TUREN GÅR TIL…. HVAD SYNES DU? (STEM!)

 photo cafe_zpsoc178p6l.jpg
 photo DSC_1625_zpscaeawxfd.jpg photo DSC_1727_zpsoddiqx5k.jpg

Skønherlige minder fra vores tur til Paris i september i år ♥ Nu er det tid til flere!

…men globetrotter er nok aldrig noget, som jeg kan tillade mig at skrive på mit CV.
Hvis der da overhovedet er nogen, der har det. Det ville være blæret.
Men jeg mener det selvfølgelig i overført betydning – et CV, af de ting man har oplevet og måske opnået i sit liv, i forhold til at tilbagelægge kilometer.

Populære udtryk som bucket list bruges i flæng, særligt når det kommer til at rejse. Jeg ved mange har verdensomspændende rejseri på sin to-do-liste for sit liv, og jeg er skam en af dem.. mine ambitioner er bare ikke højtragende.. Mit fokus ligger egentlig på at udforske Europa!
Jeg gad da godt rejse til USA. Eller på krydstogt i nogle uger… men jeg har faktisk ikke et mål, eller nogen forventning om at det sker i den nærmeste fremtid. Er det pessimistisk, eller bare realistisk? Jeg ved det ikke… Måske er det noget Augusta kan give mig, i 40-års fødselsdagsgave? #HopeSo. Der er nok et økonomisk aspekt i det, for jeg vil da enormt gerne på store eventyr over Atlanten, men det bliver ikke lige nu her… og det har jeg det også fint med, for man kan da sagtens rejse alligevel.

Har I sådanne mål? Og jer med småbørn – ?

Lige nu sidder jeg i Starbucks lille biks i Storcenter Nord, fordi vi blev tidligt færdige i min studiegruppe, og nu venter jeg på kæresten og Augusta. Han kommer direkte fra København, hvor han har arbejdet, så jeg håber ikke han rammer for megen trafik, for jeg er altså lige blevet færdig med juleshopping! (endelig)
Jeg har også lige købt de sidste to gaver til Ønsketræet. To ønsker, der er indfriet af to kvinder, der har mailet mig, fordi de gerne ville hjælpe, men ikke boede i Aarhus.
Det er der flere der har gjort, og det er fandeme stort.. Det er så flot, og min tiltro til medmennesker er sgu ikke andet end god pt.! Selv den seneste, som jeg købte en gave for (et spil i Fona) havde overført for meget, og i stedet for at sige “send dem retur”, så fik jeg straks beskeden “doner dem til Røde Kors”. For fa’en hvor er det fint altså!
Jeg var også lige inde i Wagner, i selvsamme center, fordi jeg havde hørt de havde givet nogle gavekøbere rabat, fordi gaven netop var til Ønsketræs projektet.. Kan vi ikke blive enige om at dét er god stil?

Nå, tilbage til rejseriet, og den afstemning jeg gerne vil have jer til at bidrage til.
Det her med at komme væk, og bare afsted, er noget jeg omvendt gerne vil gøre mere i. En uge en – eller måske to – gange om året, i udlandet. Så får jeg og vi da oplevet lidt, og rystet posen en smule. Givet nogle oplevelser til Augusta i bagagen, ikke?
Ogt er besluttet at vi skal afsted i foråret! Og jeg glæder mig allerede sindssygt meget. Pakkelister i mit hoved er begyndt, og jeg planlægger og planlægger.
Vi var jo i Paris i år, og i samarbejde med Spies udgav jeg to indlæg om vores tur: DEL 1 og DEL 2 (det er der billederne herover er fra), og jeg vil gerne anbefale at læse indlæggene, hvis man enten interesserer sig for Paris, tænker at tage dertil engang – eller bare er nysgerrig på mine rejserier med barn 🙂
Men jeg vil måske særligt – super ananas i egen juice-agtigt – fremhæve den lille film jeg lavede, af småklip jeg filmede, fra da vi stod i Billund lufthavn, inden afgang, til da vi skulle flyve hjem fra Charles De Gaulle (videon er lige her).
Augusta snakker stadig om Paris, det må have været en kæmpe oplevelse for det bette pus, og vi fik en fortælling fra vuggestuen til sidste møde, der lød på at hun meget tit nævnte flyveturen, og snakkede om [ARIS], som en god ting, og noget som hun gerne delte med jævnaldrende smålinger. Hun siger endda stadigvæk “BONJOUR!”

….og nu skal vi så afsted igen. Men altså ikke til Paris igen lige nu. Nu er det ny destination!

Det er svært at indkredse os på hvor det er vi gerne vil hen, men jeg har nogle tanker om at det meget gerne må være i Spanien eller Italien, tænker jeg.
Venedig og Cannes har jeg været i, da jeg var barn/ung, sammen med min farmor, som er en værre rejseentusiast (helt op til en alder af 90), og jeg har været så heldig at være med på en del af turene, som oftest var i rejsebus. Faktisk var størstedelen af mine ferieminder med bus som transport – that’s how I rolled ind the 90’s 🙂 Andre?

Jeg tænker om I ikke vil være behjælpelig med at give jeres syn på sagen, og måske have indflydelse på hvor vi skal tage hen – og derved hvor jeg tager bloggen hen (for den følger jo ligesom med!)
Jeg har tidligere lavet disse “polls” som det hedder, her på bloggen, og med stor succes, for mange af jer synes det er morsomt at sætte et kryds i en kasse, og give jeres mening til kende. Selv når det handler om hvad jeg skal vælge at tage på til bryllup, og hvad I mener man bør kalde børns afføring 🙂

↓ STEM 

Jeg har udvalgt nogle destinationer her, men hvis du synes det er super underligt at (ET ELLER ANDET) ikke er med, så kommenter da herunder, og fortæl mig hvorfor jeg netop burde vælge lige dét land, eller dén by! Og skriv da også gerne hvorfor du vælger at sætte dit kryds (eller prik) lige dét sted – er det fordi du selv har været der, eller selv drømmer om at tage dertil?
(Man kan stemme to gange, hvis man nu er den der total ubeslutsomme type..)

[poll id=”4″]

Læs også

27 Kommentarer

 • Reply
  Isabella
  18. december 2015 at 15:54

  Jeg synes, at I skal tage til Lissabon i Portugal. Det er den skønneste by, der kombinere både storby- og badeferie. Jeg boede dernede med mine forældre da jeg var på Augustas alder, og har siden da rejst derned en gang om året. Menneskerne er venlige, mulighederne er store for både at opleve ting og nyde tilværelsen, vejret er fantastisk og foråret er SKØNT i Lissabon. Og så er det tilmed til at betale.
  Jeg rejser derned d. 25. December, og jeg skal for første gang på på hotel på rejsen – spahotel og 5* – for 10.000 for 9 dage. Det er sgu til at betale!

  Tag Lissabon med i jeres overvejelse! I vil ikke fortryde 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   18. december 2015 at 20:57

   EJJ heldige du! 5* stjernet lyder jo KLASSE – og så den 25. december! Jeg håber du får en dejlig tur!

   Jeg vil klart overveje Lissabon! Den er hermed skrevet på listen, tak Isabella!

 • Reply
  Louise
  18. december 2015 at 17:26

  Jeg er kæmpe fan af Barcelona!
  Der både strand og by, og flere parker, og tempoet er ikke så højt som i fx London.
  Jeg har kun være der uden børn, men mine drenge skal helt sikkert med derhen en skønne dag 🙂

  • Reply
   Nutidensmor
   18. december 2015 at 20:57

   Jeg har også kun hørt godt om Barce!
   Overvejer det kraftigt 🙂

 • Reply
  Mette
  18. december 2015 at 18:10

  Har lige været i Barcelona med kæresten og barnet – det var SÅ fedt og nemt at have barn med. Vil dog anbefale at købe billetter hjemmefra til de ting man kan, så man undgår at så kø.

  • Reply
   Nutidensmor
   18. december 2015 at 20:58

   Ej hvor fedt at høre anbefalinger fra en, der har haft barn med .. det er jo lidt noget andet på mange områder, ikke?
   Hvor tænker du man skal købe biletter til? #DelFif 🙂

   • Reply
    Mette
    18. december 2015 at 21:54

    Det er på alle måder noget andet, men ikke dårligere, meget hyggeligt og i et andet tempo. Til park guiel og Sagrada familia, kunne man købe billet hjemmefra og derved undgå at skulle synge ‘mon du bemærket har’ og ‘lille Peter edderkop’ i en time i et forsøg på at underholde yngel men ellers dejlige parker, masser af legepladser og nogenlunde til at komme rundt med en klapvogn – havde kun problemer i metroen.

 • Reply
  Nynne
  18. december 2015 at 19:23

  Jeg har sådan lidt, ALLE har været i Barcelona (undtagen mig), men er det ikke lidt kedeligt at rejse derhen hvor alle danskerne alligevel er. Så hellere Rasmus Modsat og tag til Venedig, få en god pizza, ud og sejle og hør lidt italiensk børneopera eller børneteater på sådan en fin nostalgisk gammel italiensk film måde

  • Reply
   Nutidensmor
   18. december 2015 at 20:59

   Heller ikke mig jo, Nynne 😛
   Venedig er også et fantastisk bud.. Jeg har jo selv været der, men kun to gange (af een dag pr. gang, da det var på dagsturer) 🙂

 • Reply
  Mette
  18. december 2015 at 19:44

  Pisa Skønt, ikke så langt væk, og rigtig gode togforbindelser til bl.a La Spezia og Cinque Terre Tjek det ud, det er super skønt

  • Reply
   Nutidensmor
   18. december 2015 at 20:59

   Enig – Pisa er skøn! Måske den også skulle på listen <3 Tak, Mette 🙂

 • Reply
  Ditte
  18. december 2015 at 19:45

  Hejsa.. Jeg har ikke selv været samtlige steder du skriver men har holdt ferie i Italien de sidste 5 år! Jeg vil ikke anbefale Venedig men har også kun været der om sommeren! Selv om shuttle-bådene er super så skal man være klar på meget transport for at se det spændende! I stedet vil jeg anbefale Firenze!!! Smuk smuk smuk by og Toscana er dejligt! Læs gerne Dan Browns inferno inden så er stemningen sat 🙂 Ellers er Amsterdam (vi tager derhen i påsken) skøn! Og også Berlin (der var vi i uge 42) også rigtig fin!! Vi har to piger på 7 år og 2 år -3 til marts(Augusta)

  • Reply
   Nutidensmor
   18. december 2015 at 21:01

   Hej Ditte,
   Årh ja okay, det havde jeg ikke tænkt over – måske du har ret ift. det. Jeg har selv været der før, men det var jo uden barn..
   Firenze er GUDE SKØN! Måske den skulle på der? Jeg har været der 3-4 gange, men man kan ikke besøge det sted for meget!
   Amsterdam og Berlin er også gode bud – jeg tænker måske bare at komme lidt længere væk fra DK, men omvendt hører man så meget godt om det.. Jeg må tage det til efterretning 🙂

 • Reply
  Kiratin
  18. december 2015 at 19:49

  Nice, helt sikkert Nice!!
  Vi har foreløbig været der tre gange. Senest i sommer. Denne gang med barn. Og vi skal af sted igen til påske. Nice kan det hele. Der er storby, strand, gammel bu, moderne by, museer, cafeer og masser af mulighed for både shopping og udflugter. Sidstnævnte både langs kysten til fx Cannes, Monaco og Monterosso i Italien. Det er let at komme til Nice fra fx Billund, og der er et væld af muligheder for at leje lejligheder i centrum af byen. Det er fedt med egen lejlighed i Nice, for der er simpelthen så mange skønne supermarkedet og små, lokale ‘bixe’, hvor man kan købe alt, hvad maven begæret!
  Så altså, et stort HEP til Nice herfra – og go’ tur uanset hvor I ender henne ☺️

  • Reply
   Nutidensmor
   18. december 2015 at 21:01

   Du sælger Nice ret godt, Kiratin!
   Jeg kan ikke huske meget af det, da jeg var barn, men fantastisk malende billeder du lige smider op, her i kommentarfeltet!
   Friiiistende……

 • Reply
  Betina
  18. december 2015 at 20:24

  Absolut Barcelona – har været der en del både med og uden børn. Rom er lidt mere besværligt med børn syntes jeg.
  Men syntes du burde tage på krydstogt ud af Barcelona – på den måde for du set en masse byer – og det er det mest børnevenlige ever at være på krydstogt.
  Jeg arbejder selv hos et Krydstogtsrederi og har været afsted et par gange med vores tvillinger som nu er 4 år, og det er fantastisk.
  Rigtig god tur – halvdelen af at rejse er at drømme, beslutte og planlægge

  • Reply
   Nutidensmor
   18. december 2015 at 21:03

   Hej Betina,
   Arh, point taken om Rom.. Jeg vil gerne det er forholdsvis let.. Ellers må man jo bare sætte sine forventninger efter det destinationen..
   Krydstogt er også lidt en drøm af min (måske jeg skulle have dit job?).. Hvor var I henne? Ved Barcelona?

   • Reply
    Betina
    19. december 2015 at 21:33

    Ja jeg klager ikke over mit job
    Elsker at Barcelona er gearet til børn og man ikke er en besværlig gæst fordi man har børn med tværtimod. Vi har boet på hotel både oppe ved Diagonal (stor og dyrere shoppinggade), i det gotiske kvarter midt i byen, og så i lejlighed ved Strandpromenaden. Og da vi var på Cruise, kom vi forbi Cannes, Civitavecchia uden for Rom, Napoli, La Spezia og Palma på Mallorca.

 • Reply
  Maria Zimmer
  18. december 2015 at 22:00

  I skal da til Skotland. Edinburg måske. Og så ud i naturen. Så fantastisk smukt et land, de rareste mennesker og ja. Helt igennem lækkert!

  • Reply
   Nutidensmor
   19. december 2015 at 16:21

   Jeg har faktisk aldrig været der – og ikke engang overvejet det.. Og på trods af jeg ikke er naturmenneske, så vil jeg da have Skotland med i overvejelserne 🙂 Tak, Maria 🙂

 • Reply
  Sophie
  18. december 2015 at 22:15

  Nu er jeg måske lidt blåøjet, fordi jeg bor i Barcelona – og jeg elsker det! Men det er en fantastisk by for børn på Augustas alder. Udover ar vi både har strand og by, så er her midt i byen også en Zoologisk Have. Derudover er der er et utal af legepladser gemt inde bag bygningerne og og og… En hel masse andet! Sig til hvis du vil vide noget om byen, så sender jeg dig gerne en mail!

  • Reply
   Nutidensmor
   19. december 2015 at 16:27

   Ej det lyder skønt!
   Har du nogle inside-fif??? Send meget gerne en mail med hvor og hvorfor, hvis du gider 🙂
   nutidensmor@gmail.com

   • Reply
    Sophie
    20. december 2015 at 13:13

    Jeg sender en mail i løbet af i dag 🙂

 • Reply
  Truc//petittruc1981
  19. december 2015 at 8:12

  Af dine ovennævnte destinationer har vi kun prøvet ROM med børn og det var fantastisk hyggeligt, men puh det var varmt da vi skulle op af de smalle trapper i Peterskirken med vores dreng på daværende 2 år. Da jeg var i Barcelona for nylig på pigetur så jeg legepladser over det hele og tænkte det lige var noget for mine unger, så tror bestemt også det kunne være et besøg hver. Skal det være charterferie – ellers var Mallorca også et hit for begge børn. Og en tur til Californien med dertilhørende bil og tilbagelægge mange km er også en oplevelse værd. Mange fantastiske national parker og Disneyland. Hong Kong kan ikke anbefales med små børn selv vi nu havde det meget hyggeligt! Fik bare ikke udnyttet de muligheder det var. Highlight var nok Disney land hvor de så Anna og Elsa show og fik taget billede med Olaf ….

 • Reply
  Ann-Sofie
  19. december 2015 at 8:37

  Helt klart Barcelona. Jeg har ikke selv været der med barn endnu, men det er helt sikkert planen. Der er nemlig meget at opleve for de små og det er nemt med maden= tapas. Det kan ofte nyder det meste af dagen og man kan selv sammensætte. Selv skal vi til Marrakech i februar med vores datter på 1,5.

  • Reply
   Nutidensmor
   19. december 2015 at 16:28

   Marrakech skulle også være fantastisk!! Var det der Twinpeaks har været (blog) ?
   Jeg er ret lun på Barce.. Måske det ender med det 😛 !

 • Reply
  Emma Emilie
  19. december 2015 at 17:28

  Nu ved jeg ikke, om jeg har overset noget, men jeg vil dælme lige slå et slag for Berlin som MAGISK destination, når man har mindre børn!
  Det er en lille time væk, med fly, og der er bare så pisse børnevenligt! Men samtidigt også fantastisk for forældrene. Dejlig mad, fabelagtige shopping muligheder og sidst, men ikke mindst – deres Zoologiske Have er to die for! Den er gigantisk! Og jeg som ellers ikke er så glad for Zoo’er, synes faktisk der er rart at være – også for dyrene der bor der! 🙂

Skriv et svar