VIL DU IKKE NOK VÆRE JULEMAND FOR EN STUND?

PC130628Alt er timet og tilrettelagt, som Egon Olsen engang sagde det. Det her er dog ikke et kup – ingen skal røves. Det, det hele derimod handler om, er at der er nogle børn og unge, der i den grad kan have brug for et højtidsbestemt smil, kan få en gave, som de ønsker sig. Lidt medgang, i et liv, der ikke er gået, som de gængses.

onsdag, 16-12-2015, fra klokken 16 står jeg i Storcenter Nords (Aarhus) veldekorerede foyer, altså der ved rulletrapperne og Rasmus Klump restauranten, med et juletræ, der er dekoreret med ønsker.

Det gav et nip i mit moderhjerte, da de mange ønsker tikkede ind i min mail. Måske fordi der blev tegnet et konkret billede af disse børn og unge mennesker, der af den ene eller anden årsag er tilknyttet institutioner i området, i form af deres alder, og julegaveønsker. Det siger jo noget om deres interesser, og hvilket legetøj de har nogle forhåbninger om at få, liggende indpakket, med et til-og-fra-mærke, der angiver at denne pakke er lige præcis til dem. Og indkøbt med en særlig tanke til dem.
Det er her i kommer ind i billedet jo, for det er jer der skal sørge for at de får denne gave.

Min helt store personlige forhåbning, er at folk vil tage sig godt af disse ønsker, og købe med hjertet. Tage moralsk hånd om et enkelt barns julegaveønske, og indfri dette. Det er dét, der er konceptet.

Hvis jeg lige skal tegne et billede af hvordan det i praksis skal gøres, for at det står tydeligt for alle, hvordan det foregår, så kan det ses her:

Hvem skal have disse gaver?
Det har jeg skrevet lidt om i indlægget her. Det er børn, der er tilknyttet institutioner – bl. a. børn der er anbragt permanent.
Mine kontakter er institutioner og pædagogisk personale – ikke enkelte familier – for så skulle jeg, som privat person ind og bedømme og evaluere den enkeltes situation.
Dette er derved sagt børn, der er i systemet af en grund. Du skal ikke være i tvivl om at alle de ønskesedler, der hver repræsenterer et barn, eller ung person, hver og en fortjener at ønsket bliver indfriet.

Tid og sted: fra onsdag kl. 16 og til og med søndag eftermiddag. Forhåbentlig bare, når alle ønsker er “taget” og indfriet. Storcenter Nord, foyer.

Tag et ønske fra træet, og gå ud i centeret, eller hvor du vælger at ville købe gaven, og finder og udvælger det, som du tænker indfrir dette ønske.
Der er nogle børn, der har ønsker, der er lidt til fortolkning, som Maria 4 år: dukke. Andre har mere specifikke ønsker, men så er det også lettere at få klaret indkøbet. Vigtigst er nok bare, at du sætter dig i barnets sted, og tænker: er dette noget, der opfylder det, som vedkommende har ytret han eller hun virkelig gerne vil have til jul?

Gavens værdi. Det forventes ikke at gavens værdi overstiger 200 kr.
Nogle børn har et, to eller tre ønsker på deres seddel, men det er op til dig at vurdere om der skal købes en, to eller tre ting, alt efter ønskernes størrelse.

Aflever gaven i Centerinformationen og meget vigtigt: den skal afleveres sammen med ønskesedlen, da du, eller de i Centerinformationen skal påsætte det på selve pakken.
Det handler om at jeg i praksis skal kunne vide hvem der skal have hvilken gave, og derved hvilken institution de skal køres ud til.
Hvis du beslutter at gaven ikke købes samme dag, som ønskes tages, så skal den meget gerne afleveres søndag, hurtigst muligt, da jeg løbende holder overblik, og hvis et ønske er forsvundet i en dametaske et sted, og glemt, så skal den erstattes, så en anden har mulighed for at tage ansvar for dette ønske.

1000 tak skal du have, for at du vil være en del af dette. Tak for I vil købe en gave, til børn, der har brug for en ekstra glæde i julen.
Jeg kan desværre ikke være der hver dag, og se alle tage ønskerne ned fra træet, men jeg vil sige mange mange mange tak, for at du vil være en del af dette projekt, hvor din gavmildhed går direkte fra dine hænder, til barnet.

Fra min vinkel er der et stort organisatorisk arbejde, i høj grad for at sikre at det ikke “går galt”, med ekstrasedler, og ekstra-ekstra-sedler, for gaverne må jo ikke blive forbyttede, og folk må jo for guds skyld ikke rende med de kære ønsker. Eller gå hen og krølle det hele sammen. Jeg har nemlig ikke tid til at stå ved juletræet, og passe på mit lille hjertebarn… men jeg må jo bare have en tiltro til det bedste i andre, og håbe på at alle tager hånd om, og respekterer juletræet, men samtidig også at der kommer nok folk forbi, med omsorgen og overskuddet til at kunne hjælpe. Ønskerne er til en maksimal værdi af 200 kr., og det varierer meget hvad børnene (og de unge) håber på, der er under det fine gavepapir, så der burde være plads til de flestes budgetter, til lidt good will.

Selvom jeg i praksis har stået for det hele, så har Storcenter Nord været en stor hjælp! Det var de første jeg ringede til, efter jeg var i snak med Lene fra Randers Storcenter, der har lavet samme projekt i deres landsdel og område, for at få tips til de praktiske aspekter. Storcenter Nord var straks på, stillede an med både fysisk plads, sparring og juletræ.

Stil endelig spørgsmål her i kommentarfeltet. Jeg svarer fluks!

KH. Johanne

 

Læs også

31 Kommentarer

 • Reply
  Anne
  14. december 2015 at 17:19

  Jeg arbejder på en døgninstitution i Randers Kommune, og jeg kan fortælle, at det betyder uendeligt meget for de børn og unge, der får et ønske opfyldt af en helt fremmed, som bare gerne vil give lidt juleglæde! Det er så fin en tanke, og jeg håber, det bliver en lige så stor succes i Storcenter Nord som i Randers Storcenter. Tak fordi nogen har hjerte og vilje til at hjælpe dem, der virkelig har brug for det! ❤️

  • Reply
   Nutidensmor
   14. december 2015 at 21:47

   Hej søde Anne,
   Hvor er det godt at høre, at det er noget, der giver lidt juleglæde. Jeg håber også at det på at det giver smil på læben. Om bare for en stund.
   Det er så fantastisk at det var en succes i Randers – må folk også tage godt i mod det i Aarhus 🙂 !
   KH. Johanne

 • Reply
  Caroline
  14. december 2015 at 17:24

  Hold kæft hvor er du sej!
  Hvis jeg havde hørt om det her projekt tidligere på året ville jeg have forsøgt at lave det samme i aalborg storcenter! Jeg vil dog fortælle videre til mine veninder som har valgt at bo i Århus om at gå derned på løedag!

  • Reply
   Nutidensmor
   14. december 2015 at 21:45

   Tak søde Caroline!
   Hvis du har mod på at gøre det i Aalborg næste år, så er du altid velkomne til at skrive, hvis du vil have organisatoriske fif 🙂
   MVH Johanne

  • Reply
   Gitte
   15. december 2015 at 14:56

   Der er faktisk et ønsketræ i Friis i Aalborg, så det kan måske endnu hvis der er nogle fra Aalborg, der ønsker at støtte et lignende projekt 🙂

  • Reply
   Caroline
   16. december 2015 at 17:50

   Jeg vil forsøge at få forbi friis i weekenden så og se om de har bikset noget sammen!
   Og tak Johanne! Det kan meget vel være jeg vender tilbage med det om et halvt års tid! 🙂

 • Reply
  ØNSKETRÆET: Glæd et barn juleaften - AsomAnne
  14. december 2015 at 17:49

  […] Bor du i Aarhus eller omegn og vil du gerne vil glæde et barn med en gave, så har Johanne, der står bag Nutidensmor.dk, sørget for, at det også kan lade sig gøre her. Se mere på linket her. […]

 • Reply
  Sine Løkke
  14. december 2015 at 20:54

  Jeg har SÅ meget respekt for, at du har kastet dig ud i dette projekt. -Mere eller mindre uovervejet og midt i din egen jul, eksamenslæsning osv. Jeg kigger helt sikkert forbi Storcenter Nord sammen med mine unger i løbet af ugen. Og sammen med dem, vil jeg finde en god gave eller to til nogle af de kære børn. Og så deler jeg da lige dette indlæg på Facebook, så vi sammen kan få ryddet det træ for juleønsker Sender al mulig respekt og overskud i din retning…
  Mange beundrende hilsner Sine

  • Reply
   Nutidensmor
   14. december 2015 at 21:45

   Hej Sine,
   Hvor er du bare sød! Der er en masse organisatorisk ja, men en uge ud af kalenderen (så at sige, for som du skriver er det oveni alt andet), og så hjælper det nogle børn. Det er sgu det værd 🙂
   Jeg er SÅ glad for at du skriver du kommer forbi – fantastisk 🙂 !! Jeg håber jeg ser dig derhenne!
   MVH. Johanne

 • Reply
  Katrine
  14. december 2015 at 21:05

  Vi ses fredag eftermiddag!

  • Reply
   Nutidensmor
   14. december 2015 at 21:44

   Ej hvor fantastisk! Vi ses! 🙂

 • Reply
  Vil du opfylde et juleønske? | ivaerksaettermor blog
  14. december 2015 at 21:53

  […] og baghistorien kan I finde i Johannes indlæg HER og HER. Men kort sagt foregår det fra onsdag kl. 16 til og med søndag. Johanne kommer selv til at […]

 • Reply
  Maria
  15. december 2015 at 1:43

  Det er virkelig et fint projekt!
  Jeg så det for første gang på IG sidste jul hos @copnhagenmama der havde købt et barns ønske i Frb centeret.
  Jeg er tilbage i døgn inst regi for en stund, og det er svært for de børn…at være anbragte og måske uden et rigtigt hjem i dén tid.
  Mit iværksætter hjerte banker lidt for at gøre det samme her…men det kan vel nærmest ikke nåes?!

  • Reply
   Nutidensmor
   16. december 2015 at 0:22

   Hej Maria,
   Tak for din kommentar! Jeg kan – nu du nævner det, sgu da også huske det, på hendes profil! Tror jeg! Der er i hvert fald en klokke et sted, der ringer 🙂
   – eller måske er jeg ved at blive småbimmelim 😛
   Jeg ved det faktisk ikke, jeg tror desværre det er sent ude, ift. at de børn der skal hjem i julen nok tager hjem snart.. vi er jo lige oppe over, ikke?
   Men jeg ved at sådan nogle organisationer, som Mødrehjælpen støtter en masse familier og børn i denne tid også! Måske det var noget? Alt hjælper jo!
   KH

 • Reply
  Naja
  15. december 2015 at 8:55

  Hej. Jeg bor i København men faldt over dit indlæg. Fantastisk initiativ. Jeg kan ikke lige komme forbi Storcenter Nord (selvom det totalt er mit gamle hood #christiansbjerg4ever) men vil meget gerne overføre penge til et trængende anbragt barn. Jeg boede i sin tid på Reykjaviksgade – lige over for Chrstian d. X-børnehjemmet og så gennem årene en del hjerteskærende scener. Hvem kan jeg mobile pay’e? Glædelig jul.

  • Reply
   Nutidensmor
   16. december 2015 at 0:23

   Hej Naja!
   Årh – det er jo total dit hood! Eks-aarhusianer 😛 Det er netop institutioner som denne, der er med i dette projekt. Hvis du vil være med, og hjælpe et barn eller ungt menneske, så send mig lige en sms i morgen, eller senest søndag, så kan vi snakke sammen om noget – 31325251 🙂
   #Aarhusianertilaarhusianer

 • Reply
  Natasha
  15. december 2015 at 9:31

  Vi ses på onsdag! Skal gaven pakkes ind inden aflevering? 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   15. december 2015 at 9:52

   Hej Natascha 🙂 Årh, super – vi ses 🙂 Ja, det er det bedste (for ellers skal jeg gøre det 🙂 ) Men de fleste butikker kan jo tage sig af det 🙂

 • Reply
  Laila Toft
  15. december 2015 at 10:07

  Hej Johanne
  Hvis du får brug for praktisk hjælp i forbindelse med projektet, må du gerne trække på mig. Jeg har bil og kan bl.a. Være behjælpelig med at transportere gaverne, hvis du får brug for en hånd.
  Vh

  • Reply
   Nutidensmor
   15. december 2015 at 10:27

   Hej Laila,
   Mange tak for tilbuddet 🙂 Det vil jeg bestemt gerne have i baghånden 🙂

 • Reply
  Ulla Lentz Svensson
  15. december 2015 at 10:22

  Det fineste fineste tiltag, Johanne!! Jeg bliver så glad og rørt i mit indre når mennesker tænker på andre på den måde. Og ikke bare tænker, men også handler! Tak for dig!
  Hvis jeg havde været i Aarhus, så havde jeg stået der som det første og nuppet ønsker ned fra træet. Istedet vil jeg dele dit indlæg ud til alle mine Aarhus-folk på FB og opfordre alle til at svinge forbi og gøre en forskel.
  Kh Ulla.

  • Reply
   Nutidensmor
   15. december 2015 at 10:26

   Hej Ulla,
   Tak for du vil dele – det er et skønt bidrag til projektet!
   Mange tanker fra mig!
   KH. Johanne

 • Reply
  Julemand i Storcenter Nord - Mallemor
  16. december 2015 at 14:04

  […] I kan læse mere om Johanne´s projekt her og her. […]

 • Reply
  Thorsten Laursen
  17. december 2015 at 14:03

  Jeg lavede et opslag på FB i går. Der var en nabo der spurgte om ikke jeg ville tage et kort for hende. Så jeg endte med 3 hjerter.

 • Reply
  Ulla
  17. december 2015 at 22:31

  Jeg har i dag været i storcenter Nord med min 10-årige søn og to venner. De brugte lang tid rundt om ønsketræet for at finde “et godt” ønske. Heldigvis var der ikke mange hjerter tilbage. Tak for initiativet!!!!! Drengene var mega stolte, da de afleverede deres gave.

 • Reply
  AM
  18. december 2015 at 13:09

  Jeg har lige været forbi – men kunne simpelthen ikke finde træet. Måske er alle ønsker taget? 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   18. december 2015 at 13:11

   Hej AM! Nå, hvor mærkeligt! Jeg tænker at ønskerne måske er taget (hurra!), men træet skulle stå der – ved kanen og Rasmus Klump restauranten?

   • Reply
    AM
    18. december 2015 at 13:52

    Jo, det var dernede jeg var. Og jeg gik lige en hurtig runde – MEN der var julemandsshow – så jeg kunne ikke komme hele vejen rundt. Hvis der er flere ønsker tilbage, må du endelig skrive det, så går jeg tilbage igen mandag 🙂

 • Reply
  Caroline Z
  18. december 2015 at 14:36

  Jeg bor pt i Odense, men fra Århus og vil også gerne hjælpe, kan jeg overføre et beløb via mobilepay, hvis en anden vil gide købe mere end en gave?

 • Reply
  Randi mondrup
  18. december 2015 at 17:44

  Jeg var forbi træet idag for at opfylde et ønske. Men der er ikke flere! Så det er jo fantastisk at alle ønsker er blevet opfyldt Det er et super fint initiativ
  Mvh Randi

 • Reply
  anette
  5. december 2016 at 21:23

  Åh en dejlig ide
  håber det sker rundt omkring igen i år

Skriv et svar