HVOR’ DU FRA?

 Dette indlæg er sponsoreret af Mapiful –  det er dem med de meget smarte plakater, der hænger pt. ligger klar til indramning i vores lille stue. 

Jeg sidder og morer mig over min egen påfundhed, ved at kunne kombinere en overskrift med hitsangen: HAVNEN, af Niiiiiiaaaarn (og featuring min personlige yndlings bad boy: Jokeren). Jeg har nemlig fået rap ind fra barnsben på grund af min storebror, der havde en længere hip-hop-fase, som jeg i den grad blev præget af!
Så mens andre, som for eksempel min kæreste, har måtte lægge ører til en anden genre, har jeg hørt på dansk rap og rokket til de populære tuner fra Dr. Dre og Tupac og alt andet godt fra the USA.. men han er også fra et andet årti, end jeg. Han er vidst mere Pacman, end Tupac egentlig. Det tager vi lige en anden god gang 😉

Nå, men det jeg ligesom vil tilbage til, er at vi har bestilt disse to plakater.
Aarhus og Lemvig.
Fra øst til vest.
Jyllan’.
Mit og kærestens bagland, så at sige.

Jeg er født og opvokset i Aarhus. Vil jeg til enhver tid påstå. Jeg viste et lille snapshot på Instagram her i eftermiddags, af mit kvarter, for at vise hvor det er jeg er i landet! I skrivende stund er jeg så på vej til kærestens fødeby – som jeg nok skal skrive lidt om længere nede. Vi skal besøge farmor og farfar, og I skulle have set Augustas julelys i øjenene, da vi fortalte hende det, da vi henter hende i vuggeren!

  På vej til Væstjyllan’ 

Jeg selv er uforskyldt moderne sigøjner, med fødsel, eller første barndomshjem i Tranneren (eller Tranbjerg som alle andre nok kalder det), og herefter adresser i både Viby, Odder og Aarhus. Min far, som brød med min mor – eller de, med hinanden, da jeg var helt lille er flyttet fra Brabrand til Galten, så jeg har haft bopæl i flere småbyer rundt om Aarhus. Alt dog tilfælles: omkring Aarhus, og derfor er det min by, og byen jeg aldrig flytter fra. Det er her jeg har mine rødder, og det er her jeg elsker at være. Elsker at se de små forandringer, på godt og ondt, med små butikker der desværre må lukke, men også store byggerier der popper op allesteds, som DOKK1.

Kæresten er fra Lemvig, men lige som så mange unge, har de rykket teltpælene op, og er draget til Aarhus.
De der er fra Vestjylland kan nok se sig enige i at der er en meget stor kærlighed for hjemstavnen. Det oplever jeg i hvert fald, at der er en stor kærlighed for rødderne. Augusta er der jævnligt, og jeg kommer der så ofte jeg kan, da svigermor og -far bor der, i et fint parcelhus i den lille billedskønne fiskerby.

     

 

Mapiful laver disse flotte plakater, og man kan sådan set vælge hvilken som helst by, område eller land, ved bare at indtaste hvad det er man gerne vil have et kort over.

Om det så er en kæmpe kærlighed for London, fordi det var der man fik undfanget Hannibal-Grunk på en billig weekendtur, eller til sin egen lille hjemby, som man så gerne vil have i glas og ramme, er jo op til den enkelte, efter hvad man vil kigge på, og blive mindet om.
Det er jo også en super julegave, fordi den netop kan være så personlig. Det kan jo være til veninden, som man har været en måned på oplevelse og full moon party, i Thailand, eller til ens kæreste, der gerne vil have indrammet sin barndomshjemby i jeres lejlighed, i den nye hjemby.
Det er super let at gribe an, da man bare kan søge på bynavn, eller land, hvorefter den så selv finder et kort frem. Der fire forskellige layouts, efter hvordan man vil have teksten, og endda også fire forskellige plakatstørrelser og valget mellem om plakaten skal “ligge” eller “stå” – eller hvordan man nu engang skal forklare det 🙂 I kan selv lige kigge på udvalget af plakater 🙂

Her er de klar til at komme op over sofaen pynte, i alt sin minimalistiske enkelthed. Resten af stuen bærer egentlig præg af ret mange farver – nok særligt på grund af Augustas tilstedeværelse her i vores liv, så derfor kan jeg godt lide ro og rene linjer på væggen. Hvad synes I om det?

Den variant vi har er:
TEMA: Pantone, STØRRELSE: Nordic (passer til de fleste rammer, bl. a. Ikeas) og den koster 60 dollars, hvilket er 414 kr., og fragten er …. (trommevivel) GRATIS.

I må hjertens gerne svare på spørgsmålet, hvis I lyster. Jeg har nemlig, som mange andre af mine medbloggere, der er lidt smartere og teknisk-snilde-agtige, ikke den der mulighed for at se hvori landet I nogenlunde er bosat, så derfor kunne det da være sjovt at vide hvor I er fra (og hvis en svarer HAVNEN, og mener det, så er det en ægte genistreg). Jeg har spurgt på Instagram, og det er faktisk pisseskægt! 

Hvad tænker I der kunne stå på jeres plakat? Er det hjemstavn eller for eksempel Ibiza (fordi man har gode minder fra 7 dages dødsdruk?).

Læs også

8 Kommentarer

 • Reply
  Caroline
  11. december 2015 at 18:14

  Jeg er fra HAVNEN! Eller det ynder vi ihvertfald at sige når vi tager hjem på besøg.
  Hvis jeg skal sige det til alle de nye Aalborg venner, hedder det nok nærmere Frederikshavn

 • Reply
  Mette
  11. december 2015 at 18:27

  Jeg er fra Herning – men skulle klart have et kort af Paris som jeg har boet i, i et halvt år 🙂 Min helt klare yndlingsby 🙂

 • Reply
  Hvadhjerteterfuldtaf
  11. december 2015 at 18:44

  Jeg er fra Hillerød. Bosat i outlaw Frederiksværk, som min mand ellers svor på han ALDRIG NOGENSINDE!!! ville flytte tilbage til! Fedt med den side. Jeg er lidt en kort nørd og har ellers syntes det var lidt snyd man kun kunne få kort over de store byer. Så HURRA for et julegave ønske!

 • Reply
  Line
  11. december 2015 at 20:12

  Jamen jeg ER og bliver jo samsing… Og har også min ø hængende rundt i mit hjem 🙂 Jeg elsker den ø, og dens natur, skønhed og RO!
  Og selvom jeg nu bor i den der lille by, lidt udenfor Aarhus (hvor min mand i øvrigt er opvokset), som din far flyttede fra, så er og bliver jeg øbo.
  Men ville da elske at have mine to byer hængende <3 Og ellers skulle det være London, der har haft mit hjerte siden jeg boede der.
  /lineskydt

 • Reply
  Sine Løkke
  13. december 2015 at 10:10

  Jeg er født i Ålborg men har boet i Egå siden jeg var to. Som ung flyttede jeg til Århus C, hvor jeg boede forskellige steder i en årrække inden jeg rykkede tættere på det grønne (og bedsteforældrene) i Hjortshøj ♡ Min mand er fra Stadil Fjord ved Ringkøbing og jeg overvejer da virkelig om han skal have et billede af sin hjemstavn i julegave…vi har lige det helt rette sted i stuen til sådan en smuk plakat.

 • Reply
  Mari
  13. december 2015 at 22:49

  Jeg er nordmann bodd her i min lille by i 34 år, min mann er dansker, vi flytter til Danmark sommeren 2016 til et lite sted vi ikke kjenner er kjeft! Omg, hva er det vi har begidd oss ut i???

  • Reply
   Nutidensmor
   14. december 2015 at 21:48

   Danmark er et fantastisk land 🙂 Jeg håber du får det godt i vores bette land – der er heldigvis ikke langt “hjem”, hvis du skal besøge familien 🙂 ?

 • Reply
  Jane
  17. december 2015 at 17:11

  Jeg har taget den modsatte tur end din kæreste. Jeg er født og opvokset i Århus 8210 V. Men bor nu på Thyholm og kan næsten se til Lemvig.

Skriv et svar