dekoreret med håb og ønsker.
Der vil hænge hjerter, hvorpå der på hver enkelt står et navn, en alder og et ønske. Et ønske DU, og eventuelt din familie, kan opfylde, ved at komme tilbage med både seddel og tilsvarende gave, og aflevere i centerinformationen.
Jeg vil personligt sørge for at alle børn får de rette gaver, tidsnok til jul.

Her kan man virkelig gøre en forskel, så jeg håber I vil støtte op om det, og I, der bor i Aarhus, eller omegn vil komme forbi, sige hej til mig, som vil stå ved det træ der det meste af dagene.

Gavens værdi vil have et loft på 200 kr., men der vil nok komme til at være gaver i forskellige prisklasser under, så det vil for de fleste muligt, at give en betydningsfuld hånd.

Hvad er dine tanker? Kunne det være noget du ville støtte op om?
Dette er naturligvis ikke det eneste indlæg der kommer, som handler om dette, så hvis I har spørgsmål, så spørg endelig her i kommentarfeltet.

KH. Johanne

Læs også

28 Kommentarer

 • Reply
  Laila
  10. december 2015 at 21:28

  Sådan et træ findes i odense ville hente seddel igår, det var tomt altså træet. centermedarbejderen fortalte sedlerne var revet væk…så det en succes

  • Reply
   Nutidensmor
   10. december 2015 at 21:34

   Ej hvor skønt at høre! Det er jo præcis sådan det skal gå! <3

 • Reply
  Anne
  10. december 2015 at 21:33

  Sikke altså en fin tanke, Johanne. Vi har også et fint træ her i Kolding, i Julemandens hus, hvorpå der hænger hjerter med ønskser. Jeg synes det er en fantastisk måde at glæde et barn på. Og at børnene må ønske lige det de vil (inden for budgettet, selvfølgelig) og ikke skal “påduttes” ønsker fordi “at det er det de kan få!”…

  Hvis det er okay, så vil jeg meget gerne have lov at sprede budskabet på min egen blog (med de forskellige byer hvor dette “findes”), og dermed linke til dette indlæg.

  Mvh Anne

  • Reply
   Nutidensmor
   10. december 2015 at 21:35

   Hej Anne 🙂
   Ja, jeg har hørt om Kolding – det er jo et FANTASTISK initiativ.. så skønt, for der er jo mange børn, der har haft glæde af det!
   Du er hjertens velkommen til at dele. Altid!
   Om lidt, lige om lidt, kommer der dog et indlæg med dato, tid og mere info – måske du vil vente til det? Op til dig!
   KH Johanne

   • Reply
    Anne
    10. december 2015 at 21:42

    Tusinde tak 🙂

    Jeg venter bare, det passer fint 🙂
    Hav en god aften

   • Reply
    Christina
    15. december 2015 at 23:19

    Hej – hvor skønt initiativ! Lige en tanke – er der en liste hvor I sikrer til sidst at der er kommet noget tilbage for alle? For det ville være trist hvis træet bliver tømt for sedler men nogle mister sedlen/bliver syge eller af anden grund ikke får returneret med en seddel og der så er nogle enkelte børn der ikke får selvom der faktisk var andre villige givere (især hvis børnene er varskoet om projektet og har nået at glæde sig?).
    Knus
    Christina

 • Reply
  Kirstine
  10. december 2015 at 22:12

  Gu’ kommer vi. Vi bor trods alt lige i nærheden. Og barnet vil altid gerne op til Dardum (Rasmus Klump og co.). Og fiskene. Og rulletrapperne. Og hvis han kan få lov at rippe et træ for pynt (ok, et par stykker pynt i hvert fald), er hans dag reddet – og forhåbentlig kan vi således hjælpe nogle børn til at få en dejlig jul. Så: vi ses i Nisseland (omend jeg synes, nogle af nikkedukkerne er lidt creepy!)

  • Reply
   Nutidensmor
   14. december 2015 at 21:56

   Hej Kirstine!
   TAK for din kommentar, og undskyld jeg først får svaret nu 🙁 Tralvhed du ved!
   Jeg håber vi ses deroppe?
   Så skal jeg nok sørge for nisserne opfører sig ordentlig, og pandekagerne er varme 😉
   MVH Johanne

 • Reply
  Jeanne
  10. december 2015 at 23:25

  Vildt godt projekt! Vil så gerne støtte, men bor på Samsø. Hvis jeg overføre nogle penge til dig, vil du så købe en gave fra mig? Kh Jeanne

  • Reply
   Nutidensmor
   14. december 2015 at 21:57

   Årh Jeanne, det kan du tro du kan!
   Hvis du tænker det er noget, som du gerne vil, så må du gerne skrive til mig på 31325251.
   MVH Johanne

 • Reply
  Christina Braad Perret-Gentil
  11. december 2015 at 0:01

  Jeg kommer! Super idé.

  • Reply
   Nutidensmor
   14. december 2015 at 21:57

   Fantastisk Christina! SÅ GODT 🙂

 • Reply
  Helena
  11. december 2015 at 0:02

  Mega fedt projekt, jeg kommer med glæde og giver lidt af, hvad jeg har i gemmerne.
  Knus og kærlige juletanker Helena

  • Reply
   Nutidensmor
   14. december 2015 at 21:57

   Håber på at se dig, søde Helena 🙂

 • Reply
  Janina
  11. december 2015 at 1:17

  Fantastisk ide! Jeg har selv lavet samme projekt i Sønderborg, til trods for jeg ikke bor der. Men det er min fødeby og jeg vidste behovet var der. Der blev hængt 102 ønsker på Ønsketræet i byens nye shopping center, og 13 dage senere var det tømt!! Det er fantastisk med så stor opbakning og fantastisk at se, at der stadig findes hjertevarme mennesker, der gerne vil sprede juleglæde 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   14. december 2015 at 21:58

   Hej Janina!
   Fantastisk godt gået! 102 ønsker! HVOR VILDT! Det er der sikkert 102 børn og unge, som har sat stor pris på!
   Du er sgu go’!

 • Reply
  Nadja
  11. december 2015 at 13:30

  Vi har det i Esbjerg! Kæmpe hit og træet bliver altid hurtigt tømt for ønskerne!

 • Reply
  Henriette
  11. december 2015 at 16:22

  Jeg havde selv gået og undret mig over, det da ikke fandtes i Århus -netop også efter at have hørt om det i Randers. Er glad for du gjorde mere end mig og ikke bare tænkte på det, men rent faktisk gjorde noget ved det. Sejt.
  Jeg kommer helt sikkert forbi. Sørg for at melde datoen ud højt og larmende, så vi kan sprede budskabet! 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   14. december 2015 at 21:58

   Henriette! Den 16. fra kl. 16 og så til og med søndag – kom endelig forbi 🙂 Det er da fedt du har tænkt samme tanke 🙂 Håber du kommer og tjekker det ud 🙂

   • Reply
    Henriette
    14. december 2015 at 22:17

    Det kan du lige tro jeg gør! Jeg tager min tre-årige under armen fredag og går forbi. Så kan han være med til at vælge -det skader jo ikke at fortælle ens børn fra en tidlig alder, at alle ikke har det lige godt i denne her verden!
    Dejligt initiativ!

 • Reply
  Rikke
  14. december 2015 at 10:13

  Det er da bare fantastisk! Jeg har også godt hørt om det fra andre byer. Det er sådan en fin idé. Jeg sidder helt med tårer i øjnene – det at jeg er gravid (og hormonerne raser) og har en lille pige i forvejen hjælper nok heller ikke på det. ☺️ Vi kommer helt sikkert også forbi!

  • Reply
   Nutidensmor
   14. december 2015 at 21:47

   Årh, kære gravide Rikke, hvor er du sød 🙂 Jeg håber på at møde dig? Vi ses måske? MVH Johanne

 • Reply
  Juleønsket – hjælp udsatte børn | stay-positive blog
  14. december 2015 at 22:39

  […] Glædelig jul til alle jer! Læs mere om ideen hos Nutidensmor HER.https://nutidensmor.dk/2015/12/oensketraeet-goer-en-forskel/ […]

 • Reply
  Julemand i Storcenter Nord - Mallemor
  16. december 2015 at 14:05

  […] kan læse mere om Johanne´s projekt her og […]

 • Reply
  Gitte
  16. december 2015 at 18:43

  Åh hvor er det et fantastisk initiativ!!!
  Findes det mon i Aalborg?

 • Reply
  Martin
  17. december 2015 at 19:48

  TAK fordi du har ordnet dette, det er så nobel en tanke og betyder alt for ungerne. Tak fordi du har givet mig muligheden for at hjælpe nogle andre.

 • Reply
  Mette
  18. december 2015 at 16:25

  Hvor er det dog et dejligt initiativ! Jeg er netop taget i Storcenter Nord med min datter for at opfylde et ønske, men træet er tømt! Nu håber jeg alle pakkerne kommer ind, ellers hjælper jeg i hvert fald gerne med en gave i sidste øjeblik.

 • Reply
  tenna
  24. november 2016 at 16:50

  Godt initiativ! Dejligt med overskudsmennesker, der slet ikke kan lade være med at tænke på andre 🙂
  Ville høre om der også kommer et ønsketræ i år? Enten via dig eller om du har hørt om noget andet i Århus?

Skriv et svar